Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Az OSC2 lábat nem kell sehová sem kötni, az egy kimenet. Ott az órajel(fosc) negyede jelenik meg(fosc/4).
Sziasztok
Nagyon kezdő vagyok a pic égetésben de szeretnék 24c08 gyári programokat égetni a nyár folyamán már legalább 10 egyszerű égetőt építettem (sorosat, párhuzamosat, több géppel próbáltam, watt mind 2 féle égetőjét igaz az eggyikben a 7407es buffer helyett egymás után kötött invertert 7406ot raktam), de mindeggyiknél ugyan az a probléma. Ha az ict olvasom akkor a táblázatban minden nulla tehát üres, ha üresen kitöltött táblázatot töltök bele akkor szépen égeti a progi majd ok, ellenőrzi és az is ok, de ha valamit átírok a táblában vagy kész programot tölök rá akkor írási hibát észlel a legelső olyan címen ahol nulla helyett valami más érték van. Kérdésem: Szerintetek eggyáltalán jó lehet e az égető, mivel ha semmit nem égetek bele azt elkezdi írni majd ellenőrizni hiba nélkül ? vagy esetleg rossz mind az 5db ic (atmel24c08)? Már kezdem feladni kérlek segítsetek........... Idézet: „atmel24c08” Biztos vagy benne, hogy ez PIC? Idézet: „ de szeretnék 24c08 gyári programokat égetni a nyár folyamán” Ne haragudj! Még nem szólt senki, hogy szeptember van, vagy már jővőre gondoltál?
Az adatlapja szerint ez egy memória
24C08 - 1024x8(8k) Serial CMOS EEPROM Adatlap szóval nem mikrovezérlő Nem tudom PIC égetővel lehet e írni rendesen Az ATMEL, AVR-eket gyárt, szerintem AVR égetővel többre jutsz, vagy inkább egy kifejezettem EEPROM memóriaégetővel.
Azt két külön mondatnak szántam de nem úgy jött össze. Am sikerült megoldanom a problémát egy lpt portos égetővel amit a ponyprog nevű programhoz ajánlanak
Idézet: „Azt két külön mondatnak szántam de nem úgy jött össze.” Talán, ha a vessző nevű írásjelet (Ő az: , ) néha használnád a megfelelő helyen, nem kapnál ilyen válaszokat. Ráadás (mondjuk: hab a tortán), hogy még mi is el tudnánk olvasni a hozzászólásaidat, és nem félre-, hanem elértenénk...
Sziasztok!
Megépítettem ezt az égetőt!: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/pic_programozo_soros_portra.html Igen ám, de.... Nem működik pedig nincsen benne hiba NYÁK szempontból és alkatrész szempotból se! PIC 16F628A IC-t szertnék égetni vele ezzel a progival: WinPic800 Az égetés elején hibaüzenet jön ki: "Hiba Cím írása 0X000000" Próbáltam IC foglalat nélkül is és vele is (11 16 17 láb kivágva),de ugyan az a hiba mindig! Elég kezdő vagyok még! Előre is köszönöm! adamk07
Helló!
Olyan gondom van, hogy tegnap egy 16f628-ba még sikeresen beleírtam többször is programot, most viszont módosítottam a programon, de nem tudom beleírni. Most a pic-ben sem fut már a program, hülyeséget csinál. Olvasni tudom a pic-et, írni viszont már nem. Lehet megadta magát? van egy másik ugyanilyen pic-em is, az is hasonló tüneteket produkál. Délután még ment a program, majd fogta magát egyik pillanatról a másikra és megkergült és azóta ez van.
Milyen letöltő hardvered és szoftvered van?
Gondolom Erase-elsz újraírás előtt!
Egy P16pro párhuzamos égetőm van, és winpic-el programozok. Ha letörlöm a pic-et, akkor utána kiolvasásnál ugyanaz az előző programot olvassa ki. Azóta egyszer visszaraktam a pic-et az áramkörbe, beindult, majd utána vissza az égetőbe és utána ugyanaz. Olvasni olvas, írni és törölni semmit. Most már olvasni se olvas és semmit nem csinál.
az MCLR vezetékben nincs szakadás?
A beállítások rendben vannak a programban(mcu model, adat és tápvonalak)? Még próbáld meg az Oshonsoft progijával, hátha avval megy. Innen letölthető a program.
Mérd meg milyen fesz van a Vpp(MCLR) lábon programozás közben és írd meg.
Vpp pontosan 13V. Égető szempontból jónak tűnik, mert kiolvasni kiolvassa az előző programot, de törölni és írni nem tudja. A tegnapi pic, amivel csináltam valószínűleg elhalálozott, mert tegnap este, amikor rámértem a tápfeszre 6V volt az 5V-os stabIC után. Erre ma délelőtt rámértem kint a műhelybe, akkor 5V-ot mutatott. Visszahoztam, rámértem megint 6V, kivittem rámértem 5V és azóta tartja is az 5V-ot. Szóval a tegnapi pic-ből csak 3FFF-et olvas ki és nem is ír bele semmit. A másikból meg kiolvas valami régebbi programomat, rányomok a törlésre, utána kiolvastatom és ugyanúgy ott van a régi program. Az is érdekes, amit tegnap művelt a pic. Bent a helyén, tesztelés közben, fut szépen a program, majd egyszer megáll minden és utána az összes kimenetét magas szintre állította. Utána csak hülyeséget csinált. Megpróbáltam újraprogramozni és azóta jelentkeztek a hibák. Utána egyszer még próbapanelon beindult a program egyszer és tette a dolgát, de utána át akartam megint programozni ,mert változott a program és semmi. ma elővettem a másik pic-et, amit meg nem tudok átírni. Nem akar ez nekem összejönni. :no:
Rossz tápfesszel nem fog menni! Bennem kissebbfajta káoszt okoz, ha ilyen dolgokat olvasok. Kicserélted a táp IC-t? Megbizonyosodtál arról, hogy minden rendben ez ügyben? Megvan, hogy ez mitől volt?
Nemtudom mi okozta ezt. Már jó minden fesz, de csak olvasni olvassa a pic-et. Szerintem a pic-el lesz baj.
Sziasztok!
Megépítettem egy LPT-s programozót, watt oldalán amit találtam. Namost, van 3 vadi új pic16f628a-m amit egyszer kb amikor megvettem utánna a régebbi programozómmal (DIY K182) be akartam programozni. A progi nem indult be a elkészített áramkörben. Ujraprogramoztam, ami sikerült is. Viszont igysem volt jó. Majd jött ez az lpt-s programozó. Ő olvassa minden gond nélkül, viszont az írásnál az első olyan címen ahol nem nulla van, hiba üzit dob. (Winpic, oshon). Az égető fesz jó, +5V, És 13,45V. Törléskor viszont azt irja ki, hogy jó, majd utánna olvasáskor benne az elöző progi maradványa. Az, hogy a cp vagy a cpd be volt pipálva egyszer rég, gondolom nem ez okozza? Már 5 pic-el ez a baj(628a) meg 2db (876) Ja és van 2 olyan amire blank-ot ír ki. Mit lehet a baj? Köszi a segítséget előre is! Idézet: „Megépítettem egy LPT-s programozót, watt oldalán amit találtam.” Pontosan melyiket?
A Bal oldali az, a másiknak a lelke meg egy 628a ami jelenleg benn van a nem programozott pic -ek listáJán, úgyhogy, kezd megállni a tudomány.
Milyen TTL IC-vel építetted meg? Ha a rajz alapján 74LS06-al, akkor ezt cseréld le 74LS07-re, állítsd át a programot a nem invertáló IC-hez(mind vonalat fordítva,mint a 7406-nál), és elvileg jó lesz. Nekem nagyon nem vált be a 7406!
Átforgattam az egész lakást érte, szerencsére volt itthon ls07. Máris müködik. Köszi!!!
Viszont, a blank pic-eknek nincs idje, azt mivel állíthatom helyre? Idézet: „Viszont, a blank pic-eknek nincs idje, azt mivel állíthatom helyre?” Nem pontosan értem mire gondolsz.
a másik programozo is irja, de kiirja, hogy device is blank. Ez mi? Mintha olvastam volna valahol, hogy orvosolható.
törlés is és a programozás is végmegy, majd ellenörzéskor ez van.(kép)
Sajnos ez még mindig azt jelenti, hogy nem jól programozza. Próbáld meg az oshonnal, az jobb program. Ha azzal az ellenőrzéskor nem ad hibát, akkor jó.
Blank Check-re kattintva olvassa a pic-et, majd a status alatt ezt irja ki: Chip is Blank.
A program all- nál végmegy, majd kiirja, hogy Chip programmed. Viszont a verify-nél kis ablakban, hogy 0000h-nál nem jó. Javíthatatlan? Remélem nem, mert elég borsos ára van a 876-nak smd-ben főleg, hogy 20 megás mármint hertzes
Szia!
Nekem is hasonló problémám volt a 628A-val. Próbáld ki az IC-PROG-ot. Gyula
Nehéz megmondani, hogy a PIC, vagy az égető a hibás. Ezt csak egy jó égető, vagy egy jó PIC dönthetné el, attól függően, hogy a te esetedben melyik a rossz.
Két PIC van aminél ezt csinálja, a többit be tudtam programozni és jól müködnek. Az égető jó. Az usb-s is müködik már amibe a pic kellett. Szóval a pic-el van valami, ami nem tudom mi az a blank
Amikor a PIC Blank, akkor az összes program memória cellája 3FFF.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |