Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok, köbzolival úgy döntöttünk közösen nem kínlódunk az eredeti előerősítővel mert sajnos nem vált be, a mélyet csak emelni tudja, a magasat pedig csak vágni, a frekimenete borzalom, 5kHz től lefelé úgy vág hogy hajajj, 20kHz-nél már alig mutat jelet, szóval nem dolgozunk rajta.
Éppen ezért keresnék egy olyan előerősítő/hangszínszabályzó kapcsolást, amit 2db 500Kohmos (mély-magas) és 1M (hangerő) potival lehet szabályozni, illetve jó hozzá oldalanként 1-1 db 6H2P, azért így mert ezek már adottak és a dobozban vannak, Zoli javasolta CHZ - előerősítőjét, az jó lenne, ha jó lenne csak nem találom. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
fél trioda + feszültségerőstő másik fél trioda : DC csatolt katódkövető, utána lepkeszabályozó, és hangerő
vagy a katódkövető+lepke helyett baxandall. Csöves és tranzisztoros erősítők c. könyv tartalmaz ilyen kapcsolást ( ha jól emlékszem )
Az a baj, hogy így nem nagyon tudok tervezni kapcsolást, csak megépíteni, de köszönöm az ötletet. A könyvet megnézem.
Idézet: „ja meg hátha vki kiszur valamit rajta” Szép munka, gratulálok hozzá. Hát azok a csatolókondik nem éppen "szokványos" darabok. ![]()
Köszi! Az utolsó előtti erősítőm.
Hát szerintem ár érték arányban elég jó. Talán az orosz K40Y ami jobb de az túl nagy dög lenne ide. Hát meg adjuk meg a módját. Ja nem erre gondoltam, hanem valami hibára. ![]()
Köszöntem szépen ! De szerintem mindenkit furdal azért a kiváncsiág egy csöppet hogy mi is van a doboz mélyén ? Nos ez mind kivűl S mind belül szép
![]() ![]() Idézet: Miért ? nem akarsz több gépet alkotni ! „Az utolsó előtti erősítőm.”
Köszi jó egy profitól az elismerés.
Ezek ClarityCap kondik 1000-1500 Ft/ db - A bartimexaudio-nál szerezhető be. Szerintem ég és föld a különbség egy mezei MKP és ez között . Az az igazság én kezdek belefáradni. Kicsit kellene zenét is hallgatni, meg itt a tél, a műhelyemben nincs fűtés. (csak a csöveken)
Á messzi vagyok én a profizmustól ! Csak egy utánépítő lennék csak úgy mondanám .
Idézet: Nos ezzel így vagyok mert télen csak vegetáció következik , csak csupán a legfontsabb dolgokat végzem el . Még elvan kezdve 2darab Hibridem azokat befejezem aztán csak zenét hallgatok hol az eggyik hol a másik gépen . „meg itt a tél” ![]()
Gratulálok nagyon gyári lett.
Tetszik a belseje. Nagyon rendezett a légszerelés kivitelezése. Én szerintem nem tudnám ilyen szépen kivitelezni!
Hát a tervet idén én teljesítettem 3 erősítőt építettem ezen a nyáron. A harmadik egy kicsit kehes még. de dolgozom rajta. Rövidítem a vezetékeket. a rendes 7 W-os 120 ohmos ellenállást (katód ellenállásosak a Pentódák a potik csak opcionálisak) is kell bele szerválni, mert ezeket most úgy csináltam egy 150 és egy 620 ohmosból és csak 2 W-os akár ez is lehet a bibi.
Köszi
dehogyis nem, még építesz Te is 3-4 erősítőt akkor igen. Nem tudom nézted az első erősítőmet itt, hát szerintem van némi fejlődés.
Saját tapasztalataim alapján a 6C4C-t csak ajánlani tudom.
A 807 inkább nagyobb PP-ben mutatja meg erényeit. Ha jártál Vásárhelyen 2007-ben, tavaly vagy az idén, a találkozón hallhattál 6C4C-vel működő erősítőt ![]()
Köszi
Tudom, Te is odavagy a légszerelésért. Pedig CHZ jóvoltából már NYÁK-ot is tudok csinálni. Azt sokkal könnyebb mint feliratot. A légszerelésnek ugye meg van az az előnye ha nem tudom ezt a kopogást megszüntetni, akkor fix bias-sal fog menni,
Azért kipróbáltam mit tesz 1KHz-en egy valódi hangszóróval amit 8 ohmosnak tüntetnek fel, majd a Bowersekkel is. Mit mondjak, a kutyám nem nagyon örült a mutatványnak az udvaron. A Videoton hangszórón a szkópot nézve torzítatlanul 10,75Veff a hangdobozokon 10,55.
És végül néhány kép még 8 ohm műterhelésen, a generátor végig fix. 2,9Vp (2Veff) jelet adott, erre születtek ezek a válaszok. A szkóp 5V/Div állásban.
Aztán még a többi ...
( a képek nagyon hevenyészettek, kapkodva készültek, mert a generátort vissza kellett adnom)
Köszönöm, de az a baj, ez semmilyen tekintetben nem jó, három triódás, és egyetlen poti se az az érték, ezt így nem tudom használni, az lenne a jó ha egy tuti bevállt kapcsolás lenne.
Idézet: „Egy-két képet azért felteszek, mert külsőre fullra kész van.” De hiszen Te mindig így építkezel nem? Először a külsőt készíted el ![]() Jól néz ki ez is, de egy kicsit másabb "design".
Igen ennek is a külseje lett fullra kész.
Elfogyott az alulemezem legalábbis nincs már akkora hogy egy full szerelőlapot kiadna, csak ilyen előlaphoz való van kettő összerakva olyan vastag hatást kelt. A lemezek meg egy ócska XT-s számítógépből valók. Veszélyes hulladék újrahasznosítás ![]()
Idézet: „A lemezek meg egy ócska XT-s számítógépből valók. Veszélyes hulladék újrahasznosítás” Ennél rosszabb helyre sose kerüljenek ![]()
Esetleg arra gondoltam az előbbi probléma kapcsán, hogy megépíteném EZT az előerősítőt, és utánna egy lepkét vagy baxandallt. Ez így működne?
Hát megpróbálom ezt a kapcsolást, de itt 1M potik vannak, az enyém meg 500K, ez nem probléma?
Hinnye de szép! Én miért nem tudok ilyen szépen dolgozni :rinya: Már lehet kérdeztem, de aranyozott forrfülek (ráadásul kettős), honnan vannak? ha szabad megkérdezni
![]() ![]()
felhalmozott alkatrészeid átveszem
![]()
Forrülek a Conradból valók.
Qrva drága de jobbat nem találtam. Igen ez fekete kalapácslakk. A Hammerite nem jött be, valami holland gyártmány, holnap megnézem mi a neve pontosan. Persze, hogy érdekelnek a APX100-as dobozok, 1 már van, ill 2 van de az egyik nagyon girbe gurba.
APX-eket bontasz?
![]()
Kocos APX kaszniait én már 100 éve le stipi-stoppoltam
![]()
Nem is hajtottam rájuk, csak érdekes, hogy valaki APX-et bont..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |