Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
„nem a hópihés falytából” ezt kétszer is leírták helytelenül így a jó: nem a hópihés fajtából
Én meg sorra javítgattam ki. Utólag... Frankye
Helyesírásom sajnos elég pocsék Erről nem tehetek...
Amúgy a mai nap szintén örömnap lett mert felkúszott a Windows Mobile 6 a Pcoket PC-mre, juhéjjjj
Az a lényeg, hogy magyarul beszélsz hozzánk. A többi nem fontos. Azt viszont nem értem, hoyg a kovács szó magyarul jelenti amit jelent. Azt is tudom, hogy jellegzetes szláv (szerb) az -ics végződés. Valahol ennek a kettőnek találkozni kellett.
Azt elfelejtettem, hogy Xplore 1.1-es ROM-ot raktam rá
Neki üveges, mert ha teljes áron kellene kifizetni a TE általad okozott üvegkárt, akkor bizony csődbe menne. Ugye annyiszor kommunikáltál vele. :hehe:
Tipp: ha észrevétlenül eltűnik, amit írtatok, nyomjatok egy ctrl z-t. Az a visszavonás billentyűkódja. A hozzászólást író ablakban nincs menü, úgyhogy csak így tudtam visszahozni, amit írtam. Az előbb minden eltűnt. Kijelölődött észrevétlen,és elég volt egy space-t nyomni.
Nem, vagyis nem tudok róla. Az üzenet pedig feldolgozás alatt. Épp most dekódolja a NASA.
reátok néztem ám.matthew,abszolut igazat adok neked.Minden téren.
Apropó kommunikátor!
A suliban egy kissé lazább órák voltak a múlt héten, és valamelyik szaktárgyi órán előkerültek a mesék,mint a gyermek személyiségét formáló alkotások. felelevenítettük közösen a mesék típusait. A fabula fogalmához értünk. Tanmesét jelent, mint azt a csoporttársaim megjegyezték (Ez volt a helyes megoldás). Erre én: Nem! (Mindenki nézett rám, mint aki megkergült) A fabula az az aranybulla olcsóbb változata, melyet II. András adományozott a jobbágyoknak. A szűkös költségvetés miatt nem elég, hogy fából készítették, még egy l betűt is kispóroltak belőle. Ezzel a mondattal gyakorlatilag 5 percre a teljes csoportot a padlóra küldtem. Tanárnőnk először elfehéredett, majd talán elmosolyodott... Persze ezt egy vaskalapos 60 éves tanárnő óráján nem mertem volna megcsinálni. Aki tartotta, ő fiatal, most jött vissza a gyesről, és reméltem nem küld el aláírás megtagadással...
Pontosítok az "-ity" végződés jellegzetes. Még pontosabban "-ić" és nem "-ič", avagy hivatalosan az "-ић" és nem az "-ич". Persze ez kézírásban elég nehéz megkülönböztetni. A szerb tanárok réme a "шишмиш" (denevér) írott formája. Ami legjobban az ovodáskori gyakorlatokra hasonlít, egy folytonos u betű. Ezért hívnak a családban mindenkit másképp. Mármint mindenkinek más a vezetékneve. Kellett kivenni anyakönyvi kivonatot, és megállapítottuk egymás között, hogy mi nem vagyunk rokonok. Nem volt hatunkra két egyformán leírt vezetéknév.
Valahol horvátban lehetett még a monarchia idejében jobb ötletem nincs Az meg már megszokott, hogy kapok valami elismerést, papírt, hivatalos dokumentumot, külön kell kijavíttatni a nevem. Már egyáltalán nem is lep meg, teljesen normális dolognak tartom.
Ugylatszik nem sok port kavartam a ROM frissitessel, vagy csak en orulok neki ennyire ?
No, mindegy, joejt mindenkinek. Holnap nehez napom lessz , mert bioszbol irunk, sejttanbol, es utalom ezt az anyagot piszkosul. Minek kell ezt a marhasagot egy info szakosnak tudni, azt nem vagom, de majdcsak lesz valahogy... (remelem a haromszogemet holnap megkapom :hide: ) udv: Muszi, mar az agyikobol
A Kovács személynév magyar nyelvből értelmezhető. Az eredete az, hogy régen a falvakban a kovácsok rendelkeztek a tűzgyújtáshoz szükséges eszközökkel, köztük a legfontosabbal a kovakővel. Mivel ők tudtak tüzet gyújtani kovakővel, ezért kovás embernek nevezték őket és valószínűleg ez a kovás szó módosúlt kovács szóra, majd ebből lett a Kovács személynév. Így valószínű, hogy a többi délszláv nyelvbe a magyarból került át ez a szó. Azt hiszem ezt a magyarázatot Kiss Dénes író, költő egyik előadásán hallottam, aki már vagy negyven éve foglalkozik a magyar nyelv eredetével. Szerintem elég logikusnak tűnik ez az okfejtés.
#526440:
Idézet: „HA pénzed van, igazad van?” Igen, ez így van. Nem tűnt még fel? Princz, Kulcsár, hogy csak a nagyobb neveket említsem. Idézet: „Ezek után meg egy többlépéses teszt/állásinterjú sorozatot csináltat,mintha bármiféle karriert jelentene egy operátori állás. Képmutatás az egész.” Az a baj, hogy csak a munkavállaló fejével gondolkozol. (Persze van olyan, aki úgy is hal meg, hogy sosem gondolt bele a munkaadói oldal helyzetébe.) A feladat: 1000 főből kiválasztani 15-20 megfelelő embert. Te hogy csinálnád a leggyorsabban és legolcsóbban? Ha nem úgy, ahogy a B*stone? Egyik ügyfelem múltkor felháborodott, hogy az olcsó billentyűzeteken miért van rövid kábel. Elmagyaráztam neki, hogy ha fél méter kábel mondjuk 20 Ft, akkor az 100000 db-os gyártásnál mennyi is? Milliósnál? A vezetőknek meg ki van adva, hogy 1% költségcsökkentés után kap x Ft prémiumot (a piacról élő cégeknél, nem a BKV-nál és a MÁV-nál, ott ui. a prémium automatikusan JÁR). Szerinted? És ez nem csak a billentyűzeteknél van így, hanem minden terméknél. Egy piacról élő cégtől ne várj empátiát, az az max. az embereknek van. Az ilyen cégeknél egyetlen dolog számít: profitmaximalizálás. Ha nem tudod meggyőzni a CÉGet, hogy Te vagy az a TERMELŐ ESZKÖZ, aki jobban dolgozik, mint a többiek, akkor szépen elköszönnek, mert vár még mögötted 10-100-1000 ember, aki ugyanarra a pozícióra pályázik, mint Te. Ez tisztán üzlet, ne felejtsd el. Sajnos a technika fejlődése az emberek érdekei ellen halad, és ez a folyamat az ipari forradalom géprombolásai óta egyre erősödik. Konkrétan ugye arról van szó, hogy a gépek (többek között) olcsóbban és nagyobb rendelkezésre állással dolgoznak, mint az emberek. Ebből következően az üzleti érdekek abba az irányba mutatnak, hogy a humanoid dolgozók számát minimalizálják. És ez sajnos tény. Nézd meg ezt a gyárat: mekkora méretű, hány fővel, milyen volumenű termelésre képes. Idézet: „Az meg egyenesen vérlázító, hoyg egy szakember belekényszerüljön egy betanított munkakörbe!” Van, aki diplomával takarít, nem csak szimpla érettségivel. #526526-hoz: Sajnos ma már a diploma olyan, mint az érettségi: ha nincs, az gáz, ha meg van, már senkit nem érdekel. #526569: Idézet: „elindult egy kezdeményezés a nyelvvizsga a diplomához dolog reformálására” Igazából ez nem fog jelenteni semmit, akkor sem, ha sikerül. Ui.: a cégek elvárják a nyelvtudást, akkor is, ha nincs rá szükség az adott pozícióban. És mivel, mint mondtam, mögötted 10-100-1000 ember áll még sorba, egy cég két azonos képességű jelentkező közül melyiket válassza, ha az egyiknek van nyelvvizsgája, a másiknak meg nincs? Te melyiket választanád? Ráadásul burkolt tandíj bevezetését pedzegetik, a kéttannyelvű képzésben pl., illetve megpróbálják szűkíteni, mi fér bele az államilag támogatott 1. alapképzésbe.
Még az maradt ki, hogy egyre kevésbé lesz érdemes diplomázni. Mindenki ismer a környezetéből mesterembereket, akik kétkezi munkából élnek. Ki találkozott jó asztalossal, kőművessel, lakatossal, villanyszerelővel? És kontárral? Mennyi munkájuk van? Mert én úgy látom, hogy a lakatos, víz- gáz- kp. fűtés szerelő szakmákra van igény. És szerintem a kőműves kisiparosra is. Ugyanakkor csomó diplomás állástalan van.
Magyarul: tömegképzés-elitképzés. Ha nemvagy Rotschilhék gyereke, akkor a képzésnek nem nevezhető tömegképzés tagja vagy semmit érő papírral, ha meg van pénzed, akkor normális oktatást kapsz. AMERIKA?! Pár hónappal ezelőtt leírtam: hány és milyen kvalitású angoltanárom volt. Ezek után milyen jogon várnakel tőlem nyelvtudást? Azt, hogy tudok elektronikai szakcikkekeket (persze az egyszerűbbeket) fordítani, azt CSAK magamnak köszönhetem. 24 évesen még mindig készség,és nem képesség szinten állok az angollal. Azt is a saját erőmből. Nem ám az oktatásnak köszönhetően... Középiskolai volt osztálytársam villamosmérnök, neki még elegendő volt egy sima középfokú A vagy B nyelvvizsga. jelenleg villamosmérnökként dolgozik. Amérnöki kvalitásait nem befolyásolja! OSztályelsővolt nálunk. A másik jóbarátom meg nyelvvizsga,diplomamunka,államvizsga nélkül teljes állásban elhelyezkedett! Nyelvvizsgája a mai napig nincs. Ennek ellenére gyakorló mérnök. Ennyit a piac elvárásairól, meg annak mesterséges gerjesztéséről. Ezek után nyelvvizsga 150 ezer forintért?! Tandíj a kéttannyelvű középiskolai képzésben?! Szűkített állami Barchelor támogatás? Ha ezeket a jövőben meglépi bármelyik kormány, az Ö R Ö K R E elkapálta magát. Ezt ők is tudják, épp ezért nem merik meglépni. HA igen, annak beláthatatlan következményei lesznek a társadalom, és a szociális olló olvasatában.
Sziasztok!
Keresek valakit aki tudna nekem segíteni t-online-al kapcsolatban. Nem találom sehol a címet, amit még annó megadtak a hibabejelentő vonalon. Azt az IP címet keresem ami a t-online-hoz tartozik és csak arra való, hogy a net sebességét mérhessem vele és ezáltal ezt a mérést rögzítik, és ha kevesebb mint ami a szerződésben van akkor leheta mérésre hivatkozni. Valaki tudja ezt a címet?
Szia! Bővebben: Link
Aki szeret biciklizni annak ez érdekes lesz: Bővebben: Link
Jóreggelt mindenkinek, így majdnem délben. :kalap:
Nem volt semmi a videó. :wow1:
Szia! Szerintem aludj még, korán van!
A WinCE-s örömöd megértem, én is küzdtem egyszer egy PNA-val. Kb ötször volt használva, s elszállt az oprendszer. Nem vittem vissza garba, mert állítólag nem mindíg ugyanazt a modelt adják vissza, hanem lecserélik egy régebbi, de tuti jól működő típusra. Nehezen, de beszereztem a telepítőfájlt hozzá. Azóta a boot képernyőn is az van amit én szeretnék látni.
Idézet: „Szia! Szerintem aludj még, korán van!” Ez jóvolt. Az igazság az, hogy 4.50 -kor mindig felkelek, és valamikor, 21 óra 22 óra magasságában fekszek aludni nemgyakran, mert mostanában mmár, 8 körül már átküldöm magam a másvilágra. Ezt Matyinak a kommunikátornak köszönhetem. Idézet: „WinCE-s örömöd megértem, én is küzdtem egyszer egy PNA-val.” Köszönöm a megérdésed, és ahogy irományodat olvassa a retinám, te is megküzdöttél már a rendszerrel.
Jó neked, én ma 6 50 kor kiugrottam az ágyból úr Isten lekésem a vonatot, persze tegnap 8 kor keltem, én is állást kerestem tegnap de csak a biztnonsági őrig jutottam mindenhol, egy helyen nem volt ott az irodán is tudtam beszélni a munkaügyissel. Ez van, nagy válogatás nincs én 3 szakmával segédmunkát is vállalnék ha lenne, ma hívtam egy céget"bő" órabérrel alkalmazna, ha tudnék angolul a minimál órabérhez csapna még 10% ot, bejárást megoldom ahogy akarom, munkaidő 24 óra, 48 pedig pihenőidő.
Azért ez sem semmi. Az, hogy engem fölvesznek -e az még jövő zenéje. Az is a jövőhét elején fog kiderülni. Ha nem vesznek fel, akkor nagy lessz a baj, mert össz vissz van 1200Ft -om.
Udv mindenkinek!
Elosszor is koszonom a modiktol a haromszoget! Masodszor a szoft eleg konnyen felment. A tobbit, akkor ha hazaerek, udv: Muszi
Üdv müszi!
Nekem még nem volt ( működő ) PDA -m, úgyhogy nemtudok szinte semmit szolni a témához, azért maradtam ebben az ügyben néma, mint a katódzárlatos elektroncső. csak alkatrészek voltak, amin sikerült túladni. Egyedül már csak egy 64MB -os MMC kártya marad meg, és az is elkeveredett. Neroberto -t meg kell erősítenem, igaza van szerintem sem rossz a biológia. Engem mindig is érdekelt a dolog. Ha tehetném szereznék egy mikroszkópot is, persze első sorban nem sejteket vizsgálgatnék, hanem a Pentium Pro Processzor szilicum CPU lapkáját, és Cache lapkáját ( ebben a modellben ez külön lapkára intengrálták egy tokon belül). Idézet: „Holnap nehez napom lessz , mert bioszbol irunk, sejttanbol, es utalom ezt az anyagot piszkosul.” Pedig az egyáltalán nem csúnya anyag. Egyszerűen csak nyitottnak kell lenni több minden iránt, nehogy azt hidd, hogy csak elektronika témakörben a legjobb elmerülni egész életen át, mert be fog görcsölni az agyad a sok és folyamatos agyalástól. Kell egy kis őszinte változatosság mindig, pl. biológia, földrajz, ilyesmik...
Probalkozok , csak nem mindig sikerul nyitottnak lenni mindenre...
Sajnos nalam ez erossen hangulatfuggo. Idézet: „Szűkített állami Barchelor támogatás? Ha ezeket a jövőben meglépi bármelyik kormány...” Pedig hidd el, a folyamat már elindult, mármint a szűkítés. Nálunk legalábbis, a BMF-en. Nem véletlenül vezetik be nálunk manapság évente az új képzésformákat. A helyzet az, hogy az óraszámokat (főként laborokét, gyakorlatokét) elkezdik lefelé csipegetni... mígnem egyszercsak hoppá, teljesen ki fog múlni az egész. Persze üzleti arccal erre csak azt tudnám említeni, hogy csak nekem lesz jó, illetve mégjobb, mert az utánam lévő generációk szintje a főiskolai képzés alapján még ott sem lesz, mint a mostaniaknak van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |