Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   764 / 3610
(#) levii válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

A földhurok nem hiszem hogy csak úgy hirtelenjében magától lett. Majd a UPC cseréli a modemet elvégre hozzájuk tartozik. A tartós terhelést elég jól viseli mert volt már hogy kb.: 12 órán át max. sebességen ment.
Nem a TV meg a gép közötti kábel a gond. Hanem az összes többi, amit a gép visszahelyezésekor az asztal alatt nyomorogva be kell kötni. Sajnos az erősítőmön ami a gépnél van nincs digitális bemenet így az eleve 6 vezeték a hangkaritól, van még TV tuner, a kábelmodem is itt van, meg pár USB, stb.
(#) mammut válasza levii hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szegény Jelkábel, szinte "megfullad" az elektroszmogban, akkora!
(#) Norberto hozzászólása Okt 25, 2009 /

Van itt valaki Kecskemétről? Nem igazán jön most semmi ilyen információ a fejemből.
(#) levii válasza mammut hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Mi fullad meg és hol? Nem teljesen értem a dolgot :no:
(#) mammut válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Itt van 15Km-re mellettünk Kecskemét. Születésem helyszíne..

Az elektroszmogban fulladnak meg a kábelben szaladgáló jelek:
Idézet:
„Nem a TV meg a gép közötti kábel a gond. Hanem az összes többi, amit a gép visszahelyezésekor az asztal alatt nyomorogva be kell kötni. Sajnos az erősítőmön ami a gépnél van nincs digitális bemenet így az eleve 6 vezeték a hangkaritól, van még TV tuner, a kábelmodem is itt van, meg pár USB, stb.”
(#) Norberto válasza mammut hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szoktál járni a kecskeméti madaras teszkóban?
(#) levii válasza mammut hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Hát ha így vesszük akkor eléggé fuldokolnak mert más is van még itt
(#) _ampervadasz_ válasza mammut hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Értelek.

Ki fogsz nevetni, de én erre is találtam megoldást, mivel nekem minden egyhelyen van. A router, modem, gépház, (TVtuner benne ) két monitor 2.1 hangszóró, nyomtatós scanner, melette egy külön csanner, VHS felvevő, kártyaolvasó stb. Mivel ezek egy nagy valag kábelt igényelnek, ezért fogtam, és feltettem két sor negymáretű kábelcsatornát, és az oldalukon - ami most a teteje - fragtam ki nyilást, amin át kibujtathatók a kábelek. Azóta nincsen kábelkavalkád. Az erősítő, TV már nem itt van az 90 fokkal arrébb, a falnál középen. Ehhez két kábel megy. Az egyik az YSLCY kábel ami a komponens jelet szállítja a tv -nek, a másik az egy "LiYCY" ami hangot szállítja az erősítőnek. Minen kábel, kivéve a tápkábelek, a billentyűzet, és egér nincsen leárnyékolva, ezenkívül minden, még a hangszóró kábel külön árnyékolását is leföldeltem. Ami itt elektromágneses zajjal bombázhat az, maga a gépház, mert Plexiböl van az egész kaszni.

Norberto: Madaras? Vagyis az Izsáki úti?

_ampervadasz_: Gondolom a jelkábelek árnyékoltak.
Beraknék én is Ilyen DLP csatornát, ha volna hozzá mindennemű csatlakozási lehetőség (USB, audio, video, scart, monitor, lan.....)(WI-FI )
(#) Norberto válasza mammut hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Auchan áruházra gondoltam.
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Lassan nálam is ez lesz és vége a szünetnek. :no: :no: Holnaptól ismét suli és nem tudom mikor lesz megint szünet. Esetleg hétvégenként tudok valamit pakolni, de mire elkezdeném, már be is kell fejeznem.

Mint ahogy irtam minden, kivéve a tápkábelek, billentyűzet, és egér.

Jah. Lassú vagyok ezekhez (1,5Hz 12,5-es szorzón, mint a 086-os), havonta rendszeresen vásárolni, naponta meg csak mellette megy el a busz, mivel ott megy a ballószögi út el...
De úgynézem a Google Maps még nem frissült, még nem ért vissza a műhold az adatokkal, hiányzik 3 körforgalom, meg az épülő decathlon.

Ugyan ez a csatornám van, csak szerelvények nélkül.
Ja azt lehet nemírtam, de ez mind az asztal hátuljára van felcsavarozva. Dugaljak falonkívüliek, IP54 -esek.
A működés is meg van osztva, mert nem lehet mindent egyszerre kikapcsolni. A modem és a router az egy kapcsoló, a gépház egy kapcsoló, monitorok, hangszórókkal együtt mégegy kapcsoló, a többi perifériás egység, meg bedugdosom - kihúzkodom módszerrel működik.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Ez jó volt!
Nem ismerte a nagyis elnevezést.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de ezt nemértettem. Az agyam laphibákat generált, és leállt.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Reseteltem magam, és már rájöttem.
(#) Norberto hozzászólása Okt 25, 2009 /

Létezhet az, hogy egy 2200+ -os Athlon XP-s gép, egy 64 MB-os ASUS videokártyával, 512 MB RAM kíséretében, nem bírkózik meg egy HD filmmel?
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Nana! Nem kinevetni a leendő üzleti partneremet!
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Az kérdés hogy milyen órajelen járnak memóriák, mekkora a rendszerbusz sebessége, és mit bír a videókártya. (GPU Mhz? Shaderek száma RAM órajele.)
Közbeszólhat a merevlemez elérés is, ha PIO módra van állítva, akkor álítsd át DMA, vagy UDMA módba, és ellőnízd hogy a merevlemez gyorsítótára engedélyezve van e.

Gógyír lehet ha a CPU szórzót lejebb és a rendszerbuszt feljebb veszed. Ekkor az adatsebesség egy kicsit nagyobb előnyt fog élvezni.

A másik hatlams probléma a tömörítés. Ha a HD film, mondjuk 720p -s és kb 4,3Gb -ra van besűrítve, akkor szinte nem fosz semmit érni vele, mert a processzor nagyon el lessz foglalva a videóanyag kitömörítésével. Thát minnél nagyobb egy Matroska videó mérete, az annál jobb, mert annyival kevesebbet kell izzadnia a processzornak kitömörítésen, de egy lassú RAM ,vagy merevlemez esetében, akár ugyan az lehet avégeredmény. Tegyük fel a videó magyméretű, tehát a CPU nak nem sokat kell vacakolnia akitömörítésen, ezért az adatforgalom is joval gyorsabb lehet, csak ezt tudnia kell időben merevelemznek, UDMA vezérlőnek és a RAM -nak is vezéreelnie, és küldenie fogania az adatokat. Ez még csak az adatfolyam volt, amásik a GPU. Mennyit bír, mekkora a busz szélességes, hány GBit/s az adatátvitel, saderek száma.

A lényeg, mindenek előtt a beállítások ellenőrzése. DMA mód engelyézett e, irási gyorsítótár engedélyezve van e a merevlemezen, és teljesítményre van optimalizálva. Ha ez mind oké, és még mindig szaggat, akkor rakj még az 512MB -os RAM mellé egy másik 512MB -os RAM memóriát, és akkor már dupla akkora lessz a memóriabusz sebessége, és az adatátviteli szélesség is!

Példa:

133Mhz es PC2100 (PC266) 512MB RAM modulod van akkor rakj mindenképpen mellé, mégegy RAM -ot mert a 266Mhz így teljesül, és a 2,1Gbit/s adatsebesség.

100Mhz es PC3200 (PC400) 512MB RAM modulod van akkor szintén mellé kell tenned még hármat, hogy teljesíüljön leírt érték.

Nam ajánlott keverni a különböző átviteli sebességű, és órajelű memóriákat sem ,mert úgy is lefogja a lasabb memória fogni a gyorsabb "társát", de csak akkor ha képes arra az időzítésre is, mert más esetben el sem indul.

Ha ennél többet raksz, és elérted a memóriabusz maximális határát, akkor már nem lessz gyorsabb a gép, viszont csak terhet jelent neki, mert még azokat is frissíteni kell, így 20% -al is lassulhat a rendszer ha ezekből a memóriákból összesen 4 -et raknál be.
(#) SALáta válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szerintem elég de holnap megnézem, én Media Player Classicot használok a .mkv hd filmekhez.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Kösz a válaszokat, feltehetően a tömörítettség miatt lehetett a jelenség, amivel korábban találkoztam. :yes:
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

A memória kibővítés, még akár csodákat is művelhet, illetve a szorzó lejebb vétele, és akülső orajel feljebb vétele. A lényeg az adatasebesség, és a vezérlés / feldolgozás arányba hozása.

Holnap délelőtt azért rájuk is telefonálok, van-e, mert most a kecskemet.auchan.hu-n nem láttam.
Biztos valami limitált leértékelés...

Jóéjt mindenkinek, megyek fexem, reggel vár az üzem..... :wave:

Jóéjt neked is. De jó hogy neked még munkahelyed is van.

Azthiszem én is megyek, mert ma már semmit nemtudok csinálni az unalomtól, a számítógészerelés, és irogatás meg már az agymra megy...

Jóéjt mindenkinek. :integet2:
(#) Norberto hozzászólása Okt 26, 2009 /

3 éves beatboxer... agyam eldodom!

LINK
(#) zenetom hozzászólása Okt 26, 2009 /

Hali!
Tegnap este megjött az ihlet
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ez jó
(#) zoly15 hozzászólása Okt 26, 2009 /

Ez ma hajnalban történt..
4:15: Kelek fel hogy mi a csuda ez a nagy szirénázás.. Há nem a szomszéd DSC riasztója ökörködik? Ordít 1 percet, majd 20mp szünet.. aztán megint ordít
4:35: Kiérkeztek a sünök, avagy rendőrök.. Kiszáll, keresőlámpa minden, aztán 1-2 percre jön a szomszéd feleségének az apja.. Kinyit mindent szétnéz a rendőr, majd kis rádiózás.
4:46: Rendőr beszáll az autóba, elmennek (a másik a kocsiban maradt) a riasztó továbbra is ordít
:no:
5:28- a riasztó végre beadta a kulcsot, azt hiszem lemerült, hálás voltam hogy lemerült
Mert az utolsó hangja az volt hogy "ti-ti" aztán annyi neki.
Aztán nagy nehezen sikerült elaludnom
Ennyi a hajnali sztori
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Én biztos átszóltam volna hogy "Haladjanak már!"
Következő: »»   764 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem