Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 45
(#) storm07 válasza Little hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Van még egy eladó szettem (fresnel + vetítő lencsék) írásvetítőből, ha érdekel szólj.
(#) pista40 válasza storm07 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Az adatlapjába van leírva.
(#) pista40 válasza pista40 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ha megadod a pontos típusát a fémhalogénednek, akkor utánanézek hogy hány lumenes.
Tescoba láttam olcsó fehér villanykörtét, annak is 1650lumenes volt a a fényereje.
(#) dbase válasza pista40 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Egy villanykörtének nem pontforrás az izzószála vagy 3cm es körben helyezkedik el. Nem jo erre a célra. főleg a fényereje nem.
(#) Little hozzászólása Nov 4, 2009 /

Ket kijelzo kozott kellene valasztanom. Leiras szerint nagyjabol azt tudja mindketto (800*600 felbontas, 350cd/m fenyero, 350:1 kontraszt), az egyik 7", 16:9, a masik 8", 4:3.
Melyiket lenne erdemesebb megvenni, ehhez a projekthez?
(#) storm07 válasza pista40 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Az addig rendben van, de a projektoroknál nem a fényforrás fényereje adja az adatlapján szereplő lumen értéket, hanem a vetített felületről visszaverődő mért érték.

" Fényerő: Mérésére az ANSI lumen érték szolgál, ami a kivetítés után visszaverődött fény méréséből adódik. Egy 1400 lumenes projektor 3-4 méteres távolságból tökéletes képet ad olyan fényviszonyok mellett, ahol jegyzetelni lehet egy prezentáció alatt. Teljes sötétségben akár 6 méteres is lehet a kép."
(Forrás: galax.hu)
(#) pista40 válasza dbase hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Tudom hogy nem lehet villanykörtét használni a projektorba, csak összehasonlításképp mondtam.
(#) pipi válasza Little hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

nem hinném hogy a 16:9-es 800*600-at tud, ez 4:3 arány. Attól is függ miről hajtod, milyen filmeket nézel rajta. Én inkább a 4:3-ast választanám
(#) Little válasza pipi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Koszi, en is inkabb a 4:3 mellett dontok.
kozben elkuldte a ficko a leirasat a 800*600as, 16:9es, 7"es kijelzonek, amibol ki is derul, hogy: 1440*468 a felbontasa. (bar ilyent nem lattam meg sehol.)
Amugy foleg dvd nezesre (asztali dvdrol-kompozit, es notebookrol-vga is), es jatekkonzolra lesz hasznalva a projektor.
(#) pipi válasza Little hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

fügőlegesen az nagyon kevés pötty
(#) dbase válasza Little hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

1440 osztva 3-al mert 3 szín egymás mellett. Olvass vissza régebbi egyik beírásban volt szó róla.
(#) Little válasza dbase hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Vegigolvastam mar a bejegyzeseket, es tudom ennel a kijelzonel az rgb pixelek osszeget adjak meg fuggolegesen. Igazan a soros kepponton akadtam fel, mert ilyet meg nem lattam (ha leosztom 480*468, es szerintem ez is inkabb 4:3).
(#) pipi válasza dbase hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Én ilyen felbontás megadást még egyetlen adatlapon sem láttam, mindig a használható felbontást adják meg, aztán hogy az 1 szín(monó), vagy 3-ból tevődik össze más kérdés.
Előző levelemben a "függő" persze 2 g mielőtt megszólnak a moderátorok
(#) adamisbalint hozzászólása Nov 4, 2009 /

Sziasztok
Bármilyen lcd monitor jó az írásvetítős megoldáshoz?
(#) titi válasza pipi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Hali!
Sajnos vannak, akik így adják meg a felbontást, megtévesztve ezzel a tudatlan embereket, akik csak azt látják, hogy jó sok...olyan ez, mint a First rádiókon a 200W-os felirat.
Little, ez az adat valahogy nem stimmel, ezt nem mondanám 4:3 aránynak, ez majdnem 4:4! 480*360 lenne a 4:3.
(#) Little válasza titi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ezert is irtam, hogy en meg nem hallottam ilyen felbontasrol. Csatoltam a kepet a konyvebol, amit a ficko kuldott.
Vegulis megvettem a 8"es kis tv-t. Remelem mielobb be tudom szerezni az izzot, fresneleket, es az optikat hozza.

DSCN5097.JPG

(#) Cumo válasza Little hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Engem ez érdekelne menyiért lehet ijen kis lcd tv-t venni??
Euróban ird forintban nemértem..
(#) Little válasza Cumo hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

En 78euroert vettem, ebayrol. Ebben benne van a postakoltseg is.
(#) Babss hozzászólása Nov 5, 2009 /

Sziasztok!
Már 1-2 hónapja olvasgatom a fórumot, át is olvastam töviről hegyire, nagyjából el is sajátítottam az elméleti tudást a projektor készítéshez. Viszont egy dologra nem találtam választ: Én 15" monitorból akarom megépíteni a projektort, de bárhol keresem, csak kisebb fresnel lencséket találok. A kérdés az hogy be lehet-e úgy állítani a lencséket hogy is ís jó legyen a dolog. Tehát hogy a kisebb méretű fresneleket más távolságra helyezem el az LCD paneltól? vagy midnenképpen akkora méretű lencse kell?
Másik kérdés:
Vettem egy majdnem komplett szettet amiben benne van egy 150w-os fém halogén szett, kondenzor lencse, triplet optika, UV-szűrő, és 4!db fresnel lencse ebből 2db 12x18cm-es 2 pedig 9,5x12,5-ös. Miért adtak 4db lencsét?

A Választ köszi előre is.
Balázs
(#) Little hozzászólása Nov 6, 2009 /

Korulneztem fresnel lencse ugyben, es talaltam ilyen parameterut:
Thickness: 0.4mm
Material: optical PVC
Groove pitch: 0.3mm
Focal length: 300mm
Magnification: 3x

Ez megfelelo lehet a projektorba? Csak mert az irasvetito fresnele joval vastagabb ettol..
(#) storm07 válasza Little hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Igen jó.
Az írásvetítős azért vastagabb, mert ott két db fresnel van összeragasztva.
(#) storm07 válasza Babss hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Ha akkora fresnelt akarsz ami lefedi a 15" monitort akkor külföldről kell rendelni. Ha érdekel linket tudok írni.

"Miért adtak 4db lencsét"
2 db fresnel a maximum ami egy projektorhoz felhasználható a többi fölösleg, bár egyel is működik a vetítés. Azonban ezeket a méreteket elnézve neked egyik sem lesz jó.

Projektor építés
(#) Babss válasza storm07 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

köszi a választ!
Érdekelne a link!

(#) Flatlander hozzászólása Nov 7, 2009 /

Sziasztok!

Van egy elég meredek elképzelésem és nemtudom megvalósítható-e élvezhetően vagy sem.Az hogy fogok egy írásvetítőt teszek rá egy mini dvd lcd-t meg a vetítőbe nagyobb lámpa ez ok kivetíti a falra elfogadható minőséggel.De mivan ha ezt a képet egy rosz projektoros tv-re vetítem szval olyanlenne mint egy sima projektoros tv de soha nemégne ki benne az égő.Ez valahogy kivitelezhető?A lényege az hogy tudnék venni projektoros tv-t de minden évbe 20-30ezreket rákölteni az égő az nemjó......Szóval sima írásvetítő rá egy mini dvd lcd panel a többi részt letakarni feketével és kicsire összehúzni amit majd a tv felnagyít....Szerintetek?
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Vagy egy átalakított diavetítő erősebb lámpa+hűtés?Mekkora képméret kell hogy egy projektoros tv full képbe kiadja? Kb ez olyan 120centi átmérő
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Nah többet nemírok.Vagy hogy tudom egyszerűen összehozni kicsibe?Pl legyen a világítás led.Nemkell nagy kép.Az elképzelés hogy egy ledfal majd egy lencse amivel összegyűjtöm a fényt akkorára ami lefedi az lcd panelt és utána mégegy lencse ami nagyít.Lényeg az hogy a projektoros tv csináljon belőle full képet 120cmt
(#) Flatlander hozzászólása Nov 7, 2009 /

Néztem az allinbox.com-ot hát aztaroh@dt erre nemlehet mást mondani.Házilag mit kinem lehet hozni pl egy mini dvd lejátszóbol.Nagyon beindított hogy énis nekikezjek ha ők 3méterbe ilyen képet hoznak ki akkor csakkilehet 120centibe is jót.Valaki írja le létszi a projektoros tv hogyan is működik?Meglehet oldani hogy van egy rosz projektoros tv-m és veszek egy mini dvd-t és ezt összerakni hogy kijöjjön a 120centis kép?Milyen izzó kéne lencse stb.Vagyis előbb tudni kéne milyen és mekkora képet nagyít a projektoros tv vagy hogyvan.Létszi valaki segítsen ebbe megvalósítható-e.
(#) DRAWS válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia! Itt egy kép elemezd! Szia!

tv.jpg

(#) Flatlander válasza DRAWS hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Amugy ezekbe a tv-kbe csak az égő hal meg?Szóval ami a képet adja az működik ugyanúgy?Mert akkor pl átlehetne alakítani valahogy xenon lámpára vagy valamire mert azért 60ezer egy lámpáért elég durva.......
(#) DRAWS válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Igen! De a Projektoros tv-ben kicsit másabb a vetített kép mint a normál fali vetítésre szánt projektor.
Következő: »»   26 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem