Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   729 / 3607
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Nem semmi. De ha jól körülnézel, akkor nem csak az egyetemeken van gond, hanem mindenhol. Már a gyermeknevelésénél kezdődik a probléma.
Ha a szülő nem dolgozik, vagy közben rugták ki, ugyan tud vele foglalkozni, de melette alig tudná megteremteni a binzonságosnak nem modható anyagi stabilitást. Ha meg jól keres, akkor meg látástól mikulásig dolgozik. Ilyenkor jön a bébiszitter, stb stb ami már elronthat bizonyos dolgokat, ami után a személyiségében okoz változást, és egy életre megpecsételheti. Aztán jön az iskola. Ott is minden "tégla" megvan. Már minden retardáltat felfesznek. A lényeg darb, darab. Nem akarom ecsetelni, hogy ez milyen következményekkel jár. ( Kiközösítés, stréber, stb anormális tanulniakaró gyerekekre nézve. ) Ugyan ez van a középiskolában is. A gyengék azt "nem élik túl" általában. Nem véletlen a vandalizmus megjelenése, egyre fiatalabb körökben az intézményekben. Aztán ha a szülő tudja támogatni, akkor jön az egyetem - és az imént írtad, meg korábban - milyen módon szúrnak ki az emberrel. Akkor ez még csak a szocializálódás menete volt.
Lassan az lesz, hogy felemészti saját magát az ország a problémáival együtt, és eltűnik a föld szinéről. Teljesen szétmorzsolódik. Van itt pénz, csak mielőtt a lakossághoz kerülne, addigra különféle módokon kiszipolyozzák belöllük, vagy meg sem kapják.
Már "ciki" ha tanulsz, még "cikibb" ha jó is vagy, és "ultragáz" ha jeles is vagy.
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Nem kell mindenkinek egyetemre menni. Lehet menni szakmunkásnak is, nagyon szép kétkezi munkák vannak ám! Csak ugye apuci, anyuci azt nyomja otthon, hogy menj egyetemre fiacskám, mert akkor több pénzért dolgozhatsz és különben mi lenne belőled. "Fiacskám" meg úgy gondolja, hogy végülis miért ne, az egyetemen se túl nagy a követelmény, el lehet lötyögni a haverokkal, az oktatás úgyis ingyenes. A szakmunkásképzőben meg szerszámot kell kézbe venni, még bepiszkolja velük a kezét és a divatos ruháját, és sokkal hamarabb kell elmenni dolgozni, ami meg olyan snassz. Mert büdös neki a munka. Értéket teremteni, alkotni nem trendi manapság, mert ezekhez ugye keményen kell dolgozni. Rombolni, rongálni, összefirkálni mások tulajdonát meg nem tart semmiből. És végülis ez eléggé analóg azzal, hogy az anyag mindig a kisebb energiaszint elérésére törekszik, a mozgó dolgok a kisebb ellenállás felé haladnak. De akkor legyen ez a természetes??? Ne süllyedjünk már le a "buta" matériák szintjére!
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Idézet:
„Már "ciki" ha tanulsz, még "cikibb" ha jó is vagy, és "ultragáz" ha jeles is vagy”

Ez csak bizonyos szubkultúrákban van így (bár lehet, hogy ezek kezdenek elszaporodni?). Engem pl. kimondottan inspirál, ha a haver valamit jobban tud nálam, mert akkor én is legalább olyan jól akarom tudni.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Ezt a jazz szólót külön neked ajánlom: smooth jazz bass solo
(#) Frankye hozzászólása Okt 8, 2009 /

Nem azért, de ezt minden, magára valamit is adó ember elítéli. Vagy nem? Bővebben: Link
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

De megkérdezem hol vannak itt már ilyen személyes közösségek, a HE nagyon jó de nem személyes, az itteni haverok műveit nem tudod megfogni rosszabb esetben a füstöt szagulni. Igaz legalább fejlődésnek van egy fóruma. Amit itt észrevettem hogy a moderátorok legalább figyelnek és nem csak a szakmai tanácsokban hanem a "beszélgetés" mikéntjében is beleszólnak. Kedvenc másik honlapom a Szent Korona Rádióban a hozzászólásoknál van néha olyan ami itt az oldalon a stílusa, helyesírása miatt figyelmeztetést esetleg háromszöget kapna.
A mai fiatalok és az öregek is elvarázsolt állomvilágban élnek. Ma történt egy buszon hogy az öregasszony (kb 10 közül egy) tolakodott, úgy mint a fiatalok. Én már fél őrája ott szobroztam, nem álltam meg egy megjegyzés nélkül a félrelökést. Nem is idegesített fel, mert ezt már valahol megszoktam, azt is hogy 12 óra műszak előtt és után állnom kellett végig a buszokon. Valahogy nem is érdekel de megjegyzem az öregek között is egyre több a "kivételező" magatartás. A fiatalokra meg jellemző. Ami felidegesít még hogy ezek a fiatalok mind dolgos szülők gyermekei, van hogy terhes anyukának nem adja át a helyet, vagy épp kisgyermekesnek. Én szégyellem ilyenkor magam, néha mikor már nem bírom egy egy csípős megegyzést teszek azért. Érdekes a mosoly ilyenkor az anyukák, kismamák arcán. Sajnos ahogy mondva van a divat a legkissebb ellenállás felé hajlás. Lagnagyobb baj hogy hitetveztett nemzet lettünk, hit élkül nem megy semmi. Sem ez a hobbi sem semmi más. Hinni magunkban és Istenben a legfontosabb.
(#) pucuka válasza Stadi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Az elöbbiek összefoglalásaként viszonylag friss hír:
A tanár(nö) meghuzgálta kicsit a diák coffjál aki a fák leveleit tépdeste, látod, a fának is kb így fáj.
Következmény : gyerek otthon elmond, anyuka berohan, felpofozza a tanárnőt, feljelentés.
Majd talán 5 év múva bíróság dönt, ejnye bejnye, de már senki nem emlékszik, mi is történt, valami kabátlopás, de hogy ő lopott, vagy tőle loptak...
A gyerek tanulsága: bármit megtehetek, a végén úgyis elsimul...
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Ugyan ez a helyzet nállam is. Anno amikor még szakmunkásba jártam, akkor három szakma, a tulkoros géplakatos, hegesztő, és a villanyszerellő órái egyben voltak megtarta, kivéve a szakmai részt. Addig sajnos ez volt "menő" vagy is ki nem tanul, és kut több intőt összgyűjteni. A villanyszerelő szakma volt hároméves, a többi kétéves képzés. Amikor letelt a második év, a harmadikat már olyan furcsán éltem meg. Valami hiányzott. A sok idióta körülöttem. De ekkor sem mindig a tanulás volt a fő központ, hanem ha valami valami eszébejutott a tanárnak, akkor arról kezdett el regélni, hogy mi történt vele 1945 -ben stb. A nap végén meg elhadarta mit kell tudni, amit én nem tudtam elolvsani. Ezután vittem magammal a laptopot. Azzal már tudtam tatani a tempót, és mivel az m$painttal is viszonylag gyorsan lehet alakzatokat rajzlni, így azzal is villámgyorsan készen voltam. Vagy egy osztálytársammal megosztottuk a feladatot. Egyik rajzol másik irt. A rajz majd később besaccelve, mailben ment, és egyidőben az órai anyag is el lett küldve. Ez az elméleti óra volt. A műszerek és mérésre azt tudom mondani, hogy hetente egyszer volt, avgy kéthetente, nemtudom így pontosan, de alig 10% lett megtartva, met a tanár soha nem volt benn szinta az orján. ( halkan megsúgom, hogy a gyakorlati oktatás igazagtó.) Annyira "jó volt" hallani az üres beszédét. Mindenki tudta hogy egy üresbeszédű ember. Teljesen más mondott mint amit produkált. Miszerint ő indenkiért mindetn megtesz, stb -stb, és mi vagyunk a szemetek stb -stb. Annyit erről az emberről el kell áruljak, hogy egyik azon emberek közé tartozik aki a társadalmi fejlődés és tanulás gátját képezi. Korábban irtam ahol Tóth Ferenc Csabát említettem ,mint egyetlen egy kedvenc tanáromat, és mainapig jóbarátomat. Ő ol. eért ment el ebből az iskolának nevezett közintézményből.
(#) _ampervadasz_ válasza Frankye hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Nemtudok erre mit szólni, na de azért egyvalamit mégis. Ha ez meg is valósul, akkor sem lessz belőlle, semmi, mert ez a pénz is úgy elfog tünni mint a többi. Gondolok itt a milliárdos végkielégítésekre, de nem politizálok. Valamiért csak spórolni kell.
(#) titi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Amit megspórolnak, azt majd szétosztják jutalom gyanánt azok között, akik rájöttek, hogy hol tudnának spórolni egy kicsit.
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 8, 2009 /

@Stadi: Valóban, nem kell mindenkinek egyetemre/főiskolára menni. Nekem igen. Fizikailag alkalmatlan vagyok bármiféle komolyabb megerőltetést igénylő munkára. Nekem nincs alternatíva: vagy szellemi munka, vagy semmi (=éhenhalás)! Nem tartom magamat különösen jó képességűnek, de mivel tudom, hogy nekem nincs opció, ezért akármi is legyen, muszáj tanulnom. Akár 2-3 szor annyi időt, energiát fektetek bele, mint a többi, velük azonos, vagy jóval jobb teljesítmény eléréséhez. Ha megnézed az adatlapomat, láthatod, van egy technikusim. Csupán ahhoz nincs gyomrom, hogy Dokibácsi valamit elbök, és látszat indokkal a kiszolgáló személyzetre kenik. Utalnék a szegedi betegcsere emlékezetes esetére, ahol azt a műtős fiút rúgták ki, aki "összecserélte" a kartonokat. Az persze senkit sem zavart, hogy egyszerre egy időben mindig csak egy beteggel tudott foglalkozni. Egyiket felvette, másikat leadta. Munkaügyi perre ment, megnyerte természetesen. Az orvos, ha gáz van, azzal kezdi, hogy a nővérek rossz gyógyszert adtak be. A következő pedig az, hogy rossz volt a műszer. Olyat alig hallani, hogy beismerte volna, ha hibázott. Van ismerősöm kórházi dolgozók közül.
Nincs arra szükségem, hogy más hibáját a nyakamba varrják. Emellett nemigen tudok emelni 15 kilónál nehezebbet. Ha mégis, akkor nekiáll zsibbadni a lábam. A helyzet az utóbbi években csak rosszabbodott.
Amellett nem kell azt hinni, hogy bármely közszférában dolgozó meg lenne fizetve. Képességekben ugyanaz az elvárás, mint a versenyszférában ( a saját szakmámról tudok nyilatkozni), csak éppen a fizetés fele annyi. Nyelvvizsga, nyelvtudás, naprakészség, stb... Fizetés meg nem hogy reálértékben, hanem épp abszolút értékben csökken. Tavaly például 10 %-kal! Olyan, hoyg 13.havi, nyelvpótlék, egyéb juttatás NINCS! Pedzegetik a havi 3.000 Ft-os ebédutalvány megszüntetését is. Ott tart a helyzet, hogy egy diplomás közalkalmazott fizetése 75.000 Ft (netto). A normál szakmunkás minimálbér pedig 65.000 Ft, akitől természetesen nem sajnálom! Sokkal többet megérdemelne. Például azt az osztalékot, amit Rotchildék, a cég tulajdonosai felmarkolnak (prémium, etc.) A magam részéről amit nem fejlesztésre, vagy a DOLGOZÓK bérére költenek, jogtalan pénzkivételnek minősítem. azaz törvénybe iktatott lopásnak gondolom.

Ha eddig nem lett volna világos: nekem nem büdös a munka. Bármit alkotni, javítani... Mármint a fizikaira gondolok. Megkérdezheted az ismerőseimet is! Ha nem lenne így, nem lennék a fórum tagja. Világéletemben megdolgoztam az érdemeimért, ezután is meg fogok. Amíg a többiek ellógták az órát,én nem ritkán este 6-ig maradtam fakultációkon. Mindezt az ösztöndíjért. A törzstárgyakat meg azért tanultam, hogy minél jobb szakember legyek. Volt olyan, hogy a fórumon segítettem valakinek irodalmazni, szakkönyvet találni. Ezek után megkérdem: megérte tanulni?

Abban reménykedtem, hogy valaki rátalál a gondolati fonalamra. Azt kívántam megvilágítani: ma magyarországon definíciós problémákkal küzdünk az értelmiségi fogalom definiálásakor. Régen ugye az volt értelmiségi, akinek diploma volt a zsebében. Ezen belül is volt természetesen hierarchia, mivel az orvosok, ügyvédek voltak a csúcson. Általánosságban elmondható: fentről lefele: Orvos-egyetemet végzett-főiskolát végzett. Kimondva-kimondatlanul akinek egyeteme volt, lenézte a főiskolát végzett kollégáját, mivel ő "csak" főiskolát végzett.

Ma egy kicsit más a helyzet. Mint már mondtam: minden csúszott lefelé. Főiskolát végzettek töltenek be döntő többséggel jó technikus által elvégezhető munkaköröket is. Egyetemet végzettek olyant, ahová egy főiskolás is elég lenne. A csúcson: PhD-fokozatot szerzett pedig egyetemi végzettséggel jól ellátható munkakörben csücsül. Ezért kiszorul a piacról egy réteg. az, aki önhibájából, vagy azon kívül csak 8 általánosig jutott el, szakmája sincs. Kiszorul a normál munkaerőpiacról. Valószínűleg építkezéseken lesz feketemunkás. Nem sok adót, tb-t fizetett be életében, egyszer ő is megöregszik, lebetegszik. Akkor meg méltányossági nyugdíj, segély, vagy egyéb jogcímen (jogosan) várja el, várhatja el a segítséget, hiszen az esetek döntő többségében önhibáján kívül lett ilyen (olyan) helyzetben. Példa: egy biztonsági őrnek állkapocs rákja volt, kivették az állkapcsát, műtét, stb, de az OEP jelezte: nem történt az elmúlt 20 évben befizetés. Minek is van a munkaügyi hatóság? ELLENŐRIZNI! Mit nem csinált? a FELADATÁT. Nagy hajcihő, a tv is foglalkozott vele.

A fenti hosszú irományból leszűrve: Az értelmiségi mindig is egy szűk réteget jelentett (létszámában értve). Falun az orvos, tanító, pap, stb... Jelen korban az értelmiségi szó felülvizsgálatra szorul. Attól, hogy diplomás leszek, én még nem leszek értelmiségi! Ha a népesség jelentős része diplomás, akkor nem lehet, hogy őt (a diplomást) mindenképp értelmiséginek kelljen tekinteni.

A családi, baráti körünkben elég sok "értelmiségi" van. Egy részük "ki ha én nem" mentalitással bír. Azaz: csak neki lehet igaza, ő az übermensch, az okos, a szép, a tökéletes... Az "értelmiségi" sznob, magától elszállt
Őt nem tekintem értelmiséginek. ennek a kategóriának a társaságát messzire kerülöm! A magam részéről ebből a bandából nem kérek. Függetlenül attól, hány diplomám lesz, és mit érek el (agyi értelemben) az életben.
Van viszont olyan, aki szerény, nincs elszállva magától. Tisztában van a korlátaival, nem nézi le a másikat, tiszteli attól FÜGGETLENÜL, mit csinál a beszélgető partnere. Akár utcaseprő, vagy egyetemi tanár. Na ő az igazi értelmiségi a szememben. Tudatilag eljut odáig: nem csak ő van a világon, és ki tud lépni énközpontú kicsike mentális teréből. Cserébe egy nagyobb teret (a végtelent) kapja meg.

Összegezve: nem azért tanulok, hogy "értemiségi" legyek. Nem is azért, hogy diplomám legyen. Azért, hogy alapvető és minimális fizikai-szellemi szükségleteimet ki tudjam elégíteni olyan munkával, amit szeretek. Ehhez kell a diploma, nem pedig ahhoz, hogy lobogtassam, és mindenkit eltapossak. Ennyi.

(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Hozzátenném, hogy a kapcsolatok sokkal többet számítanak mint a papírok. Csak nézd meg az államtitkárok, parlamenti képviselők, miniszterek stb. iskolai végzettségét.
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

...és fizetését.
Ellenpélda: az egyik ismerős most PhD-zett történelemből. Főiskolán tanít mennyiért? na mennyiért? 120.000 nettóért. Egy hasonló végzettségű ember Nyugaton ennek kb. a 6-8 szorosát keresi. Igaz ez a jó szakmunkásra is.

Magyarországon: abban az esetben, ha fizikai dolgozó vagy, a tested megy tönkre. Ha szellemi, akkor meg agyilag strapálod le magad. Higyjétek el, szellemileg is el lehet fáradni. Nincs átmenet. Vagy dolgozol, és nem tudsz nem hogy egyről a kettőre jutni, hanem "másfélről" vissza esel "egyre", vagy 0,8-ra. Vagy dolgozol, látástól mikulásig, akkor esetleg szinten maradsz, de előre jutni nem tudsz. Függetlenül attól, hogy szellemi, vagy fizikai munkás vagy. Teljes mértékben függetlenül!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 8, 2009 /

Bocsánatot kérek tőlletek, hogy ekkorát off -olni fogok.

Privátban nemtud valaki egy olyan oldalnak a linkjét megadni ahonnét letudom tölteni az EDDA -t?

Ami most van nekem az nem éppen jó mindőségű.
Elősszőr azt hittem hogy az erősítővel van probléma, vagy a kábelezéssel, de nem. Feltünt, hogy betorzul a hang, vagy a hangszórók tulzottan kilengenek egy irányban. ("büfögnek", ahogy Köbzoli mondaná )Több számnál is ugyan ez volt a jelenség. Nem hittem volna hogy maguk a zeneneszámok ilyen rosszak. ( offset hibára gyanakodtam, amikor megmértem a kimenetet, nem mértem rajta egyenfeszültséget. Nincsen az erősítőn kicsatoló kondenzátor! ) Aztán tovább keresgéltem. Jött a következő szám. Az mégrosszabb volt. Ott már a hang sperktuma is igen vibrálóan változott. Hol a basszusból volt sok, és a magasból kevés, hol fordítva. Ekkor már lesett hogy a forrsában keresendő a hiba oka.
Ránéztem a zenére Zelscope programmal, és az csak megerősített.

Ráadásul így a letöltött 12 albumból, kapásbol 7 -et törölhettem is le.
(#) highand válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Ha tényleg így van, ahogyan írod, akkor soha sem fogod abbahagyni a tanulást. Nekem elhiheted...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 8, 2009 /

Megint offolok egy hatalmasat.

Olyan program nem létezik, amivel a törölt visszaállítható fájlokat kilehet írtani a merevlemezről?
A piszok Windoz ugye csak az $MFT táblájában pontosabban az $AttDef fájlban átírja a fájl cimét "láthatatlanná". Tehát fizikailag az nem tűnik el, és csak lassítja a merevlemez műveleteket.
Mivel nekem több merevlemezen is jelentős adatforgalom zajlik, így az MFT is hamar képes meghízni.
Jelenleg ezt a "bibi" -t úgy hárítom el, hogy egy merevlemezt külön letölésre / feltöltésre használok. Erről bontom ki, vagy egysítem azokat a fájlokat amit véglegesen tárolok, de azokat már másik partición.
Így csak a "Cahe" -nek használt merevlemez lassul be, és amikor már kb 20%, nagyobb érték felett, újra formázom low formattal. Most vagyok abban a csapdában, hogy egy nagy partición kéne ilyen takarítást csinálni, és jelen esetben nemakarok 400Gigát átmocorgatni, majd formázni, és vissza helyezni, csak azért, hogy a merevlemez sebessége jobb legyen. igaz ezzel jelentősen növelné a merevlemezek élettartamát, mert lerövidűlnek a merevlemez műveletek.
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 8, 2009 /

Helló!
Valakinek nincsenek villamosipari anyagismeret jegyzetei? Vagy valami hely ahonnan letölthetnék valamit? Jó lenne valami jegyzetet szerezni, mert a zh érdekes lesz.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Üdv. Próbaképpen megnéztem a torrentanyán, hátha valahol a turkálóban, vagy valahol másutt rálelek -e, de sajnos nemjártam sikerrel. :no:

Csak ilyenek találtam:

Iránítástechnika I. Analóg szabályozáste... 0 2009-

Villamosmu-kezelo oktatasi anyag 11 2009-05-03

Erősáramú Villamosipari Könyvek - Pack 2 0 2008-11-

Erősáramú Villamosipari Könyvek - Pack 1 0 2008-11-
Szabványgyüjtemény - Idegennyelvű
(#) Kicsa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Szia!
Köszi a tippet,utána kérdezek a beszerezhetőségnek. Egyébként még nem próbáltam de ez is beáll a sorba Szilikonból a bútorápoló szilikonra gondoltam...van ez a por,meg esetleg még előtte lakkozom a felületet. Vagy kombinálom hátha tökéletes lesz. Mert ugye a felület is számít utána,miután kivettem a formából.
Köszi szépen
Üdv Kicsa
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Esetleg a következő könyvek közül valami? Ezek vannak felsorolva, mint ajánlott irodalom:
Bevezetés az anyagtudományba
Alkalmazott anyagtudomány
Funkcionális anyagok és technológiájuk
Fotonikai anyagok és eszközök
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Megnézem pillanat.

Erősáramú Villamosipari Könyvek - Pack 1 2

Erőmüvi berendezések, Energiaellátó rendszerek transzformátorai,
Elosztó hálózatok, Villamos forgógépek, Távvezetékek, Irányitás és
vezérlés, - meg ami a Villamosenergiaellátáshoz kapcsolódik...
Az anygot 2 részre bontottam ez a "Pack 1", és kivettem azokat
amelyek az oldalon már megtaláhatóak ! (vagy már feltöltöttem)

Tartalom Pack 1

Dielectrics in Electric Fields
Electric Machinery Fundamentals
Electric Power Distribution Equipment and Systems
Electric Power Generation, Transmission, and Distribution
Electric Power Substations Engineering
Electric Power Systems
Electric Power Transformer Engineering
Electrical Energy Systems
Electrical Engineer Portable Handbook
Electrical Power Cable Engineering
Electrical Transmission and Distribution Reference Book
Electrical_Power_Systems_Quality
Energy-Efficient Electric Motors, Third Edition (Electrical Engi
First Course on Power Electronics and Drives

Tartalom Pack 2 - LETÖLTHETŐ ITT :LINK

Flexible AC Transmission Systems Modelling and Control
Handbook of Transformer Design and Applications
Newnes Electrical Power Engineers Handbook
Power electronics
Power Electronics Design A Practitioners Guide
Power System (The Electric Power Engineering)
Power System Stability and Control
Standard Handbook for Electrical Engineers
Synchronous Generators
The Electric Power Engineering Handbook
The Induction Machine Handbook
Transient Analysis of Electric Power Circuits Handbook
Uncertainty in the Electric Power Industry
Understanding Electric Utilities and De-Regulation
Understanding_Electric_Power_Systems
Variable Speed Generators

Ez a kettő "pack" az érdemesebb letölthető anyag, de mind angol sajnos. Jobbat nem találtam.
(#) _ampervadasz_ válasza Kicsa hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Annyit mondok, hogy a keresés helyét Matyi barátunk, már megoldotta, és a vegyi összetételt is. Így már tudod hol kell keresned. Valahol itt.
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 8, 2009 /

Sziasztok

Ha már megy az offolás
Nekem is egy ilyen gondom van. Kb.

Este kikapcsolom a gépet mint bármikor, most visszakapcsolom és semmi.
Semmi hardver, szoftver-módosítás nem volt, a géphez egyáltalán nem lett nyúlva külsőleg. Meg mondhatn belsőleg sem, csak annyit csináltam rajta mint általában szoktam, semmi extra.

A monitor nem mutat semmit, a töltésjelző bekapcsolástól kezdve végig folyamatosan világít de innen semmi.
Mintha még a BIOS előtt "megragadna".
Azért gondolok erre mivel ha még windows töltés előtt még a bios résznél kinyomom akkor azonnal leáll, most viszont nem, hosszan kell tartani hogy kikapcsoljon.
Végigvártam azt az időt mire kb. betölti a windowst teljesen, semmi.
Valaki tud valamit miért/mitől lehet ez?
A gép eléggé el van "dugva", nagy meló kivenni, ezért kérdezek először...

Köszi szépen
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Kösz, hogy utánanéztél, de ezek nem igazán azok, amik kellenének. :no:
vtsoftware: Ez lehet memória, videókártya, vagy akár proci érintkezési gond. Egyszer nekem is csinált hasonlót az asztali gép, ott a procinál volt valami. Kivettem, visszaraktam és ment. Általában pedig a videókártya szokott nekem kimozdulni, főleg ha ott babrálok. Szóval mindenféle képpen ki kell venned a gépet helyéről és megnézni.
Szerk.: CPU-nál a core stepping mit befolyásol? Vagyis proci cserénél figyelni kell azt is, hogy megegyezzen, vagy az nem lényeg?
(#) hapro válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Nekem ilyen feladatra a get data back nevű program bevált, egyik jól sikerült win felrakásomkor 160Gb adatot megsemmisítettem, és kb 99%-osan visszajött ezzel a programmal.
(#) _ampervadasz_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Idézet:
„töltésjelző bekapcsolástól kezdve végig folyamatosan világít”

Hirtelen azthittem hogy, laptopról van szó, de már leesett.

100% hogy a merevlemezzel van valami. Valószínű a BIOS POST is a hiba miatt men engedi elindulni a rendszert, mert gondolom várja a lemez inicializálását.
Esetleg, a folytonas felhevüléstől, kihűléstől kilazult vagy az IDE / SATA kábel, vagy a "molex -nak" (tévesen) neveztt tápcsatlakozó.

Szerk.: vagy készülj fel arra, hogy a merevlemezed, az örök Clusterek mezejére fog lépni.

Ha másik gépben sikerül elindítani, akkor mindenképpen nézd meg a S.M.A.R.T. -ban a Bad Cluster -eket.
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Köszönöm kiváncsi leszek. Kipróbálom mit tud.
(#) vtsoftware válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Akkor kénytelen vagyok kiszedni.
Már kb. fél éve nem volt "kipucolva" lehet az is probléma?
Mindegy majd kiderül, akkor kikapom és átnézem.
(#) _ampervadasz_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Mennyire régi a kondig?

Jujj, most esik le: eldugott Nagy hiba! Mindig biztosítani kell a szellőzést, és időnként a portól is meg kell szabadítani, mert a por a lamelláket eltömi, és a melegedő alkatrészekre rárakódva elszigeteli a hőt.
(#) titi válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Hali!
Esetleg ha nem szoktad teljesen áramtalanítani a gépet, tehát csak simán leállítod a wint, akkor esetleg pár percre próbáld meg áramtalanítani.
Régen volt nálam is hasonló, ez segített.
Következő: »»   729 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem