Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon szép munka! Ha jól látom 12db tekercs és 4-4tekercs van sorbakötve. Milyen vastagra sikerültek a tekercseid, és hány menettel?
Köszönöm! Igen, 12db tekercs, 4-4 sorbakötve, a 3 fázis csillagba. 1,3mm vastag huzalból, tekercsenként 55 menet. A tekercsek vastagsága 9 mm, kiöntve 10. 60-as fordulatnál 12V, 120-nál 24V a kimenő egyenfesz. Én 24V-ra szánom. Elvi teljesítmény 700-800W, de én már a felével is megelékszem.
Szárítói hulladékkal(napraforgó) csak mifelénk már pénzért adják,pár éve örültek ha ide hozhatták.Csínáltam hozzá adagolót így olyan kényelmes mínt a gáz.
Én is egy hasonlót szeretnék készíteni, ugyan ilyen mágneselosztással, csak 24 tekercsel. Ezt úgy képzeld el hogy 12 tekercs úgy néz ki mint a tiéd, úgy egymás mellett. A másik 12 pedig eltolva lenne rajt. A tekercsfejeket kicsit nagyobbra kell csinálni, hogy ki lehessen hajtani a mágnesek mellé. Fele akkora menetszámú tekercsekkel, (itt ezért viszont 8db van sorba kötve) k.b. akkora feszültséget kapok, de sokkal vékonyabbra tudom csinálni, és ezért nagyobb teljesítményt ki tudok hozni belőle. Remélem.
Szia!
És a tekercsekbe nem raktál valami vasat vasmagként. Igaz hogy fékezi a rendszert de jobb lesz a eredmény. Mekkora a tekercsek belső mérete?
Nem értem 4db hg 45-ös napelem?Hányszor hanyas?Méretileg?nemismerem Mennyi vatt?Ha tölti renderen az aksit és nem hegesztessz vele egésznap akkor mi nem stimmel?Én is gondolkodom egy nagyobb munkaaksin,de a pénz...napelem...
Szerinted a mélykisütés most 10,6,vagy10,3?És hány voltig tölthetem? töltőt rárakom +műszer,volt?15...?tudom van egy határ de mennyi?
Szépen kérlek küldj már légyszi egy képet róla
Én 10,8V-nak tudom a mélykisülést 12V-os ólom akksinál
Úgy döntöttem,visszarakom a régi generátort a gépemre
Azért vettem le,mert kis szélben meg sem mozdult. Csak akkor forgott,ha volt a szélben "teljesítmény". Inkább csinálok egy kicsit is,ami majd helyettesíti kis szélben A nagy generátorom egy állandó mágneses mosógép motor. 220V/350W-os. 1:2,8 körüli az áttételezése,és Bordásszíjas! Pici az ellenállása,és a motor nem ragad egy kicsit sem Azon gondolkozom,hogy ez lehet inkább szárítógép motor? Átmérő 20 mm-es hosszanti bordás ékszíjtárcsa volt rajta.
Szerintem 11V alá nem célszerű engedni az akksit, mert nem biztos, hogy azonnal fúj a szél és rá tud tölteni. Lemerülten állni hagyni meg nem szabad, mert megsínyli. A szél és a nap együtt talán hamar tölti.
A HG45-ös napelem ugyan olyan mint a DS40-es, csak ez nem 40, hanem 45W-os. Méretei:635×1250mm. A töltés felső határa14,4V, de nem lesz baj, ha néha eléri a 15V-ot. A 4db 45W-os napelem szinte semmire sem elég, csak kisegítésre. Ha annyi lenne mint Puddingnak (kb1,2KW) az már valami!
40×20×10
Ez az a méret ami erős, de még megfizethető.
Sziasztok, nekem van egy motoron, allando magnesu. Akitol van, az azt mondta, hogy volt hozza vezerlo, es annyit forgott amennyit megadtal neki a vezerlovel, par foktol egeszen allando forgasig. Ha rakotom a multit es kezzel forgatom, termel aramot. 3 fazisu, de egyenkent 110v-os. Az elmondottak alapjan lehet belole valami? Kepet tudok mellekelni, ha gondoljatok!
Éc ciklikus kálciumos,mélykisülést bíró munkaaksinál?
Télen még az enyém sem ér szinte semmit.....túl sok a borult idő. Persze lehetne ezzel is valamit kezdeni, de a sok napelemhez sok akku kell, azok meg nehezebben töltődnek fel úgy hogy nagyon sok olyan nap van amikor elvileg töltődnek az akkuk, de kivenni nem tudok belőle mert az inverter még nem kapcsolt vissza. Egyébként az inverterem 11,3V-on kapcsol ki ami szerintem pont jó érték ahhoz hogy elég sokat ki lehessen venni az akkuból, de ne túl sokat ahhoz hogy az akkuk sokáig megmaradjanak.(Ahogy lekapcsolt az inverter , a pakk visszaáll kb.11,5-11,6V-ra)
Mivel keveselltem a termelt áramot de sokalltam a panelek árát, most elkezdtem a saját paneleket készíteni. Kissé macerás játék, de kb 1/3-os ,1/4-es áron tudom kihozni a gyárihoz képes. (Remélem az újévre már be lesz üzemelve az első és sikerül úgy megcsinálni hogy hosszútávon megbízható legyen.)
Mennyiért kínálják ezeket a cellákat és milyen teljesítményűek?
100db-235 euro. 7,4A és 0,5V cellánként.
Hol lehet beszerezni őket? Illetve a 100 db a minimális rendelési mennyiség? Így tényleg nagyon jó árnak tünik, főleg ha az ember az egyéb alkatrészeket olcsón/ingyen be tudja szerezni az építéshez... Te hogyan állítod össze őket panellé, illetve mekkorákká? Jól értem, egy ilyen cella akkor kb. 3-4W-ot verőfényes délutánokon?
Az ebay-en lehet venni ilyeneket. Eladótól függ hogy mennyi van neki és hogy mennyiért adja, licitálni-próbálkozni kell. Ez az ár amit írtam tartalmazza a fém szálakat is amiket rá kell forrasztani, olyan eladót kerestem aki mind a kettőt tudja szállítani. Két hete jött meg kb az első csomag akkor gyorsan lemértem az egyik cellát rövidzárban simán hozta a 7,2A-t pedig a nap állása messze nem olyan mint nyáron. Ezek kb. 15,6x15,6cm-es cellák úgy hogy kábé 1 négyzetméteres panelokat akarok csinálni. (6x6 cella) Ez kb olyan felépítés mint a gyári, mert 18V-ra jön ki. Már elsőre olyat akarok csinálni hogy hűthető legyen, mert nyáron csak akkor adja le a maximumot ha hűtve van.
Hmm... ez tényleg jól hangzik.... hűtést hogy tervezed megoldani?! Illetve ha neked már megvan a kontakt, esetleg segítenél nekem majd a vásárlásban? Mert ebay-es tapasztalatom sajna nem sok... de egy-egy kisebb panelt én is megcsinálnék ...
Üdv!
Esetleg valami típust tudnál mondani, mit keressünk? Esetleg egy 100-as tételbe beszállnék, akár úgy is, hogy elhoznám a 100-at.
Illő "vesződségi költség" beszámításával, természetesen
Én is szívességet kértem a beszerzéshez mert a nyelvtudásom közel sem elég. Még így is csúnyán ráfaragtunk elsőre mert az első adagot egy félreértés miatt olyan postázással küldte az eladó hogy gyakorlatilag semmilyen azonosítója nem volt, természetesen el is tűnt, úgy hogy drága tud lenni a tanulópénz. Múltkor találtam a lap.hu oldalakon az ebay-el kapcsolatban olyan oldalt ahol jutalékért beszerzik neked amit akarsz.(Ha más lehetőséged nem lenne)
A hűtés: Üveg helyett szoktak használni valami műanyagot, azt hiszem lexán a neve. Ebből vannak olyanok amiben járatok vannak, ilyen panelre akarom a cellákat rögzíteni és az egész elé kerül egy üveg. A járatokban végig lehet vezetni átlátszó műanyag csövet is a vízkeringetéshez de akár az eredeti járatokat is lehet erre a célra használni csak annak szigetelése macerásabb és kockázatosabb mint a csövezett megoldás. (bízom benne hogy nem túl nagy ökörség amit kiagyaltam)
A cellák hol vannak -hol nincsenek, az az igazság hogy vadászni kell rá mert még ugyanannál az eladónál is mindig másfajta és méretű cellák bukkannak fel. A német vagy osztrák ebay-en érdemes keresni, az usa nem jó, onnan vám van. Írd be a keresőbe hogy solarzellen . Én a monokristályt (Monokristallin) favorizálom nem a polikristályt, (Polykristalline)de azt is lehet venni. Mindig el kell olvasni hogy mekkora a cella mérete és mekkora a teljesítménye, mert jelentős különbségek lehetségesek, a gyártók e szerint szelektálják és kötegelik.
ha elküldte egyáltalán...
a lexan a plexi úri neve. az üveg olcsóbb. egyébként mit lehet tudni ezekről a cellákról? miért olcsók? lestek a platóról vagy selejtből menttete ki valaki?
Értem, köszi az infokat ...
A plexivel kapcsolatban: elég rossz hővezető, nem biztos, hogy meg fog felelni a célnak ... én is gondoltam a hűtésre, jó lenne tapasztalatból tudni, hogy kb. milyen hőfokra melegednek a táblák hátulról, mert annak megfelelően kellene kivitelezni a dolgot: csak hűtse az ember, vagy hasznosítsa is a hőt... ettől függ a megoldás is, nekem is van pár ötletem, ha gondolod megvitathatjuk, akár itt - ha tolerálja a topic - akár privátban...
Szia!
a DS 40 napelememen én is mértem a hőfokot sokáig--de mivel a nyári hőségben is az 57 C fok adta a maximumot abbahagytam.... ha belegondolok, hogy évi hány Plussz kWh-t kinlódunk --NEM ÉRI MEG ! (max 300Ft? -ért még 2-3000 beruházni?) Ha nagyobb (xx kW méretű) lenne már érdemes lenne elgondlkodni a HMV termelés miatt -de igy ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |