Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 72
(#) szati77 válasza liderces hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

5v 12 v megvan?
(#) szati77 válasza liderces hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

inverter indul? kép van róla?
(#) Maczi0 válasza Dudus hozzászólására (») Szept 30, 2009 /

Szia Dudus
Látom hogy fent vagy.
Nem tudom tudnál-e nekem segíteni,meghalt a monitorom.
Lg 563N.Ha igen leírom a hibajelenséget.
(#) factory válasza cimopata hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérem.

A tft monitorom bekapcsolás után (egy pillanatra felvillan a kép), elsötétül. Mi lehet a hiba?

Akárhányszor bekapcsolom, egy pillanatra tökéletes kép van (talán 1 másodperc), aztán semmi.

Szervíz 9-10 ezer Ft között javítja ezt a hibát. Nekem ennyit nem ér meg, inkább, (remélem tudtok segíteni, és bízom abban, hogy már találkozott valaki ilyen hiba jelenséggel) magam nézek utána.
Köszönöm
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Eddig ilyen hozzászólást találtam.
"a megvan a hiba! Leírom hátha okul valaki belőle! Az egyik trafó volt rossz és ha nincs bent vagy nem jó nem indul el a másik fele sem mert figyeli a kimenetet az inverter áramköre/védelme.Most egy másik trafót szerkesztek bele mert sajna pont olyan nincs mint bent volt de játszok a primér menetszámmal még jó nem lesz mert most túl erős és kinyírná a csöveket"

Ezen az úton kell elindulni?
Köszönöm
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Mégvalamit találtam:
" Az inverter hibája jellegzetes mikor a háttérfény csak párpercig üzemel, majd elsötétül a kijelző (kikapcsol az inverter) a teljes háttérfény hiányának is leggyakoribb hibája maga az inverter hiba. Persze a sötét képnek több oka is lehet ezért minden esetben meg kell bizonyosodni a hiba konkrét forrásáról. Az inverter hiba az inverter cseréjével orvosolható"

Úgy látom jó nyomon vagyok.
(#) szati77 válasza factory hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

szia

milyen monitorrol van szó? Tényleg sokminden oka lehet. lehet trafó vagy ennek a meghajtója, lehet cső, lehet vezérlő ic, lehet csak kondikat kell cserélni.
(#) misike hozzászólása Okt 2, 2009 /

hali nem tud nekem segiteni abban hogy tudnék be szerezni egy töröt Samsung lcd kijelzöt?
Mert nekem csak az elektronikája kéne.
Sziasztok
(#) didyman válasza misike hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Ami rá van rakva az LCD valagára? Mire kell az elektronika?
(#) misike válasza didyman hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Köszi!
Kísérletezni,buherálni.
Meg nézni valamit.
Mire kéne!
(#) didyman válasza misike hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Arra akarok kilyukadni, hogy ha másik panelre szeretnéd ráapplikálni, akkor hacsak nem áll rendelkezésre megfelelő technika, felejtsd el a cserét. Ha alkatrészre van szükséged róla, akkor célszerűbb lenne annak típusát közölni. Írtad, hogy samu kell kifejezetten-ezt sem értem, miért, most akkor vagy konkrét típust keresel, vagy tökmindegy a márka, nem? Legalább annyit kéne tudni, hogy mégis miféle csatlakozója legyen, milyen jelformátummal, ha egyáltalán onnan akarod hajtani, mert én szívesen adok neked sok törött kijelzőt, de ha abból csak a kuka lakik jól és kommunális hulladékként szennyez környezetet, akkor inkább majd kirakom az éves veszélyes hulladék közé.
(#) didyman válasza (») Okt 2, 2009 /

Ez remek, de ehhez nekünk többieknek mi közünk van?
Mindenesetre szigorúan pszichológiai oldalról nagyon érdekes, hogy egy ismert és elismert embernél, akiről úgy tűnik, hogy érett és normális, micsoda gyermekded ösztönök törnek felszínre némi sértettségérzet kapcsán.
(#) neyma hozzászólása Okt 3, 2009 /

Sziasztok!

Kb egy hete rakattam össze egy új konfigot, de problémám van vele!
Az a probléma, hogy bekapcsoláskor, windows 7 indításakor a monitor (Samsung SyncMaster 923nw) mintha "hullámzana". Vagy mintha minden sorban pixelek szaladgálnának. Ezt az első pár napban csak hideg indítás mellett lehetett megfigyelni, de most már szinte folyamatos, az újraindítás se segít már és egyre erősebb intenzitásban csinálja, de néha csillapodik is. Volt szervizben is (monitor nélkül), mert gondoltam a videokártya a rossz (HD4850), de onnan visszaadták, hogy jó. Közbe a monitorom rá volt dugva a laptopomra, ahol tökéletesen működött. Kipróbáltam a gépet egy régi monitorral is, azzal nem jelentkezett a probléma. Próbáltam a zizegésről screenshoot-ot csinálni, de a képen nem jelentkezett a zizegés. Viszont a monitor menüje zizegés közben nem zizeg. Ha frekvenciát váltok 75-ről 60-ra, vagy néha fordítva, akkor erőteljesebb a zizegés.
Szerintetek mi lehet a baj?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) szati77 hozzászólása Okt 3, 2009 /

keresek wide-os 19" os törött kijelzőt, vagy csak 2db csövet. jelenleg 17"esével van potolva és egész tré a háttérfény
(#) pipi válasza neyma hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

nincs mellette hangszóró, telefon, wifi, stb ami rf zavart kelt? minőségi vga kábeled van (olyan bunkó rajta)?
(#) szati77 válasza neyma hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

pedig valoszinuleg vga gond lesz, prohardveren is küzdenek a 4850el többen is hasonlo problemaval.
(#) neyma hozzászólása Okt 3, 2009 /

Már át is pakoltam egy másik szobába, de ott is zizizett a monitor. Ráraktam húgom gépére a monitort, azon jó volt.
Kábel az az amit adtak hozzá, plusz egy DVI átalakító.
Sztem is vga gond lesz, de akkor meg miért működik a kártya a többi monitorral meg jól? Meg akkor miért működik a monitor másik géppel? Jó kérdés
(#) neyma válasza szati77 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Tudnál adni egy linket?
(#) pipi válasza szati77 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

hány centi hosszú?
(#) szati77 válasza pipi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

szia

ha jol mértem akkor 40cm
(#) pipi válasza szati77 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

LAMP 2.5x390mm 19" TFT-LCD http://www.hqelektronik.hu
a következő az 430mm, amit esetleg kinntről tudok rendelni
(#) szati77 válasza pipi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

annyit nem ér nekem akkor kivárok egy törött lcd-t valahol
igy használható csak nem az igazi
(#) huggybear hozzászólása Okt 5, 2009 /

Sziasztok!

Akadt egy elég nagy problémám! Bedugtam a monitorom (Acer AL 1716 s) tápkábelét a monitorba és villant, durrant és meghalt!

Szétszedtem és a táp felőli panel megégett valamint az egyik láb, ami rögzítette a táp foglalatát kiszakadt. Visszaforrasztottuk, de sajnos nem működik!

Mit lehet csinálni vele?

Hogyan tudom megnézni, mi romlott el?

Kérlek, segítsetek, mert nincs pénzem erre költeni, monitor meg csak kellene!

Nagyon köszi előre is! G.
(#) attrax válasza huggybear hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

A táp sem élte túl lehet.
(#) huggybear hozzászólása Okt 5, 2009 /

Feltöltök két képet! Ez alapján magyarázzátok el légyszíves, mert keveset értek hozzá!

Köszönöm szépen!

Melyik tápra gondolsz?

G.
(#) patexati válasza huggybear hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Valószínű valami zárlat van a táp részén! Ha szerencsés vagy akkor csak az egyenirányító híd lett zárlatos és ha kicseréled akkor megy! Rosszabb esetben a fet lett zárlatos és elégett az áram útjában lévő alkatrészek többsége Legrosszabb esetben szekunder oldali zárlat van mi vitte magával a tápot is
(#) huggybear hozzászólása Okt 6, 2009 /

Értem! Nagyon nagyon köszönöm, de annyi kérésem lenne, hogy melyik TÁPról beszélünk? Melyik az egyenirányító híd és mi az a fet?

Nagyon köszönöm!

Hogy tudom ezt kimérni?

Köszönöm!

G.
(#) ygipop hozzászólása Okt 6, 2009 /

Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, Van 1 Fujitsu SCENICVIEW E19-1 monitor ami már a 2. szervízben jár a hibájával,
30-40 perc müködés után lekapcsol -ha jól sejtem a háttér világítása- mert a led továbbra is zölden világít.
ki-be kapcsolás vagy áramtalanítás vagy VGA kábel le-vissza dugása után 1 pillanatra vissza jön a kép, de utána megint elsötétül.
Mivel a hibája?A servízben nem nagyon boldogulnak vele.
válaszokat, segítséget (esetleg jó szervíz tippet Bp.-en) előre is köszi!!
(#) attrax válasza huggybear hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Hát figyelj lehetőleg ne állj neki magad,mert látjuk nem értesz hozzá.A primer oldalon 300V egyenáram van!
Ha mégis akkor mérjél rá a nagy kondi lábaira ott 300V kell legyen.Ha megvan akkor a szekunder oldalon a hűtőbordán van a nagy Fet ami zárlatos szokott lenni.(bár annak nyoma van általában.Húzd ki a dugót várj 10 percet és mérj rá ohmmérővel és ott nem szabad zárlatnak lenni.ezután?
(#) huggybear hozzászólása Okt 6, 2009 /

a nagy kondinál a mérést hogyan csináljam? Mivel? Voltmérő? Pozitív láb piros, negatív fekete kábel?

Köszönöm! G.
Következő: »»   26 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem