Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   76 / 143
(#) alapp hozzászólása Nov 2, 2009 /

Collector

Rájöttem hogy nem nekem válaszoltál!
BOCS!
Szerinted az én megoldásom helytálló a hűtésre?
Mégegyszer BOCSESZ!!!
(#) IlilIiIlilI válasza alapp hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Mondom, ne 5V adj neki hanem minimum 7 et mer nem fog rendesen müködni ha lm317 et használsz. Szerintem jo az a kollimálás... Amugy kollimálni lehet a bolti 1 mw-s lézer lencsével is.
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Nekem forró volt kb. 10 perc után télen a modul, kint..
(#) Collector válasza alapp hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Hűtésnek minden jó, aminek a felülete megvan 5-6 cm*cm, valamint a dióda és hűtőfelület közti hőellenállás kicsi.
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Na mondjuk látod, erre nem gondoltam. Mert én folyamatosan legfeljebb 2 percig használtam, aztán pihentettem, illetve a mostani felhasználás szerint 30-40 másodpercig megy folyamatosan, majd ugyanennyit pihen is. Így bírja egész éjszaka és a zöld lézer pointer is, amit max 90 másodpercigl ehet folyamatosan üzemeltetni.
(#) Collector hozzászólása Nov 2, 2009 /

Feldobok néhány képet ide (mivel más vörös lézeres topik nincs) egy 1W 635nm-es diófáról (ismerősömnél próbálgattuk, optika nélkül).
Bővebben: Link
Igazán brutális fénye van, és a 635nm miatt sokkal jobban látható, mint a 650nm. A jó hír az, hogy eladó
(#) alapp válasza Collector hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Üdv!
Mi az ára a diófának?
(#) Collector válasza alapp hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ment pü.
(#) alapp válasza Collector hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Üdv!

Túl komoly az 1w nekem!
16x-os diófád nincs?
Megnéztem mennyit bír és kb. 350mA-nál pukk!
Köszi!
(#) alapp válasza Collector hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Tsá!

Ha egy réztömbből csinálom meg a (modul41.jpg)-n bekarikázott dolgokat, és úgy dugom a hűtőbordába mint a (modul1.jpg)-n (bekenve hővezető pasztával) jobb lesz a hűtésem?
(#) Collector válasza alapp hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Bőven elég ez neki.
(#) nemgyuri hozzászólása Nov 6, 2009 /

Sziasztok!
Szétszedtem egy DVD írót és kibányásztam belőle 2 db külsőre egyforma lézerdiódát. Az egyik kb 65-70 mA-nál megy át LED-ből lézerbe (- ott ugrik meg a fényerő), de a másik még 800 mA-nál is csak "hunyorog".
Kérdésem: ez normális, vagy az utóbbi megpusztult. ( A DVD-t úgy kaptam, hogy nem megbízhatóan működött.
(#) pipi válasza nemgyuri hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

ha visszaolvasol akkor tudod hogy a dvdíróban az egyik infradióda, vagyis szemmel nem igazán látszik,
(de maradandó nyomot hagyhat)
(#) nemgyuri válasza pipi hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Köszi, úgy látszik nem eleget olvastam vissza.
(#) matheus666 hozzászólása Nov 7, 2009 /

Sziasztok!

Számítástechnikai boltokban és pl. a TESCO-ban is kapható palackozott sűrített levegő alkalmas szerintetek egy 5mW-os zöld lézer pointer lencséjének tisztítására? Ilyen (link)

Igaz, hogy elméletileg csak levegő, viszont azért nem vagyok benne biztos, mert a kiszabaduló levegő, hirtelen nyomáscsökkenése ugye hőelvonással jár és szinte fagyaszt Tehát nem e képződhet pára, vagy egyéb bevonat a lencsén, esetleg van e a levegőn kívül más anyag-e az ilyesmikbe?

Szintén kérdezném, hogy alkalmas lehet-e az ilyen, mondjuk egy még használatban, ám már haldoklófélben lévő DVD-lejátszó lencséjének megtisztítására is? Bár valószínűleg a dióda fénye kezd gyengülni benne, ugyanis a tápegysége is haldoklik, mint minden olcsó asztali DVD-nek :S

Köszönöm a választ előre is!

Üdv:
Matheus
(#) zsoltee0001 válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Szia
abban biztos lehetsz, hogy nem levegő van a "levegő "spray-ben.
Pár száz bar nyomás ugyanis kellene ahhoz, hogy ne csak 1 pisszanetnyi levegőt tároljanak 1 flakonba.
Folyékony halmazállapotú anyag(valamilyen alkohol) van benne.
Én nem nagyon fújkálnék dvd-lencsét vele, erre a legjobb a fültisztító + egy kis ablakmosó.

üdv
(#) pipi válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

csak óvatosan vele, megfelelő távolságból. Nekem egy lézerprinter optikáját tönkretette, még nagyon tele volt a flakon, és spriccelt is ki az anyag belőle, megmarta a lencsét
(#) Sanyesz5 hozzászólása Nov 7, 2009 /

Tiszta gyógyszertári alkohol+fültisztító
(#) Collector válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Így van, fagyaszt, és ha te a lencsére fújod, akkor a lencse túloldalán is lecsapódik a pára, totálisan tönkremegy a rendszer, csak szétszedéssel lehetne utána megcsinálni.
A fültisztítós megoldás jó, először egy kicsit be kell nedvesíteni denaturált szesszel, vagy ablaktisztítóval egy pálcát, áttörölni a lencsét, majd egy tisztával gyorsan letakarítani a nedvességet.
(#) DigitalSilence válasza Collector hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Ezt használták optika tisztításra a Philips gyárban. Bővebben: Link
(#) DigitalSilence válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Nyugodtan fújhatsz rá olyan sprayt, csak ne fordítsd fejtetőre a palackot, mert akkor tényleg fagyaszt. De legjobb, ha vattapálcával és izopropanollal, vagy kontaktlencse tisztító folyadékkal tisztítod, az nem hagy foltot.
(#) matheus666 hozzászólása Nov 8, 2009 /

Köszönöm nektek a válaszokat, még jó, hogy megkérdeztem okosabbaktól, mielőtt vakon elkezdtem volna fújkálni
Azt egyébként tudom, hogy fejjel lefelé tartva szép "poroltó-szerű" hatást lehet az ilyenekkel elérni (mármint a sűrített levegőre gondolok).

Az ablaktisztító + fültisztító pálcika kombinációt ki fogom próbálni azt hiszem. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a gyógyszertárban mennyiért adják a tiszta szeszt?

Csak azt nem tudom, hogy ezt a módszert, hogyan alkalmazzam a zöld pointernél, nem tudom kinek van hasonló az enyémhez (lásd az előző hsz-mben a link), de ennek ugye van egy elég "mély" pereme, oda pedig nem nagyon fér be szerintem a fültisztitó pálcika, ha be is fér, nem látom, hogy épp mit tisztítok vele, szóval ez így elég körülményes. Én még nem szedtem szét ilyet és nem is nagyon merem, meg nem is tervezem. De, ha valaki írná, hogy biztonságosan szét lehet, akkor nekiesnék
Ja és köszönöm a válaszaitokat!
(#) zz0323 válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

2dl alkohol olyan 500Ft körül van
(#) zsoltee0001 válasza zz0323 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

denaturált szesz nem jó?
(#) zz0323 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szerintem a szélvédőmosó is az 300Ft/5liter
(#) matheus666 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Nekem mindegy mi az, csak ne hagyjon nyomot és tisztítson

Valaki aki szedett már szét ilyenfajta zöld pointert, az megírhatná a tapasztalatait!

Bocs, ha OFF egy kicsit a téma... Megígérem nem komizok sokat.
(#) zz0323 válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

1 tipp: kipróbálod a legolcsóbbal, ha hagy nyomot, akkor meg valami mást veszel és leszeded azzal
Még sosem próbáltam amúgy ilyesmit :no:
(#) Sanyesz5 hozzászólása Nov 9, 2009 /

Üdv,csak egy kérdés,én a szupepés áramgenerátort használom,minden ok vele,de eddig táprol toltam.Az a kérdésem hogyha kiveszem a 7805 öt,és sorba kötök 3 db 1,2 ni mh, 2500mAh akku elemet,ami ugye 4,6 volt,azzal rendesen működne e? És lenne e értelme,mert ha fél óra után lemerülne nincs értelme.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Nov 10, 2009 /

Elírtam,3,6 volt
(#) matheus666 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Hát ha 2500mAh-ás, akkor az azt jelenti, hogy 2500mA-t tudsz belőle kivenni egy órán keresztül... Persze ez csak irányszám. Ha például 1000mA-t, tehát 1A-t szedsz ki belőle, akkor azt 2,5 órán át. Nem tudom mennyin hajtod a lézert, tegyük fel, hogy eszik a cucc 350 mA-t... ez most csak egy szám. Kiszámolhatod, hogy mennyi ideig bírja

Én így tudom legalábbis, de bocs, ha nem teljesen így van.
Következő: »»   76 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem