Fórum témák
» Több friss téma |
Sok gondolkozás után jutottam arra a gondolatra, hogy a végfokokban ugyebár van hőfigyelés, mely általában piros, ha már igencsak meleg a szerkezet. És felmerül a kérdés, hogy mért ne lehetne tudni egy közelítő értéket
![]() ![]() ![]() Csak 1 hőfigyelő kellene a hűtőbordára (vagy estleg 3, a 3 szín miatt egyszerűbbé tenné a kapcsolást), na meg egy áramkör ![]() Ha valaki tudna ebben segíteni, megköszönném, és szerintem a többieknek is jól jönne ![]()
Egy db LM3914, egy közös anódú RGB led, s néhány ellenállás. Az LM3914 kimeneteit ellenállásokkal súlyozva kötném az RGD LED megfelelő lábaira hogy a zöld összetevő fokozatosan csökkenjen, a vörös meg fokozatosan erősödjön. A hőmérés mikéntje és a kapcsolás alapötlete Vicsys fórumtársunk cikkében olvasható.
Bővebben: link Ezen szerintem csak annyit kellene változtatni, hogy: 1. Egy IC fogja át a mérni kívánt tartományt 2. A 10-es LED-sor helyett pedig egy RGB LED kapcsolódna, a súlyozó soros ellenállásokkal.
Üdv!
A címből azt hittem, hogy a max hőmérsékletnél már fehéren izzik ![]() Rascal
LM3915-ös LEDsor-meghajtóból építesz egy DOT módot, minden második kivezetését kötöd be, elég egy 3 kivezetéses Duo LED hozzá. Egy PTC némi feszültséggel a bemenetre és annyi. A zöldet bekötöd első LED-nek, aztán bekötöd a zöldet és egy ellenálláson át a pirosat (ez sárgás-zöld lesz), utána bekötöd a zöldet és a pirosat (sárga lesz), aztán bekötöd egy ellenálláson keresztül a zöldet, és a pirosat (narancs), és végül direktbe csak a pirosat. A DOT mode azért kell, hogy mindig csak az aktuális előtétekkel legyen a színkeverés.
Én már megcsináltam egy régi Videoton erősítőbe tuning gyanánt (mert természetesen már nem a gyári végfok volt benne, aztán nem akartam szétégetni a másikat azon a kis bordán ![]()
Esetleg kapcs. rajzot, vagy NYÁK tervet nem tudnál feltenni?
![]() Amúgy köszi ![]()
Folyamatban, először megcsinálom megint, mert az "eredeti" nincs már meg, és dokumentálva sem volt (ami nem jellemző rám…)
Na, meg is volnék vele
![]() ![]()
Köszöntem szépen
![]() Nekem a lednél azthiszem a test a közös, az nemgond? A rajzból úgy olvastam ki, hogy a katódnak kell közösnek lennie (+). De mondjuk 1 darab kell, és az a 400Ft nemsok ![]() Amint időm engedi összerakom, aztán ha OK, akkor téma lezár ![]()
Szívesen, remélem nem ütközöl már vele semmiféle akadályba!
![]() Ne is haragudj, de ha nem is Duo LED, hanem RGB, az akkor se több 200Ft-nál, mit tud a tiéd, amit egy "hagyományos" Duo vagy RGB nem? ![]() Ja, és egy kis segítség az anód/katód kérdésben…
Én már építettem ilyen áramkört.
Bővebben: Link Érdemes különböző előtétellenállásokkal összehangolni a LED 3 színcsatornáját, mert az egyes színek intenzitásában nagyságrendnyi eltérések lehetnek.
Kipróbálom majd
![]() Megvettem múltkor a másik fajtába az LM3941-et, bár még nem volt rá időm nagyon ![]() ![]()
Szia!
Ezekkel az alkatrészekkel hány fokra lehet beállítani? Nekem szobahőmérséklet jelzésére kéne. Szóval pl. 22°C felett piros, 20°C-on narancs, 18°C-on zöld, 16°C-on cián, 14°C alatt kék. Ezt ezzel a kapcsolással be lehet állítani? Ha nem, akkor mit kell milyen értékűre cserélni?
Sziasztok!
Az oldalon lévő hőszabályzós/led kijelzős kapcsolást szeretném megcsinálni úgy, hogy a 10 led helyett egy RGB led lenne bekötve. "súlyozó soros ellenállás" ügyben tudnátok segíteni? Hogy kell bekötni a 10 led helyére? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |