Fórum témák
» Több friss téma |
üdv!
Pedig talán pont az avr-t könnyebb cserélni és olcsóbb is... vedd ki helyén mérj tápfeszt... Led1 led2 világit/ felvillan esetleg a resetre? Pc mit szol a chiphez? felismeri ha ráteszed a programozot?
Az oké hogy könnyebb cserélni ,de felprogramozni sem én programoztam ,hanem egy kedves barátom csinálta nekem...
Tehát holnap kipróbálom ,kiszedem a helyéről ,rámérek a táp lábára és mondom hogy mi jött ki... mindegyik + lábra rámérjek?
Hát ha itt lax valahol bp környiékén felprogramozom neked kb 2 pillanat alatt... enyémet is felkéne mert mindig abbol veszem ki a chipet ha épp nincs itthon és tesztelni kell valamit, de asszonynak nagyon tetszett és kéri bele vissza ...
Led 1 Led 2 nincs a megépített verzión.
Csak a működéshez alapvető dolgokat építettem rá. tehát egy AVR. 22p kondik 0.1 µF kondik 1 qvarc 20 ellenállás 4 tranzsztor sajnos Békés megyében lakom ,és a alap kapcsolás lett megépítve.
hali
nem akarlak elkeseríteni de szerintem (és ez tuti) Az AVR pukkant el....hacsak.... hacsak nem valamelyik puffer lett zárlatos,és az nyírta ki a stabkockát. de,kicsi a valószínüsége. Autóban való használathoz,én használnék a táphoz,még egy 1n4001-et is (mindkét ágba) - + illetve,nagyobb elkot (4700uf/25v) + 2db 100nf kondit a generátor keltette "zajok" kiszürésére. sok sikert még leszek egy darabig,ha tudok segíteni,nagyon szivesen.... de,megkereshetsz msn-en is
ha jól sejtem akkor a 100n -t a 7805 re érted...azok rajta voltak.
Tehát azt mondod az AVR teljesen meghalt ,vagy csak a program mehetett le róla? De mitől mehetett volna tönkre az AVR...ha egyszer a 7805 elpukkant ,akkor az nem adott 12Vot az AVRnek. Mert rámértem a 7805-re mikor adtam neki 12Vot (persze szétment állapotba kíváncsiságból) és 0,1 Vot mutatott a multi. tehát nem értem hogy mi a hiba.Nézzem meg a kondikat ,hátha zárlatos vmelyik? Mert ha nem kapott többet 5Vnál az AVR elvileg nem lehet baja?!
Akkor mérjél tápot az ic lábain.
Ha megvan az 5v és nem komunikál a pcvel cseréld ki a kvarcot meg a 2x22pf et, ha ugysem akkor chip kuka...
hát holnap megpróbálkozom vele ,ennél nagyobb baj már úgy sem lehet
hali
Tudom,nem ide való a kérdés , de nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy nem tudja valaki,hogy Angliában,honnan lehet elektromos "kütyüket "szerezni ? Illetve tn140,tn150,tn160, positiv20 cuccokat? fontos lenne,mert kifogytam. köszi
sziasztok nagyon jó led kocka 5x5x5 ...kérdés ledekhez mekora elenálás kell .gondolom ledekhez kell veni.. 5v nehogy ki égjen ...................töbi elenálás stimel ami a rajzon van ..........valaki eltudá magyarázni programozások hogy möködik .szeretém megtanulni uj képeket késziteni amit meg jelenit
még egy kérdés ledek mijen távolságban legyenek .én 2 centire gondoltam
Szia!
Először is kicsit figyelj a helyesírásodra, mert a modik nem fognak szeretni. Igen a LED-ek áramát be kell állítani, a LED típusától függően. Ezt adatlapban megtalálod, vagy kiméred magad. A távolság teljesen lényegtelen, olyan távol rakod őket egymástól ahogyan jólesik. A programozáshoz értesz valamilyen nyelven? Basic? C? Delphi? Alapismeret nélkül nem érdemes neki állni, sem a vezérlésnek, sem az EEPROM tartalmának. Így marad az a progi amit innen az oldalról le tudsz tölteni.
Hali !
Idézet: „A programozáshoz értesz valamilyen nyelven?” Szerinted ? Súlyos ! Azon gondolkodtam ,hogy még nem tud írni ,vagy már nem ? Ennél még a kínai termékleírás is "magyarabb" Üdv
Sziasztok!
Tavaly nagy lendülettel nekiálltam a kockámnak, de időhiányban csak a LED vásárlásig jutottam. Vettem is 1000 darabot akciósan (~3Ft/db), aztán rájöttem, hogy kicsit melléfogtam, mert ez a típus nem nagy fényű. Így átlag 10...15mA-el kell meghajtani, hogy legyen rendes fénye. Ez 6...8A ha a teljes kocka (8x8x8) világít. Szóval egy jó kis feszültségű DC-DC konverterrel kellett kezdenem a munkát, minél kisebb legyen a fogyasztása. Még tavaly télen csináltam is egy synchron-buck konvertert, de itt leállt a dolog. Most elővettem az témát és megterveztem a kocka meghajtó NYÁK-ot (jövő héten elkészíti a gyártó) és elkezdtem a kockát összeforrasztani. Az első szinttel el is készültem. Remélem a következő hétvégéken lesz időm vele foglalkozni. Majd beszámolok a fejleményekről...
LINK
Vedd úgy, hogy a linken szereplő, pirossal bekeretezett iromány most 100%-ig rád vonatkozik! geri303 és slogan hozzászólásait is mérlegeld! Lehet ide írni bármikor, bárkinek, sőt, kérdezni is bátran lehet. De csak akkor, ha a hozzászólás normális formába van öntve és nem csak odalökve az olvasók elé.
Hali.
Külön áramkör lesz szintenként ami képes lesz egyszerre hajtani az összes LED-et? Mert ha nem akkor egyszerre csak egy szint világít, ami pedig csak 64x10-15mA, így csak max 1A az áramfelvétel. Valamit félreértettem?
Mivel egy szint csak az idő 1/8-ában világít, kb. 100mA-rel kell meghajtani egy-egy ledet (ezt a típust), hogy normális fénye legyen neki (kipróbáltam). Tehát egy szint felvesz ebben az esetben 6,4A-t, és mivel egymás után világítanak az egyes szintek, így a teljes kockának 6,4A a felvétele.
A mellékelt áramkor szerinti NYÁK-ra lesz a kocka forrasztva. A NYÁK 6 pólusú bemenetére egy dsPIC-es kártya SPI busza fog csatlakozni.
... ja a lényeget meg lefelejtettem:
I_átlag = 100 mA / 8 = 12,5mA A LED specifikációja is úgy adja meg az Absolute Maximum Ratings alatt, hogy I_dc_max = 30mA de I_peak_max = 150mA, 1/10 duty cycle mellett. Tehát ezt a LED-et lehet így használni.
Akkor elég rendes telj. elektronika kell.
Csak egy felvetés: nem lenne olcsóbb rendes LED-et venni? Ahelyett, hogy ekkora teljesítményt elbíró elektronikát csinálsz? Amúgy hajrá. Várjuk a fejleményeket
sziasztok tudna valaki mondani egy pic égetöt programot amivel pic 16f887 és eporamot fel tudom programozni
Pic Kit 2 az sokat tud. Többek közt ezeket is.
nagyon jo kis progi ...az a bajom vele usbs ...serited érdemeseb lene épiteni egyet ...nekem sajna nyomtato portos ......
Hmm.....
Programot építeni ? :eek2: Lehet hogy büntit kapok ,de engem nagyon iritál a nem megfogalmazott "helyesírásod".....
Programozó, nem írt rosszat, csak rövidített.
Igen ha komolyan érdekelnek a PIC-ek megéri építeni egyet.
hali valaki tudna segiteni mijen pic égetöt érdemes öszerakni ami 16f887 tugya égetni
Már válaszoltam neked!
PIC KIT 2. Azt hiszem elsőre is érthető volt. Ha erre, az oldalon rákeresel sok-sok dolgot fogsz találni.
Sziasztok!
Ezt a Led kockát kezdtem el megépíteni, de a mátrixba belekavarodtam, mint macska a házi cérnába. Még csak egy szint van készen, ránéznétek, hogy nem csinálok-e hülyeséget? Előre is köszi!
Hali!
Előszöri is szépek a forrasztások, jó a sablon, de rosszul csinálod. Ez egy sima mátrix, de én nem ezt terveztem meg. Úgy kell csinálni, hogy a katódokat (negatív), egy szintbe az összeset összeforrasztod. Az összes anódot pedig egyesével kivezeted. Így egy szintnek lesz 26 kivezetése. 25 anód, meg 1 db közös katód. Az anódokat szintenként kell összekötni. Így a végén a teljes kockának 30 kivezetése lesz. 5 katód a szintek közös katódja, és 25 anód amely egy egy oszlophoz tartozik. Kérdezz bátran ha kell még valami.
Szia Geri!
Köszönöm, gondoltam, hogy nem lesz így jó.... de mostmár forraszthatok bátran A kérdésem még az lenne, hogy megépítettem Watt mester Vpp Minijét a 4. verziót ( Időközben boldog tulajdonosa lettem egy romos Icd2-nek is) ha ezzel felprogramozom a PIC-et és a 24C-is, akkor elméletileg rendben indulnia kell a kapcsolásnak? Az új verziót szeretném beégetni, amelyik a spektrum analizátort is tartalmazza, bár arra éppen nem lesz szükségem.
Ha a programozó ismeri ezeket a típusokat, akkor azonnal el kell induljon a dolog.
Fontos, hogy 20MHz-es kvarccal/rezgő, és 16F887-es vezérlővel legyen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |