Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
A hang is elmegy ilyenkor, vagy csak a fény villózik? Bele néztél? Púpos elkó?
Csak a kép, és semmi más hang vagy fény nincs közbe, csak hol elmegy majd kb. 0.5mp múlva visszajön. Igen már bele lett nézve csak még nem lett csinálva semmi vele idő hiányában. Púpos elkó nincs benne sehol, ezt direkt jól megnéztem.
Azt kellene megnézni, hogy változik-e a sortápfeszültség a villódzások alkalmával. Ha nem, akkor nem táphiba. Tekerd fel a G2 potit a sortrafón. Mit csinál ilyenkor?
Ezt sajnos már csak holnap reggel tudom megtenni, de írni fogok.
Küldök doksit a gépről.
A BU508 bázisánál az a két zéner közül valamelyik nem zárlatos?
Egy Videoton Ts 3354 tipusú televizióról van szó.Fökapcsolót benyomva a piros led világit.Mikor inditanám egyet ciccen a képcsö is bevillan és a nagyfesz pillanatra behúz majd kikapcsol és a led világit megint.MIT NÉZZEK MEG?kÖSZÖNÖ!
Sajnos típusbetegség.90% hogy új sorkimenő kellene.
Nézd meg,hogy volt-e már ragsztva sziloplaszttal vagy hasonlóval. Ha nem,akkor egy próbát megér. leírom majd. Először ezt írtam,de kicsit morbid lett volna elsőre: ..azt hogy van-e pénzed új sorkimenőre.
Sziasztok.van egy GRUNDIG T51-440 OIRT (CUC 4400)tipusu TV olyan gondja van,hogy nincs zöld szín.A képcsö jó,a TDA3505 ic-ét kicseréltem és még most sincs zöld. Egyébként tökéletesen működik csak a zöld ha tudna valaki segíteni megköszönném.
Akkor valszeg a képcső panelen lévő zöld ágyúhoz tartozó tranzisztor vagy forrasztási hibás, vagy elszállt. Azt ha meg tudnád tenni, hogy a főpanelből menő zöld és (mondjuk) piros vezetékét felcserélnéd,akkor kiderülne hogy ott van-e a gond.Ha megy a zöld,akkor mégiscsak a 3505 körül van a probléma. Ha nem megy a zöld,akkor a képcső panelen.
A képcsövet ugye úgy próbáltad,hogy a R-G ágyúkra menő kb, 1kOhm ellenállásokat kiforrasztottad és vezetékkel megcserélted? Ha úgy van zöld,akkor ok.
Szia!
Feljebb véve jobban villog, míg eredeti pontnál kicsit vissza véve szinte nem is csinálja.
C420, 47nF - ki tudnád cserélni másikra próbából?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Van egy Sony KV-A2921K tv-m. Szobafestés miatt átkerült 1 napra egy másik szobába, visszahoztam, és azóta a képernyő közepén egy vékony csík jelenik meg. Tuner jó és látom a vékony csíkban a mozgást, a csatorna számát, a hangerő skálát, csakhát az egész képernyő fél centibe sűrűsödik. Egyébként jártam már így tv-vel, tökéletesen hoztam el, azért adták oda, mert a kapcsolóval voltak bajok. Hazahoztam bekapcsoltam, és ugyan ez a szindróma! Csak egy 72-es Sony-nál kicsit nagyobb a fejem, mint egy ingyen tv-nél. Szerintetek?
Szia Bonanza02
Köszönöm a segítséget,életre kelt a tv-ém,kicseréltem a tranyót BU2508DF-re és a kondit amit írtál (0,68u)-ost +még ki kellet cserélnem egy 330nf-os kondit is,és igy müködik tökéletesen,örök hála mégegyszer köszönöm.
Nagy nehezen de találtam itthon nagyfeszre egyet. Kicseréltem de semmi változás.
Szerintem a függőleges eltéritésnél lessz a hiba... Cseréld ki az elkókat azon a környéken hátha az a baja...
Az a környék az melyik környék? TV-khez nem értek profi módon, az elkók cseréjével nem lenne problémám, de hogy melyik elkókat? Ha esetleg megteszed nekem, hogy megjelölöd azon a képen, amit előttem raktak fel egy sonyról (igencsak hajaz az enyémre), aztért hálás lennék!
Kb. ezeket (meg ami esetleg még nem látszik)?
Más valami lehet szerinted?
Sony Kv-c21 11D A tipusa. Holnap neki állok kicserélni az elkókat. Addig is köszönöm a segítséget
Sikerült beindítani többszöri próbálkozásra ,és működik.Nem kondi baja lehet?Vagy a sorkimenő szórakozik?
sziasztok van egy B&O tv ém és néha nem kapcsol be vissza lép stanby ba. Még is mi lehet a gond ? Nekem azt mondták hogy egy ellenálás nak a forrasztása van elszakadva.
Ki kellene venned a sorvégtranzisztort és megmérned a kollektor kör tápfeszét.Fixen rajta marad-e,vagy csak 1 pillanatra megjelenik és utána eltűnik.
Jótanács: ha a panelt meg akarod fordítani,akkor előbb vedd le a képcső panelt a képcsőről. Szépen finoma mozgatgatva gyengéden húzd le.Jobb ha leveszed,mert én már láttam több olyan esetet,hogy így törte el képcső végét.
Amúgy szerintem ez csak egy kontakhiba lesz, egy rossz forrasztási pont. Előtte én ezt a tézist állítanám fel, utána ha nem találod a hibát,akkor tényleg kondik balról jobbra egyesével...
Ja és mindenképpen a függőleges eltérítő áramkör a ludas,nem a többi. Vagyis ott sok érdekes dolog van,(mert Sony).De megoldható,majd megnézem én is a képet a tv belsejéről.
Nekem volt egy hasonló gondom Sonyval, nekem is elment a függőleges eltérítés és csak egy 2-3mm vízszintes csík volt. Mozgattam a tv dobozát,mintha deformálni akarnám,és hipsz-hopsz előjött a kép.Marha nehéz volt,ezért nem tudtam azonnal elhozni hozzám megkeresni a hibát. Másnap elment megint és akkor a tulaj mozgatott rajta,visszajött a kép. Valami ellenállásra emlékszek,ami pár Wattos volt,nyilván azon kapta a tápot a függ. eltérítés, annak a lába volt elengedve.
A kép nem ugyan az mint az én tv-m, de nagyon hasonlít! Azt honnan tudom egyébként, hogy hány watt-os az ellenállás?
Valaki tud nézni nekem egy kapcsolási rajzot hozzá? Nem találtam, csak a kis jvc-hez aminek ugyan ez a baja.
Sziasztok Nekem van 1 LOEWE tvm! Volt benne cserélve a nagyfesz tekercs nemrég Most újlet beletéve,hang van,kép nincs Nembirok rájönni milehet vele Esetleg tudnátok segiteni???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |