Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintetek érdemes ezzel foglalkozni?540 rpm/12volt egyenirányítás után de max egy 12/5w os izzót lilágított?Másik 4 pólus....oka?
Ha a 12 volthoz 540.es fordulatot kér,akkor ajtótámasznak jó lesz...Ráadásul 5W....
Ennél kisebb léptetőmotorok ekkora fordulat mellett 20V felett adnak le,és 5W-feletti teljesítménnyel!
Az a motorocska több fázisú,azért van benne több kivezetés. 3 fázisú egyenirányító dukál mellé,akkor a többi vezeték is beszáll a teljesítménybe. talán kijön belőle 10W is
Most jut eszembe. Az Ikaruszok km ora jeladoja is hasonlo mint az elozo. Ket tekercses, az egyik a km-re, a masik a tavolsag jelado. A motor ford. szam jelado is valami hasonlo, ha jol emlekszem.
Egy akkus furót 18V másikkal hajtva közel 18V és 15 feletti A.
nemhinném hogy ezt tartósan bírja.
üresjárásban 18V, és zárlatban 15A ???
Nem játszottunk vele sokáig az ígaz.Méregettük esztergában is,tettem rá elöször 2w izzót utána 55w-os ködlámpát birta simán,de nem volt hajtatva huzamosabban.
Köszi akkor kuka! akkor mi a ... használjak nem tudom kifizetni azokat a horribilis összegeket amit a szervómotorokért kérnek! Tanácstalan lettem
ha príma szénkeféi lennének ak ok de az a gagyi rézlemez?
Van pár db itthon meg az ocskások utánad dobják bagoért.Nekem ezzel is az a gondom hogy a 10/perc ford. hogy csinálok egyszerüen 7-800-at.
Hoppáakkor én nagyon gagyit szedtem szét Próbáldmár meg légyszí 12v/55Wos izzóval huzamosabb ideig !néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak,és elkerülik a figyelmünket
Ma olvastam a régi ladákon állandómágneses generátor volt az megfelel szervó motornak is?
állandó mágneses autógenerátor?maximum dinamó.....
de egy "állandó mágneses generátor" az nem ugyanaz mint a szervó motor
A flex 1:4 körülí, uaz ablaktörlőmotor 1:55,de hogy mit bír?
Mindegy csak olcsó legyen és megbírja az45ah aksimat hajtani :yes:
Ti tudjátok,én nem értek hozzá csak a leggjobbat akarom a kerekemnek.a szlovén iskra gyárt ilyemít.
Így van, az ablaktörlőkben csigamenetes áttétel van, csak egyirányba működik.
Áttételben én csak bolygóművesben goldolkozom (mint az akkuscsavarozóé, csak nagyobb méretben) ezt hajtaná egy nagy lapátfelületű, állítható laptszögű, 6 lapátos, max 2,5-3m átmérőjű szélkerék, az áttétel olyan 20 körüli kellene legyen, a generátorra még nincs konkrétum, egy aszinkron 750RPM re tekert motor + mágneses forgórészen gondolkozom, geometriailag megtrükközve az indítónyomatékot
A csigahajtómű inkább eltörik mint visszafeléforogjon,de a fogaskerekes vagy bolygóműveset sem tekered meg erőkarnélkül ilyen nagy áttételnél.
Véleményem szerint az áttétel eleve felejtős ilyen szélviszonyoknál.de 1:17-1 :18 fölé semmikép sem,mert csak tornádónál fog elindulni.
Meg kérdezem ahonnan a kereket hoztam meg van e még a generátor 15kw és a bolygómű.Három éve kb.400000-at kértek érte.
Tudom hogy veszteséges az áttétel,
de én nem hiszek ezekben a "vékonyhúsú" 3 lapátos, kis lapátállásszögű szerkezetekben. Nekem felület kell, súrolt felületet 45° os állásszögnél 60-80% ban le is akarom fedni. Ekkora felülettel nyomatéknak bőven kell lennie, így az áttátelt simán meg merem kockáztatni. A fordulatszáma a keréknek alacsony lesz: külső kerülete sosem fog nagyobb sebességgel forogni, mint a szésebesség * tangens alfa (sőtt inkább csak a felét engedem meg) (ahol az alfa a széirány és a lapátfelület által bezárt kisebbik szög). Kis fordulatszám, (remélhetőleg) hatalmas nyomaték a célom. (és nem nagy fordulat kis nyomaték) Persze mielött bármibe is belefognék, méréseket fogok végezni, de ez még a jövő zenéje...
Aprópó dinamó van egy 1kw-os még az elöző kisérletből,a feszszabályzója 500w-ig engedát.Azt négy félbe vágott 200-as hordó zavarta fogaskoszórú bendix kerék áttétellel.Ebből mit lehetne kihozní?
sokat nem mert csigahajtás, müanyag kerékkel. akkor már inkább akus csavarbehajtó dupla bolygóművel.
nem. müködik az visszafelé is, a csiga meredekségétől függ. a hatásfok az más kérdés.
45fok??? a lapát miközben forog felvesz egy "virtuális" állászöget a forgás és a szél eredőjére. ha te 45 fokra állitod el sem fog indulni, max orkánban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |