Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   19 / 172
(#) Kicsa válasza leonart hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Szia!
Értem,az nekem kevés lenne úgyhogy akkor várok türelmesen a jövő hétig.
köszönöm szépen
Üdv Kicsa
(#) Rádió Kezdő hozzászólása Okt 23, 2009 /

Üdv mindenkinek!!!
Topi, én még mindig nem vagyok megbarátkozva, azzal a ténnyel (szerintem mások sem), hogy az ún. szűrésnél, ha egy valamit kijelölök, akkor azt rögtön "szűri". Ezzel azt akarom mondani, hogy ha meg tudnád oldani, hogy csak a "Szűrés" gombra szűrjön, azt megköszönném... (szerintem nem csak én...)
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 23, 2009 /

Üdv!
Egy olyan észrevételem lenne, hogy az IC-ket nem lehetne egy kis szivacsba dugni csomagoláskor, mert a héten kaptam meg a csomagomat és az IC-k csak simán bele voltak "dobálva" a zacsiba. Ez szállítás során nem igazán praktikus megoldás, mert a lábaik elhajolhatnak, ami nálam be is következett és mint tudjuk, ezek nem igazán tolerálják a hajlítgatást, inkább törnek. Szóval szerintem nem lenne olyan bonyolult ilyen kis szivacsba belenyomni és úgy csomagolni. Ezen kívül semmit nem vettem észre, amin javítani lehetne. Rendeléstől számított 3 nap múlva meg is érkezett a csomag, előtte a futár is telefonált, hogy itthon vagyok-e szóval nagyon jó minden. Csak így tovább.
(#) vicsys válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Érdekes, nekem szépen szivacsozva voltak. A kijelzők nikecellbe, az IC-k meg antisztatikusba nyomva.
Nálam csak az IC foglalat nem volt belenyomva és elhajlott a lába. Kiegyengetéskor természetesen le is tört.

HEst2.jpg

(#) bbb hozzászólása Okt 23, 2009 /

Sziasztok!

A HEStoreban kapható kismotorokról tudna valaki mesélni?
Konkrétan a befoglaló méretei érdekelnének (mivel az nincs kiírva), illetve, hogy mennyire erősek ezek? Mekkora súlyt képesek megforgatni, és mennyire befolyásolja a fordulatszámát a tengelyre akasztott súly?
(#) Ricsi89 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Akkor lehet az én rendelésemnél elfogyott a szivacs. Nekem csak bele voltak rakva csupaszon a zacskóba.
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Nekem például a 40 lábú AVR nem volt "burkolva", viszont egy nyáktrafó bele volt nyomva hungarocell-be... :nemtudom:
(#) MolnarG hozzászólása Okt 23, 2009 /

Nálam a PIC volt szivacsba, a műv. erősítők nem... rejtély
(#) szkrep válasza bbb hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Én egy >ilyet< rendeltem régebben. Átmérő: 20mm, Hossz: tengelyvég nélkül kb 25mm.
Az ilyen motorok áttétel nélkül gyengék, sokat ez sem bír. Olyan átlagos kismotor, áttétel nélkül nincs nagy nyomatéka.
Az áttételes viszont elég erősnek tűnik, ha jól látom, >itt< is ilyen van beépítve.
(#) bbb válasza szkrep hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Köszönöm.
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 23, 2009 /

Üdv!
Érdeklődnék, hogy ILYEN gombból nincs esetleg zöld?
(#) Attila86 hozzászólása Okt 25, 2009 /

20A-t kapcsolni tudó 5V-os relét lehet kérni? Bár kérdés, hogy létezik-e ilyen egyáltalán...
(#) potyo válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Létezni létezik, csak esetleg autós boltban kellene szétnézni. Mosfetet nem lehet használni helyette?
(#) Attila86 válasza potyo hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Az autós relék 12V-osak.
Egy árammérő műszerben kellene kapcsolnia két sönt közül valamelyikre a maximum 20A-t. De a mérendő áram polaritása, jelalakja akármilyen lehet. No meg nem lenne jó belekontárkodni a mérendő jelbe egy félvezetővel. Az Rdson összemérhető a sönttel, meg hőfokfüggés stb...
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Az érintkezők párhuzamosítása nem megfelelő? 5V-os Omronba láttam 16A-est...
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 25, 2009 /

Helló! A segítségeteket kérem! A tudatlanságom miatt vettem három darab RF modult egy vevő és két adó panelt, amivel egy riasztót akartam vezérelni. Mint kiderült ezek erre alkalmatlanok. Ebben benne van a HEStore felelőssége is mert azt hiszem joggal várhatnám el, hogy magyar leírás legyen egy Magyarországon forgalmazott termékhez.
Szeretnék vásárolni egy kis 433 MHz vevőt és két kis adót egy riasztó távműködtetéséhez. Itt kérném a segítségeteket. A vevőnek legyen egy kimenete amit felhasználhatok egy relé működtetéséhez. Az adók pedig tudjanak 20 méterről vezérelni.
Köszönöm: nagy hoho
(#) Topi válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Idézet:
„vettem három darab RF modult egy vevő és két adó panelt, amivel egy riasztót akartam vezérelni. Mint kiderült ezek erre alkalmatlanok. Ebben benne van a HEStore felelőssége is mert azt hiszem joggal várhatnám el, hogy magyar leírás legyen egy Magyarországon forgalmazott termékhez”

A magyar leírás teljesen független a téves rendeléstől, ugyanis a magyar leírását nem köteles a HEStore a weben megjelentetni.
Ennyit tisztázzunk azért.

A vevő és adó moduloknak az esetleg fennt lévő adatlapja pedig 100%-osan ismerteti a modult. Semelyik áruház nem köteles alkatrészről teljes magyar használati utasítást közölni a weben, rendelés előtt. Szép is lenne lefordítani a BC182 adatlapját is magyarra... ALKATRÉSZ!
Arra mások vonatkoznak. Egy komplett asztali DVD lejátszónál elvárhatod a magyar használati utasítást. De pl. egy csavarboltban nem kötelesek a PZ1-es csavarról magyar használati utasítást adni. Nem kötelesek, mert ugyan abba a kategóriába tartozik... Alkaltrész.
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Okt 25, 2009 /

Rendeltem szombaton alkatrészt, és ma is és egy futárköltséggel szeretném elintézni. Kinek írjak ezügyben? Az egyik tétel úgyis várakozik.
(#) vtsoftware válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

A második rendelést add fel személyes átvétellel.
A megjegyzésbe pedig írd bele hogy evvel-és-evvel a rendeléssel együtt szeretnéd kérni.

Vagy ha már megrendelted, akkor még most dobj egy mailt az címre... vagy csörögj rájuk.
(#) nagy hoho válasza Topi hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Topi eltúlozod a dolgot. Egy RF modult, ne hasonlíts egy csavarhoz vagy vagy egy BC 182-höz. Én 63 éve születtem nekem egy angol nyelvű adatlap nem annyira egy értelmű mint Nektek akik ebbe a technikába születtek. És ezek után nem tudsz a segítségemre lenni?
(#) (Felhasználó 5823) válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Köszi! Annyival okosabb lettem, hogy van ilyen lehetőség, hozzá lehet fűzni az elöző megrendeléshez. Így csak az alkatrészek árát kell fizetni!
(#) vtsoftware válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Ez így megfogalmazva elsőre egy picit félreérthető.
Ha megrendelsz egy kosarat, de még szeretnél valamit, azt hozzáadhatod az első rendeléshez ha a másodikat Személyes átvétellel kéred és a megjegyzésbe beírod hogy az X azonosítójú rendeléssel együtt egy szállítási-költséggel, egyszerre szeretnéd házhozszállíttatni.
Nem kioktatás, csak hátha valaki csak beleolvas... ne legyen bonyodalom belőle, tehát "lhanzi" nem csak neked szól...
(#) Topi válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Idézet:
„nekem egy angol nyelvű adatlap nem annyira egy értelmű mint”

.. De ez megint nem az az eset amit elsőre felvázoltál, hogy a HEStore-ral szemben elvárás, hogy a modulról magyart tegyen fel. Jó lenne ha, de nem elvárás és nem is kötelesség. Ettől függetlenül persze jó lenne. Nem vitás.

Visszatérve a lényeghez:
Szerintem Neked az alábbi modul megfelelő lenne: RX-4MHCS
Ennek a kimenete Open-collector, tehát egy + NPN vagy ha nem haladod meg a 100mA-es áramot (Katalógus adat) akkor magára a modulra is kötheted a relét.
Vagy egyben is van ami jó lehet Neked. Relékkel, stabbal, stb: HCS-DEC-4

Hozzá az adó pedig: TX1-HCS-433
(#) nagy hoho válasza Topi hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Köszönöm a segítségedet!
nagy hoho.
(#) (Felhasználó 5823) válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Nem egészen, van egy ilyen menűpont, hogy hozzáfűz az elöző megrendeléshez, és ilyenkor már nem is kér szállítási költséget, mert az az elözőnél ki lett fizetve. De mivel Topi itt van ő ezt jobban el tudja magyarázni!
(#) Topi válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Előzőhöz hozzáfűzésnél pont az a lényeg, hogy nincs többszöri szállítási költség.
Az elsőnél valamilyen szállítási módot választani kell. Így a hozzáfűzésnél a módok is ennek megfelelően jelennek meg. Például hozzáfűzésnél a fizetési módnak meg kell egyezni az előző fizetési móddal.

Ha az előző utánvétes futár és hozzáfűzöl: + szállítási költség nincs, de természetesen fizetési módnak csak utánvétet választhatsz. És a csomag végleges utánvét összege a szállítás + utánvét ktgs + első rendelés + hozzáfűzött.

Ha kártyás fizetés és futár: + száll. költség nincs. Fizetési mód csak kártyás. Így kártyával a hozzáfűzött alkatrészek értékét kell csak kifizetni. De azt viszont a hozzáfűzésnél.
Annak a csomagnak a végleges összege pedig az alábbi lesz: szállítás + első rendelés + hozzáfűzött.

Annyi a lényeg, hogy hozzáfűzésnél nem kell a HEStore-osokat piszkálni vele, hanem a régebben "csomag összevonás kérelem" néven működő dolog, teljesen automatikus, és online követhető.
(#) (Felhasználó 5823) válasza Topi hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Igen, köszönönöm! Én megértettem, miközben csináltam, csak így az igazi, ha te írod le. Valószínűleg sokan még nem ismerik ezt a lehetőséget. Mégegyszer köszi!
(#) leonart válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

sajna nincs
(#) zolee1209 válasza leonart hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Érdekes. Még amikor Kecskemétre jártam, akkor vettem ilyenből zöldet, gondoltam ti is tudtok szerezni. És semelyik másik műanyag típusból nincs zöld?
(#) leonart válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

másik típusból sem találtam, mindenből csak a sárga piros fekete hármast preferálják.
Következő: »»   19 / 172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem