Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia Ini!
Soha ne zárj biztosítékot rövidre, annak nem várt komoly utóhatásai is lehetnek. Csak a névleges tehető be a helyére akkor is, ha újra meg újra elolvad... Ezzel nem érdemes játszadozni, mert pl.: ha váltóáramú szivárgás van a Graetz felől, elég nagyot tud szólni a pufferkondi, aztán összeszaladhat az egész ház apraja-nagyja a nagy durranásra. Mérni kell, és pontosan meghatározni a zárlat okát, szisztematikusan keresve, és lecserélve a hibás alkatrészeket, ahogyan ezt már többen is leírták Neked. Szia.
Szerintem csak a katód izzik, annak meg az a dolga!
Köszönöm a jó kívánságodat.
Sziasztok, ugylátom senki nem tud hozzászolni a kérdésemhez,Van egy Grundig CUC 5303 / T4205 televiziom, de már több honapja szivat, az a baja, hogy nem lehet távkapcsoloval, és a tv-ről sem müködtetni semmit, egyetlen csatorna van rajta, ami nagyon szép,cserélve lett rajta a távirányitó vezérlő ic és több kondi a jelenség ugyan azmajdnem, de kb. 10 percig rendesen müködik ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném[
Sajnos már agyon fujkáltuk, de semmi eredmény
szia kadarist sikerült életre keltenem az Otavát viszont most olyan gondom van hogy az automatikus állomáskeresés megkeresi az adót ami eddig jó is de fekete fehérben jön elő a kép. a menü viszont színes mit tanácsolsz?
Sziasztok!
Az volna a nagy problémám hogy a tv képernyőjén vízszintes színes csíkok vannak felül de csak akkor ha a képarány 4:3-ban van. ha 16:9-esbe állítom akkor eltűnnek a csíkok. A tv típusa: DAEWOO 72ft ms Mi lehet a baja?
Van egy pár rossz hírem -- nekem is így kezdődött csak most már kép sincs 4:3-nál csak a három színes csík felül . Választ pedig itt sem kaptam . :no:
Szia!
A függőleges eltérítés végfok IC körül cserélj elektrolitkondenzátorokat. Ha ezzel nem lesz jobb, akkor szervízmenüben kell a függőleges képméretet nagyobbra állítani (V-SIZE).
Lehet, hogy a színnorma rosszul van beállítva. Nézd meg, hogy a menüben van-e PAL-SECAM-NTSC állítási lehetőség. Ha ez nem jön be, akkor a szín-dekódert kell beállítani.
Hi
1, Egy teljes tipus irjál légyszi. 2. Ha szétszedted akkor légyszi nézd meg hogy milyen a power lapja J59 vagy J60 vagy J61 tipusu. 3. Szerintem azért áll le a készülék mert nem kap vissza eltéritő jelet és leállitja a készüléket hogy a csöveket megóvja.(az stk ha nem megy akkor is produkálhat ilyet de ha a vertikális eltérítő nem megy az is okozhatja ugyanezt.
Szia
Köszönöm a segitséged,power lapja j60as.Azt a tippet kaptam hogy az stk kivétele után el kellene induljon,sajnos több próbálkozás után is ugyanaz a helyzet.Az egyik oldali stk melegedett kb 6-10 bekapcsolási kisérlet után,a másik hideg maradt,az ellenálások kondik jók a panelon,az stk ic-k kivétele ill felcserélése után sem változott semmi,egyenként kipróbáltam a csövek paneleit lehuzva inditani igy sem..Majd a sorkimenő kiszedése átnézése közben is igy viselkedett.Hol éa hogyan tudom megnézni az eltéritését? Tipusa:Samsung SP42Q2HL
Köszönöm segitséged.Sajnos nem tudom egyenlőre hogy biztosan az stk a hibás..ott a lutri hogy csere után esetleg azok is meghibásodhatnak..Viszont ha sikerülne elinditani...
Sziasztok!
Lenne egy Loewe tévém 72cm-es 100hz-es.Azt csinálja hogy bekapcsolom előjön a kép utána kikapcsol.2-3mp alatt.Válaszotokat előre is köszönöm!! Üdv.: Feri
Szia!
Igen amannyiben ez lehetséges,
Ez azért van mert 4:3 nál a szabványos képméretnél nagyobb eltérítő áramra van szükség a képmérethez,mint 16:9 nél.A függ.eltérítő Ic.ezt nem tudja biztosítani,pl.kiszáradt csatoló kondik /elko/miatt,vagy kisebb tápfesz.g miatt.Cseréld ki az elkokat forraszd át az Ic.kivezetéseit,+eltérítőtekercs csatit és megjavul.
Hello,
C600 Sassihoz van valakinek rajza? Video bemenetet szeretnék rá szerkeszteni. Kösz, q
üdvözlök mindenkit,
kérdésem lenne egy "grundig st55-550-cuc5350" tipusú készülékkel kapcsolatban. a hibajelenség a következö: bekapcsolás után a képernyö sötét marad mint mikor av-ra van kapcsolva csatornákat váltani tudom osd-müködik kiirja az aktuális programot,hangeröt is de a kép nem változik.olyan mintha valami nem kapna feszt,vagy lehet elszált valami? ha kell képet tegyek fel szerintetek mit nézzek vagy mérjek meg ami okozhatja a hibát? köszi elöre is,,
Sziasztok!
Van egy SHARP LC-20B2EA tipusú LCD-tvm. Probléma: kb. egy éve kezdődött, hogy néha nem jelent meg a teletext. De ha kikapcsoltam és újra be akkor megint működött. Aztán ez egyre gyakrabb fordult elő és most már egyáltalán nincs rajta TXT. Ha nyomom a gombot villog a visszajelző, hogy veszi a jelet de semmi. És mivel az órája is a TXT idejét használta, ezért az időt sem mutatja. Kérdés: ez valami alkatrész meghibásodás lehet, vagy szoftver okozta hiba, és ha az akkor, hogyan tudnék szoftvert frissíteni? A segítséget előre is köszönöm. Üdv
hellosztok!
Van egy jvc tv-m mely olyan hangot ad mint mikor valami terheli a tápot. De ha lekötök mindent a kimenö oldalrol akkor is azt a hangot adja mi lehet a baja? a tipusa 11ak30-a4 segiséget elöre is köszönöm
Szia!
A készülék egyébként működik, vagy csak furcsa hangja van a tápnak?
Szia!
AV-ról van kép? A KF-demodulátor dobozban nézz szét, lehet, hogy az egyik videojel csatolókondenzátor adta meg magát, de lehet, hogy maga demodulátor IC. A színpanelon is a videojel útjában lévő kondikat nézném át.
Sassziszám alapján mindig meg lehet találni a rajzot.
A Ggoogle- ben keresd így: AV28BT7EES chassis. Nameg az Bővebben: Link
Sziasztok. Van nálam javítás alatt egy 55cm-es noname tv. Elsőre tápegységre hibára gondoltam mert nemakart beindulni, illetve kerregő hangot adott magából. mire rájöttem hhogy a sorvég tranyó a bűnös. Kiforrasztottam, majd a tápot terheltem egy 60-as izzóval és a fesz szinte semmit nem esett. De viszont a tranyó nem zárlatos, bár igaz darlington(BU808DFI). Sajnos nem mindennapi darab, bár lehet helyettesíteni.
a szín normát még nem figyeltem a menüben de az alaplapon minden fix nem lehet állítani semmit. egy poti sincs benne beállításokra csak magasfesz.trafón van a fókusz és a fényerő. ja és az m1 néha bejön színesben
helló mindenki!!
egy kérdésem lenne. tv be álltalába a készenléti táp az hol helyeszkedik el ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |