Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp akku
Témaindító: bozsokiandras, idő: Márc 23, 2007
Témakörök:
Érdekes megoldás. Én azt hiszem egy szünetmentes kellene neked megfelelő kapacitással. Esetleg egy színuszos inverter , akkumulátorok és akkumanagement. Így nagyon végig kell gondolni, mekkora áthidalási idők kellenek , mekkorák a terhelések, mennyi töltőáramot termelnek a napelemek és milyen feszültségen.....
szép feladat!
Igen, szinuszos inverterként szeretném használni őket, az 1400-ast és az 1000-rest. Eredetileg úgy képzeltm, hogy az 1400-asba külön akku lesz és csak akkor kapcsolom rá a fő akkukat amikor pl: áramszünet van. Az 1000 pedig folyamatosan lenne rákötve a főakkukra, de azt csak akkor kapcsolnám be, ha szükség lenne rá.
Az a gondom, most az ups-ekkel, hogy van 1 gyári beállításuk, amit nem tudok szoftveresen kikapcsolni. Pont az ami miatt mások pont ilyen ups-eket keresnek, nevezetesen az a funkció, ami a beállított idóre kikapcsolja a kimenete, majd vissza hogy a pc(k) újra tudjon indulni, na ezt szeretném kivenni,most a legkissebb beállítható idő 20s.
A két szünetmentest teljesen más körrel terhelném, egymástól külön választva.
Az 1400-asra lenne két nagy teljesítményű pc rákötve és egy kissebb teljesítményű. Egy plc, egy router és a kazán keringető szivattyúja. Az 1000-re a világítás egy része és a hűtő,talán tv és hifi, ez olyan szükség áramforrásként menne ha hosszabb, tartósabb lenne az áramszünet.
Szia!
teljesen másképpen szervezném. MERT: a motoros fogyasztónak kell a szinusz : hűtő és a szivattyú . A PC, DVD, TV ,videó megy 65V ac vagy 90V dc-től . a világitás nak is mindegy ac/dc . a plc ált 24V esetleg 12V a router 5V A hifi cuccnak elég a 2X12V volt. igy sokkal jobb a hatásfok ! TEHÁT : +.-12V és 12,,,15X12V /144,,,180V / nálam bevált. másnak más ötlete? ![]()
Szia!
![]() Ez aztán nem semmi, jó sok erőt öltél bele, hogy mindent külön táplálsz, de valóban, ha a hatásfokot nézzük, jobban megéri az általad leírt verzió! Az én esetemben azonban sokkal egyszerűbb a helyzet, mert mind a két szünetmentesem valódi szinuszos. A plc-m is 230 V-os. Igaz nagyobb veszteséggel alakítanak át a valódi szinuszos ups-ek, dehát valamit valamiért! Az ups-ek típ: APC Smart 1400, 1000
Szia Dudus!
Sikerült, valóban jó hozzá a gyári kábel, Köszöm a segítséget! ![]() ![]()
Sziasztok!
Lehet hülyén hangzik a kérdés, de lehet UPS akksiját (Genesis 12V 7.0Ah) kocsi akkumulátortöltőjéről tölteni? Olvastam, hogy 14,4 voltig lehet tölteni zárt akksikat, csak az volt a furcsa, hogy az akksitöltő 12,3 voltot mutatott amikor nem volt rákötve semmi, és kiváncsiságból rákötöttem az UPS akksira, és ekkor 16-16,5 között volt a mért feszültség, ekkor azonnal le is vettem. Sokat számít ez a 2 volt? Vagy valami más áramforrással próbálkozzak, ha ezt az akksit fel akarom tölteni? (az UPS amiből kiszedtem az akksit elromlott úgyhogy az kilőve ![]() Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv!
Hali!
Lehetne tölteni, ha korlátozná a töltőáramot, de úgy látom esetedben ez nem valósul meg. Esetleg próbálj meg sorosan bekötni a töltő és az akku közé 12V-os izzókat (próbálgatni kell, hogy milyen teljesítményű felel meg ahhoz, hogy ne töltsön az akku kapacitásának tizede áramnál többel (700mA). De én inkább az ajánlanám, hogy keress valami intelligens-féle töltőt, amin lehet állítani a töltőáramot, és a kapocsfeszt sem engedi 14.4V fölé. Ja és nem csak 1-2V, hanem már tized V-ok is számítanak, mert az már mind túltöltésnek minősül.
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni mert egy kissé béna vagyok az elektronikához. Külföldön dolgozom és minden nap 5-8 óra áramszünet van. Mivel szükséges a munkámhoz az asztali számítógép ezért mindenféleképpen csinálnom kell egy biztos szünetmentes rendszert ami bírja 3-4 órán keresztül. Itt összeállítottak nekem egy kocsi aksiból (180Ah, 12V / 1050A) és egy inverterből (Haiseng tipus, ez van ráírva: Hh-1000, power 1000VA, input 12VDC, output 220VAC, Freq.: 50Hz)egy rendszert, de nem tudom jó e, mert a rendszerhez kötött mélynyomó az aksi rendszerre kötve bekapcsolásnál először halkan zúgott, majd most úgy néz ki elszállt mert már be se kapcsol. A monitorral hasonló a helyzet egy halk zúgást hallok, aminek utána nézve azt mondják az invertere zümmög és ami nem jó jel. Szeretnék segítséget kérni valami rendszer összeállításához, amivel megtudnám oldani 2-4 óra müködést. Ez a rendszer jelenleg működik, de nem tudom jó e. Nem szeretném ha a Monitor vagy a gép is elszállna. Segítségeteket előre is köszönöm.
Ha egy szünetmentes akkuja helyett egy tápot csatlakoztatok, akkor a kimeneten megjelenhet a fesz? Már csak azért mert szereztem egyet, de az akkuk rosszak benne, és nem akarok 3 akksiba pénzt ölni.Lehet az elektronika is rossz.
A típusa : Powerware9110
Én nem tenném...
Tönkre teheted vele, ki tudja hogy a töltö mit szólna hozzá...
Van egy autóakku a közelben? Próbára ráteheted arra is.
Sziasztok!
Egy szaki véleményét/segítségét szeretném kérni. Van nekem egy APC SMART-UPS 600-as szünetmentesem. Vennem kell egy akksit, ami nem belevaló, de azzal szeretném tölteni. RT1270-es való bele, és van is benne kettő, használom is rendesen a tápot. Amit töltenie kéne pluszban, az pedig egy RT1245-ös. Arra gondoltam, hogy az egyikkel, ami a tápban van, bekötném párhuzamosan, és kész. Működhetne ez így, vagy felejtős? Ha nem jó, akkor pedig kérnék olcsó tippet, hogy mivel tudnám tölteni. Köszi szépen!
Egy sima graetz híd , 16v 1000uf kondival és utána az a töltő, amit a képen küldtem(elvileg 13,6v-ra kell állítanom a változtatható ellenállást, hogy ne töltse túl.És a töltőn keresztül kapja az akksi és a riasztó is a feszt.
Akkor jobban járok, ha lecserélem azt a töltőt amit most használok?Abban tudnál segíteni, hogy a timert hová kell pontosan betenni,mert nem nagyon értem.
Köszönöm a segítséget,gondolom a C2 és az R= az pedig nem kell oda már.
Üdv mindenkinek!
Van egy Meanwell S-15-12 tápegységem és szeretnék hozzá egy olyan kapcsolást, amivel szünetmentesként is tudnám használni. Van egy 12V2.2AH-ás zselés akkumlátorom, amit ha simán rákötök a tápra, müködik is a dolog......egy darabig. ( A max. áramfelvétele 0.66 A tehát akkor se terheli agyon a tápot, ha teljesen le van merülve.) A probléma azzal van, hogy - áramszünet esetén - ha akku tápfeszültsége 10.5 Volt alá csökken, akkor a rákötött eszköz hajlamos megbolondulni és elfelejteni a benne tárolt beállításokat. Valami olyan kapcsolásra lenne szükségem, ami lekapcsolja a fogyasztót az akkuról, ha az eléri ezt a bizonyos 10.5 V ( jó volna, ha ezt 10 és 11 volt között lehetne állítani. A lekapcsolást egyszerüen egy relével végezném, csak az a baj, hogy önnmagában a már meghúzott 12V-os relé, akkor is meghúzva marad, ha a tápfesz lecsökken akár 5V-ra. Valami nagyon egyszerü megoldás kellene, mert - egyenlőre - nem akarok panelt csinálni hozzá. Előre is köszi!
Hali!
Van kettő ilyen akksim: Bővebben: Link Egy olyan szerkezetet üzemeltetnének, amit nem szeretnék kikapcsolni a töltés ideje alatt sem. Tehát a szerkezet még nincs a töltőn, addig az akksikat használja, viszont ha "érzékeli" a külső áramforrást (töltőt), akkor arról üzemeljen, az akksikat pedig töltse. Nehezítés képpen, még lenne egy olyan igény, hogy egyszerre csak az egyik akksit használja mindig a szerkezet. Ha az lemerül, akkor átkapcsol a másikra. No, most ennek az alapjai igazából megvannak. Egy számítógép figyeli az akksik állapotát és egy program kapcsolja be a hardvert ami átvált a második akksira. Igazából azt nem tudom mi legyen a hardver. Töltéshez és akksi átkapcsoláshoz is relés megoldásra gondoltam, de nem tudom, az elég gyorsan átkapcsol-e ahhoz, hogy a szerkezet ne érezze meg az átváltást. Tehát, ha rádugom a töltőt, akkor a relé átvált a töltőről való üzemeltetésre. Ha az egyik akksi lemerült, akkor a számítógép áram alá helyezi a relét, így átkapcsolva a 2. akksira. De ennél biztos van, jobb, elegánsabb megoldás. Erre szeretnék ötleteket kérni tőletek!
Szia!
Nyilvan megfelelo meretu buffer kondi kell, amelyik az atkapcsolas ideje alatt biztositja a tapot az aramkorod fele. Ha tudod a fogyasztast es, hogy a reled mennyi ido alatt kapcsol at, akkor kiszamolhatod, hogy mekkora legyen a kondi merete. Emelle nyilvan kellenek majd egyeb szuro kondik is, valoszinuleg ugyis lesz az elemed utan egy regulator aramkor ami majd ebben segit neked. A ket akksi atkapcsolasahoz elegendo egy vagy max ket tranzisztoros kapcsolo aramkor amelyik figyeli az 1. szamu akksi feszultseg szintjet es ha az leesik egy bizonyos szintre akkor meghuzza vagy elengedi a relet (attol fugg milyen kapcsolasban hasznalod). A kapcsolasnak monostabilnak kell lennie amit a kulso tap fog resetelni (tehat ha egyszer atkapcsolt akkor az maradjon is ugy, ameddig nem dugod ra a toltore). Toltes / nem toltes: Ha bele gondolsz ez egy egyszeru kulso / belso aramforras kerdese. Legegyszerubben egy diodaval valaszthatod le a kulso aramforrast az akksirol, feltetelezve, hogy a kulso aramforrasbol szarmazo feszultseg szintje mindig magasabb lesz, mint az akksie. Az akksi fele nyilvan meg kell epiteni a tolto aramkort, az eszkozod fele pedig a regulatort.
Sziaaztok!
Ki tudna segiteni Van egy APC szünetmentes tápegységem még arégi számitogépemhez vettem. Mostmár nem használom de azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges akkus furogép használatához. valami megoldást tudtok? tisztelettel Dava
Szia, elsősorban kellene a típusa, mert ez alapján lehet beazonosítani, hogy milyen akku van benne. (Általában 12V-osak az akkuk benne.) Ha ez a feszültség jó a fúrógépedhez akkor: igen. De ezeknek a mérete általában nagyobb, mint az eredeti fúrógép akku.
Sziasztok!
Van egy UPS BLACK NIGHT 600W-os szünetmentes tápegységem, és nemrég arra lettem figyelmes, hogy áramszünetkor teljesen lekapcsol. Feltelepítettem a hozzá adott programot és ott látszik, hogy az akkumulátora nem teljesen "százas" (melléklet), és szerintem nem tölt. mert ha a mellékleten a jelzett self-test gombra kattintok, teljesen kikapcsol a UPS. Meg mértem az aksit és a 12V DC meg van. Ugyanakkor, amikor a UPSMON program elindul és "start monitor" ablakot le okézom, másodpercenként el kezd csipogni -- ti-ti ti-ti ti-ti... -- amíg ki nem kapcsolom és vissza. Mi lehet a hibája? Talán a vezérlő áramkörben valami, vagy az aksija fáradt el? Előre is köszönöm a javaslatokat.
Az a 30% tényleg nem teljesen százas.
![]() Amikor mérted az aksit, ugye lekötötted a szünetmentesről? Köss rá egy 12V-os izzót, és nézd meg, hogy világít. Az is lehet, hogy terhelés nélkül még mérsz rajta 12V-ot, de terhelve már nem bírja.
Szia, kicseréltem az aksit egy meghalt ugyan ilyen típusú tápból való aksira -- már évek óta nem lett használva --, bár itt-ott már repedések látszanak az oldalán, az eredmény az volt, hogy a "battery level" elfogadható volt, de a "Load level" nem ment feljebb a mellékleten látható értéknél feljebb.
Gondolom ez felel az aksiról való használatért. Ja, és mindennemű terhelés nélkül is ez a baja. Megnéztem az áramkört is, de látható hibát nem találtam/láttam rajta. Nem lehet, hogy az inverter része halt meg? ha igen azt hogyan találom meg az áramkörben? Köszönöm a helpet.
Ez egyértelműen akku hiba. Régen használt, rossz, repedezett akkut ne használj, mert csak saját magadat szívatod vele. Új akku kell bele, és megoldódik a probléma.
Idézet: „Új akku kell bele, és megoldódik a probléma.” Akkor a Load Level az áram erősséget jelzi talán? Köszönöm, megpróbálok szerezni hozzá egy új akkut.
Szabad fordításban terhelési szintet jelent. De én inkább az alatta lévő műszerre összpontosítanék. Szerintem eléggé a határon van azzal a 79%-kal.
Idézet: A feljebb említett régi akkuval volt 99% is, de semmi nem történt, csak teljesen kikapcsolt a táp. „De én inkább az alatta lévő műszerre összpontosítanék”
A Load level a kimenő terhelést méri. Ráteszel egy asztali lámpát vagy más kisebb fogyasztót, egyből mozdul. Csak ne porszívót!
Az akkukat meg dobd ki és két egyforma újat tegyél bele. Még az se elég, hogy izzóterheléssel világít. Számold ki, névleges terhelésen 20-50 A-t vesz föl az akkukból! Idézet: „Ráteszel egy asztali lámpát vagy más kisebb fogyasztót,” Valóban. Bekapcsoltam a nyomtatót és 4%-ról 5% lett |
Bejelentkezés
Hirdetés |