Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hát akkor ezeken az oldalakon válaszolnék Sípos úrnak:
Ott, ahol a villamos fordul, ott abból egy 30 cm-es szakasz nagyon jó lesz vonalzónak. Nyugodtan mondhatjátok, hogy ezt én mondtam.
Szia!
Csak néha akkor döbben az ember, ha a meghallgatásos teszten az emberkék a jó öreg 2N3055-öt meggyőzőbbnek mondják..
A 2N3055 miben szól elfogadhatóan? A BEAG-okban biztos nem, a Quadban, hát, talán. Még hol?
Nem vagyok vegyész, de így látatlanba is a vízre szavazok. Ami meg a hasonlatot illeti, akkor te az exponenciális karakterisztikát tekinted a formaldehid-plutoniumid-nak.
Pont ez az amire én rögeszmésen kíváncsi vagyok. Hogy az a bizonyos jó hangzás hogy függ össze a műszaki paraméterekkel? Mire érdemes figyelni, milyen irányba kell fejlődni, stb. Csak van valami kapcsolat. Nem vonom kétségbe az eredményt, de azért a teszt körülményekre kíváncsi lennék. Milyen zenéről volt szó, kik hallgatták, stb. Sztrádán, 100km/ó-val minden autó kb. u.ugy fut.
Na azért függ attól, mekkora chip van benne és ki követte el.
Köszönöm a segítséget elektrorudinak, lapose-nak és mindenkinek aki segített a Tesla erősítőmben. Ha terhelést teszek a kimenetre el is tűnik a 3V DC, a zúgást pedig a pufferek cseréje oldotta meg. Még egyszer kössz!
Azért kíváncsi vagyok Te majd hova helyezed a rangsorba HTA30-at?
![]() CIROKL szerint jobb mint a B5.
Majd ha többet hallgatom akkor mondok véleményt. A B5 egy tök jó végfok de a hangjától nem vagyok hasra esve. Nekem a B5 a közép kategóriában olyan 75-80%-os, mondhatni felső-közép kategória.
Idézet: Hát ezt én eggyértelműen nem mondtam és nem is álítom ! Ami azt illeti nekem személy szerint jobban tetszik mint a B5 de ez csak egy vélemény! Tudod nekem minden erősítőm valamiért tetszik hangzásilag ! B5 -öm nincs még csak félig meddig terv álapotában ezért csak meghallgatni egyszer volt alkalmam az eggyik havernál ! Szóval az a KB 1 órai hallgatózásból nem mernék kiindulni ? Ehhez azért hogy eggyértelmű választ adjak több időre volna hozzá szügség ! HTA-30 -ból már 2 darab is van ahhoz hozzá tudok szólni ! „CIROKL szerint jobb mint a B5.” ![]()
Ez nehéz ügy.
Nem mindegy milyen forrásról, milyen műsorjellel, milyen akusztikus környezetben, milyen napszakban, milyen lekiállapotban és milyen hallgatási gyakorlattal rendelkező társaságban van az a teszt megtartva. Nem mindegy milyen célra válogatunk berendezést és nem mindegy, hogy kinek. Én még emlékszem mekkorákat tévedtem 30 éve és arra is emlékszem mennyire fájt ezt később elismerni. Ebben a mai, amerikai erkölcsiségen nevelődött fiatal környezetben ez még sokkal nehezebb lehet. Ergó, ma már nem akarom a tapasztalatlanabbakat akaratuk ellenére meggyőzni. Manapság az a divat, hogy 30%-os tudású emberek ordítják a véleményüket 100%-os hangerőn és az 5%-os hozzáértésű "szakmai" tömeg voksa dönti el, kinek van igaza.
Szia!
A Kecskeméti összejövetelen megejtett beszélgetésünkkor, mikor is megcsodáltam a HTA művedet, mondtad hogy nagyon jó ez a vég, még a B5-öt is üti.
[OFF]Aha értem ! Minden szentnek maga felé hajlik a keze![OFF]
![]()
Szia!
Pont azért írtam, hogy a "jó öreg". Az újabbak már módosított kisebb chippel készülnek.
Jelen esetben A osztályban, azonos kapcsolás estén, csak a végtranzisztorok különböztek.
Valami lehet benne, mert már több fórumon is olvastam, hogy ilyen tesztekben jól szerepeltek a 2N3055-ök.
Hi highand és lapose!
Nem tisztult a kép. De azért ezek már kellemes problémák. Hol vagyunk már a néprádiótól? Mintha olyanokon töprengenénk, hogy pl. a Ferrari mitől jobb mint a Porse? Én meg azért vagyok dühös magamra, mert „kockafejü műszakis” létemre, folyton belecsúszok mindenféle ködös, lírai hasonlatokba. De hát ilyen a HI-FI. Még a logikai áramköröket is szokták „hangolni” (ha elb….ták őket!). ![]()
Kíváncsian várom majd a tapasztalataidat a "P400-al" kapcsolatban, illetve remélem közzéteszed a nyákot és a beültetési rajzot.
![]()
http://www.tezukuri-amp.org/shibu/kantou/sandokai/report/100/images...01.jpg
http://www.tezukuri-amp.org/shibu/kantou/sandokai/report/100/images...02.jpg Milyen furcsa audiofil építési technika... minden rézfóliávan van borítva és földelve, + árnyékolt vezeték mindenütt... hmm. Van ennek értelme ? ![]()
A szemléltetett "audiofil építési technikának" minden bizonnyal, valami remek hifista hiedelem lehetett a kiindulási alapja
![]()
Mindenesetre szép.
![]()
Csak nem látszik a dobozban. No de a tudat!
![]()
Ilyenről még nem hallottam. Mindenesetre elfelejtette az RCA aljzatnál az árnyékoló harisnyától lecsupaszított részt betekerni réz fóliával.
![]()
Amugy ennek a földelésnek van értelme, kiváltképp ha arany lenne, főleg olyan helyen használja az illeltő, ahol ipari elektromágnesekkel, illetve nagy erősségű rf eszközök közelében, vagy netalántán világűrben használja
![]()
Miért nem a végfok elhelyezésén változtatott?
Sokkal rövidebb kábelezéssel megépíthette volna, és a szigetelőszalag a betápon minőségi. Ha a hangerő potit közvetlenül a végfokra tervezi és hoszú tengelyel vezeti az előlapra a tekerőgombhoz az többet ér. És ami még furcsább hogy mindezt milyen végfokkal teszi "TDA7560" de szerintem egyszerűen gerjedékeny volt és ez lett a vége ![]()
Ez amúgy tda7057aq, dc hangerőszabályzással, tehát ilyen gond nincs vele. Viszont akkor is furi, még nem láttam ilyet. Ennek a mimoto gyereknek minden erősítője ilyen technikával készül, tda2009-ek, ilyesmik... csak kivi voltam hogy van-e ennek valami alapja, vagy csak az ő rögeszméje...
Csak mondtam egy TDA-t ami akár lehetne is.
A különböző gerjedéseket ingyen lehet kompenzálni, szerintem csak az elrendezés is javít a dolgon, a rövidebb kábelezés vagy lehetőség szerint kihagyni stb. De hogy ez a 300.-Ft os végfok menyivel javult ettől a megoldástól az x ???
Sziaszok!
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire célszerű RCA aljzatot erősítő kimenetnek használni? Mivel jobb a rugós (csiptetős) csatlakozó. Azért kérdezem, mert 2x22W-os stereo erősítőmnek RCA kimeneteket csináltam, és most nemtudom, hogy jobb lenne e ha olyan rugósat tennék. Köszi előre is!
Hi highand!
Most, hogy mellékelted a kapcsolást, azt hiszem, nekem leesett a tantusz. Ha még mindig vannak kétségeid (múlt szombat, 529038 sz. hozzászólás), akkor szólj és tisztázzuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |