Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia
Nagyon szépen köszönöm a kapcsolási rajzot, remélem nagyon sokat segitettél, a probléma megoldásában, köszi szépen aszia
Hali csináltam egy olyan kábelt aminek az egyik végén 1 db rca van a másikon pedig 2 db kroki csipesz a negatív részt rá csíptettem a tunerre a negatív miatt a másikat pedig rácsíptettem a scart video bemeneti pontjára és úgy működött .
amúgy nem csak a dvd-vel csinálja hanem digi beltérivel,videóval.szóval mindennel . De csináltam hozzá egy "butított " scart kábelt amin csak a video és a hang jel megy minden mást ki tiltottam belőle így kézzel kell át váltani AV-re de így legalább működik. ÜDV
A TV-menüben lehet, hogy állítható a vidobemenet formátuma. RGB, vagy kompozit.
Köszönöm a segítséget.
Így elmegy ameddig elmegy aztán kuka.
Helló na szóval g2 tekergetve megjön a kép majd el megy és vissza jön ha pedig be melegszik akkor úgy tűnik hogy jó de ha a g2 vissza tekerem egy fél fordulatot akkor megint sötét .
a fóliát többször is át néztem nem látok sérülést!!! http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=...pop=1#
helló képcső nem tört el fűtés szerintem jó
Szia!
Világít a képcső nyaka belülről, vagy nem? Nézd át az alaplapot, képcsőpanelt, hogy nincs-e elrepedve valahol.
helló ! képcső nyaka világit a képcső nyakán lévő panelt is át néztem nincs elrepedve .
úgy hogy neked lesz igazad hogy nem találom a sérülést,pedig ma is át néztem 2 szer esetleg még arra gondoltam hogy az egyik alkatrész lába tört ki .
Sziasztok! Samsu*g Plano típusú tv bekapcsolás után vékony, magas hangon sípol. Van rendesen kép, hang, illetve minden funkció üzemel, teljesen nézhető a tv, de nagyon zavaró a tévézés közben folyamatosan hallható sípolás. Mi lehet a baj?
Köszi, p100
szia!
nem daewoo hanem jvc tv vestel panellal
Ezek a nyákrepedések gyakran nagyon nehezen észrevehetőek. Nagyon aprólékosan kell átnézni a paneleket. Főleg a széleken és a trafók körül lehet repedt. A nagyfesz trafón az alsó potit feltekerve semmi változás?
Szia!
Szedd le a készülék hátulját, portalanítsd ki. Nyomkodd meg csavarhúzóval a tekercseket, trafókat. Valamilyen rezonancia lesz a sípolás oka.
Ja, most olvasom, a G2-vel próbálkoztál. Most akkor a G2 feltekerésével van kép?
Tápegység átkondizását javaslom először. Szedd szét, nézd át, hátha találsz púpos kondit
Sziasztok.Lefüstölt pár napja a Nokia tv m sorkimenöje.Veszek egy másikat kicserélem.Mit kell még esetleg cserélnem ilyenkor?(Nokia ideal color 3327)Köszönöm!
Szia!
Sorvégtranzisztort nézd meg. De ha az elfüstölés alatt még működött a készülék, akkor a tranyónak nem lett baja.
Sziasztok! Az én TV-men az a hibajelenség, hogy bekapcsolás után van rendesen kép, illetve hang, elvileg nézhető a TV, de hallatszik egy folyamatos vékony, magas hangú sípolás. Nagyon zavaró TV-zés közben, de látszólag minden funkció rendesen működik, mégis folyamatosan sípol.
Mi lehet a baj?
Üdv!
Van egy kb 15 éves Grundig 72 cm-es színes tv-m és az a baja hogy majdnem az összes csatorna fekete fehér kivéve 1 csatornát.Gyanakodtam a az alacsony jelszintre,vagy hogy nagyon poros és átzár valamit(de akkor az az 1 csatorna sem lenne színes)Mi lehet a baj?
Szia!
Itt is azt tudom tanácsolni, mint a másik topicban Neked, hogy a tekercseket, vasmagokat nézd át. Lehet, hogy csak egyszerű rezonancia van a háttérben.
Szia!
Melyik az az egy csatorna amelyik színes? A színnorma nincs elállítva?
Nem nagyon érte hozzá a képcső nem tört el fütést azt nem tudom .Köszi!
Dragon0-nak szólt az előbbi. Ezek a nicknevek...
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám a tv-vel hogy a tetején szürke vízszintes csíkok vannak és bekapcsoláskor (és utána még olyan 2-3 percig) a kép alul és felül meg van nyúlva olyan 1-2 centit, és a scartról kapott képet fekete fehéren jeleníti meg. A tv típusa: DAEWOO DMQ-20A1 Segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
A függőleges eltérítő IC környezetében lévő elektrolit kondenzátorolat cseréld ki.
rendben és akkor a scartos probléma is megjavul?
Egyszerre egy hibát próbáljunk orvosolni! Meglátjuk. Lehet, hogy beállítás-gond van a scartos hiba mögött.
tisztelt "kadarist"
most értem rá egy kicsit foglalkozni a készülékkel, a feszülségeket megmértem azok megvannak,találtam egy 8,2-zénert ami rossz kicserélem utána folytatom a modul részével, ettöl függetlenül hogy nincs csatorna,5-perc múlva kikapcsol,multkor elfelejtettem leirni,a többi alkatrészek amiket megnéztem jók. remélem rálelünk a hibára,
Helló ! hát szóval elkezdem tekergetni G2- öt akkor meg jön a kép de el is megy és vissza jön majd megint el megy így játszik ! ma még a kutyát is ki vetem hogy alá nézek de semmi hát itt tartunk most!
Amikor a kép elmegy akkor ferde csíkok vannak a képernyőn, vagy teljesen fekete? A képcsőpanelt is nézd át tüzetesen! Biztosan valamilyen szakadás vagy repedés van a lapon.
Helló amikor el megy a kép akkor tejesen fekete lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |