Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Ezek közül melyik alkalmas leginkább a GD241C helyettesítésére(azonos tokozás mellett)?
Én is pont a TDA2030-ason gondolkoztam! Csak tartok tőle hogy nem lesz olyan jó hangja a készüléknek.Ez alaptalan?
Szia!
Jobb hangja lesz. A germánium- tranzisztoros erősítők nem ütik meg a mércét nagyon sok szempontból. Annak idején abból főztek, ami a kertben megtermett.
Szia!
Sajnos az eredeti végfokánál csal jobb hangja lehet. Az eredeti végfok hagy némi kívánni valót maga után.. Ha jól emlékszem 28V a tápfesz benne. Ideális a TDA-nak.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Megépítem a TDA-s végfokot!
Sziasztok.
Azt akarom kérdezni hogy a D965-ös tranzisztort mivel lehet helyettesíteni? Előre is kösz!
Hali
Megint hozzátok kell hogy forduljak. Az előzőben is sokat segítettelek, most azt szeretném kérdezni hogy a dta124es és a 2sa950-y tranzisztorokat mivel helyettesíthetem ? Előre is köszi Üdv.
Szia!
A DTA124 után még vannak betűk. Mik azok? Itt: Bővebben: Link És itt Bővebben: Link nézz szét.
Igen van DTA124ES.
Ezeket az oldalakat én is megtaláltam. Csak nálunk ilyen tranzisztorokat nem lehet kapni ezért szeretném őket valamivel helyettesíteni csak nem tudom mivel lehetne ezért kérdezlek bennetek. Üdv.:
A tranzisztorok adatlapjai alapján keress közel azonos paraméterűt. VCEmax, ICmax, tranzitfrekvencia, hfe. Pepecs munka, de sokszor csak így lehet egy-egy egzotikus típust helyett másikat találni.
Szia!
2SA950: 2SB647, BC327-25, BC640 DTA124ES: KSR2003, KN2203, UN2112 Itt kaphatóak: Bővebben: Link
Én egy rc távirányítóhoz keresem ezt:http://www.fairchildsemi.com/ds/KS%2FKSP10.pdf
vagy jó lenne ha tudna valaki irni pótlást ami van magyar kereskedelmi forgalomba!Köszönöm!
Szia!
Más tokozással: 2N3866, BFW16A
KÖSZÖNÖM!
Szia!
Szívesen!
sziasztok. Az lenne a kérdésem , hogy a kapcsolások között van egy labortáp amit szeretnék megépíteni de van egy fet Bf256 ami helyett kéne egy másik ? Nem tud valaki egy helyettesítőt mondani? előre is köszönöm
Üdv. Mindenkinek!
Lenne pár kérdésem! Van egy Videoton Cleopátrám! A végfokok már nem az eredetiek, vagyis enyhe tuning van bennük cserélve lettek a tranzisztorok (bd243c és bd244c) amik most másodjára mentek tönkre bár a mostani az én hibám valószínű! Ezek megfelelőek nekem? Jah és a másik az az lene, hogy a bennük lévő pufferkondik cseréjével javulna valamit a helyzet? (63V 10000µF re cserélném ajánlások alapján) Előre is köszi a segítséget!
Jó a 243C-244C, többet tud áramra is, mint a 239-240 pár. Sajnos ez egy elég rossz konstrukció, nagyon magas tápról jár, nemigen bírja a 4 Ohm -ot, de nem is erre tervezték. Kizárólag 8 Ohm -os hangfalat szabad használni hozzá. A pufferkondi cseréje valamit javít a tulajdonságain, azért csodára ne számíts. A meghajtókat, a nagyjelűt is mindenképpen mérd, vagy cseréld.
Köszönöm a választ!
Vagyis ha jól értem akkor amit jelenleg használok vele 4Ω-os hangfalpárat azt ne erőltessem tovább!? Egyébként a hiba akkor jelentkezett amikor egy 4Ω-os és egy 8Ω-os hangfalpár párhuzamosan kötve rajtamartadt véletlen az én hibámból! Egy darabig szólt aztán elhallgatott! Gondolom ez okozhatta a hibát! A bal oldali végfoktranzisztorok meg is adták magukat. Még egy buta kérdés akadna tőlem mint lelkes amatőr: Ha az egyik oldalon a már említett(243c-244c) pár van, akkor a másikon miért nem?(241c-242c pár a másik oldalon)
Valószínűleg már járt szerelőnél. Én mindig a 243C-244C-t teszem bele. A 241C-242C-t nem szeretem, mert kisebb a határárama, és a disszipációja.
Ez - és az összes VT erősítő 8 Ohm -ra van tervezve. Azon nem is csodálkozom, ha két hangfaltól megadta magát. 4 Ohm -os hangfalhoz már a BD245-246 pár a legkisebb elfogadható tranzisztorpár ekkora teljesítmény esetén, de alacsonyabb tápfesszel.
Még vásárlás előtt vagyok!
Ha jól értem akkor jobban teszem ha a 245-246-os párt veszem meg és akkor használhatom vagy a 4Ω-os vagy a 8Ω-os hangfalakat is akár külön-külön?
Mit is jelent az hogy kisebb tápfesszel?
Valamit átkellene alakítanom az erősítőben? Bocsi ha hülyeséget kérdeztem!
Ez azt jelenti, hogy akkor használhatod ezekkel a tranyókkal 4 ohmon ha az erősítő rész kevesebb tápfeszültséget kap, mivel jobban terheled (4ohm) , ez a tápfesz csökkentés többféle módon történhet, de itt már felmerül a kérdés hogy megéri e az áldozatot, illetve milyen hatással van az áramkör többi elemére, lehet úgy hogy letekersz a trafóból, lehet tranyón is eldisszipálni a tápfesz felesleges részét, de hogy őszinte legyek ennek így semmi értelme, csak a lehetőségről próbáltalak tájékoztatni, de szerintem az a legegyszerűbb ha 8 ohmon használod, sorosan kötsz két 4 ohmos hangfalat, vagy ilyesmi, ne hajtsd 4 ohmon mert lehet hogy újra elpukkan.
Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |