Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   721 / 2208
(#) Doncso hozzászólása Okt 4, 2009
Sziasztok, köbzolival úgy döntöttünk közösen nem kínlódunk az eredeti előerősítővel mert sajnos nem vált be, a mélyet csak emelni tudja, a magasat pedig csak vágni, a frekimenete borzalom, 5kHz től lefelé úgy vág hogy hajajj, 20kHz-nél már alig mutat jelet, szóval nem dolgozunk rajta.

Éppen ezért keresnék egy olyan előerősítő/hangszínszabályzó kapcsolást, amit 2db 500Kohmos (mély-magas) és 1M (hangerő) potival lehet szabályozni, illetve jó hozzá oldalanként 1-1 db 6H2P, azért így mert ezek már adottak és a dobozban vannak, Zoli javasolta CHZ - előerősítőjét, az jó lenne, ha jó lenne csak nem találom. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
(#) kocos hozzászólása Okt 4, 2009
fél trioda + feszültségerőstő másik fél trioda : DC csatolt katódkövető, utána lepkeszabályozó, és hangerő

vagy a katódkövető+lepke helyett baxandall. Csöves és tranzisztoros erősítők c. könyv tartalmaz ilyen kapcsolást ( ha jól emlékszem )
(#) Doncso válasza kocos hozzászólására (») Okt 4, 2009
Az a baj, hogy így nem nagyon tudok tervezni kapcsolást, csak megépíteni, de köszönöm az ötletet. A könyvet megnézem.
(#) mayky hozzászólása Okt 4, 2009
Egy-két képet azért felteszek, mert külsőre fullra kész van.

kép1

kép2

kép3

és CIROKL kedéért

ja meg hátha vki kiszur valamit rajta

inside

Ezer köszönet CHZ-nek a feliratkészítési technikai trükkjeinek leírásáért.
(#) Mate78 válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Idézet:
„ja meg hátha vki kiszur valamit rajta”

Szép munka, gratulálok hozzá.
Hát azok a csatolókondik nem éppen "szokványos" darabok.
(#) mayky válasza Mate78 hozzászólására (») Okt 4, 2009
Köszi! Az utolsó előtti erősítőm.
Hát szerintem ár érték arányban elég jó. Talán az orosz K40Y ami jobb de az túl nagy dög lenne ide.
Hát meg adjuk meg a módját.

Ja nem erre gondoltam, hanem valami hibára.
(#) CIROKL válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Köszöntem szépen ! De szerintem mindenkit furdal azért a kiváncsiág egy csöppet hogy mi is van a doboz mélyén ? Nos ez mind kivűl S mind belül szép gratulációm eme remekműhöz . Azokat a kondikat már régen kiszúrtam már valamelyik bemutatott gépedben , az biztos hogy nem szokványos 100 forintos példányok
Idézet:
„Az utolsó előtti erősítőm.”
Miért ? nem akarsz több gépet alkotni !
(#) mayky válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 4, 2009
Köszi jó egy profitól az elismerés.
Ezek ClarityCap kondik 1000-1500 Ft/ db -

A bartimexaudio-nál szerezhető be. Szerintem ég és föld a különbség egy mezei MKP és ez között .

Az az igazság én kezdek belefáradni. Kicsit kellene zenét is hallgatni, meg itt a tél, a műhelyemben nincs fűtés. (csak a csöveken)
(#) CIROKL válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Á messzi vagyok én a profizmustól ! Csak egy utánépítő lennék csak úgy mondanám .
Idézet:
„meg itt a tél”
Nos ezzel így vagyok mert télen csak vegetáció következik , csak csupán a legfontsabb dolgokat végzem el . Még elvan kezdve 2darab Hibridem azokat befejezem aztán csak zenét hallgatok hol az eggyik hol a másik gépen .
(#) nyikolaj válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Gratulálok nagyon gyári lett.
Tetszik a belseje.
Nagyon rendezett a légszerelés kivitelezése.
Én szerintem nem tudnám ilyen szépen kivitelezni!
(#) mayky válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 4, 2009
Hát a tervet idén én teljesítettem 3 erősítőt építettem ezen a nyáron. A harmadik egy kicsit kehes még. de dolgozom rajta. Rövidítem a vezetékeket. a rendes 7 W-os 120 ohmos ellenállást (katód ellenállásosak a Pentódák a potik csak opcionálisak) is kell bele szerválni, mert ezeket most úgy csináltam egy 150 és egy 620 ohmosból és csak 2 W-os akár ez is lehet a bibi.
(#) mayky válasza nyikolaj hozzászólására (») Okt 4, 2009
Köszi

dehogyis nem, még építesz Te is 3-4 erősítőt akkor igen.
Nem tudom nézted az első erősítőmet itt, hát szerintem van némi fejlődés.
(#) 6C4C válasza rhesus23 hozzászólására (») Okt 4, 2009
Saját tapasztalataim alapján a 6C4C-t csak ajánlani tudom.
A 807 inkább nagyobb PP-ben mutatja meg erényeit.
Ha jártál Vásárhelyen 2007-ben, tavaly vagy az idén, a találkozón hallhattál 6C4C-vel működő erősítőt
(#) mayky válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 4, 2009
Köszi

Tudom, Te is odavagy a légszerelésért. Pedig CHZ jóvoltából már NYÁK-ot is tudok csinálni. Azt sokkal könnyebb mint feliratot.
A légszerelésnek ugye meg van az az előnye ha nem tudom ezt a kopogást megszüntetni, akkor fix bias-sal fog menni,
(#) mayky hozzászólása Okt 4, 2009
Egyébként innen van koppintva a külső.
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Okt 4, 2009
Azért kipróbáltam mit tesz 1KHz-en egy valódi hangszóróval amit 8 ohmosnak tüntetnek fel, majd a Bowersekkel is. Mit mondjak, a kutyám nem nagyon örült a mutatványnak az udvaron. A Videoton hangszórón a szkópot nézve torzítatlanul 10,75Veff a hangdobozokon 10,55.
És végül néhány kép még 8 ohm műterhelésen, a generátor végig fix. 2,9Vp (2Veff) jelet adott, erre születtek ezek a válaszok. A szkóp 5V/Div állásban.
(#) lpcollector válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 4, 2009
Aztán még a többi ...
( a képek nagyon hevenyészettek, kapkodva készültek, mert a generátort vissza kellett adnom)
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 4, 2009
Köszönöm, de az a baj, ez semmilyen tekintetben nem jó, három triódás, és egyetlen poti se az az érték, ezt így nem tudom használni, az lenne a jó ha egy tuti bevállt kapcsolás lenne.
(#) Doncso válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Nagyon szép lett, gratulálok!
(#) lpcollector válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Idézet:
„Egy-két képet azért felteszek, mert külsőre fullra kész van.”

De hiszen Te mindig így építkezel nem? Először a külsőt készíted el

Jól néz ki ez is, de egy kicsit másabb "design".
(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 4, 2009
Igen ennek is a külseje lett fullra kész.
Elfogyott az alulemezem legalábbis nincs már akkora hogy egy full szerelőlapot kiadna, csak ilyen előlaphoz való van kettő összerakva olyan vastag hatást kelt.
A lemezek meg egy ócska XT-s számítógépből valók. Veszélyes hulladék újrahasznosítás
(#) lpcollector válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Idézet:
„A lemezek meg egy ócska XT-s számítógépből valók. Veszélyes hulladék újrahasznosítás”

Ennél rosszabb helyre sose kerüljenek
(#) Doncso hozzászólása Okt 4, 2009
Esetleg arra gondoltam az előbbi probléma kapcsán, hogy megépíteném EZT az előerősítőt, és utánna egy lepkét vagy baxandallt. Ez így működne?
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 4, 2009
Hát megpróbálom ezt a kapcsolást, de itt 1M potik vannak, az enyém meg 500K, ez nem probléma?
(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Hinnye de szép! Én miért nem tudok ilyen szépen dolgozni :rinya: Már lehet kérdeztem, de aranyozott forrfülek (ráadásul kettős), honnan vannak? ha szabad megkérdezni A festés direkt ilyen rücsis? Mert nekem tetszik! Rackes gitárelőfokon szívesen alkalmaznám, mi a titka? ha szabad megkérdezni
(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
felhalmozott alkatrészeid átveszem Most bontom szét az APX-eket, érdekel még a két kaszni?
(#) mayky válasza kocos hozzászólására (») Okt 4, 2009
Forrülek a Conradból valók.

Qrva drága de jobbat nem találtam.

Igen ez fekete kalapácslakk. A Hammerite nem jött be, valami holland gyártmány, holnap megnézem mi a neve pontosan.

Persze, hogy érdekelnek a APX100-as dobozok, 1 már van, ill 2 van de az egyik nagyon girbe gurba.
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Okt 4, 2009
APX-eket bontasz?
(#) mayky válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 4, 2009
Kocos APX kaszniait én már 100 éve le stipi-stoppoltam
(#) mark.budai válasza mayky hozzászólására (») Okt 4, 2009
Nem is hajtottam rájuk, csak érdekes, hogy valaki APX-et bont..
Következő: »»   721 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem