Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   143 / 1274
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Teljesen mindegy melyik tranyót próbáltam,pár másodperc és teljesen zárlatos lesz,mielőtt tönkre megy az erős sípolás megvan a sorkimenöböl.Mit nézzek meg,eddig mindent rendben találtam.Előre is köszi.
(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Zárlatos a sorkimenő trafó. Csere! Esetleg lehet zárlatos még az eltérítő tekercs is
Gondolom a trafó körüli kondikat kimérted.

A sorkimenö trafót már cseréltm.Az eltéritötekercset lehuzzva is ugyanaz a jelenség.A kondik rendben vannak cseréltem őket.

Ha lehuzom az eltéritö tekercs csatiját,mert ezt tettem
nem történt semmi változás.
(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

A vezérlés oldalt is nézd át. A Q442 tápfesz, a C453, R442, C441. Húzd le a képcsőpanelt a foglalatról, nagyfesz csatlakozó vedd le a képcsőről.

Köss be a +B tápfeszvonalba egy 100-as izzót, ez megvédi a tranzisztort a megfutástól, de viszont ha jó a sorvégfok akkor ezzel együtt is beindul (kisebb sormérettel).

Oszcilloszkópod van?

(#) supak.jozsef válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Mit nézzek még meg?

A sajna nincs.

Megnézem,most hanyagolom.De köszike a segitséget.
(#) frissadam hozzászólása Okt 10, 2009 /

Hi Van a SABA tv-m amin nincs kép, vagy is elmegy használat közben. Mikor nincs kép akkor a cső még fűt, látni a "fényt". Viszont ha megkocogtatom a főpanelt akkor visszajön a kép. Már a fél panelt átforrasztottam de még nincs meg a hiba. Nem a szalagkábel a hibás azt is rendbe tettem és a képcső végén is a panelt... Valakinek valami ötlet?
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Szia!

Nyák-fóliarepedés lesz. Nagyon nehéz megtalálni, de nagyítóval nem reménytelen. Ott érdemes először keresni, ahol nagyobb mechanikai terhelésnek van kitéve az alaplemez. Például trafók környezete, panelszél.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 11, 2009 /

Sziasztok! Megint én vagyok az "a csöves." Haladok a régi Vidi géppel és gondoltam felteszek képet,képeket az eddigiekről... nem volt függ. eltérítés,csak egy csík... a poti környékén kicseréltem két szakadt ellenállást és ez lett az eredmény

P1060540.JPG

(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

A képet a baloldalon lévő egy potival lehet nehezen "megfogni" de ha hozzáérek azonnal összeesik sorirányban
(#) gubík gábor hozzászólása Okt 12, 2009 /

sziasztok. hozzám került egy OTAVA típusú TV készülék. a gond az hogy bekapcsolásnál semmit sem csinál illetve a hangszóróból jön némi súgás nagyon halk. de nincs stand-by állapot. mérésnél az elválasztó trafó kimenetein csak 1O-12 voltok vannak. az lenne a kérdésem hogy a trafó előtt vagy után lehet a gond? most csak a tápról tudok képet feltenni

táp.jpg

(#) supak.jozsef válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hali.
Megnéztem az általad írt alkatrészeket a C453-as kondi helyén egy átkötés van de a rajzon is jelöli.Mindent rendben találtam.Akkor csak a sorkimenő marad szerintem,cseréltem már de az bontott volt nem tudok semmit az előéletéről.
(#) bihari laci válasza gubík gábor hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

szia,erröl a tv márkárol még nem halotta edáig de minden, mindenek előtt a táp részt vizsgáld át és mijen a tápja,tranzitoros vagy ic?.
(#) supak.jozsef válasza gubík gábor hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Mint látom tranyós a táp.Nézd meg azokat elöször,lehet mindkét oldalon a hiba.
(#) bihari laci válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

bocs, nem figyeltem hogy küldtél rajzo a táprol ahogy láto ez tranz-táp.
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hali.
Megnéztem az általad írt alkatrészeket a C453-as kondi helyén egy átkötés van de a rajzon is jelöli.Mindent rendben találtam.Akkor csak a sorkimenő marad szerintem,cseréltem már de az bontott volt nem tudok semmit az előéletéről.
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Szia!

A szokásos primer és szekunder oldali elkócseréken túl vagy?
(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Próbáld meg a trafócserét. A 100W-os izzót megpróbáltad beépíteni?
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Azt írtad, a PCF200 cserélve volt. Nekem ez lett volna az első ötletem a szűk szinkronbehúzási tartományra. Nézz körül a PCF200 környezetében keress megnyúlt ellenállást.
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

nem még nem vagyok túl rajta egyenlőre rendelnem kell ezeket a félvezetőket és kondikat csak ezek után tudok majd mondani valamit addig is köszi
(#) bigeniac hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok!

Van egy Infracolor 2000 típusú régi színes tv-m
Most kaptam, hibás, ha a tulaj jól emlékszik, akkor villámcsapott volt a tv, de szeretném magamnak megjavítani.
A kérdésem az lenne, hogy javítható e? vagy ilyenkor túl sok minden megy tönkre ahhoz, hogy javítani lehessen.(képcső, nagyfesz...)
Sajna nem tudom, hogy a villám rf en keresztül jött e vagy 220-on.
Véleményeket előre is köszönöm.
BV
(#) gurgal válasza bigeniac hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

nefóklalkózál vele mert íjenkór majnem míten tőnkremén míten bene
(#) kadarist válasza bigeniac hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia!

Valami életjelet produkál? Fény, kép?
(#) kadarist válasza öregszem hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia!

Mi a típusa? Valószínű, hogy kontakthiba lesz.
(#) kadarist válasza videoton90 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia! Valószínűleg a képcső fűtés megy el. Kontakthiba, képcsőhiba, ellenállás szakadozás a fűtőkörben.
(#) JoeA hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok!

Adott egy Akai CT 2007 DT készülék. Időnként kikapcsol látszólag, mert hang és kép ilyenkor nincs, de a távirányítóról tudok csatornát váltani, mert amikor visszakapcsol akkor ennek megfelelően viselkedik. Ha nem nyúlok a távirányítóhoz, akkor ott folytatódik ahol volt (mármint csatorna és hangerő sajnos nem a műsor ) A kikapcsolt és bekapcsolt állapot ideje változó, van, hogy napokig jó, de előfordul, hogy kb negyedóránként "elmegy" pihizni 3-5 percre, szóval ez teljesen kiszámíthatatlan. Előfordul, hogy visszakapcsoláskor prellező hangot hallat, de ez sem jellemző, elég véletlenszerű. Tápkondik cserélve, szerintetek merre tovább? Komoly műszerparkkal nem rendelkezem, kapcsolási rajzom van!

Zsolt
(#) kadarist válasza JoeA hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia!

Forrasztások jók? Fóliarepedés lehet még. A sortranzisztor vezérlésénél is lehet gond. Azt kellene megnézni, ha nincs kép és hang, akkor a sorvégtranzisztor kap-e tápfeszültséget. A relé behúzótekercsének tápellátása is lehet gyanús.
(#) drsas hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok van egy 100hz SAMSUNG tévém a hiba oka tejes képnél a kép a felső résznél visszafut ,ha felül alul vekete csik van 16:9 akor jó a kép csak halványan lácikk a felső résznél 2 piros két zöld és kék csik de az mindig ott van ,és a kék csikok ahol vannak a feléig fehér szagatott vonalak vannak (a kondikat kicseréltem a képstabilizátor ic nél ) egy husszú egylábú ic elött cseréltem a kondikat.
Ha valaki eltudná küldeni a szervizmenübbe melyik szó mit jelent azt megköszöném mert már az agyamra megy ez a tv
Következő: »»   143 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem