Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Iszonyatosan tetszik, mégegyszer gratulálok.
Ez lenyűgöző mire képes egy emberi kéz!
Leesett az állam amikor megláttam,gratulálok!:kalap: Idézet: „Te haragszol Erickre, vagy csak valóban ennyire nem értesz hozzá?” Az nagyon becsülendő dolog, hogy van egy elkébzelése a kérdezőnek ( S ez egyáltalán nem csak Erickre vonatkozik ), de miért nem veszi(-k) a fáradságot hogy a témában körülnézzenek, utána olvassanak... Na mindegy... S nagyon köszönöm ezt a VELŐS megjegyzést! Köszönöm, hogy segíteni próbáltam. Ígérem, legközelebb nem teszem... OFF Ezzel a téma részemről le is van zárva. ON
Ezen ne akadj fenn, sokan úgy törnek fel, hogy másokat taposnak.
Gratulálok a tápodhoz nagyon szép lett, nagyon tetszik a kijelző és még a hőfok kiírása is! Légyszives egy linket feldobni hogy a Vaterán hol találtad ezt a fajta kijelzőt. kerestem de nem találtam vagy jobban mondva a sok közül fogalmam se volt hogy te melyiket választhattad. Eredeti terveimben én is ilyet szerettem volna de az ára miatt lemondtam róla. Azért most hogy megláttam a kész művedet mégis motoszkál bennem a gondolat hogy én is ezt építsek be a tápomba. Van még egy extra ötletem ehhez a kijelzőhöz! Lehet hogy nem valósítható meg d e azért leírom. Ha a háttérvilágítás ledjét vagy ledjeit ki lehet cserélni két színűre vagy egy másik színűt is lehet mellé rakni akkor áram generátoros módban a háttérvilágítás is átválthatna pirosra ami ugyebár a legszembetűnőbb és egyből látnánk az áramgeneátoros mód működését! Várom a véleményeteket!
Ez nagy ötlet, nekem tetszik.
Arra nem is gondoltál, hogy pl. egy félreolvasás vagy kicsi fáradtság miatt nem volt annyira messzemenően körültekintő _JANI_?
A tipikusan pesszimista lelkület látszódik. Vagy te nem is nyitott szemmel szoktál HE-t olvasni, hogy pl. láthasd, _JANI_ hány témában, hány embernek segített eddig egy laza 4 és fél év önzetlen munkával? És ilyen és ehhez hasonló beszólogatások tömkelege után még neked esik rosszul, hogy nem vagy annyira "népszerű", mint mások, akik tisztelettudóak mindenkivel szemben és nem hordják fent az orrukat a magaslatokban? Ez már inkább a szánalom és vicc kategóriájának elegye...
Üdv.Ezt miből gondolod? Tudod egy ház építésénél az alap és a szerkezet a LEG fontosabb. Amikor már nem látszik semmi mégis akkor mondják "de szép! "Csak a festő-é az érdem mert ő tette fel a pontot az í-re?No most meg más fog megsértődni. Öreg T
Elnézést ha megsértettelek!
Csupán arra gondoltam, ha valaki keresi a Mercédes szalont mert venne egy kocsit, akkor talán nem biztos, hogy jó tanács mondjuk a Ladához irányítani. Viszont a "kérdezők" hadának keresésre bíztatásával abszolút egyetértek.
Telitalálat amit mondasz!
Idézet: . Viszont amire én utaltam az éppen az, hogy mennyivel jobb lenne ha azt mondanák: "de jó". (remélem érzed az iróniát) „akkor mondják "de szép! "”
Ha jól értem az első két sorodat, akkor maximálisan egyetértesz velem abban, hogy a válasz félrevitte a kérdezőt, csak te nálam jobban ismered _Jani_-t, ezért mentségeket sorolsz a védelmében.
Valóban nem néztem utána, hányszor, és milyen hatékonyan segíti a fórum kérdezőinek életét _Jani_. Kizárólag a konkrét válaszban rejlő anomáliákra hívtam fel a figyelmet. Meggyőződésem, hogy sokkal célszerűbb lenne a dolgokat jól csinálni, mint először elhibázni azokat, majd utána elmagyarázni miért is történt a tévedés, és mi miért vagyunk ártatlanok. Egy nyilvános privát kérdés hozzád ,mivel már másodszor támadsz engem, és véded a hibázót: Tudva, hogy az emberek nagy része indokolatlanul rosszul tűri még a jogos kritikát is (gondolom engem is így ítélnek meg néhányan, de legalább én próbálok minden érvet mérlegelni), szerinted az én "javító szándékú" hozzászólásaim, a stilisztikai eszközeim a retorikai készségem, a műszaki hozzáértésem, és az ezek mögött rejlő szándék rontja a fórum színvonalát? Ha esetleg másnak is van kimondottan Alkotó-ra vonatkozó bármilyen véleménye, azt akár itt, akár máshol kérem fogalmazzátok meg. Ígérem, le fogom vonni a szükséges konzekvenciát.
Tömegnyomor pipálva, szerintem is az van benne. Ez általában nem okoz hibát, csak a javítást szokta nehezíteni.
Viszont az előlapi elhelyezés nekem teljesen áttekinthető. Külön tetszik, az a halvány "aláfestés" ami a potikat és a műszereket úgymond "udvarba" foglalja. Nem egészen értem, mi az a két függőleges ledsor középen, %-felirattal. Elárulod? Idézet: „Te haragszol Erickre, vagy csak valóban ennyire nem értesz hozzá?” A mondat második felével volt probléma, kevésbé agresszív felhanggal is meg lehetett volna kérdezni, vagy azt írni helyette, hogy Idézet: , majd indoklás, stb.„Szerintem azok nem lesznek megfelelőek” Semmiféle tudás, képesség nem helyettesíti a mások iránti megértést, türelmet, tiszteletet, és nem indokolja a felesleges szájkaraték óvatlan elindítását sem. Nem belédkötni akarok ezzel, csak legyen tiszta: ha az egyik ember elvárja a pozitív hozzáállást a saját irányában, kutyakötelessége ugyanezt megadni a másiknak is, függetlenül minden egyébtől. OFF-nak ezzel legyen vége, téma a labortápegység, esetleges hozzáfűznivalókat kérem privátban intézni. U.i.: ezen a fórumon nem politizálunk, aktív témában pláne nem, így az előbbi hozzászólásodból azt a részt törlöm.
Természetesen elárulom. Sok érvelés meg vita hangzott el azzal kapcsolatban, hogy áramérésre analóg vagy digitális műszert használjunk, mindkettőnek megvoltak az előnyei meg hátrányai, végül arra jutottatok, hogy párhuzamosan célszerű használni őket. Mivel nem találtam megfelelő alapműszereket, gondoltam rendben legyen led oszlopos, de annak viszont problémás a felbontása, meg folyton kell kapcsolgatni a méréshatárt.
Ezért aztán úgy döntöttem, hogy inkább azt jelzem ki menyire van kihasználva a táp, mert ugye áramkorlátnál magasabb áramértéket úgysem kell kijelezni. A műszer referenciának veszi a beállított áramkorlátot, és kijelzi, hogy abból hány % folyik is ki a tápból. Ha 1A-ra van beállítva az áramkorlát és 250mA folyik ki, akkor negyedig kúszik fel a led oszlop. A középen levő pótméterel ki lehet választani, hogy rövid időre jegyezze-e meg a maximális és minimális értéket, ezzel hirtelen változó áramértékek szélső értékeit is le lehet olvasni. Kicsit hosszan magyaráztam el, reménykedek hogy érthető.
Hát ez messze viszi a gyári kinézetet, a belsőt meg ismerjük. Nagyon tetszik! Gratulálok!
Sziasztok!
Ennél a tápnál a teljesítmény tranzisztort IRF640-el helyettesítettem. Működik csak egy baj van vele. Áramkorlát üzemmódban ugrál a kimenő feszültség. 0,1-0,2V-ot de néha egy egészet is visszaesik. Egy kisteljesítményű izzóval szemmel is lehet látni a fényerő változást. Próbáltam már az R15-ön keresztül közvetlen meghajtani a FET-et de ugyan az. Tud nekem valaki segíteni, hogy mit kell változtatni a tápon, hogy helyesen működjön? Előre is köszönöm!
Üdv. Nézd ha a tudásunk nics olyan mint a Tiéd és Pioneeré akkor csak néma szemlélődők leszünk és max. felhasználók. Az esztétikus -szép gépet meg mindenki látja és ehhez hozzá merünk szólni és elismerjü, mert ezt sem biztos hogy megtudnám ilyen szépen csinálni . Tisztelettel:Öreg T
Szerintem ha a térvezérlésű tranyó helyett egy bipolárisat raksz be, helyesen fog működni. Nem is értem, hogy hogy gondoltad ezt a cserét ?
Sajnos csak FET van kéznél. Bipoláris volt benne csak azt ellőttem. Gondoltam lehet vele helyettesíteni de úgylátszik nem. Nem lehet valahogy átalakítani a tápot?
Erősen túlértékelsz engem, mikor Pioneer-rel említesz egy lapon. Ő komplett áttervezett egy kapcsolást, amire én nem vállalkoznék. Az ő tudása számomra utolérhetetlen. Ha nekem van bármi erényem, az nem ebben rejlik.
Mekkora árammal üzemel ilyenkor a tápegység?
Az U3 kimenetén hogy jelennek meg a változások? Szkópod van? Itt jegyezném meg, hogy ezt a tápot nem tartom túl jó konstrukciónak. A TL081 tápfeszültsége maximum 36V lehet. Ebben a kapcsolásban ehhez közel jár, vagy meg is haladja. Ha egy 24V-os trafóról üzemelteted, akkor a műveleti erősítők tápfeszültsége kb. 38V. Sokkal jobb konstrukció az Alkotó féle, vagy a hozzá hasonlók.
Kb. 100mA Az U3 kimenetén is ugyan úgy ugrál. Szkópom van de rossz. TL081 helyett OPA445 van benne.
Sziasztok!
Megszeretném építeni a Kapcsolóüzemű előszabályozós, négydigites labortápegységet ITT Hobbielektronikán találhatót! Érdeklődnék, hogy érdemes-e megépíteni ezt a tápegységet, működőképes? Nézegettem újakat de nem olcsók, és nem tudnak ennyit-se mint ez! Trafót hol lehet venni bele, már néztem mindenhol, de nem találtam olyat ami lead egyszerre 15 és 38V AC -t. Trafót tekerni meg nem tudok. Please help me! Üdv:. Danee
Szervusz!
Itt többet írtam róla (mérési eredmények stb...): Bővebben: Link A cikkben egyébként írtam hogy tekertettem a trafót. Pont ilyet biztosan nem kapsz készen sehol.
Működni működik, nincs azzal gond, a trafót meg nem feltétlen kell egy magból megoldani, teljesen jó egy 38 és egy 15V trafó is.
Bár én ha építenék, inkább nem választanám a kapcsoló üzemű dolgokat, mert jó kis zajgenerátorok, de ez az én véleményem csak. Nekem van pont ilyen trafóm kettő is, de sajnos nem szeretnék megválni tőlük, ezek a leválasztó trafóim. Üdv.
GRATULA hozzá!!
Profi lett le a kalappal. Megmondanátok hogy lehet kinyomni a nyákot méretarányosan? Első buktatóáááá
Sziasztok !
EBBEN a tápegységben ha árammérő műszert teszek be, akkor felhasználható-e a kimenő ágban lévő 0.3 ohm ? Vagy vele sorosan kell egy műszersöntöt beiktatni - még a szábályozás elé ? ....Bocsánat, ha nagyon "naív" a kérdés.... üdv: sector99
Trafó gondom van nem találtam megfelelőt!40VAC az sok lenne neki? Esetleg tőled nem tudok venni, vagy nincsen fölös neked se?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |