Fórum témák
» Több friss téma |
Hali mindenki!
Szert tettem egy Compaq alkatrésztemetőből egy ilyen kütyüre. Nagynehezen sikerült megtalálnom, hogy mi is ez: egy vonalkód olvasó. Konkrétan semmit nem találtam róla, csak, hogy mi ez s mibe való. Bővebben: Link Csináltam pár képet róla, a fő alkatrész bent egy szép proci (rengeteg I/O láb meg minden, alig van használva belőle valami. (adatlap mellékletben) Táplábaira sikerült rájönnöm (+5 V: piros, GND: lila vezeték). Adtam rá tápot, pittyent, piros ledek világítanak, gondolom adatot vár. A kérdés: van e valakinek tippje, hogyan lehet ezt illeszteni valamihet (pl. PC), mi alapján, miféle protokollal működhet?
Adatlap nem fért ide, link: Bővebben: Link
Plusz további képek mellékeletben.
Ezt találtam:
Bővebben: Link és ha ennek az elérési útnak a végéből törölsz, akkor az ftpjükre jutsz és abból ítélve, hogy supportinformation talán hasznos lehet neked
ezis valami, de nem... amugy igen, ezek a cuccok voltak még bent emellett , amiket fesoroltak belső felépítésről nem találtam semmit
Azért köszi
Hali!
Én egyszer találkoztam ilyen dologgal. De az szerintem nem Compaq gyártmány volt. Azt úgy kellett kalibrálni, hogy rádugtad a gépre usb-n keresztül és volt hozzá egy füzet amiben voltak vonalkódok. Na azokat kellett vele beolvastatni és már működött is.
Ha már eljutnék odaáig, hogy rá tudnám valamire dugni.. Ez a fő probléma
Szia.Szerintem mivel a kábel 6 drótból áll és a vonalkód olvasókat számítógéphez kell csatlakoztatni,egy USB TTL-232-ről lehet szó.A képeken látható,hogy néz ki ez.A kapcsolás lelke egy FT232 USB Uart.Remélem segíthettem.Sok sikert továbbra is.
Nem kell nekem USB-s com port, van az alaplapon com ha soros protokollt használ, már csak a lábkiosztást kéne kideríteni... Kisérletezéstől meg kicsit félek, jó lenne még az a com port másra is
Amugy: szerintem nem egészen soros port lesz az, 5 voltos az egész cucc, valami jelszintkonverternek kellene benne lennie, de én nem találtam...
Hali!
A PA168100 képen a 16 lábu ic n milyen szám van ?
nafene!
rs232 illesztő végén még ez lezs a megoldás, basszus utánanézhettem volna, na mind1 vonalkódolvasó progit nem tud valaki hozzá, hog ki tudjam probálni?
naszóval. kék-zöld kábel volt a Tx-Rx, összedobtam géppel, hyperterminal be, 9600 bps (utánanéztem, barcode readerek ilyen sebbel mennek), és láss csodát,megy vonalkodot lát, egyből szépen olvas mindenfélét, csippan-villanik mellé, minden.
Ha csak tápot adok neki, akkor is szépen látja a vonalkódot, csippan-villan a kisebb vonalkodot is beolvassa (30 jegy, 7 cm hosszu, fél magas) Nagyon király Már csak egy norm progi kellene, hyperterm kicsit gagyi kicsit interferi: pont a tied
Hali!
Köszönöm a pontot. Örülök hogy segithettem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |