Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Amit használok fényes 135g-os műnyomót langyos vízben kb 5-10 perc amíg felázik és lehúzható, nagyon kevés marad a panelon amit körömkefével kell lesúrolni.
Bari
Kiváncsivá tettél, mutass képeket!
Mind a két oldalára megy (fényes matt)?
Még csak a fényes oldalára nyomtattam úgy hogy először egy A4 lapra kinyomtattam a mintát, utána a hátuljára egy kicsivel nagyobb háztartási alufóliát tettem és a felső szélénél öntapadós cimkecsikkal rögzitettem.
Nem vasaltam le, mert a nyomtatóm / OKI B4100 / a benne lévő porral sajna nem fed olyan jól mint a régebben használt HP 1012 eredeti tonerral. Úgy láttam nem elég vastag a festékréteg,és alámaródott volna. Az alufóliát a vasklorid oldja,a festék marad a lapon. A nyomtatóba eredeti HP port kell töltenem, akkor biztosan használható lesz ez a módszer, előnye hogy nem kell az áztatni és súrolni, nem válik le és nem sérül a lenyomat
Hello
5-10 perc? ? Én is vettem 135g-os fényes műnyomó papírt, és lanygxos vízben nekem a teljes átázáshoz kell vagy 1 perc. Aztán a maradékot egy erre rendszeresített fogkefével lesikálom. Az még egy perc.
És neked a fogkefés mutatvány után minden icipici maradék papírréteg szépen lejön, ahogy a nagykönyvben meg van írva?
A panel nagyságától függően úgy 5-10 perc, hogy szinte maradék nélkül lejön a papír a nyákról, és csak a közeli vezetősávok és forr-szemek közötti részen kell csak a vékony hártyát lesúrolni, ami körömkefével könnyen és gyorsan lejön.
Amíg ázik addig előkészítem a terepet a maratáshoz, és elpakolom azokat a szerszámokat amire nem lesz szükségem. Bari Idézet: „és csak a közeli vezetősávok és forr-szemek közötti részen kell csak a vékony hártyát lesúrolni, ami körömkefével könnyen és gyorsan lejön.” Ez nálam is hasonlóan van, de súrolni nem igazán merem, mert akkor a vékonyka vonalak bánnák a műveletet. Inkább le se írom, milyen művelethez folyamodok ilyen esetekben, inkább az ötleteket, tanácsokat próbálnám megfogadni és ellesni.
Én ilyenkor félelmemben megiszom egy jó hideg sört.
(Vicceltem, finoman körömkefével az egészet, utána a kényesebb helyeket fogkefével. De nem vagyok mérvadó, kb. 2-szer sikerült eddig elkövetnem ilyesmit.) Ha rám hallgatsz, a félelmetesen vékony és közeli vezetősávok között vonalzó mellett karcold meg szikével, vagy tűvel. Utána kis sikálás. Ha nem is jön le teljesen, de tuti lemarja a rezet. Ja és írd már le, hogy mit szoktál csinálni, megígérem, hogy nem röhögök.
Előveszek egy hosszabb gombostűt és annak a hegyével piszkálgatom az odaragadt papírdarabkákat. Most még működik ez a technológia, nem remeg a kezem és türelmem is van hozzá. De ezzel elvesztem a vasalás egyik legnagyobb erényét, a gyorsaságot.
Igen olyan lett, hogy nem emlékeztet semmi arra, hogy valaha is köze lett volna a papírhoz. múlt hét közepén tettem föl képeket róla.
Itt van két kép: 0.1mm-es vonal, és pöttyös feliratozás itt meg 0.1mm es 0.2-es, 0.4-es, és a vastagabbak is Szerintem nagyon jó lett. A zsírtalanítás a lelke! De még a papírt se jó fogdosni nyomtatás után. Idézet: „nem emlékeztet semmi arra, hogy valaha is köze lett volna a papírhoz” Nekem viszont sajnos elég erőteljesen maradnak papírcafatok a vonalak között.
Nem kell tőle betojni.
Én direkt csináltam próbákat. Nagyon számít a zsírtalanítás! ! ! a kinyomtatott lapot se fogd meg ahol tintás, mert gáz lehet utána. Erősen rá kell vasalni, és amikor már addig vasalod, míg a minta szinte domborodik a lap másik oldalán(amit vasalsz azon az oldalon) , na akkor jó lesz, és sikálhatod, sokáig, mert bírja. Semmiféle kapargatás nem kell le jön az csak bátran. :yes: az előbb dobtam föl egy linket,a panelom képéről, ahol 0.1mm-es vonalakat vasaltam egymás mellé, és a vonalak közti távolság 0.2mm volt. Erre nyákon nem lesz szükséged
Nem tojok be tőle, ez tuti!
Zsírtalanítás az 100%-os, ami a NYÁK-ot illeti. A műnyomót se fogdosom meg, éppen a szélénél fogva viszem el a nyomtatóig, aztán óvatosan a szélénél megfogva hozom a szobámba a nyomtatótól. Itt méretre vágom (általában középen van a rajzolat), és ennyi, megy is fejjel lefelé a NYÁK tetejére, aztán vasalás. Amit tegnap marattam NYÁK-ot, arról info: 0,2 mm a vezetősávok között, a vezetősávok 0,3 mm-es vékonyságúak.
Én a 135g-os fényes műnyomóval csinálom (12Ft/ A4)
És tök jó. :yes:
Én is ugyanazzal csinálom. A Panton itt van 10 percre tőlünk.
Ha meg lesikálnád azokat a részeket, ahol nem akar lejönni, akkor a vonalak is bánják? Azok is lekopnak a papírral együtt?
Mert akkor szerintem túl sima a nyák felülete, és azért nem tapad rá rendesen. Vagy nem tudom mi lehet a baj. Idézet: „Ha meg lesikálnád azokat a részeket, ahol nem akar lejönni, akkor a vonalak is bánják? Azok is lekopnak a papírral együtt?” Igen, a vonalak is jönnének lefelé sikálás hatására. Az előbbi hozzászólásomhoz töltöttem fel egy képet a tegnapi/mai alkotásról.
Szia! Én is egy a tieddel megegyező típusú nyomtatót néztem ki magamnak. Megosztanád az eddigi tapasztalataid róla? Próbálkoztál többfajta műnyomóval? - nem gyűri be ?(én jártam így fénymásolósnál...)
Norberto: az általad említett boltban vállalnak A4-méretre vágást illetve vidékre postázást?
Méretre vágást biztosan vállalnak, én is velük vágattatom fel az amúgy ívben kapható műnyomót A4-es darabokra.
Postázást sajnos nem tudom, hogy vállalnak-e, még sosem kérdeztem tőlük. De ha úgy adódik a helyzet, akkor szívesen elpostázom, ha egy adaggal veszel tőlük és ők nem hajlandók postázni.
Köszönöm válaszod és a felajánlást! Ha úgy adódik a helyzet élni (és nem visszaélni) fogok vele! Addig is tudsz adni egy elérhetőséget a bolthoz? cím ,tel.szám, esetleg e-mail v.weblapcím...
Öntapadós cimke hátlapjával még nem próbálkoztál? Sokan arra esküsznek .
Köszönöm, meg is tekintem a választékot! Hálám üldözni fog
Ugye a fényes és nem a matt 135gr.-ost használod?
Hello
Elégedett vagyok a nyomtatómmal. én fotozni szoktam, ésarra van a nyomtatónak egy külön beállítása amivel jó lesz a nyomat. Műnyomóval nem kell semmit beállítani, mert a gyári pont jó neki. Nem gyűr be semmit. Nekem beválik úgy néz ki.
Méretre vágást vállalnak. :yes:
Egy ív műnyomó 159Ft Az A/4 -es méretre vágás 160Ft Így 9 darab A/4-es lap jön ki belőle, meg egy kis hulladék. Utoljára annyiért vettem asziszem
Én az egyik nagy áruházlánc katalogusának a fényes műnyomó papirját használom. Elég vékony, kb 5 perc és teljesen megázik és el lehet távolitani. Igaz maradnak apró kis szöszök rajta. Ez utóbbi is eltávolitható.
A múltkor kipróbáltam egy hasonlónak tűnő papirt. Rányomtattam az panelrajzot a lézerrel rávasaltam a panelra és vizbe tettem. Érdekes ami utánna történt, ezt a papirt megfogtam és egy az egybe lehúztam a panelról. Szinte nem is ázott semmit. Semmi szöszt nem hagyott. Szeretném megtudakolni ennek a papirtipusnak a nevét és a fellelhetőségét! Aki tud, kérem segitsen! Kösz.
A papir amit keresel a nagyobb papirboltokban kapható,
135 gr-os, COLOR COPY COATED GLOSSY A4 méretben, 10 ív van egy csomagban kb 110 HUF Olasz import, Forgalmazza az Europapir Hungaria Kft. Mindkét oldala fényes, 5-10 perc alatt átázik, és lehúzható. A maradék vizes szivacsdarabbal könnyen eltávolítható.
Szia! Köszönöm hogy megosztottad eddigi tapasztalataid a nyomtatóval. Úgy látom megfelelő lesz nekem is egy ilyen gép! Írok is a mikulásnak hátha még belefér a puttonyába egy nyomtató, 1-2ívnyi műnyomóval és persze egy rakás alkatrésszel (már egy A4-es oldal tele írva..)
Köszönöm szépen a választ, meg fogom őket keresni, hátha hozzájuthatnék ilyen papirhoz. Tényleg nagyot csodálkoztam mert mondom 1 perc se kellett neki és egy az egyben lejött, semmi nyomot nem hagyott a papir maga után! (csak a szép nyákrajzot )
Mégegyszer köszönöm!
Nagyon érdekes, mert a cég nagykernek hirdeti magát, de nincs viszonteladójuk, viszont ezt az infót kaptam tőlük:
Egy csomag 1881 Ft/csomag (250 ív) + áfa. A kiszállítás nettó 3000 Ft. A kiszállítás kicsit arcul csapott, de a hölgy küld egy minta csomagot azzal ki tudjuk próbálni, és ha kell legfeljebb összeállunk egy páran, ha valaki közel lakik hozzájuk el is hozhatja és szétpostázza. |
Bejelentkezés
Hirdetés |