Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   497 / 1685
(#) _ampervadasz_ válasza solymosi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszönöm, ennek örülök.
További, negatív ionokban teli szép napot.
(#) solymosi válasza feryxxl hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Formára nagyon jól néz ki.

Milyen hangszórókat használtál?

A küllemén egy kis csiszolással festéssel tudsz javítani. Ha jó látom most dekorfólia van rajta?

Nekem nagyon bejött a Trinát vízbázisú fekete festéke és kis szivacshengerrel sűrűn nem higítva szinte fújásra hasonlító felületet lehet elérni. (persze jól meg kell csiszolni előtte és glettelni ha kell ). Pár perc alatt megszárad és nem old meg semilyen más anyagot.

Persze bevonhatod sima Diegos legolcsóbb pl szürke filccel. A szönyegpadló ragasztó biztosan jó hozzá olyan recés simítóval célszerű rákenni a hangfalra vékonyan és rányomni a filcet.

(#) feryxxl válasza solymosi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszi az elismerést.
PROEL hangszórót hasznaltam, meg 2 piezot. a piezokat majd ki cserelem driverre, vagy valami jominöségü magnesesre.
Az esztétikai hibákat hétvégén kijavitom, es utánna indulhat a buli.
(#) Roy Jones hozzászólása Nov 11, 2009 /

Én nem azt mondtam hogy Videotont kell venned! Csak azt hoztam fel példának,hogy azok a régi kis méretű dobozok is jobban teljesítenek.
(#) vicsys válasza solymosi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nem kenyerem az offolás, de...
Azzal talán Te is egyetértesz, hogy lehet ecsettel is festeni, úgy, hogy az mindenhol fedjen és ne látszódjon rajta, hogy csak úgy oda van "kenyecülve -oszt jóvan". Nálam ez a topic azt jelenti, hogy a kis pénztárcájú hobbisták, leleménnyel és a szívüket beletéve alkotnak valamit. Persze nem minden profi de nem is kell, hogy az legyen. Viszont törekedni kell! Ha valaki rááldoz egy projectre 10-20-30E Ft.-ot, akkor az a minimum, hogy a külcsín és a belbecs harmóniában legyen.
Ez a topic egy ötletbörze és egy irányadó arra, hogy mit lehet készíteni otthoni körülmények között. Le lehet menni egy szint alá, de akkor hol a példamutatás? Hogyan lehet belőle tanulni és mit? Nekem is vannak bukott projectjeim, nem is tettem fel ide, nehogy a rosszat eltanulják.
Amikor az első szupermütyür IC-s panelomat odavittem Apámnak, hogy nézze meg, nem azt mondta, hogy
Idézet:
„hűha, ez igen!,”
hanem azt, hogy
Idézet:
„görbe a panel...”
Egy életre megtanultam, hogy:
Idézet:
„dolgozni csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes!”

A József Attila idézet szerint próbálok élni és hidd el, sokat profitáltam belőle anyagilag és erkölcsileg is.
(#) klemo86 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Minden jó valamire, ha másra nem is, elrettentő példának!
Ha valaki feltesz valami nagyon abszurd cuccot, akkor megnyugszik az, aki szebben dolgozik, és egy kis önbizalmat ad neki… Arról nem is beszélve, hogy otthon sokkal különb erősítőt lehet összehozni, mint valami habi Jaytek, vagy ilyesmi (nem leszólni akarom, de az olyan, amilyen). Amúgy én is szeretem József Attilát
(#) solymosi válasza vicsys hozzászólására (») Nov 11, 2009 / 1

Teljesen igazad van, legyen egy szint, de azt se felejtsük el hogy sok minden megfelelő szerszám, meg persze idő kérdése.

(A lassú munkához idő kell mert : dolgozni csak szépen ahogy csiga megy a stégen... )

Na akkor lássuk a mesterűveket!

(#) wg_kezdo hozzászólása Nov 11, 2009 /

Elkészült a mai Márton napi felvonuláshoz használatos AVR-es dísztököm (vagyis a dísztök ami az én tulajdonom!).

A kezdők topikjában kapott segítséggel szépen működik bár egyelőre csak félszemű, nem találom a másik nagy fényerejű ledet.

Az alábbi linken le is írtam a készítést:
Töklámpás ATTiny45-el
(#) solymosi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Itt a külcsín és a belbecs a teljesen harmonizál.

Egyszerűen TÖKJÓ!

Ha előbb felrakod én is csináltam volna egyet a gyereknek mert ők is ma mentek 'bio-analóg' lámpással. Végre nem le...ást kaptam volna hogy egyfolytában a garázsban vagyok.
(#) vicsys válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Tettszik! Látom nem sokat tököltél vele. Tök jó lett! Tökéletesítve (leddel kiegészítve), nagyon tökös lesz. Jó látni, hogy a szabadidődet nem töketlenkedéssel töltöd. Nekem tök mindegy, hogy PIC vagy AVR csücsül a kapcsolásban, ha tökéletesen működik. Na, mostmár nem tök-ölök tovább.
(#) wg_kezdo válasza vicsys hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszönöm, már készen is lett két leddel pislog az ablakban.
Mivel kislányom hazajött az oviből és egyből le is nyúlta az új fénykép majd holnap lesz esedékes.

Viszont akkor a karácsonyi és szilveszteri cuccaimmal sietek különben én is le leszek *****ve a "garázsban" töltött idő miatt.

(#) aderka hozzászólása Nov 11, 2009 /

Üdv!
A jelenlegi pályaválasztás elött álló 8.-asoknak, rendezünk egy kis bemutatót, és erre kellett készítenem egy kissebb játékot, a szakmai iránti érdeklődés céljából, mondhatni búzdítani a jónépet .
A játék szerintem mindenkinek ismerős lesz. 2-es réz kábelből hajlítottunk egy pályát, és rá egy karikát. A karikát a pályán végig kell vinni.
PIC-es vezérlése van a dolognak , ugyanis ha elhibázza a srác, akkor 3 másodpercig pittyeg egy kis sziréna, és megáll az idő. Ugyanis 1 perc van a pálya elvégzésére, ha az 1 perc letelik, de nem hibáztunk akkor is pittyeg. Van egy reset/start gomb. Ha végig értünk egy induktiv érzékelővel ami a videon nem fog látszani, oldottam meg, hogy ha végigértünk a pályán, akkor jelezzen a PIC felé, és egy zöld LED világítson.
Feltöltök egy kis videot, a minőségért előre elnézést, telefonnal készült. Az átlagnál jobb...

üdv: Dávid

MOV00111.MP4

(#) vicsys válasza aderka hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Jó lett és ötletes! :kalap:
Na ugye, hogy ugye? Ilyesmikre gondoltam az off-ban...
(#) wg_kezdo válasza aderka hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nagyon profi.

Én pedig feltöltöttem ide videót a tök... (szóval a tökről ami az enyém).

A háttérben hallható a Malacka a hős egy horrorisztikus jelenete. (bár csak véletlen).
(#) aderka válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszönöm, a dícséreteket! Bízom benne, hogy elnyeri majd a tetszéseiket nekik is
Dávid
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Nov 11, 2009 /

Sziasztok! Megéltük az ezredik oldalt!
(#) levy_k válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nálam "csak" 150
(#) Flatlander válasza levy_k hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Mert neked egy oldalon 150 hozzászólás megjelenítésére van téve
(#) levy_k válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Tudom, ezért írtam...
(#) vicsys válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Na és ki kezdte....? :beka3:
(#) tirisztortetróda hozzászólása Nov 11, 2009 /

Sziasztok, én az általam épített indításgátlót mutatom meg, egy mátrix billentyűzet van beépítve az autóba, kód beírás után lehet indítani egyébként nem indul be. A központizár vevőjével összekötöttem és meg van különböztetve a kulcsos bezárás, így ha akarom le tudom állítan távirányítóval a motort, ha kulcsal zárom be akkor nem kéri a kódot, mert bekapcsolva marad a megfelelő kimenet, így nem kell mindig beírni a kódot, pl ha beszaladunk a közértbe ami a kocsitól 3 méterre van. Ha szervuzbe visszük akkor érdemes bekapcsolva hagyni, így nem töltenek vele felesleges fél napot
,itt van egy kép, a nyákot gyártattam.
(#) Router válasza tirisztortetróda hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Ez brutális jó
(#) DJ Szabcsa válasza tirisztortetróda hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Gratula, nagyon szép lett. Esetleg egy cikk? Vagy a dokumentációt láthatnánk?
(#) tirisztortetróda hozzászólása Nov 12, 2009 /

Szaiasztok. Mind a kettőn gondolkozom, de még 'csak' 2 hónapja tesztelem a cuccost, és majd ha biztos vagyok benne, hogy minden 100 % akkor leht, hogy lesz cikk is. Nem szeretnék indokolatlan motorleállítást stb.. Menetközben annyira nem vicces..
(#) elektrorudi válasza tirisztortetróda hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Gyönyőrű a NYÁK-od!
Gratulálok!

Szerettem volna valamit írni az 1000. oldalra !

Nem sikerült.
(#) nagy hoho válasza tirisztortetróda hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Ez sokkal szebb mint a gyári!!! Már mindent a kici kinaiak csinálnak és általában belehányják az alkatrészeket.
Gratulálok: nagy hoho
(#) baloghárpád hozzászólása Nov 13, 2009 /

Sziasztok Ezt a lézer show-t én is megcsináltam és elég jól működik
Működés közben

Link és helyesírás javítva.
Frankye
(#) aderka válasza baloghárpád hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Szia!
Nagyon jó, de legközelebb használd a forum adottságait. Ha linkelsz kattints a LINK parancsra!

üdv: Dávid
(#) eper1234 hozzászólása Nov 13, 2009 /

Sziasztok.

Végre elkészültem sok sok idő után a Quad405 ös erősítőm végleges kiadásával, igaz sokáig tartott mert nem mindíg volt rá időm, de íme a végeredmény.
Véleményeket szívesen fogadok akár jó akár nem.
(#) Medve válasza eper1234 hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Igazán példaértékű belvilág!
Következő: »»   497 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem