Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok!
Annak idején az előző munkahelyemen Araldittal impregnáltuk a trafókat. Csak bemártottuk a löttybe a csévetestet, egy kicsit ázott benne amíg bugyborékolt, aztán ki kellett égetni őket, hogy megkeményedjen az impregnáló anyag. Kapcsolóüzemű tápok trafóit nyomattuk vele. A keverésnél vigyázni kellett, mert ha nem jól kevertük be az Aralditot, akkor egy kicsit ragadtak a trafók. Üdv Geri
Az EL84 az az amerikai 6CA7.
Azért nem ajánlja Kócos, mert amivel találkozott, mikrofóniás volt. Szerintem a 6CA7 nem rossz, az ment a vasúton is évekig. A TESLA lenne a legjobb, RFT is jó, a Siemenset nem tudom...
De milyen márka JJ? Sok köztük a rossz, gyárilag mikrofóniás, és a hangja sem az igaz
Idézet: „Az EL84 az az amerikai 6CA7.” A 6CA7 az az EL34 amerikai jelölése, nem az EL84-é. Tehát: EL34 = 6CA7 EL84 = 6BQ5 üdv
bizony bizony ! nem keverni az El84-et a 34-gyel. A 84 - viszonlag - jó cső, bár a késői Tungsram gyártmányok elég silányak. nekem a 6P14P-EV a favorit eddig ... van egy 15p-m is, majd a börzén vezsek hozzá párt, múltkor aránylag olcsón voltak, meg veszek most 4 db "piros feliratos" 6P14P-t, állítólag az a "legzeneibb" hifire, hangszerre viszont a 6P14P (nem Ev) "nyers" hangja tetszik
A 6P45SZ(6П45C) az a Pl509 orosz megfelelője,ééés úgy jó másfélszer nagyobb a búra átmérője a 6p45sz-nek mint a pl 509-nek!
Hello, ha vasárnap jössz a börzére, viszek én neked ECC85-öst, van egy rakat
nyócvanhármasod dincsen? Nekem az kéne, meg nyócvanegyes csere-bere?
Ha már a szép lámpáknál tartunk, akkor nálam a GU81M viszi a pálmát. Az egész szobát bevilágítja a 2 végcső.
Olvasni lehet este a fényüknél.
Üdv, valóban a megfelelője, de azt hozzátenném, hogy nemcsak a búra, de az anódlemez is nagyobb a 6P45Sz-nél És a fűtése 6,3V-on 2,3A
Jaa, akkor Hány db 807-est kapok az úrtól?? És az AZ4-esemet is nagyon várom már.
Hello
Van 83-asom, csak jelenleg használatban az AV760/C-m ben. 6N2P-m van, az tudtommal az ECC83 helyettesítője.
nem helyettesítője sajnos.. más a fűtés bekötése, és a hangja is
Idézet: És zenét hallgatni lehet? :hide: „Olvasni lehet este a fényüknél.” ECC83 nekem is kellene vagy 10 darab, de inkább áttervezem 85-ökre a rajzot. Hogyé darabja?
Hello, természetesen szól is az erősítő
egyenlőre deszkamodellben egy mono PP van összerakva, de már most veri az APX-eimet hangerőben
Elírtam! EL34-et akartam, csak a 84-et már sokszor írtam, így az EL után "autómatikusan" 84-et írt a kezem... Bocsi!
Szóval az EL34 a 6CA7.
Nagobb is az anóddisszipációja pár W-tal, mint a PL509-nek.
Akció Laci: Hát a szobában hallgatni a GU-81PP-t, az ablakokat szerintem hamar kinyomja, ha odatekernek neki...
Ki mondta, hogy a szobában hallgatom ?
a 40W-os hangfalaim nem is bírnák sokáig. A szobában kizárólag a GU50 SE-t hallgatom. 2x8W A 81-es kizárólag hangosítási célokat fog szolgálni, a szilveszteri bulira jó lenne elkészülni vele 2x500W GU81M PP-ről tolnám a bulit De legelőször is a 807 PP-n alapuló AV760/C felújítását fejezem be.
Mondjuk egyszer én is eruháznék ebből a csőből egy SE-re.. Van 1kW-os magom, kimenőnek talán elég lenne .
Bocsi, hogy ennyit írok! Én Szilveszterkor GU-50-nel enélnék, esetleg, ha addig kész lesz, a 6AS7 PPP/SRPP-vel.
Most kaptam meg teljesen ingyen a 2800W-os toroidomat, ismerőstől. 10 kiló csak a trafó, és már rajta van a 230V és 3x30V 50A, ami picit visszábbtekerve lesz a 4 gu81 fűtése A többi tekercset magam fogom rátekerni hamarosan.
Amúgy a GU81 SE A1 osztályban tudja a 100W-ot.
Nem lenne rossz az a 100W...
Gondolom hálótrafóból is kéne 1 kW...
Háát, ha 2 db-ot akarsz egy hálótrafóról járatni, akkor igen elkél.
Csak számolni kell a Anódtekercs nagyfeszével is, ami azért nem túl alacsony. 1400V Az én PP-m 2000V-ról fog járni 600V G2 feszültség mellett Pentódás üzemben.
Na, igen, kell egykét kondi is az 1400V-ra... Meg ott aztán észnél kell lenni, mert nem olyan, mint amikor a 250V ráz meg, hogy hoppá, aztán elkapom a kezem onnan...
2800W-os a trafó és 3X30V 50A-es tekercsek vannak rajta?Akkor az már magában 4500W!
üdv
Én már tapasztaltam, mikor az 1600V-ra töltött kondi sor sült ki az ujjaimon
a fél karom elzsibbadt, és kicsit szentségeltem is, dehát én nyúltam rossz helyre.
A két soros tekercs összesen 60V közel 50A áramon az 3000W, de nem lesz 50A kivéve belőle, csak 25, mert sorosan fogom fűteni a csöveket, és így marad teljesítményem az anódtekercsekre is, és Így elég is lesz a trafó teljesítménye.
Hello, mostmár látom, miért hitetlenkedtél
Visszaolvastam, és véletlenül 3x30V-ot írtam, de csak 2x30V-ot akartam, és úgy máris rendben van a dolog |
Bejelentkezés
Hirdetés |