Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Térerő jó? A normaállítást nézd meg a menüben!
A mi videoton walthamunknak külön nyáktrafója van a proci táplálására...
Jó meglátás.
A Nokia-ITT sassziknál elterjedt volt a kistrafós stand-by táp. Ha beindult a készülék, akkor a z üzemi tápegység átvette a kontroller táplálását.
tisztelt "kadarist"
AV-ról van kép csak szalad fentröl-levelé,hang pedig csakk addig ameddig feljebb veszem a távirányitóval vagy az elölapi gombokkal,utána semmi,de ez lehet másodlagos hiba,az alaplapon van a t381-382-es tranzisztor itt nem tudok mérni feszt ez igy renbe van?Az r-384-es ellenáláson 15v-van.itt az alaplapon mérjek még valamit? elöre is köszi
Kedves Eva!
Kezdjülk a hibakeresést a tápfeszültségek ellenőrzésével. A 2-es számú mellékelt képen ellenőrizd a tápfeszültségeket (+A, +B stb.). Én még mindig elektrolit kondenzátor hibára gyanakszom. A ZF-verstarker 8-as kivezetésének vonalát követve mérd ki az alkatrészeket. Ha minden jó menj a Farb- panelre (3-mas kép), az 5-ös kivezetés vonalán menj tovább a modulon belül. Egyelőre ennyi.
A Tv kapcsi rajzot sasszi szám alapján töltheted le,leginkább külföldi free oldalakról.Ez ugyanis ingyenes,ami magyar szerviz/bolt oldalairól nem mondható el.
Köszönöm a gyors választ,a leirtak alapján nekilátok
holnap irok mire jutottam adig is további kellemes napot, köszönöm,szia
Még annyit, hogy a 8-as kivezetés már a videojel kimenet, nem tápfesz.
hello!
a tv nem megy a készenléti ledje pirosan -zölden villog felváltva
Szia!
Milyen tv? Talán Daewoo?
rendben, figyelem a rajzott lényegében egy tranzisztor van a körben a többi ellenálás ill kondi,nekilátok szépen kiméregetni öket,
köszi
Sikeres hibakeresést!
Szevasztok!
Van egz GABA TV GT2110 aminek iőnként elmegy a kék szine. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a baja, illetve hogyan javitható? Köszi
Szia!
Szerintem forrasztással javítható. A képcsőpanelt nézd át!
Köszi szépen!
Én is abban reménykedtem, hogy csak valami forrasztási kontak hiba.
szia a hiba megoldódott a kép es hangnormák beállításával. nem a legjobb menü ugyanis minden adót külön külön kellett beállítani de most már működik mindent köszi
HELLÓ MINDENKI KÉNE EGY KIS SEGITSÉG
ADOTT EGY ORION TV AMI POFÁRA ESET A SORKIMENÖ RÉSZNÉL MEGSÉRÜLT A FÓLIA EZEKET KI JAV TÁP MEGY HANG IS VAN KÉP AZ NINCS KÉPCSÖ NYAKA VILÁGIT HOL KEREZSGÉLYEK
Megkérdezem bent a sárácokat hogy mit gondolnak mi lehet a probléma és hogy el kell-e indulni a lapnak ha nincs benne az stk(szerinten nem én már jártam ugy hogy az stk teljesen lefogta a procit és kb ugyan ezt a hibát produkálta igaz az j59 lap volt és az kicsit bonyolultabb) .Ja azt még nézzd meg hogy az stk-bol a kimeneteknél az ellenállások azok jók-e mert ha az stk feladja a küzdelmet mindeg elvisz egy párat belőlük.Ha gondolod keresek hozzá kapcsi rajzot ha érdekel.
Köszönöm előre is.Ha lenne hozzá kapcsolási rajz nagyon hálás lennék,Érdekes módon az stk körül kivettem 2 ellenálást ami ugyanazzal a szinkóddal más értéket mutat..Ahogy próbáltam lefogta akár benn volt az stk akár nem..
Nem találtad meg az összes repedt vezetősávot. Szerintem csak ennyi. A G2 potit feltekerve megjön a fény?
Próbálkoztam csak nekem nem nagyon sikerül,mivel az angol nyelvtudásom úgymond eléggé hiányos,ezért egy kicsit kézzelfoghatóbb segítsére számítanék,ha nem túl nagy kérés.
Sziasztok leejtetem a tévémet most hang van de kép nincs a képrnyő tljesen sötét mit tudnék vele csinálni?
Sziasztok
Van egy Grundig 55cm sztereo tévém az a gondom vele hogy be volt kapcsolva és egyszer csak egyet "cicent" majd a kép összeugrott aztán teljes sötétség,a tévé kikapcsolt. Szétszedtem a tévét majd találtam egy leéget ellenállást, megkerestem a neten a kapcsolási rajzát a tv-nek kicseréltem az ellenállást egy másikra majd tv bekapcs,ellenállás ismét eléget. Megnéztem a rajzot úgy gondoltam hogy a tranyónak van baja kivettem és megmértem valóba zárlatos volt,de mivel ilyen tranyom nem volt otthon (D1878) ezért a rajz szerint beraktam egy BU508-at. Most nem ég le az ellenállás de ugyanúgy csak a standby led világit csak egy pár másodpercre halványul el aztán teljes fényerővel világit de kép nincs. Szerintetek most hol keresem a hibát. Ja a tv típusa:Grundig ST55-715 NIC/TOP.
Mindenkinek jó napot.
Van egy 95-ös SAMSUNG TV semmi luxus csak osd. A kérdésem az lenne mi lehet a probléma ha egy DVD-t vagy más készüléket EURO SCART csaival kötöm össze két példányba jelenik meg a kép ráadásul zöldben (lásd egyik fotó). De ha RCA-val kötöm akkor meg jó (lásd másik fotó) Megoldásokat előre is köszönöm.
Sajnos tanácstalanok vagyunk, és semmi biztatot eddig még nem kaptunk a spréjen kivül, Nagyon megköszönném a jótanácsot,Senki nem tud hozzászolni a kérdésemhez? Van egy Grundig CUC 5303 / T4205 televiziom, de már több honapja szivat, az a baja, hogy nem lehet távkapcsoloval, és a tv-ről sem müködtetni semmit, egyetlen csatorna van rajta, ami nagyon szép,cserélve lett rajta a távirányitó vezérlő ic és több kondi a jelenség ugyan az majdnem, de kb. 10 percig rendesen müködik ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném.
Szia!
A kontroller kvarc cserélve lett? mellette lévő finomhangoló kondik? 5V, 12V rendben? A teletext panelt is fújkáld meg (ha van benne).
Szia!
Köszi a tanácsokat, holnap nekiállunk a dolognak, majd beszámolok az eredményről szia
Szia!
A DVD menüjében próbáld átállítani a videokimenetet RGB-kompozit stb.
Képcső nem tört el? Fűtés van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |