Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Most akkor ezen valójában mit is építettél? Szerintem ez nem az építés kategóriájába tartozik. Annál is inkább az átalakítás fogalmát súrolja! A festés az szép, és valóban a kék LED az nem illik ehhez. Inkább maradtam volna az eredeti izzó színénél. Viszont a végeredmény az szép, ehhez gratulálok!
Sziasztok!
Nekem tetszik a kék ledes megoldás, élőben sokkal jobban mutat mint a képeken. Sajnos a képek nem adják vissza túl jól.
Végre-végre nagy nehezen elkészült a torzítás mérőm. Az a különlegessége, hogy nem kell hozzá, szuper kis torzítású generátorjel, mert tulajdonképpen ez egy torzítás-különbség mérő, de ezt -140 dB-ig tudja....
Szép lett! Kár, hogy nem láthatjuk működés közben...
Nekem is tetszik, szép darab .
Highand mester. Egy további képet netán rajzot lehetne kérni? Érdekelne egyébként egy torzítás mérő építése, az még nincs otthon. Üdv.
Üdv, egy akkutöltő készült, az orosz "reszursz-1" mintájára, került bele még egy DVM, egy áramgenerátor és egy időzítő is. A doboz egy csöves RF feszmérőé volt, a töltő tirisztoros-UJT-s, 10A-ig viszi, feszültségfigyeléssel.
Húúúú, ez nagyon gyári lett! Gratula!
Szükségem volt egy RTC időalapra, gyorsan összedobtam délelőtt.
Kösz, a fotó sokmindent eltakar fotózott ez az apróság? Remélem elférsz majd mellette
Nem gyenge! Ez se kevésbé gyári, mint a Medvéé (neki is gratula!)
Nem volt tüskesor kéznél? Nem belekötésképp
Ez gyári, jó lenne már ilyen szépet építenem nekem is. A dvm gondolom nem ICL el van megoldva. Van itthon nekem is egy TR 16?? DVM em, hasonló kijelzővel, nagyon tetszik ez az akkutöltő, olyan régi mesteri szinezést ad neki a műszer.
Szép, a forrasztásaidat irigylem, ha ilyet akarok ahhoz még tanulnom kell egy picit.
Igen a DVM (is) gyári, az alapja a CA3162-es chip. Majd később kicserélem egy ICL alapúra, jobb az. Ennek annyi előnyét látom most, hogy nem kell hozzá külön táp, a mérendő feszültség viszonyítási alapja a műszer negatív tápja.
zsoltee0001!
De volt, csak a breadboardba kell betűznöm, oda meg alkatrészláb vastagság kell. SALáta! Nem olyan bonyolult forrasztani. Egy nagyon kedves fórumozó társunk küldött nekem hiper-szuper fluxot, minek hatására az ón végigszaladt a felületeken. Ezútonis mégeygszer köszönöm az anyagot! A panel természetesen fotózással készült. Ami külön előny, hogy az IC-be bele van integrálva a kvarc Köszönöm a hozzászólásokat!
Szia !
Tetszetős darab, nekem is kell ilyen, órához CR2032-ről ez elketyeg gondolom jó darabig. Hogy oldottad meg ? Mindig az elemről veszi a tápot az RTC, vagy ha üzemel akkor a gazda áramkörről ? Rajzot megosztod? Vagy a sima gyári ajánlottat csináltad ? üdv Edgár
A gyári adatlap szerint készítettem. Az adatlap szerint 22,8 évig elketyeg elemről. Tettem rá egy ledet is, de túl nagy a fénye.
Üdv midnenkinek!!!
Egy vasárnapi unaloműző kis munka nem nagyon teljesítményű de jól működik
Sziasztok!
Összelegóztam a Discolitez "demópanelt" Winamphoz. Különféle fényjátékokat lehet vele okozni zenére (pl. fényorgona, strobi, VU bargraph), vagy valamilyen meghatározott sorrendben villogtatni. A 32 LED-et nem forrasztottam bele, hanem "preci" hüvelysorból kitermelt perselyekbe lehet őket belenyomkodni, olyan színűt és fényerejűt amilyet éppen kedvem van.
Szép lett!
Hogy én ezen az lpt-s dolgon hánszor gondolkodtam...csak,hát egyedül az alaplapon van lpt csati annak meg nemtudom a lábkiosztását.
Valószínűleg soros vezérléssel is megoldható, gondolom kicsit bonyolultabban és más szoftverrel. Magát a progit is a parallelre találták ki, 8 adatbit a sor a 4 vezérlő pedig az oszlop. Sajna azonban a sok párhuzamos vezetősávtól, nagy villogási sebességnél kicsit "áthallásos", de remélem a következő verziónál segít rajtam az a bizonyos "fájintos mérnöki precizitás"...
Az általam készített GERMICID csöves levilágító.
-4db germicid neon, futófény elektronikából átalakított időzítő ami 2-20perc között állítható be és a vég eredmény.
Nem akarok beleszólni a dolgodba de biztos hogy jó ötlet hogy csak így fotózod ezeket a csöveket? Tudtommal az UV-C fény eléggé káros a szemre.
Én sem akarok beleszólni de nem veszélytelen mulatság ez.
Bővebben: Link Itt lehet ezekről a lámpákról és a fényükről valamennyi infót szerezni ami alapján elég durva hatásuk lehet az emberre!
Ez bizony így van, nagyon veszélyes, én magam is fotózok, (UV CREE LED-ekkel) és amikor még készítés alatt állt a levilágító, volt hogy pár másodpercre pofán vágott az UV fény, de szerencsére nem max kakaón.
Az a lényeg, hogy vigyázni kell vele! :photo:
Én egyszer forrasztottam tssop tokot, alkoholba feloldott gyantával előkezeltem és szép forrasztás volt.
A ledek szerintem csak UV-B-ben sugároznak ami viszont nem káros az egészségre (vagy legalábbis nem annyira roncsoló hatású mint az UV-C) Mindenesetre meg kell gondolni ezeknél, hogy mivel bohóckodik az ember.
Nem pózoltam előtte fél órát 2 másodperc alatt elkészült a fotó.
A germicid neonokat fertőtlenítésre, baktérium ölésre használják nem csak be gyullad a szem tőle de maradandó sérülést okoz a retinán. De 1000x jobb mint egy sima uv neon amit a DISCO -ban használnak. Egy a lényeg nem kell bele nézni.
Üdv!
Engem nagyon érdekelne az a bizonyos "futófényes időzítő ha publikus meg osztanád velem (velünk) hogy hogy csináltad? Nekem is levilágítóhoz kellene de nem tudok össze hozni egy jót! Remélem nem Pices
Minden LPT portnak ugyanaz a lábkiosztása. A zöld a GND.
Sziasztok.
Több hónapos munka után nagyjából elkészültem a labortápommal. Amit tud: -két darab Alkotó féle szabályzópanel(2x50V 5A) -Attila86 féle átalakított kétlépcsős hővédelem -szintén Attilától elesett alapelvű panelmérők -relés előszabályzó (35V nál átkapcsol egy 10V al nagyobb szekunderre) -És végül saját tervezésű led-oszlopos áramérő. %-ban mutatja a terhelést. Ha az áramkorlát 1A-re van állítva és 500mA a fogyasztás akkor félig megy fel az oszlop. Tud oszlop és vándorló fénypont módot, maximum és minimumtartást. A lelke egy atmega8. Videó
Szia!
Ez az árammérő nagyszerű! A max és minimumtartás nem teljesen világos. Áramgenerátorként működik ilyenkor, és a feszültséget szabályozzal a beállított érték kihozásáshoz? Mindenesetre az árammérő nagyon megtetszett nekem. (én mondjuk csak egy egyszerű kivezérlésmérő IC-vel oldottam volna meg, a tiéd sokkal profibb.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |