Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   380 / 2544
(#) highand válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Hát akkor ezeken az oldalakon válaszolnék Sípos úrnak:

Ott, ahol a villamos fordul, ott abból egy 30 cm-es szakasz nagyon jó lesz vonalzónak.

Nyugodtan mondhatjátok, hogy ezt én mondtam.
(#) lapose válasza macera2 hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Szia!

Csak néha akkor döbben az ember, ha a meghallgatásos teszten az emberkék a jó öreg 2N3055-öt meggyőzőbbnek mondják..
(#) Imi65 válasza lapose hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

A 2N3055 miben szól elfogadhatóan? A BEAG-okban biztos nem, a Quadban, hát, talán. Még hol?
(#) macera2 válasza highand hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Nem vagyok vegyész, de így látatlanba is a vízre szavazok. Ami meg a hasonlatot illeti, akkor te az exponenciális karakterisztikát tekinted a formaldehid-plutoniumid-nak.
(#) Imi65 válasza lapose hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Talán még a JHL-ben.
(#) macera2 válasza lapose hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Pont ez az amire én rögeszmésen kíváncsi vagyok. Hogy az a bizonyos jó hangzás hogy függ össze a műszaki paraméterekkel? Mire érdemes figyelni, milyen irányba kell fejlődni, stb. Csak van valami kapcsolat. Nem vonom kétségbe az eredményt, de azért a teszt körülményekre kíváncsi lennék. Milyen zenéről volt szó, kik hallgatták, stb. Sztrádán, 100km/ó-val minden autó kb. u.ugy fut.
(#) highand válasza lapose hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Na azért függ attól, mekkora chip van benne és ki követte el.
(#) levaitamas hozzászólása Okt 11, 2009 /

Köszönöm a segítséget elektrorudinak, lapose-nak és mindenkinek aki segített a Tesla erősítőmben. Ha terhelést teszek a kimenetre el is tűnik a 3V DC, a zúgást pedig a pufferek cseréje oldotta meg. Még egyszer kössz!
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Azért kíváncsi vagyok Te majd hova helyezed a rangsorba HTA30-at?
CIROKL szerint jobb mint a B5.
(#) hapro válasza szamóca hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Majd ha többet hallgatom akkor mondok véleményt. A B5 egy tök jó végfok de a hangjától nem vagyok hasra esve. Nekem a B5 a közép kategóriában olyan 75-80%-os, mondhatni felső-közép kategória.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Idézet:
„CIROKL szerint jobb mint a B5.”
Hát ezt én eggyértelműen nem mondtam és nem is álítom ! Ami azt illeti nekem személy szerint jobban tetszik mint a B5 de ez csak egy vélemény! Tudod nekem minden erősítőm valamiért tetszik hangzásilag ! B5 -öm nincs még csak félig meddig terv álapotában ezért csak meghallgatni egyszer volt alkalmam az eggyik havernál ! Szóval az a KB 1 órai hallgatózásból nem mernék kiindulni ? Ehhez azért hogy eggyértelmű választ adjak több időre volna hozzá szügség ! HTA-30 -ból már 2 darab is van ahhoz hozzá tudok szólni !
(#) highand válasza macera2 hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Ez nehéz ügy.

Nem mindegy milyen forrásról, milyen műsorjellel, milyen akusztikus környezetben, milyen napszakban, milyen lekiállapotban és milyen hallgatási gyakorlattal rendelkező társaságban van az a teszt megtartva. Nem mindegy milyen célra válogatunk berendezést és nem mindegy, hogy kinek.

Én még emlékszem mekkorákat tévedtem 30 éve és arra is emlékszem mennyire fájt ezt később elismerni. Ebben a mai, amerikai erkölcsiségen nevelődött fiatal környezetben ez még sokkal nehezebb lehet.

Ergó, ma már nem akarom a tapasztalatlanabbakat akaratuk ellenére meggyőzni.

Manapság az a divat, hogy 30%-os tudású emberek ordítják a véleményüket 100%-os hangerőn és az 5%-os hozzáértésű "szakmai" tömeg voksa dönti el, kinek van igaza.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Szia!
A Kecskeméti összejövetelen megejtett beszélgetésünkkor, mikor is megcsodáltam a HTA művedet, mondtad hogy nagyon jó ez a vég, még a B5-öt is üti.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

[OFF]Aha értem ! Minden szentnek maga felé hajlik a keze![OFF]
(#) lapose válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Szia!

Igen, pont A osztályban remekel.
(#) lapose válasza highand hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Szia!

Pont azért írtam, hogy a "jó öreg".
Az újabbak már módosított kisebb chippel készülnek.
(#) lapose válasza macera2 hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Jelen esetben A osztályban, azonos kapcsolás estén, csak a végtranzisztorok különböztek.
Valami lehet benne, mert már több fórumon is olvastam, hogy ilyen tesztekben jól szerepeltek a 2N3055-ök.
(#) macera2 válasza lapose hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hi highand és lapose!
Nem tisztult a kép. De azért ezek már kellemes problémák. Hol vagyunk már a néprádiótól? Mintha olyanokon töprengenénk, hogy pl. a Ferrari mitől jobb mint a Porse? Én meg azért vagyok dühös magamra, mert „kockafejü műszakis” létemre, folyton belecsúszok mindenféle ködös, lírai hasonlatokba. De hát ilyen a HI-FI. Még a logikai áramköröket is szokták „hangolni” (ha elb….ták őket!).
(#) levaitamas válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Kíváncsian várom majd a tapasztalataidat a "P400-al" kapcsolatban, illetve remélem közzéteszed a nyákot és a beültetési rajzot.
(#) Mayan hozzászólása Okt 12, 2009 /

http://www.tezukuri-amp.org/shibu/kantou/sandokai/report/100/images...01.jpg

http://www.tezukuri-amp.org/shibu/kantou/sandokai/report/100/images...02.jpg

Milyen furcsa audiofil építési technika... minden rézfóliávan van borítva és földelve, + árnyékolt vezeték mindenütt... hmm. Van ennek értelme ?
(#) Bassmester válasza Mayan hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

A szemléltetett "audiofil építési technikának" minden bizonnyal, valami remek hifista hiedelem lehetett a kiindulási alapja
(#) sound.man válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Mindenesetre szép.
(#) zolika60 válasza sound.man hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Csak nem látszik a dobozban. No de a tudat!
(#) hapro válasza Mayan hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Ilyenről még nem hallottam. Mindenesetre elfelejtette az RCA aljzatnál az árnyékoló harisnyától lecsupaszított részt betekerni réz fóliával.
(#) magitor válasza Mayan hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Amugy ennek a földelésnek van értelme, kiváltképp ha arany lenne, főleg olyan helyen használja az illeltő, ahol ipari elektromágnesekkel, illetve nagy erősségű rf eszközök közelében, vagy netalántán világűrben használja Viccet fére téve, én akkor használtam hasonló árnyékolást, amikor az erősítőmet fa dobozba raktam, és emitt összeszedett kénytelen kelletlen olyan zavarokat is amit fémben nemigazán. Ehhez hozzá tartozik, hogy nálam elektromágnesesség terén kövéren van mit lefogni, hisz wimax on sugároznak nekem netet, wifi belső hálózat van, szomszédom amatőr rádiót használ, és még sorolhatnám. Csak egy konkrét példát, a Szomszédom cb-je annó rosszul volt "antennázva" azért a roger beep mindig bepittyent amikor ezt használta, ami megjelent mind a tv jelében láthatóan, mind az audió eszközökben, sippant, ileltve a vezetéknélküli egységekben is észlelhető volt a zavar. De általános esetben az ember nem él ekkora elektroszmogban.
(#) J-O-E válasza Mayan hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Miért nem a végfok elhelyezésén változtatott?
Sokkal rövidebb kábelezéssel megépíthette volna, és a szigetelőszalag a betápon minőségi.
Ha a hangerő potit közvetlenül a végfokra tervezi
és hoszú tengelyel vezeti az előlapra a tekerőgombhoz az többet ér. És ami még furcsább hogy mindezt milyen végfokkal teszi "TDA7560" de szerintem egyszerűen gerjedékeny volt és ez lett a vége
(#) Mayan válasza J-O-E hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Ez amúgy tda7057aq, dc hangerőszabályzással, tehát ilyen gond nincs vele. Viszont akkor is furi, még nem láttam ilyet. Ennek a mimoto gyereknek minden erősítője ilyen technikával készül, tda2009-ek, ilyesmik... csak kivi voltam hogy van-e ennek valami alapja, vagy csak az ő rögeszméje...
(#) J-O-E válasza Mayan hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Csak mondtam egy TDA-t ami akár lehetne is.
A különböző gerjedéseket ingyen lehet kompenzálni, szerintem csak az elrendezés is javít a dolgon, a rövidebb kábelezés vagy lehetőség szerint kihagyni stb.
De hogy ez a 300.-Ft os végfok menyivel javult ettől a megoldástól az x ???
(#) wtc hozzászólása Okt 12, 2009 /

Sziaszok!
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire célszerű RCA aljzatot erősítő kimenetnek használni? Mivel jobb a rugós (csiptetős) csatlakozó. Azért kérdezem, mert 2x22W-os stereo erősítőmnek RCA kimeneteket csináltam, és most nemtudom, hogy jobb lenne e ha olyan rugósat tennék.
Köszi előre is!
(#) macera2 válasza highand hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hi highand!
Most, hogy mellékelted a kapcsolást, azt hiszem, nekem leesett a tantusz.
Ha még mindig vannak kétségeid (múlt szombat, 529038 sz. hozzászólás), akkor szólj és tisztázzuk.
Következő: »»   380 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem