Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszönöm
Szia!
Válaszon egyik része az, hogy ha egyszer beállítom hogy látszódjon a rács, akkor a következő megnyitásnál is szeretném látni. A másik fele: össze futottam már felhasználó által gyártott 50 mil-es szimbólummal (sőt a kezdet kezdetén hebehurgyán én is csináltam ilyet). Kényelmesebb úgy módosítani egy ilyen kapcsolást, hogy nem kell előtte a raszterbeállítással bíbelődni. Harmadrészt nagyobb kapcs. rajz esetén helytakarékos, ha 4-5 vezetéket pl. 50mil-en tudok elvezetni egymás mellett. (Ide még luxus lenne "bus"-t használni.
Bocsi, hogy beleszólok, de NEM mm-re akarom átállítani, hanem 50 mil-re És a fő problémám az, hogy ha egyszer bekapcsoltam, akkor következő megnyitásnál is legyen bekapcsolva.
„Ja és nem árt a manualba is beleolvasni. ” Bocs! De egyszerűbb és főleg gyorsabb hozzáértőket megkérdezni.
ott a válasz
javítsd ki a mm-t mil-re a Grid 5 mm;-t meg amekkora rasztert szeretnél.
NEIN! NEIN! NEIN!
{elktrocad}, {vision61}, {niedziela} bár élvezem a kérdésem felett kialakult parázs vitát, de megismételném a lényeget: NEM akarom mm-re átállítani a rasztert csak finomabb raszterbeosztást akarok használni egyes terveknél. Ha egyszer bekapcsoltam a rasztert, akkor mentés és újra megnyitás után is maradjon bekapcsolva (és az általam megadott beállításban). Ez megoldható-e? ...és bocsánat az ordibálásért
Ha már elolvastad a hozzászólásokat feltünhetett volna a válasz is.
eagle.scr fájlt megnyitod szerkesztésre és megkeresed az SCH címkét, bemásolod SCH: Grid Default mil; Grid Alt mil; Change Width 0.006; Grid On; Grid 50 mil;
SCH:
Grid Default mm; Grid Alt mm; Change Width 0.006; Grid On; Grid 5 mm; talán ez a megoldás? Grid Default mil . . . Grid On Grid 50 mil és itt lesz az is, hogy "dot" vagy "line" ?
folyamatban
csak ezt még nem olvastam el az előző megírása előtt Köszönöm. este kipróbálom
Idézet: „és itt lesz az is, hogy "dot" vagy "line" ?” Igen. SCH: Grid Default mil; Grid Alt mil; Change Width 0.006; Grid On; Grid 50 mil; Grid dot;
Idézet: „Harmadrészt nagyobb kapcs. rajz esetén helytakarékos, ha 4-5 vezetéket pl. 50mil-en tudok elvezetni egymás mellett.” A CAD programokban általában 2 raszter használatára van lehetőség. Mindkettőt külön-külön be lehet állítani. A másodikat szokták finom raszternek is nevezni, az Eagleben alternatív raszternek nevezik. Az Alt billentyű lenyomva tartásával lehet vele rajzolni. Alapból ez 10 milre áll be. 4-5 vonalra azt hiszem elég. A Grid ablakban az Alt: mögötti mezőben lehet beállítani. Idézet: „Bocs! De egyszerűbb és főleg gyorsabb hozzáértőket megkérdezni.” Éppen ezért jó néhányszor beleolvasni, hogy megfelelően tudj kérdezni. A fentiekről például a 92. oldaltól olvashatsz.
Na ja! Úgy könnyű, ha tudod, hol keressed.
Köszönöm
Köszönöm
Az Acrobat reader-nek is van keresője, beírod, hogy grid, vagy amit akarsz, és már válogathatsz is a kidobott eredmények között.
Üdv!
Alap kérdést tennék fel és vaószínűleg már leírták előttem de én nem találom(sok oldal), hogyan lehet eagle-ban a kijelölni egy pontot tápnak vagy földnek pl egy sorkapocs egyik kivezetését vagy akár szimplán egy vezetősávot?
Ha schematic-ot rajzolsz akkor a Supply elemeket használd, ha csak board-ot rajzolsz akkor a "name" ikonnal nevezd el az alkatrészre menő vezetősávot.
vcc...gnd...stb
Sziasztok !
Nincs veletlen valakinek MMC/SD - csatlakozo lib >>ehhez<< a tipushoz? Koszi.
Sziasztok
Volna pár kérdésem, a programmal kapcsolatban! Ha megcsináltam a kapcsolási rajzot, akkor abból hogyan áljak neki megcsinálni a nyáktervet? Az alkatrészek és a vonalak kapcsolódásához kell e pontot rakni? Hogyan tudom leellenőrizni, hogy van e szakadás a kapcsolási rajzban amit csináltam?
Hol lehet átállítani, hogy egyoldalas nyákot csináljon az autoroot?
Helló Mindenkinek.
A kérdésem a következő: Le kell másolnom egy kész panelt. Az eagle board-don elhelyeztem a megfelelő alkatrészeket. Elkezdtem a kézi huzalozást, az eredeti panel alapján. A kérdés: Ki tudom e exportálni, majd egy schemába beimportálni az alkatrészeket. (csak az alkatrészeket) Mert a schematikra rajzolnám be a kötéseket a kész panelről. (igy átláthatóbb lenne az elvi rajz nekem, és kisebb lenne a tévedés lehetősége.) Van ilyen ulp? Köszönettel
Szia!
Ez ilyen egyszerűen nem fog menni. Ezzel a programmal a kapcsolási rajzból NYÁK-ot lehet tervezeni, nem a fordított menetre tervezték. De talán egy kis macerás munkával megoldható: 1. Az alkatrészeket a boardra az alkatrészkönyvtárból illeszted be és nem csak üres tokozásokat használsz? 2. A boardon az alkatrészeket wire-vel kötöd össze és a signal name-t és net class-t is megadod? Ha mindkettőre igennel válaszoltál, a kész boardból exportáld ki a partlistet, netlistet és pinlistet. Majd nyisd meg azokat vagy a jegyzettömbben, vagy az open - text - adott fájl-lal. Nyiss meg egy új schematicot és a fenti listák szerint az alaktrészkönyvtárakból egyenként szúrd be a szükséges rajzjeleket és kösd össze őket. Segítséget a listák adnak. A listákból láthatod, hogy a boardban milyen adatokkal dolgozik a program, a schematic generálásához néhány adat hiányzik.
Szasztok!
Kezdő vagyok az eagle-ben azt szeretném kérdezni hogy lm741 ic-t hol találom az eagle-ben?
Szasztok!
Kezdő vagyok az eagle-ben azt szeretném kérdezni hogy lm741 ic-t hol találom az eagle-ben?
Sziasztok! Moderátor vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy miért kell két topicba is feltenni ugyan azt a kérdést?
Próbáltad már az oldal keresőjét? "Autoroute". Így talán még találsz is választ...
A könyvtárban a linear címszó alatt sok analóg
ic közt .
Helló elektrocad
Köszönöm, igen így biztos megy, de jó lett volna nem csak exportálni, hanem importálni is. Próbáltam, hogy a projektről lib.-t készítek, de nem sok sikerrel. Marad a manuális munka. Köszönöm.
Linear.lbr / opamp...
Egyéb esetben pedig az alkatrészkönyvtáraknál a form-ba beírod * jelek közé amit keresni szeretnél...
Kösz a kioktatást.
Helló Mindenkinek.
"Tapasztalt" amatőr használó vagyok. Érdekes dolgot vettem észre. Csak board-t rajzolok. Minden alkatrész raszteren van. Kézi huzalozást csinálok. A csatlakozások felénél a SHOW-val ellenőrzéskor a pad nem világít, (nem csatlakozik) és az ellenőrzés overlap hibát jelez. Törlöm a wire-t, újra húzom, van ahol megjavul, van ahol nem. IC-nél is előfordul, ahol minden láb tuti hogy raszteren van. A nyák egyoldalas, és gyártható. Tudja valaki hogy mi a hiba? Köszönöm.
Üdv,
ez előfordulhat olyankor, ha a huzalozást nagyon apró raszterrel végzed, és nem pontosan illeszkedik, vagy az alkatrészt helyezed el túl apró raszteren, ha visszaváltasz észre sem veszed. Milyen raszterrel huzaloztad? Nem mindig célszerű nagyon apró gridet használni. Nem mondom, hogy a te esetedben ez a hiba, ez csak egy lehetséges ok. A képen is látható, hogy az ellenállás nincs csatlakoztatva, ha lenne, a PAD a wire fölé kerülne, úgy ahogy az IC esetében van. Erre érdemes odafigyelni, ez egy grafikus jelzés a csatlakozásról. |
Bejelentkezés
Hirdetés |