Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   16 / 123
(#) juci1986 válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

köszönöm szépen!
(#) vt6363s hozzászólása Okt 13, 2009 /

No megoldódott a rádió problémám.
Jól megszívatott
Bár én csesztem el mert nem mértem előtte.
Kiszedtem a 7815-öt helyette betettem egy újat azzal sem történt semmi.
A 400m biztosíték jónak nézett ki...de csak nézett.
Nem volt jó
kicseréltem és azóta gyönyörűen működik a rádió.

Szóval néha a látszat csal....

Azért köszönöm

Peti
(#) vt6363s hozzászólása Okt 14, 2009 /

Na újra találtam magamnak egy kis elfoglatságot.
Az előlapi fejhallgató kimenetet szeretné, átalakítani jack-re.
Csinált már valaki ilyet?
Mire számítsak? szívatós nagyon?

Köszi Peti
(#) pilot78 hozzászólása Okt 14, 2009 /

Üdv...

Nos van pár pontom ami kérdéses..

1. gondolom a húrozás nem jól van és attól van de az a hangolás jelző 2ék 1 négyzet led fordítva mutatja a mozgatást a jegjobb vételhez.
2. AM üzemben semmi nem megy a rádión. csönd van.
:eek2:
3. FM ben elvileg van 2. OIRT meg CCIRT ugye ?
4. FM ben a SIGNAL jelző ledek 5 db mindegyik világít. ha AM be vagy másra kapcsolok akkor szépen vissza mennek. Stereo led az jól megy úgy látom.
5. a pontos FM hangolást hogy lehet megcsinálni. Értem ez alatt hogy a sláger 107.2 nél legyen a juventus meg 89.5 nél
Mos meg ha hozzá érek a nyomó gombokhoz csend lesz . gondolom a zajzár kapcsol be és kussol minden.

Ákos
(#) VIM válasza pilot78 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Helló!
A húrozási kép nekem nincs meg, de ha jól akasztottad össze a végeket, akkor vedd le a mutatót a helyéről és keresd meg azt az állomást amelyik a skálaszéle felé van és még fogható s tudod is a frekijét, és oda tedd fel a mutatót a húron. A rugózásnak engednie kell annyit, hogy fel tudd tenni a helyére.
A némítás a szabályzó 10. pontjáról ad jelet a végfok bemenetén lévő fetnek, 7. ponton.
Üdv.:VIM
(#) Beradan válasza vt6363s hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Szia!
Elméletileg nem szívatós, mert kiforrasztod és beforrasztod a vezetékeket a leválasztó kapcsolós jack aljzatba (jobb-bal be, jobb-bal tovább). De az aljzat beszerelési módja függ annak a kialakításától, azaz hogy mivel lehet odafogatni, alátét, távtartó lemezke, hajlított távtartó lemezke, ragasztás, mekkora a szabad hely, stb. Addig nem érdemes hozzákezdeni, amíg nincsen meg a (leválasztó kapcsolós) jack aljzat, érdemes szárazon odapróbálni, és ha szilárdan odatudod erősíteni a régi helyére, majd akkor beforrasztani. Nem emlékszem hogy az enyém milyen módszerrel készült, de úgy 10 éve bírja.
Kicsit gány lehet, mert a cél a működőképesség volt. De ha kell, próbálhatok róla képet készíteni, mert a hétvégén úgyis terveztem a felnyitását. De szerintem nem lesz túlságosan információ gazdag a kép.

Valami ehhez hasonló kell: Link

Beradan
(#) Beradan válasza vt6363s hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Szia!
Találtam egyet A HE-n belül is:Link

Beradan
(#) vt6363s hozzászólása Okt 15, 2009 /

Köszi a segítséget.
Megérdeklődtem a kapcsolós jack aljzatot kb 300 ft.
Holnap meg is veszem.
aztán jöhet a móka
Kíváncsi leszek..

Köszi mégegyszer

Peti
(#) Szőke Károly válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Simán szolnia kell,az ugymond c-és jelzés a feszültség terhelhetőségét jelenti.A tápon keresd a bajt.
(#) Imi65 válasza Szőke Károly hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Figyeld a jobb felső sarokban a dátumot. Ezt másfél éve kérdezték. Örülünk, hogy itt vagy köztünk.
(#) martin96 hozzászólása Okt 24, 2009 /

Sziasztok!
Ebben biztos van védelem?Mert kiégett egy biztosíték.
(#) steelbird válasza martin96 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

A biztosíték is védelem...
(#) vt6363s hozzászólása Okt 26, 2009 /

sziasztok!
Szedte már le valaki ennek az erősítőnek az előlapját?
Mennyire macerás? És mire kell ügyelni?Persze csak ha kell...

köszi Peti
(#) djgombi válasza vt6363s hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nem hiszem, hogy macerás lenne. Ha jól emléxem csak pár csavar tartja, lehúzgálod a potikat és a hangoló gombot amit ha jól tudom belül le kell csavarozni de ez nem biztos.
Miért akarod leszedni?
(#) martin96 válasza vt6363s hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szia!
Én már leszedtem de kettő csavart ne szedjél ki mert a ledeket utána már nehezen tudod visszarakni.

Köszi. De melyik az a két csavar?
Egyébként azért szedem le mert nem kapok sehol dominó dugót a fejhallgatóhoz. Ezt cserélném ki Jack-re...
(#) martin96 válasza martin96 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Meg még a rádió miatt le kell szedned a damilokat, hogy teljesen letudd szedni.
(#) martin96 válasza vt6363s hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Az a kettő ami led panelon van ha kicsavarod akkor +20perc elmegy azzal az idő ,hogy visszarakd.De ahoz nem muszáj leszedned az előlapot.Alul két csavar tartja azt a dominó dugót.

Nem is a kiszereléssel van a gond hanem az új aljzatot beépíteni.
de ha a rádiót is ennyire meg kell bontani mármint a hangolás részét akkor hagyom a fenébe.
Csak sehol nincs ilyen dugó..........
(#) martin96 hozzászólása Okt 26, 2009 /

Én úgy csinálom ,hogy fúrok egy lyukat az előlapra és oda rakom be a jack dugót.
(#) bekeipeter válasza vt6363s hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nem nehéz leszedni. Először is lehúzud a 4 tekerőgombot. (hangszín Balansz hangerő). Húzd le és szabadítsd ki az FM memória és a hangolásjelző csatlakozóját. Ezután fejtsed át a skálazsinúrt az állomáskereső tengelytől egy csavarhúzóra, amit rögzíteni tudsz az FM modulhoz. Majd vedd ki az oldalsó és alsó lemezcsavarokat, majd óvatosan húzd le az előlapot.
(#) vt6363s hozzászólása Nov 3, 2009 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha fejhallgatóval használom az erősítőt akkor az egyik oldal halkabban szól mint a másik.
És a balansz poti sem igazán úgy viselkedik mint ahogy kellene.
Ha az egyik oldalra tekerem akkor erősödik az az oldal, ha a másikba akkor halkul mindkettő.
És nem csak fejhallgatónál hanem a hangfalakkal is.
Esetleg van valami ötletetek ?

Előre is köszi

Peti
(#) martin96 válasza vt6363s hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

A balansz nekem se jó.Én úgy csinálom meg ,hogy a végerősítő bemeneteit teszem rá a fejhallgatóra.

És az hogy kivitelezhető?
Van róla rajzod van fotód?

Köszi Peti
(#) Bonanza02 válasza vt6363s hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

A végerősítő bemenetének jele 500mV körüli,vagyis az normál (8-32Ohm) fejhallgatót nem tud meghajtani,esetleg ha külön van egy kis fejhallgató erősítő is.A gyári kapcsolásban a fejhallgató úgy van bekötve hogy soros ellenállással(jel csillapítás) a hangszóró kimenetre van kötve.

Én úgy veszem ki a szavaidból,hogy a balansz a hangfalakon sem működik normálisan,vagyis akkor ezt a komplex jelenséget kellene megoldani.
Ha van kontakt spray-d otthon,akkor üzemen kívül leveszed a tetőt, befújod a potit a skála alatt,majd megjáratod balra-jobbra.Kapcsold be,így is járasd meg és figyeld mit változik. Lehet hogy csak ennyi.

A balansz poti van legritkábban használva,lehet hogy a por berakódott,te meg most a port a pogácsával szétnyomtad a poti szénrétegén. Spray ki tudja tisztítani.

Ha nincs igazi KH spray-d,akkor esetleg WD-40, vagy silicon olaj is jó.A KH spray eredetileg csak tisztító, de van olyan is a boltban hogy kontakt tisztító és kenő. Kapcsolókhoz nem illik kenőt használni,de potikhoz javasolt,mert könnyebben jár.

Sok rosszat hallottam a wd 40 ről.
Nem nagyon mertem megpróbálni vele..
De ha ti mondjátok...
Bár attól tartok nagyobb a baj mint egy kis piszkolódás..

Egyébként a balansznak teljesen el kellene némítania az egyik oldalt vagy csak halkít?

(#) Bonanza02 válasza vt6363s hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Most kipróbáltam a kedvedért. Amúgy szerintem 2009-ben még nem tekertem én sem.
Nem halkít le teljesen,csak halkabbra veszi az egyik oldalt. Ez is recsegett most,ahogy tekertem. Ezek a potik csoda hogy egyáltalán ennyit kibírtak.Magyar termék és jó.
(#) vt6363s hozzászólása Nov 4, 2009 /

Köszi Bonanza02
(#) balázsmaden hozzászólása Nov 6, 2009 /

sziasztok
nekem is van 1 vidi ra 63 63 s em és az lenne vele a probléma hogy melegszik a dugvillája de csak ott sehol máshol se a vezeték se a hosszabitó

mi lehet a baj
előre is köszi
(#) szamóca válasza balázsmaden hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

A melegedés a rosz érintkezés miatt van. Tehát vagy oxidáltak az érintkezők, vagy szakadt a kábel. Cseréld ki a dugvillát, dugaljat, vagy tisztítsd meg a kontaktokat.

Ja, és használj nagybetűket a mondatkezdéskor!
Következő: »»   16 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem