Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen egyszerű az EEpromot használni a Parsic-al.
Ez a megoldás többnyire a kézi adatbevitel változóinak megőrzésére való. Viszont a sokat változó értékeknél, Pl: gyorsan változó számláló...stb Célszerúen más megoldást kell használni, mert az EEprom átírási lehetősége véges! Ennek kivédésére is tettem fel példát a topic elején, ami azt hiszem az áramszünet esetére is megoldást kinál. A PLC-kben van az EEprom mellett jókora méretű Ram is háttérelemmel, ott lényegesen más lehetőségek adódnak, Pl el lehet dünteni az adott változóról melyik memóriában legyen tárolva.
Csak az eeprom irás véges(Pl. 876-nál ha jól emlékszem 100 000 irás) utána kuka,tehát egy órajeles mentésnél gyorsan eléri
Így akár egy nap alatt is kinyírható...
A 16. oldal tetején van erre is megoldás. Veled már akkor váltottunk róla szót, inkább sniperx- nek ajánlanám kiegészítő lehetőségnek.
A bemeneteket mindenképpen optón keresztül fogom piszkáni, mivel így a leválasztás is bmeg van oldva.
Nyomógombot is így lógatok csak fel rá. (pl riasztónál ha külön van az be és a ki nyomógomb, akkor az élesítés lehet a védett területen kívül is, mert szabotázs esetén sem sérülhet a központ)
Ehhez mit szóltok ? Kipróbálva még nincs , ha valaki hibát lel benne szóljon ! Számológép -házába lesz beépítve .
Hát lehetett benne munkád,gratulálok.De LG4 bemenetén S 85.1-nél van egy csomópont a sárga négyzet keretben javitsd ki mert egy ilyen már cumiztatott meg engem
Marha jó.. tetszik! De mit csinálsz ha Humán tárgyból írsz dolgozatot?
Az miért baj hogy egy rs-kimenetére két kapu csatlakozik ?
Tanbá kint maradt az asztalon a számológép
de különben se működik !
Szerintem arra gondol, hogy duplán van bekötve. Mintha nem csak a csomópontot jelölő tömör négyzet lenne ott, hanem van körülötte egy üres is. (bár jól működik a teszt szerint)
Egy kis segítséget kérnék egy hozzáértőtől. Negatív számot hogyan kell/lehet kezelni a parsic-ban? Esetleg egy egyszerű példaprogin keresztül. Köszönöm.
Itt az oldalon van egy hőmérő progi lapozz vissza abból meríthetsz ötletet .
Negatívban mérő? Azon átsiklottam... A másikat persze láttam. (ami szobába valónak volt deklarálva)
Ha nem találod vegyél fel skype -ra és áttolom
Előbb telepítenem kellene Skype-ot...
Mi a baj villanyos? Inkább örülni kellene, hogy van már ilyen készen, nem...?
Nincs baj, de elég gáz, hogy átnéztem a topicot, és nem vette észre.
De már megvan, megtaláltam a példaprogit, benne az eljárásokat. [b]köszönet kaqkk[/b] nicknevű kedves fórumtársunknak Akku terhelés, ill. töltés ellenőrzéshez kell. adott 2 akku, mindegyiknek külön kell nézni a feszültségszintjét, töltését (+áramirány), kisütését (-áramirány).
Az LG4 vagy kapu,javitottam ha nem baj hasonlitsd össze a tiéddel .Az LG4 S85.1-t nézd,ha keretben van a sárga négyzet a csomópontnál az ugyanaz mint amikor a összekötésnél a kék négyzet van
Köszi , én nem vettem észre.
Lehet hogy én raktam bele
Viccen kívűl ! Én csak úgy találtam meg hogy kitöröltem egy "vezetéket"
A következő hibákat dobta a program asm-be fordításkor:
missing operator illegal opcode Ezek ellen mit lehet tenni? Program alább. mod: a szövegeket érthető okból nem értette, mert csakkommentek, de ezek nem zavarják a lefordított programot, ugye?
Ne írd át a blokkok nevét!
A fordító így nem tudja értelmezni. A kommentet használd. Ha a Delay blokk nevét átírod Idézet: -ről MF1-re, már le is fordul a program. „Belépés késleltetés”
Köszi, tényleg lefordult.
(A fenének engedi átírni a nevét, ha ezzel programhibát generál fordításkor.)
Üdv!
Parsicban megoldható valahogy, hogy 1 lábat használjak akár 10 gombnak?
Ezt a tíz gombot hogy gondolod ??? Talán egy ADC bemenetet 10 külömböző feszültségértékre beállított nyomógombbal .
Ilyenre gondolsz?Ez egy kicsit több gomb
|
Bejelentkezés
Hirdetés |