Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Hál'Istennek jól pörög ez a topik. 2 szobás lakásba akarok dsc riaszto rendszert. Felújítás közepén állok szóval a szerelvényezést már meg is oldottam. Beszéltem szerelővel és 60.000+áfáért lőné be a rendszert ( természetesen ebben nincs benne az anyagár). Szerintetek nem sok egy durván egynapos melóért, én meg egy hete vésem a csöveknek a helyét meg furkálom a nyílászárókat... Mennyire bonyolult egy 1616os központal belőnöm a rendszert?(12nyitásérzékelő, 3mozgásérzékelő, 2 füstérzékelő) Illetve még egy olyan kérdésem is lenne hogy dsc-s cuccokat hol tudok jó áron venni? (bp) A válaszokat előre is köszönöm!
Központot a riasztóboltriasztóbolton, vagy a normi-norminál tudsz venni, a riasztóbolt online is megoldható. Esetleg a deltondelton, de itt csak a viszonteladói ár a tényleg jó...
60 ropiért telepítik és még Te vésel? NAGYON SOK! Ha gondolod, akkor segítek itt a fórumon, nem nehéz összerakni a riasztót. ![]() Csinálok néhány bekötési rajzot, ami érthetőbb, mint a központban lévő. (bár az is viszonylag átlátható) Programozásban pedig, ha megvan a központ, akkor leírom lépésről lépésre.
Előre is köszönöm!
A gondom ezzel, hogy nem akartak távfelügyeletet eddig. Ennél a kp-nál lehet 3 számot, eddig működött is ,c sak most rese után elszállt minden és az új progiba nem tudom mit nyultam mellé. Az 585 pedig felejtős, pont amire kelene arra nem jó és még alapban kicsi is a doboza ![]()
Köszönöm a gyors reagálást. Ha mondassz egy korrekt árat akkor nem fogok bibelődni vele, bár tuti megcsinálnám, elég műszaki orientált vagyok. Kicsit körülnézek és beszerzem a cuccokat, aztán írok.
![]()
szia voltam meloba de kiment a fejembol a dolog
holnap magammal viszem a lapostopot meg a modemet es igerem felrakom a forumba vagy leirom a programot meg egyx ha nemboldogulnak megkerjuk a bp Syn7h37ic kapcsolatot o mindent tud tobbet mint a szomszedos technikusok mar mint mi ha igy megfelel akkor irok ha nem akkor is leirom ![]()
nem akarok belekotnyeleskedni de ha bp laksz akkor probald meg az ulloi ut 206 alatt a www.trioda.hu oldalon
Hali.
Sajna nem BP-i vagyok, így eléggé körülményes lenne felmennem, ezenkívül eléggé be vagyok táblázva, úgyhogy mostanában sajnos nem igazán fér bele egy telepítés. De köszi a bizalmat ![]()
Szia!
Úgy néz ki, hogy a komminikátor a rossz, mert nem világít semmilyen led. A késleltetést sikerült megkérezned? Amúgy mégegyszer köszi a segítséget!!!
ez nekem jott?
![]() ha igen mi volt a gond mert elfelejtettem ![]()
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy DSC-s riasztó bővítésében. A központ PC-1616+1555RKZ kezelő. A rendszert összehuzaloztam, "felprogramoztam" elvileg sikerült mindent beállítani amit kell, működött is rendesen. De idő közben szükségessé vált egy bővítő is mivel minden ablakra felkerült a nyitás érzékelő illetve néhány mozgás érzékelővel is bővült a rendszer. Ezért a már korábban megvásárolt PC-5108-as bővítő modult rákötöttem a keybus-ra(miután áramtalanítottam a rendszert). De hibát jelez. A hiba kijelzésnél az 1/5-ös hibát mutatja, ami a telepítői kézikönyv szerint: "ÁLTALÁNOS RENDSZER FELÜGYELET: Akkor fordul elő, ha a panel nem tud kommunikálni valamelyik KEYBUS-hoz csatlakoztatott modullal (2.7 fejezet). Az eseménytároló regisztrálja." Elvileg a bekötés jó(táp, órajel, adat, megvannak helyesen), a vezetékek jók(nem szakadt, nem zárlatos), a bővítő jumperelése is jó, legalábbis a kézikönyv szerint. A telepítői kézikönyvben nem találtam semmilyen beállítást amit el kellene végezni a bővítő felismertetéséhez vagy a hiba kiküszöböléséhez. Ha kikötöm az adat és órajel vezetékeket a bővítőről minden működik rendesen, hibát sem jelez. Arra gyanakszom, hogy a bővítő modul hibás lehet, de már elég rég vettem, nem hiszem, hogy van garancia egyáltalán, mivel nem minősített szakember szerelte gondolom amúgy is ugrott a garancia. Van valamilyen lehetőség ellenőrizni, hogy jó-e a modul vagy más gondja van? Nem akarok lutrizni egy új bővítővel, mert lehet az sem működne és akkor csak kidobott pénz. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, KnappS
szia probald meg beolvastatni a bovitomodult meg egyszer
ami *8 kod 902 ezzel befejezi a komunikaciot a modulokkal es utanna mindjart kb 20mp utan a 903 es ha minden jo jumper tamper meg a zonak is megvannak engedve akkor annak mennie kell ![]() ja es ne felejcs el kilepni a programozasbol
Bővítő modulon van egy tamp. csatlakozó.
ezt egy darab dróttal rá kell kötni valamelyik com. csatlakozóra. Ezután *8 telepítő kód 902 (modul felügyelet újraindítás) Vársz, kb. fél percet. Ezután 903 (kezelők és modulok ellenőrzése) Egy kezelő esetén az 1-es led világít, az 1-es modul esetén a 9-es led. Természetesen a modul címet be kell állítani. J1 J2 J3 juper állások: ki be be Zónák 9-16-ig Ezután a 9-16 zónákat engedélyezni kell Ez a 203-as opció. Itt 1-8-ig az összes lednek világítania kell. Természetesen a 001-es opcióban is be kell a zónajellemzőket állítani. Tehát sorban: Táp le Bővítő jumperek beállítása, a Z, és com összekötése Táp vissza *8 5555 001 (Zónajellemzők a legjobb az elejétől újrairni) 203 opció 1-8 ledek bekapcs (9-16 zónák engedélyezése) 902 (restart modulfelügyelet) 903 ellenőrzés, hogy a modult, és a kezelőt látja-e a panel. (1-8 led, 1-8 taszt, 9-16 led, bővítő modulok címei 1-8-ig stb stb... Bővebben, a telepítői leírás 2.8 rendszerfelügyelet ellenőrzése bekezdésben)
Szia.
Kérdésedre válaszolva, hogy miért törli a késleltetési időt... 014 opció 1 ki 2 ki 3 ki 4 ki 5 ki 6 be 7 ki 8 ki Itt a 7-es pont, ami neked kell, ezzel tudod állítani, hogy, ha a késleltetett zóna nyit, majd zár, akkor a késleltetés törlődik, és azonnal éles lesz (bekapcsolva), vagy a késleltetés mindig végigfut (kikapcsolva.
udv mindenkinek!
kerdeztem a technikust nem tudott semmi kecsektetot mondani a 380 ban kikapcs 6 o azt mondta hogy ennek kellene mukodni tobbet nemtudok talan megkene kerdezni Syn7h37ic ha o nemtudja akkor senki sajna ![]()
egy 585 reset utan van felprogramozva de csak ket szamot hi a harmadikat nem de meg en nem hallottam olyanrol hogy hivna 3 szamot megkerdeztem pozsonyban azt mondtak hogy lehet ha ki van kapcsolva a 380 ban a 6-os de tobbet nem tudott mondani csak ha nincs valami felrepotyogve akkor hivnia kellene.
Gondolom Te tobbet raktal mar fel mint en? ![]()
Tud három számot hívni, de csak kétféle formátumot.
Az első, és harmadik szám azonos formátumot tud csak, a második szám lehet elérő formátum. Felügyeleti központra kell hívnia, vagy saját számot kell? Esetleg mindkettő?
A harmadik szám sz első kiegészítése, a második szám kiegészítésére nem jó.
A 3. szám kétféle módban tud működni. Első eset, mikor ha nem sikerül az első szám hívása, akkor vát a 3. tel. számra, és a továbbiakban CSAK azon kommunikál. A második, hogy felváltva próbál az első, és a harmadik között. Első esetben a 380 szekció: 1 be 2 ki 3 ki 4 ki 5 be 6 ki 7 ki 8 ki A második eset 1 be 2 ki 3 ki 4 ki 5 be 6 be 7 ki 8 ki Ahhoz, hogy a második szám is működjön, ahhoz a 361-368 szekciókban a második tel. számot is ki kell jelölni, hogy milyen eseményre kommunikáljon. 1-es pont tel. 1-(3) 2-es pont tel 2.
A 310-311 szekció edig az 1-3, ill. a 2. tel. szám azonosítója, mindegyiket ki kell tölteni.
Szia!
Köszi szépen! Holnap meg fogom nézni, hogy vajon ez van-e elállítva! Tibi
mosthogy megmondtad hogy mi a franko utannaolvastam
leforditottam megertettem igazad van meg kell engedni a masodik szamnak is hogy mikor milyen esemeny van mikor mire reagaljon ![]() ha nemvagyok indiszkret miota lovod a dsc-ket a paradoxhoz nem ertesz vagy a jablotronhoz? mert aszlovak manual megvan tekerve mint a dugohuzo 3 mondatban magyarazzak el a zonakat de mindig mashonnan futnak neki ![]()
Kb. 8 éve próbálkozom...
![]() A Jablotron eléggé fura valóban, a Paradox egyszerű, legalább is az Esprit, és a Spectra. A Digiplex már egy kissé bonyolult. Van jó néhány leírásom is, mondd mi kell, ha van akkor apránként ide a fórumra fel tudom rakni.
Sziasztok! Van valakinek olyan ismerőse MAKÓ térségében aki be tudna kötni nekem egy DSC 585-öst ill. 2 db 560-ast. Munkadíjra megegyezünk! megvan minden hozzá szinte de ami kell azt megveszem. Kedves ismerősöm becsődölt vállalkozásából származik, tehát bontott! Nála stabilan működött a műhelyeiben. A felszerelésben még segíteni is tudok, de a bekötésekhez csont hülye vagyok, mert még nem csináltam ilyet. már letöltöttem minden létező segédletet hozzá a netről, de ne esnék neki egyedül. Kerestem vállalkozókat a neten, de nem találtam csak cégeket. Magánszakira van szükségem, aki ráér elmagyarázni, mit, hogyan, miért.
![]() ![]()
Szia!
Köszönöm a gyors segítséget Neked és mikos78-nak is! ![]() Sikerült összehozni, kiderült, hogy a jumperelés nem stimmelt, rossz táblázatot néztem. Elsőre én is a J1ki, J2be, J3be állást használtam, de akkor valami más hiba lehetett. Aztán a sok próbálkozásban végleg megkavarodtam. (kisebb verziószámú központokhoz más jumperelés kell a 9-16 zónákhoz.) Tamper, zóna engedélye és jellemzők már megvoltak. A szekció 902, 903 -at is próbáltam, de nem segített mivel rossz volt a jumperelés. Most működik "rendesen" a bővitőre kötött érzékelők is, zónatípusnak megfelelően. Élesíteni is lehet a rendszert. Viszont van még egy hiba jelzés a *2-ben: 3. Telefonvonal hiba: A telefonvonal állandóan felügyelt. Ha GSM kommunikátor vagy alternatív kommunikátor van csatlakoztatva, akkor ezt a hibaállapotot jelenteni lehet a felügyeletre a megfelelő jelentéskód használatával. Egyenlőre nincs semmilyen kommunikátor, ha a bővítőt kikötöm, akkor ez a hibajelzés is megszűnik. Mi okozza ezt a hibajelzést? Meg lehet szüntetni? A 2.8-as fejezetnél értem, hogy a kezelő esetén az 1-es LED világít, az 1-es modul esetén a 9-es LED. Világított is az 1-es LED és most is csak az világít. De hol kellene látni a 9-es LED-et? (a billentyűzeten Ready, Armed, System, 1-8zóna LED-ek vannak és nem reagál semmire csak a # kilépésre a 903-as szekcióban) Mégegyszer köszönöm a szakszerű (sajnos manapság nagyon ritka még a fizetős szolgáltatásoknál is) és gyors segítséget! ![]() Üdv, KnappS |
Bejelentkezés
Hirdetés |