Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha azt nézzük, hogy ezt a képet egy hangyányi szenzor jelének nagyfokú felerősítésével kaptuk, akkor azt tudom mondani, hogy igen, manapság már elég fejlett a grafikai feldolgozás, korrekció. Mert ezen van utómunka. Még ha azt a mobil processzora is számolta ki, a megfelelő algoritmussal, és utána mentette el jpgbe.
De mit kapnánk, ha vesszük ezt korszerű utófeldolgozást és a kiforrott szenzorgyártási technológiát, és fele ennyi pixelt helyeznénk rá? Sokkal tisztább, szebb képeket. Nagyságrendileg kevesebb zajjal. Miért nincs ez? Mert a vásárlók 99% egyedül a megapixeleket nézi. A DSLRekbe az utóbbi pár évben vezették be a kompaktok nyomására, hogy legyen szoftveres zajszűrés. Még a 10MP alatti szenzorokra nem kellett, igaz, ISO1600 felett nem készítettek képet/vagy "nagyon randát" (az kisebb értéken készített képükhöz képest, nem más kategóriával hasonlítva). Sajnos ez az utófeldolgozás néha többet ront mint használ, és mindig veszik vele a képi információ. Ma már ott tartunk, hogy DSLR 1,3cropos szenzorral, ISO1600on forgatnak HD videót, és meg sem látszik a zaj. 16MPes szenzorral. És ez nem csak az utólagos zajszűrésnek köszönhető, hanem a mind jobb mikrolencséknek, és jobb, kisebb erősítő áramköröknek a szenzor pixelin belül.
A grafit fűszerezésű uborka exportra készült, a többi belföldi használatra. :hide:
Nem jó ez az óraátállítás. :no: Fél 5-kor már be kellett vonulni, mert kezdett hirtelen sötétedni. Most meg itt ülök a gép előtt, pedig mennyivel jobb lenne kint lenni még. Most lehetne még élvezni a jó időt, erre meg bent kell lenni, mert a természet és a nagytudású emberek közbeszólnak.
Akkor most csak a természet szólt bele. Most jönnek akkor a téli napok, amikor nem lehet csinálni semmit.
Dehogynem! A hideg téli esték - többek között - remekül alkalmasak arra, hogy kiváló áramköröket tervezzünk és forrasszunk össze.
Az biztos, csak nekem a forrasztgatáshoz még be kell fűtenem a műhelyben, mert van bent radiátor, de messze van a kazántól és csak arra elég, hogy kb 10 fokot tartson bent. Így ha valamit csinálni akarok és huzamosabb ideig akarok kint lenni ,akkor a kis kályhába be kell tüzelnem. Múlt hétvégén, amikor hideg volt be is tüzeltem több nap is, mert hát egy fél napot ott lenni a 10 fokban az nem jó. Olyan jó volt hallgatni a fa pattogását a kályhában. :yes:
Hát nem tudom, én is úgy vagyok vele, hogy inkább a napfény hangját hallgatnám...
Jövő héten megyek Bécsbe, és valószínű veszek ott egy laptopot, mivel olcsóbb mint itthon.
Garanciális, világgaranciás problémákról hallottam. Konkrétan kettőről: HP és ACER. HP-nek nem hajlandók itthon a garanciát elfogadni, és még szervizelni sem hajlandóak, mert olyan típus amit itthon nem forgalmaznak. ACER... utazógarancia, ami azt jelenti, hogy itthon megveheted, és szervizeltetheted akárhol, de ha nem itthon veszed, akkor itthon nem szervizelik, csak akárhol, vagy ahol vetted. Mit tudtok a DELL és ASUS márkákról (vagy bármelyik másikról), azok világgaranciájáról, vagy a körülötte lévő esetleges hercehurcáról, van-e valakinek ezzel tapasztalata, vagy hallott-e valamit erről a témáról? Ha azt veszem alapul, hogy nem fog elromlani a gép és nem lesz vele garis probléma, akkor valóban megéri-e a tapasztaltak szerint? Idézet: „Most jönnek akkor a téli napok, amikor nem lehet csinálni semmit.” Hidd el, ugyanazokat lehet csinálni, mint a nyári estéken. Csak most kicsit sötétebb lesz, ennyi.
Az Acert pontosítanám: esetükben a garancia már pickup-and-return típusú, azaz telefonon bejelented a hibát, kimennek a gépért, elviszik javítani és a kész gépet visszaviszik. Azt nem tudom, mi van akkor, ha a felvétel helyéről már elutaztál és nem oda kell visszavinni. Az Acer minden gépéhez lehet többféle garancia kiterjesztést vásárolni (max. 3 évre), ami szerintem megéri, mivel elég barátságos az ára. De az a garanciakiterjesztés, ami az utazógaranciát is kiterjeszti, már drágább kategória.
Egyre kell csak vigyázni: Ha úgy küldöd vissza garanciális javításra a gépet, hogy nem tudják reprodukálni a hibát, akkor súlyos tízezreket gombolnak le a szállításért és a bevizsgálásért. Viszont olyan, mint garanciális szerviz, sehol nincs az országban, csak a telefonos szolgálat van.
A nővérem jelenlegi laptopja DELL. Amerikában vette: ha jól emlékszem, Refurbished, azaz valaki visszahozta vagy garanciálisan javították és nem kellett neki. A gép így fele árban volt, és csak jót mondhatok róla. Volt szerencsém használni rövidebb-hosszabb ideig compaq-ot, albacomp-ot (suliban), és az ő DELL-jét. Mindent toronymagasan veri megbízhatóságban biztos. Egy nagy hátránya van: súlyban és árban nehéz. Nem tudom, gondold át: ha apróbb dolgokhoz kell csak (prezentációk, stb..., akkor inkább vegyél netbook-ot. Azokban kb. 1 GHz-es egymagos processzor van, kis képernyővel. Utazáshoz szerintem jobb lenne. Ha dolgozok, és pl. Székesfehérvárról Pestre kell feljárnom, akkor spórolok, és utazáshoz tuti veszek. Ez a jövő zenéje...
Bezzeg, ha forralt bort osztogatnának, szívesebben hallgatnád a fa ropogását! :hehe:
Télen nem sok lehetőség lesz rá. A szobámba meg nem akarok beköltözni, mert így sincs hely, ha meg még be is pakolnék, akkor... Egyszer már volt, hogy bent dolgoztam télen, tavasszal meg egy hétig tartott, amíg kipakoltam és egész télen alig volt hely a szobában. Na ezt nem fogom mégegyszer eljátszani. Inkább kint tüzelek inkább.
Jóreggelt mindenkinek. :kalap:
Amiől te beszéltél az egy subnotebook, kb 13" TFT kijelzője van, kártyaolvasó, 20GB SSD, és Celerom M processzorral dobálják össze, és mellé csapnak 512MB RAM -ot. Jó kis gépek. Komapaktak, pehelykönnyűek, és nagyon aprók. A különbség a notebook és a laptop között: semmi. Annyi biztos, hogy a DELL, VAIO, HP, Macintosh stb. gépek, nagyon jók, ha amerikában gyártják. Ez csak a HP -ről mondható el, mert azt gyártanak Csájnáéknál is.
Nemtudom észrevettétek e, de hatalmas forgalom van a neten. Rapid az sorban dobál le túlterhelésre hivatkozva.
A BIX -ben átlag 10% -al nagyobb az adatforgalom, ami azért nem kevés.
Én meg már nem is emlékszem, hogy mikor töltöttem onnan utoljára bármit is.
Sajnos nem minden található meg a torrenten, és inkább nagyobb probléma az aszimmetrikus sebességű internetkapcsolatom, ami miatt nehezen tudnám javítani az aránymoat, ha ilyen oldalra kéne regisztrálom.
8MB a letöltésem (1024KiB) amiből a fele meg is valósul, vissza már csak 512KB (64KiB), amiből a kétharmada meg is valósul. Közbejátszik az is, hogy 6,8Km -re vagyok a telefonközponttól.
Nekem meg nem enged letölteni semmit.
Én is észlelem, pedig nem töltök semmit se..
De HE-n is vannak egy páran --> 767-en
Torrentezni ügyesen kell. Magyarul ingyen torrenteket kell letölteni azok nem rontják az arányt hanem javítják mert csak a visszatöltést számolja. Vagy vannak olyan torrentek ahol visszatöltéskor szorzó van. Én elég sokat torrentezek és van olyan torrentem amihez 300 feletti arányom van pedig nem pár kilobájtos fájl. Én szinte csak torrent oldalakról töltök. Mondjuk én soha nem lépek meg seed elől. Az én netem is elég asszimetrikus 15/1 Mbit. Ha a gép be van kapcsolva akkor fut a kliens is, nem zavar a netezésben.
Üdv!
Gondolj bele, és még nincs is itt a karácsonyi szezon... na akkor majd mennyien lesznek.
Lesz munkánk bőven majd, sorra nyílnak majd az ajándékozási, garanciás, visszacserélős, javítós topikok...
Köszi az információt, de ahogy látom nállad szinte dupla akkora a sebsséged lefelé, és felfelé, pedig pontosan kétszer akkora, 128KiB.
Torrentnek annál nagyobb előnye van minnél nagyobb a netsebességed, lassú netnél meg teljesen mindegy, mit használsz szinte. Meglépni én sem szoktam a seed elől, viszont ingyen torrenten még nem sikerült találnom Full HD -s filmeket. Úgyérzem mostanában ért véget a "DivX korszakom". A DivX -el csak egy ok miatt nem vagyok megelégedve, az minőség. Amikor letöltöttem az első Full HD -s fimet ( több már meg volt korábban DivX, vagy DVD változatban), akkor néztem nagyot, mert olyan tiszta volt a hangkép is, és egyenletes volt, hogy nem lehet nem beleszeretni. Persze a képi hatás sem maradt el, mert ez már a számítógép motironán is meg lehet nézni, minden panasz nélkül, a DivX Xvid Mpeg stb, az már ilyennkor olyan homályos, hogy az már egyenesen zavaró. A képi zajt még, és amozaikozódást, meg sem említve.
Ha tudnád, én milyen körülmények között forrasztok... Ölben, mert nincs hely az asztalon, vagy guggolva, mert már a széken sincs. :no: Sajnos sokkal nagyobb kedvem van forrasztani, mint rendet csinálni, ami elmegy egy darabig, de idén már elértem a kritikus állapotot, és ezen sürgősen javítani kellene.
Az a baj, ha valaki tölt neked, előbb-utóbb azt is illik ám visszatölteni! 1:1 arány. :yes:
Full HD filmet nem szoktam tölteni, általában Xvid vagy DVD. Leginkább azért nem töltök Full HD filmeket mert a monitorom nem képes 1080x1920as felbontásra, notebookom nincs, a TVhez meg nincs kedvem kivinni a gépet a sok madzag miatt. Az előbb kicsit furán fogalmaztam, nem akartalak meggyanúsítani hogy lelépsz a seed elől, remélem nem vetted magadra.
A UPC néhanapján gyorsítja a net sebességét . Amikor elkezdtünk rá előfizetni akkor 512/128 kbit volt a sebessége, azóta elég jól felgyorsították. Sajna a kábelmodem kezd tönkremenni, nem tudom mi lehet a baja de néha leáll. Valószínűleg a viszonylag zárt tér megtette a "jótékony" hatását. Látom közben szerkesztetted a hozzászólást. Lehet hogy én is ki fogom próbálni a Full HD-t ha valóban ilyen jó
Ha fönn vagy a torrenttanyán, akkor ott láthatod, hogy az arányom 1.13
Nem vagyok fent, de amúgyis a sörre gondoltam, ahogy köbzoli le is vette.
Idézet: „Az előbb kicsit furán fogalmaztam, nem akartalak meggyanúsítani hogy lelépsz a seed elől, remélem nem vetted magadra.” Jajj hagyad már, nem vagyok az a tutyi -mutyi, mindenen megsértődős típus. Nem vettem én magamra, ne aggódj. Az UPC azért egy nagy fokkal sokkal jobb, pl egy kicsit jobban pingelhető, jobban elviseli a nagyobb tartós terhelést, és itt nem az adatterhelésre gondolok, hanem a kapcsolódó szálak, mennyiségére. A Tcomáéknál ha a feltöltésem, maximalizálódik, és kb 300 géppel tartom a kapcsolatot (torrent), akkor az a letöltés rovására, megy alaposan, ezért minimum 20% -al vissza kell vennem feltöltéseket. A kábelmodemed, ha már van pár éves, ideje lenne átelkózni, mert szerintem azért dobálja el a netet, vagy esetleg földhurkos a koax kábeled. A filmekre visszatérve, a számítógépem képes kezelni, és megjeleníteni, és egyetlen kábelell kötöttem össze az LCD TV-t és a gépet. Ez egy többszörösen árnyékolt "YSLCY" kábel, amit elsősorban zajérzékeny buszrendszerre terveztek, és amikor még volt munkahelyem, akkor a minimum 4,5kW -os frekvenciaváltókat ezzekkel a kábelokkal fűztük fel anno, én meg megpattintottam egy keveset magamnak. Egy nagyon pici csillapítása van a kábelnek(a Pr szín el van tolódva jobbra, hangyányit.), de azért, mert kb 15m -esre készítettem el akábelt, és a fölösleges részt összetekertem és az erősítő tetejére "dobtam".
Ez így igaz, viszont érdekes, hogy, ha fullon megy a letöltés az nem korlátozza a feltöltést!
T-home-nál vagyok én is, de a 8Mbit/s le és 256Kbit/s feltöltés helyett a letöltés csak 7Mbit/s... Aljas telefonos alközpont.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |