Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   148 / 1274
(#) janocsi válasza ini hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Szia Ini!
Soha ne zárj biztosítékot rövidre, annak nem várt komoly utóhatásai is lehetnek. Csak a névleges tehető be a helyére akkor is, ha újra meg újra elolvad...
Ezzel nem érdemes játszadozni, mert pl.: ha váltóáramú szivárgás van a Graetz felől, elég nagyot tud szólni a pufferkondi, aztán összeszaladhat az egész ház apraja-nagyja a nagy durranásra.
Mérni kell, és pontosan meghatározni a zárlat okát, szisztematikusan keresve, és lecserélve a hibás alkatrészeket, ahogyan ezt már többen is leírták Neked.
Szia.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Szerintem csak a katód izzik, annak meg az a dolga!
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Köszönöm a jó kívánságodat.
(#) ivcsike hozzászólása Okt 24, 2009 /

Sziasztok, ugylátom senki nem tud hozzászolni a kérdésemhez,Van egy Grundig CUC 5303 / T4205 televiziom, de már több honapja szivat, az a baja, hogy nem lehet távkapcsoloval, és a tv-ről sem müködtetni semmit, egyetlen csatorna van rajta, ami nagyon szép,cserélve lett rajta a távirányitó vezérlő ic és több kondi a jelenség ugyan azmajdnem, de kb. 10 percig rendesen müködik ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném[
(#) kadarist válasza ivcsike hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Szia!
A hűtő spré nem hoz eredményt?
(#) ivcsike válasza kadarist hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Sajnos már agyon fujkáltuk, de semmi eredmény
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

szia kadarist sikerült életre keltenem az Otavát viszont most olyan gondom van hogy az automatikus állomáskeresés megkeresi az adót ami eddig jó is de fekete fehérben jön elő a kép. a menü viszont színes mit tanácsolsz?
(#) feerke hozzászólása Okt 25, 2009 /

Sziasztok!
Az volna a nagy problémám hogy a tv képernyőjén vízszintes színes csíkok vannak felül de csak akkor ha a képarány 4:3-ban van. ha 16:9-esbe állítom akkor eltűnnek a csíkok.
A tv típusa: DAEWOO 72ft ms
Mi lehet a baja?
(#) Freedomocska válasza feerke hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Van egy pár rossz hírem -- nekem is így kezdődött csak most már kép sincs 4:3-nál csak a három színes csík felül . Választ pedig itt sem kaptam . :no:
(#) kadarist válasza feerke hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szia!

A függőleges eltérítés végfok IC körül cserélj elektrolitkondenzátorokat. Ha ezzel nem lesz jobb, akkor szervízmenüben kell a függőleges képméretet nagyobbra állítani (V-SIZE).
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Lehet, hogy a színnorma rosszul van beállítva. Nézd meg, hogy a menüben van-e PAL-SECAM-NTSC állítási lehetőség. Ha ez nem jön be, akkor a szín-dekódert kell beállítani.
(#) zoox válasza jandark hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Hi
1, Egy teljes tipus irjál légyszi. 2. Ha szétszedted akkor légyszi nézd meg hogy milyen a power lapja J59 vagy J60 vagy J61 tipusu. 3. Szerintem azért áll le a készülék mert nem kap vissza eltéritő jelet és leállitja a készüléket hogy a csöveket megóvja.(az stk ha nem megy akkor is produkálhat ilyet de ha a vertikális eltérítő nem megy az is okozhatja ugyanezt.
(#) jandark válasza zoox hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szia
Köszönöm a segitséged,power lapja j60as.Azt a tippet kaptam hogy az stk kivétele után el kellene induljon,sajnos több próbálkozás után is ugyanaz a helyzet.Az egyik oldali stk melegedett kb 6-10 bekapcsolási kisérlet után,a másik hideg maradt,az ellenálások kondik jók a panelon,az stk ic-k kivétele ill felcserélése után sem változott semmi,egyenként kipróbáltam a csövek paneleit lehuzva inditani igy sem..Majd a sorkimenő kiszedése átnézése közben is igy viselkedett.Hol éa hogyan tudom megnézni az eltéritését?
Tipusa:Samsung SP42Q2HL
(#) jandark válasza kadarist hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Köszönöm segitséged.Sajnos nem tudom egyenlőre hogy biztosan az stk a hibás..ott a lutri hogy csere után esetleg azok is meghibásodhatnak..Viszont ha sikerülne elinditani...
(#) Free979 hozzászólása Okt 26, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy Loewe tévém 72cm-es 100hz-es.Azt csinálja hogy bekapcsolom előjön a kép utána kikapcsol.2-3mp alatt.Válaszotokat előre is köszönöm!!
Üdv.:
Feri
(#) öregszem válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szia!

Igen amannyiben ez lehetséges,
(#) ferzoo válasza feerke hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ez azért van mert 4:3 nál a szabványos képméretnél nagyobb eltérítő áramra van szükség a képmérethez,mint 16:9 nél.A függ.eltérítő Ic.ezt nem tudja biztosítani,pl.kiszáradt csatoló kondik /elko/miatt,vagy kisebb tápfesz.g miatt.Cseréld ki az elkokat forraszd át az Ic.kivezetéseit,+eltérítőtekercs csatit és megjavul.
(#) qgiszimi hozzászólása Okt 26, 2009 /

Hello,

C600 Sassihoz van valakinek rajza? Video bemenetet szeretnék rá szerkeszteni.

Kösz,
q
(#) eva.csatari hozzászólása Okt 26, 2009 /

üdvözlök mindenkit,
kérdésem lenne egy "grundig st55-550-cuc5350" tipusú készülékkel kapcsolatban. a hibajelenség a következö:
bekapcsolás után a képernyö sötét marad mint mikor av-ra van kapcsolva csatornákat váltani tudom osd-müködik kiirja az aktuális programot,hangeröt is
de a kép nem változik.olyan mintha valami nem kapna
feszt,vagy lehet elszált valami? ha kell képet tegyek fel
szerintetek mit nézzek vagy mérjek meg ami okozhatja a hibát?
köszi elöre is,,
(#) Szakáczki hozzászólása Okt 26, 2009 /

Sziasztok!

Van egy SHARP LC-20B2EA tipusú LCD-tvm.
Probléma: kb. egy éve kezdődött, hogy néha nem jelent meg a teletext. De ha kikapcsoltam és újra be akkor megint működött. Aztán ez egyre gyakrabb fordult elő és most már egyáltalán nincs rajta TXT. Ha nyomom a gombot villog a visszajelző, hogy veszi a jelet de semmi. És mivel az órája is a TXT idejét használta, ezért az időt sem mutatja.
Kérdés: ez valami alkatrész meghibásodás lehet, vagy szoftver okozta hiba, és ha az akkor, hogyan tudnék szoftvert frissíteni?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv
(#) garamszegiroland hozzászólása Okt 26, 2009 /

hellosztok!
Van egy jvc tv-m mely olyan hangot ad mint mikor valami terheli a tápot. De ha lekötök mindent a kimenö oldalrol akkor is azt a hangot adja
mi lehet a baja?
a tipusa 11ak30-a4
segiséget elöre is köszönöm
(#) kadarist válasza garamszegiroland hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szia!

A készülék egyébként működik, vagy csak furcsa hangja van a tápnak?
(#) kadarist válasza eva.csatari hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szia!

AV-ról van kép? A KF-demodulátor dobozban nézz szét, lehet, hogy az egyik videojel csatolókondenzátor adta meg magát, de lehet, hogy maga demodulátor IC. A színpanelon is a videojel útjában lévő kondikat nézném át.

cuc5350.zip

(#) kadarist válasza qgiszimi hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szia!

Mi a készülék típusa?
(#) kadarist válasza öregszem hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Sassziszám alapján mindig meg lehet találni a rajzot.

A Ggoogle- ben keresd így: AV28BT7EES chassis.

Nameg az Bővebben: Link
(#) hinar83 hozzászólása Okt 27, 2009 /

Sziasztok. Van nálam javítás alatt egy 55cm-es noname tv. Elsőre tápegységre hibára gondoltam mert nemakart beindulni, illetve kerregő hangot adott magából. mire rájöttem hhogy a sorvég tranyó a bűnös. Kiforrasztottam, majd a tápot terheltem egy 60-as izzóval és a fesz szinte semmit nem esett. De viszont a tranyó nem zárlatos, bár igaz darlington(BU808DFI). Sajnos nem mindennapi darab, bár lehet helyettesíteni.
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

a szín normát még nem figyeltem a menüben de az alaplapon minden fix nem lehet állítani semmit. egy poti sincs benne beállításokra csak magasfesz.trafón van a fókusz és a fényerő. ja és az m1 néha bejön színesben
(#) qgiszimi válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Provision DMQ1417
(#) dragon0 hozzászólása Okt 27, 2009 /

helló mindenki!!

egy kérdésem lenne. tv be álltalába a készenléti táp az hol helyeszkedik el ?
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szia!

Általában a készenléti táp maga az üzemi táp is, csak takaréküzemben. Régebbi modelleknél volt künön kistrafó a kontrollernek, ami
készenlétben biztosított áramot a vezérlőnek.
Következő: »»   148 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem