Fórum témák
» Több friss téma |
Mint írtam, valamiért nem települ egyik sem, ezért kellene más. Közben leszedtem az MPLAB beépített fordítóját külön, így ez megoldódott.
És mi van a kaqkk által jelzett saját belső fordítóval? Ha jól értettem nem kell semmi a csodafordítóhoz...
hello
Nem nagyon értek ezekhez úgyhogy segítséget várok. már van hozzá pic programozási programom segítsetek előre is köszi
Szia
Néhány dolog segítség képpen: - Köszönünk. - Használj a mondat elején nagybetűket. - Használj írásjeleket. (Pont, vessző, kérdőjel...) - Írd le pontosan, hogy mire gondolsz. Részletezd, hogy mire vagy kíváncsi? Írd le, hogy mit próbáltál ki és mi az ami problémát okozott. - Figyelj oda az írásmódodra és arra, hogy hogyan fejezed ki magad. Az "odaböffentett" szavakat, rövid és zavaros tőmondatokat senki nem fogja megpróbálni értelmezni és így kevés válasz születik. Nos, mit szeretnél csinálni? Milyen programod van?
Oké, megfogadom a tanácsod.
A program neve: winpic és fogalmam sincs hogy kezdjek bele. Elősször csak egyszerű ledeset akarok csinálni aztán bonyolultabbat .
Ja, és egy apró megjegyzés.
Mielőtt azt hinnéd, hogy sec perc alatt menni fog, le kell, hogy lombozzalak, ugyanis a PIC programozáshoz nem árt némi elektronikai alapismeret sem, feltéve, hogy hosszan akarod űzni ezt a mesterséget. Szó szerint nagyon kitartóan kell és sokat olvasnod, sokat agyalnod, hogy minden lényegeset felfoghass a témában. Ha ez menni fog (és nem csak másfél napig leszel a témától besózva), akkor sokat tanulhatsz.
Hello!
Ezt én valahogy nem értettem meg. Egyszerűbben talán rendesen megérteném,lehet hogy velem van a baj ,hogy nem értettem meg. Ha tudsz légy szíves küldj valami egyszerűbb linket amit én is megértek Előre is köszi :taps:
Szia
Semmi gond! Kezdjük az elején. Mi a leg alapvetőbb kérdésed? Az első és legfontosabb?
Hogy kell a legprimitívabb ledes sort programozni?
Létezik olyan ,hogy PIC szimulátor
Első kérdésedre:
Milyen programnyelven? Én a C-t ajánlom. Persze kezdheted assemblyvel is... A második kérdésed, feltételezem kérdés és nem kijelentés (lemaradt a kérdőjel). Van amolyan grafikus felületű program készítő, Parsic-nak hívják. Szerintem erre gondolsz. Bővebben: Link Persze, oaz alapismereteket ezzel sem úszod meg.
Most akkor mit is akarsz? Mert hogy mondatvégi írásjel nélkül küldted el a hozzászólást.
Ha így akartad: Idézet: „Létezik olyan ,hogy PIC szimulátor?” Akkor a válaszom igen. Nézelődj. Idézet: „Létezik olyan ,hogy PIC szimulátor.” Akkor a válaszom igen létezik. Idézet: „Létezik olyan ,hogy PIC szimulátor!” Igen, tényleg létezik! Légyszíves ne nekem kelljen már ki találni hogy mit akarsz írni.
Idézet: „Ezt én valahogy nem értettem meg.” Ennyi idő alatt nem is csodálom. Olvasgasd még! S ha ezután sem érted, akkor konkrétan írd e, hogy mit nem értettél.
Néhány találat amit olyan hozzászólásokra írtam, mint amiket te írtál eddig: Link
Ha a user:potyo helyett átírod user:watt vagy user:icserny, akkor lesz még néhány találat
Én C nyelven szeretném.
És az alapismereteket hol szerezhetném meg?
Kónya László-Kopják József: PIC mikrovezérlők alkalmazástechnikája c. könyv erről szól, a Chipcad-nál meg bírod venni, bár nekem nincs meg, hallottam róla rosszat is jót is.
Valamint a neten rengeteg infó van. Ezek a cikkek a PIC-ezés alapjaitól kezdik a magyarázatot. Amikor én kb fél évvel ezelőtt elkezdtem PIC-ezni hidd el hogy állítom még annyira sem értettem a cikkek első részét mint most te! (fogalmam sem volt róla mi az a bit...) Mindennap kitartóan olvastam a PIC - Miértek, hogyanok... c. topikot bár hónapokig egy szót sem értettem belőle, mindig be ütöttem google-ba, és elolvastam. Sajnos a programozás még nagyon gyerek cipőben jár nálam, de legalább értem mit miért. Hajrá keress, kutakodj, és olvass, javaslom a figyelőbe beállítani az ajánlott topikot. Segítség az el induláshoz.
Javaslom a keresőt. Innen nagyon sok minden "lejön".
Kereső A másik meg a könyvek. Olvasgass elektronikai témájú könyveket a könyvtárban. Én is Rádiótechnika újságon nőttem fel.
Hello
Legyetek szívesek küldjetek még a PIC-el kapcsolatos linkeket ahol tudok olvasi és megérthetem a PIC-et. Előre is köszi
Javaslom az alábbi linkeket, de azért nem a sült galambot kellene várni... hiszen a :google:
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/nullarol_a_robotokig_-_pic_mi...z.html http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/nullarol_a_robotokig_-_pic_mi...z.html http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/nullarol_a_robotokig_-_pic_mi...z.html
Mintha már mondtuk volna, hogy olvasd végig a PIC-es témákat az elejétől a végéig. Azokban találsz linkeket is. Mennyit olvastál el eddig? Mert hogy ennyi idő alatt nem olvastad el töredékét sem, azt bármibe le merném fogadni. Szerinted minden kezdőnek aki épp be van sózva, fel fogjuk sorolni ugyanazokat a linkeket háromnapi rendszerességgel? Ez nem így működik, a fórum nem jótékonysági szervezet, hogy beírom, hogy nekem ezt csináljátok meg, és akkor itt mindenki ugrik megcsinálni. Mi itt akkor segítünk, ha látjuk azt, hogy valaki önállóan gondolkozik, próbálkozik.
Én is azt ajánlom, nagyon erőteljesen fogadd meg potyo tanácsait!
2-3-4 hétig biztos el fog tartani az említett témák körüljárása, elolvasása, de lehet, hogy tovább is.
Szia.
Miért van az, hogy a kijelzőn időnként megjelennek "P" betűk? Van úgy mikor mind a két sor tele van P-vel.
Szerintem a kijelzőnél (a bekötésnél) lehet valami kontakt hiba
A Kijelző szabadon maradó lábait ? Én nem szoktam .
A kontroller nem használt lábait is állíts be kimenetnek, nálam is akkor volt ilyen amikor bemenetnek hagytam őket.
Sziasztok! AVR-ben és ARM7-ben már tapasztalt vagyok, most eldöntöttem, hogy nekiállok a PIC-nek is. Egy 18F4550-el tervezek panelt építeni (egyelőre lyukraszteres panelen), és szükségem lenne a tanácsotokra, hogy milyen égetőt építsek? Van itthon a gépen LPT és COM port is, és valami lyukraszteresen összepatkolható változat kellene. Előre is köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |