Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   148 / 507
(#) mokuli hozzászólása Nov 7, 2009 /

A pisztolyfúrónak 1:12 most néztem.
(#) zolti hozzászólása Nov 7, 2009 /

Szerintetek érdemes ezzel foglalkozni?540 rpm/12volt egyenirányítás után de max egy 12/5w os izzót lilágított?Másik 4 pólus....oka?
(#) Barret válasza zolti hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Ha a 12 volthoz 540.es fordulatot kér,akkor ajtótámasznak jó lesz...Ráadásul 5W....
Ennél kisebb léptetőmotorok ekkora fordulat mellett 20V felett adnak le,és 5W-feletti teljesítménnyel!
(#) Barret válasza zolti hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Az a motorocska több fázisú,azért van benne több kivezetés. 3 fázisú egyenirányító dukál mellé,akkor a többi vezeték is beszáll a teljesítménybe. talán kijön belőle 10W is
(#) Alkatel hozzászólása Nov 7, 2009 /

Most jut eszembe. Az Ikaruszok km ora jeladoja is hasonlo mint az elozo. Ket tekercses, az egyik a km-re, a masik a tavolsag jelado. A motor ford. szam jelado is valami hasonlo, ha jol emlekszem.
(#) mokuli hozzászólása Nov 7, 2009 /

Egy akkus furót 18V másikkal hajtva közel 18V és 15 feletti A.

20091107.jpg

(#) pipi válasza mokuli hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

nemhinném hogy ezt tartósan bírja.
üresjárásban 18V, és zárlatban 15A ???
(#) mokuli válasza pipi hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Nem játszottunk vele sokáig az ígaz.Méregettük esztergában is,tettem rá elöször 2w izzót utána 55w-os ködlámpát birta simán,de nem volt hajtatva huzamosabban.
(#) zolti válasza Barret hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Köszi akkor kuka! akkor mi a ... használjak nem tudom kifizetni azokat a horribilis összegeket amit a szervómotorokért kérnek! Tanácstalan lettem
(#) zolti válasza mokuli hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

ha príma szénkeféi lennének ak ok de az a gagyi rézlemez?
(#) gulyi88 válasza zolti hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

pedig ezek a motorok szénkefések!
(#) mokuli válasza zolti hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Van pár db itthon meg az ocskások utánad dobják bagoért.Nekem ezzel is az a gondom hogy a 10/perc ford. hogy csinálok egyszerüen 7-800-at.
(#) zolti válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Hoppáakkor én nagyon gagyit szedtem szét Próbáldmár meg légyszí 12v/55Wos izzóval huzamosabb ideig !néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak,és elkerülik a figyelmünket
(#) mokuli válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Ez is.És ez még nevenincsí.

Nem tudom flex áttétel?

Te milyen "mocival" próbálkodsz?

Ma olvastam a régi ladákon állandómágneses generátor volt az megfelel szervó motornak is?
(#) Dzsos válasza mokuli hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

állandó mágneses autógenerátor?maximum dinamó.....
de egy "állandó mágneses generátor" az nem ugyanaz mint a szervó motor

A flex 1:4 körülí, uaz ablaktörlőmotor 1:55,de hogy mit bír?
(#) Dzsos válasza mokuli hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

1:55 áttételt visszafelé meg nem tekered!
(#) zolti válasza Dzsos hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Mindegy csak olcsó legyen és megbírja az45ah aksimat hajtani :yes:
(#) mokuli válasza Dzsos hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Ti tudjátok,én nem értek hozzá csak a leggjobbat akarom a kerekemnek.a szlovén iskra gyárt ilyemít.
(#) gulyi88 válasza mokuli hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Így van, az ablaktörlőkben csigamenetes áttétel van, csak egyirányba működik.

Áttételben én csak bolygóművesben goldolkozom (mint az akkuscsavarozóé, csak nagyobb méretben)
ezt hajtaná egy nagy lapátfelületű, állítható laptszögű, 6 lapátos, max 2,5-3m átmérőjű szélkerék, az áttétel olyan 20 körüli kellene legyen, a generátorra még nincs konkrétum, egy aszinkron 750RPM re tekert motor + mágneses forgórészen gondolkozom, geometriailag megtrükközve az indítónyomatékot
(#) Dzsos válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

A csigahajtómű inkább eltörik mint visszafeléforogjon,de a fogaskerekes vagy bolygóműveset sem tekered meg erőkarnélkül ilyen nagy áttételnél.
Véleményem szerint az áttétel eleve felejtős ilyen szélviszonyoknál.de 1:17-1
:18 fölé semmikép sem,mert csak tornádónál fog elindulni.
(#) mokuli válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Meg kérdezem ahonnan a kereket hoztam meg van e még a generátor 15kw és a bolygómű.Három éve kb.400000-at kértek érte.
(#) gulyi88 válasza Dzsos hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Tudom hogy veszteséges az áttétel,
de én nem hiszek ezekben a "vékonyhúsú" 3 lapátos, kis lapátállásszögű szerkezetekben.
Nekem felület kell, súrolt felületet 45° os állásszögnél 60-80% ban le is akarom fedni. Ekkora felülettel nyomatéknak bőven kell lennie, így az áttátelt simán meg merem kockáztatni.
A fordulatszáma a keréknek alacsony lesz: külső kerülete sosem fog nagyobb sebességgel forogni, mint a szésebesség * tangens alfa (sőtt inkább csak a felét engedem meg)
(ahol az alfa a széirány és a lapátfelület által bezárt kisebbik szög).
Kis fordulatszám, (remélhetőleg) hatalmas nyomaték a célom.
(és nem nagy fordulat kis nyomaték)

Persze mielött bármibe is belefognék, méréseket fogok végezni, de ez még a jövő zenéje...
(#) mokuli válasza Dzsos hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Aprópó dinamó van egy 1kw-os még az elöző kisérletből,a feszszabályzója 500w-ig engedát.Azt négy félbe vágott 200-as hordó zavarta fogaskoszórú bendix kerék áttétellel.Ebből mit lehetne kihozní?
(#) fassenkugel válasza mokuli hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

sokat nem mert csigahajtás, müanyag kerékkel. akkor már inkább akus csavarbehajtó dupla bolygóművel.
(#) fassenkugel válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

nem. müködik az visszafelé is, a csiga meredekségétől függ. a hatásfok az más kérdés.
(#) fassenkugel válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

45fok??? a lapát miközben forog felvesz egy "virtuális" állászöget a forgás és a szél eredőjére. ha te 45 fokra állitod el sem fog indulni, max orkánban.
Következő: »»   148 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem