Fórum témák
» Több friss téma |
Teljesen le vagyok sújtva... Nem sikerült megtalálni a hibát tisztán elméleti úton.
Végső elkeseredésemben elővettem a zsebmultimétert is és bekapcsoltam az oszcilloszkópot... A BU tranyó bázisa kap egy négyszög vezérlő jelet az előző IRFS640-es meghajtórésztől. Viszont nem megy el odáig a 200V-os tápfesz, mert megszakadt egy biztosíték-ellenállás. Ez lehet a magyarázata, hogy egy totál zárlatos BU tranyó esetén is megvan a tápegységnél a 200V... Ráadásul ez az alkatrész hosszú (>1cm-es) lábakkal van beforrasztva, és el van hajolva. Így igen közel került (<1mm) a lába egy hűtőbordához. 200V-on talán ez is okozhat áthúzást, pattogást. Egyébként lekapcsoltam a lámpát, de így, tök sötétben sem sikerült az áthúzást meglátnom. A hangja rövid, csattanás szerű, és sztohasztikus. A monitor belseje, ahhoz képest, hogy közel 10 éves, meglepően tiszta. Semmi porcica...
Bocsánat, hogy magammal levelezek, de leírnám a fejleményeket:
Az 1Ohm -os biztosíték-ellenállás helyett betettem egy 1,2A-es üvegbiztit. A monitor elindult, de a csattogások nem szűntek meg. Kb. fél percenként egy csattanás. Ilyenkor a képernyő 0,1-0,2 másodpercre elsötétült. Aztán kb. a 10. csattanás után meghalt a monitor. A BU2532 ismét elszállt. Feltehetőleg ez lehetett az eredei hiba is, ami a tranyót is tönkretette. Kérdésem: Van-e értelme tovább foglakozni a javítással? Ez biztosan trafó hiba lehet? Van rá esély, hogy nem trafó hiba? Akkor mi lehet még ? Előre is köszönöm.
Hello mindenkinek
Megint én vagyok Probálok egy acer al1712 es monitort talpra tenne, mert szénnéégett a tápja. Van itt egy acer al1713as panel és miért is ne teljesen más. Annyit már elértem hogy ki-be kapcsol jelet érzékel, invertert kapcsol, de nincs képem csak nagy fehérség. Lehet a kontrasztot is az inverterröl vezérli? Bár ha az 0ára le van huzva képnek akkor is kel legyen nem?
Ahogy nézem nem kell neki más csak 5V test invertel enable és fényerö szabályzás. akkor lehet kukás a kijelzo.
Hát mégis kellett egy 5 volt még neki szép képe van ahhoz képest milyen öreg.
Lenne egy olyan problemam hogy a crt monitoromon osszement a kep a monitor kozepere. Az osd menu nem reagal az allitasokra.
ezt hogy érted hogy összement? csak egy csik van középen? mert ez a szitu akkor valoszinü hogy az eltéritö tekercs környékén lesz gond. Jártam már ugy nem egyszer hogy csak a forraszás engedett el (az egyik kábel a 4 böl ami az alaplaprol kozos csatin megy fel a tekercsre)
Ki kéne szűrni hogy biztosan a nagyfesztrafótól jön e a hang és nem-e a képcső környékéről (előző hozzászólásom). Ha a nagyfesztrafó akkor csak kontárkodni lehet, esetleg nem árt megnézni a lábait nem-e látszik ott valami áthúzás. Ha nem látod hogy hol húz át a nagyfesztrafóban, akkor nehéz ügy - ami szokott lenni: 1:kihúz a felső részétől a fém szerelvényre (látható), 2:belső átütés (nem látható), 3:fényerő és fókusz potik kerámia hordozója üt át (csak a fényerő ugrál általában nincs pattogás), 4: kerámia hordozó alatt üt át (nem látható). Az 1, 3, 4-re már láttam "megoldásokat".
Nem tudom kiszűrni a hangforrást.
Van, hogy öt percig nézem, és semmi. Aztán elfordulok és megint pattog hármat... De ha sötétben nézem, akkor sem látok áthúzást, vagy a nyomát. (A felső résznél sem.) A képcső végén lebontottam a lemezborítást a NYÁK-ról, hogy ellenőrizzem. Megörültem, mert egy ellenállás lába közel volt egy 1n kondihoz, és mintha a kondin is látszott volna egy pötty. Sajnos ez is téves felfedezés volt. A kondit kicseréltem, az ellenállást elhúztam, de a pattogás nem szűnt meg. A nagyfesztrafó lábait átforrasztottam, áthúzásnyom nincs. Hol van ebben a fényerő és a fókusz poti ? A trafó oldalán van 3db trimmer poti, ami imbuszkulccsal(?) állítható. Mind le van rögzítve egy ragasztócseppel. Nem piszkáltam... Az egyik a fényerő lehet(?). De a potik nem látszanak, egybe vannak öntve a trafó műanyagjával. A kontárkodás alatt mit értesz? Ez a dolog érdekelne, mert: Trafót csak Angliából vagy Lengyelországból lehet rendelni: 26€ + posta + még egy BU2532. Megéri ez ? Inkább kotárkodnék, ha lehet...
Hat olyan 10-10 cm-t ment ossze jobbrol es balrol.
nyomatékos kézrátételt próbáltad már? (tetejére csapsz)
Ilyen végülis korrekten csavarral menetes szegeccse rögzitva
Probaltam mar a nyomatékos kézrátételt de akkor osszeugrott fontrol meg lentrol is 10-10 cm-t, de kikapcsolas utan az helyre allt.
Nem árt kicserélni a primer oldalon a kisméretű kondit, apuffert is, ha Lelon vagy más gagyi márka, mert onnan gyakran vérzik és a szekunder pufik sem éppen japánok. ha már így benne vagy, az a párszáz Ft nagyon megéri.
Az fsc problémára senkinek nincs ötlete? Mert van itt már egy másik is aminek még az invertere is tré+ pisosas a képe. Jó lenne ha valaki mondani valami okosat, de ne azt hogy panel csere.
nem redbe ment a monitorod hanem nehezen gyujtotta be a csövet. amit ma vettem arra azt monták a tagnak hogy nem javitható mert (képcsőhibás) Atom comp.-nál. Aztán mikor bekapcsoltam bejött a kép azt el is ment de tiszta pirosas volt, na mondom nem elég hogy inverteres, de még panel cserés is. Amugy alkatrésznek vettem volna de hát volt itthon csövem, igaz a monitor 19" wide azt kapottt 17 normálbol. jol meg is szivatott mert csak felul volt piros alul meg jó, és amikor raKTAM ÖSSZE AHOGY BÁRMIHEZ HOZZÁÉRT A NEON HÁZA ELMENT A FÉNY. 1,5 ORA ÖNSZIVATÁS UTÁN RÁJÖTTEM HOGY ALUL SEM OKÉ VALAMI, ALUL BE SEM GYUJTOTT AZ EGYIK CSÖ, IGY HÁT AZ IS CSERE. dE LEGALÁBB VETTEM MEGINT 3000FT ÉRT EGY 19" WIDE OST. az asszony rá is ugrott. Bocs nem kajabánli akartam csak notirol irok és benyonyomtam a caps lockot véletelen.
Üdvözletem!
Van egy F. Siemens 17" monitorom. A háttérvilágtítás meghajtó panelen rossz az OZ960G vezérlő IC. Van ötletetek, honnan lehetne beszerezni? Bővebben: Link
Szia! A sininél találtam OZ960G-t az nem tudom,hogy jó e egy darab van a raktáron belőle
nekem van 1 ha kell leszedem azt megdumáljuk
Sziasztok!
A helyzet a köv.: Megkapja az 5V tápot, de a referenciafesz kimeneten 0V van. A 4 meghajtókimeneten 5V-táp. A Ct oszcillátor lábán 0V. Semmi fűrészjel. Engedélyezőjel, dimmelőjel minden van. Akkor ezek szerint ez rossz nem? tothzsolt! szati77! Ha jó és az enyém tényleg rossz természetesen érdekel a dolog.
nem kellett panel cserélnem, és megoldottam tökéletes gyönyörü képe van.
Sütötted? vagy hogy sikerült ha nem titok?
üdv
ja elsö körben megsütöttem de nem segitett változatlan volt a helyzet. Egy másik oldalon olvastam hogy ilyenkor fel kell tenni egy üres epromot, mert a tartalma megzavarodik. Én csak egyszerüen kidobtam velöle, még pedig azt amielyik a szalagkábel csati mellett van. Azota gyönyörü képe van a monitortnak.
Légyszives tegyél fel képet a panelről és jelöld be az alkatrészt amit levettél róla? És akkor ezekszerint nem szükséges a müködéséhez ez a eprom?
üdv
amit bejelöltem pirossal, vagy a másik, már nem akarom szétszedni. 24-el kezdödik a felirat rajta.
Aha igen nálam a felső a kép szerint. És ez csak ugy eltávolitható nem kell a müködéséhez? azt nem irták a fórumon mit tárolnak rajta? milyen tartalmat? vagy mit vezérel? Másik kérdésem ilyen moncsihoz táppanelod vagy javitásban segitséged nincs e? az enyém nem akar beindulni. Eredetileg a kis kék nagy frekis kondik hiányoztak róla, de tettem rá és igy se megy.
köszüdv
Akkor a felső volt az, már nem emléxem , még kómás fejjel hajnali 5 kor csináltam. Amit észrevettem kicsit lassabb a menü. Az hogy nem akar indulni az mit jelent? Lehet ráteszek egy üreset ha megyek voltba veszek, állitolag a proci ujra tölti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |