Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL

Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   24 / 43
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Idézet:
„Az Eminence Kappa hsz terhelhetősége 400W”

Névlegesben annak is kb. a fele igaz. Persze nem mindegy, milyen tartományban nézzük, hány Hz-nél van az alsó határ.
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Hmmm, lehet, hogy inkább ilyen izéket kéne gyártanom dóm magas helyett. Csak az a kár h. itthon a PA-ra nincs olyan szintű kereslet h. megvegyék pl. ezt a drivert.
(#) cleetus válasza pl13 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

A 38-asból mélynyomó lesz egy külön ládába,a 30-asok egy háromutas ládába lesznek.
De miért lenne rossz az a qts érték,vagy mit mutat ez meg?
(#) sound.man válasza pl13 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

15"-os nyomókat nem gyártassz PA-ra?
(#) djgombi válasza cleetus hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Idézet:
„hangszóró teljes jósága, amit Qts-ként jelölnek. Minél kisebb a paraméter értéke, annál kisebb lesz a hangszóró érzékenysége a mélytartományban. Ugyanakkor ha ez túl nagy, a hangszóró mélyben ki fog emelni. Általánosan elfogadott tény, hogy zárt dobozba a 0,5-0,6 körüli Qts a kedvező, reflex dobozba a 0,3-0,4 körüliek, persze ettől el lehet térni, ha a felhasználási terület úgy kívánja”

Tessék olvasni
(#) djgombi válasza djgombi hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

És a befejezés:
Idézet:
„A túl magas jóság (0,9 és felette) nem jó, nagyon erős kiemelést okoz, ami miatt a hangdoboz basszusa búgós lesz, egy bizonyos hangon nagyon fog szólni, ami hosszú távon fárasztó.”
(#) zsiraf84 hozzászólása Okt 22, 2009 /

hello hangfalat szeretnék épiteni mnc noir 1-2 -fiberextension-bol akinek már van tapasztalata hogy mien-
ek ezek a hang szorok kérem segitsen kőszőnőm.
(#) zz0323 válasza zsiraf84 hozzászólására (») Nov 8, 2009 / 1

Jók árukhoz képest. Otthoni célra tökéletes, de akár hangosításra is, ha van vagy 8db az embernek . Ha érdekel konkrét dobozterv, írj
Nekem Eclipse l.-ből van, de a Noir váltotta fel, szóval szinte ugyan az. A Sunfloverből meg lett a Fiber extension.
2utas összeállításhoz: SAL HV217/8ohm váltó + SAL DP35 :yes:
(Szobába csak 4db-ot mertem betenni de brutális . t.amp E800-al hajtva )
(#) szergey válasza zz0323 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

A papírosnak PP-snek (noir) nincs normális mélytartománya, a "fiber" meg olyan érzéketlen, mint a régi MNC-k voltak, gyakorlatilag nem értem, hogy kinek éri meg még ennyi pénzt is kiadni érte.

A DP-35 10k fölött halott, a SAL univerzális váltók pedig egy ilyen hangszóróösszeállításhoz használhatalanok.

zsiraf84, másfelé gondolkodj sztem, ha olcsón vmi hallgathatót akarsz.
(#) zz0323 válasza szergey hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Bocs, de lehet, h nem vetted észre, de az volt írva , h abból és kész . Gondolom én, h már megvan neki. Írhattam volna én is, h legyen inkább PA (aminek 40ezer darabja, és lehet, h otthonra kicsit sokba jönne ki )
"univerzális" meg a zsíroldó szokott lenni
Szerintem olyan nem létezik h Somogyi RÉZ, vagy Somogyi KONDENZÁTOR szóval mindegy Esetleg utána lehet számolni a frekvenciának :yes:
Ha nem szabadtéren akarod használni akkor elég 2 , ha meg igen, akkor vagy 16 . Lehet, h sokaknak nem jött be, mert talán csak a mások véleménye a meghatározó számukra, na meg tervezési téren sincsenek otthon
(MNC-re rá van írva, h: "USA". Jah na igen...meg kell fordítani, mert az alján van )

14 smile, 8 "h" . Most mondjam, vagy tudod magadtól is?
szamóca
(#) szergey válasza zz0323 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Az MNC-nek semmi köze a USA-hez, kínai szemét kategória, többségük halsználhatalan. A sokdarab helyett pedig ajánlok kettőt, de az legyen jó.

Nem kell feltétlen PA, nem kell 40 000 sem, akár MNC árban is lehet kapni normális hangszórókat, épp ezért írom azt, amit.

A váltótervezés pedig nem a keresztezési frekvenciák kiszámolásából áll, az még a minimumszinthez is kevés. Az alkatrészek minősége is számít, és számít a hangszórókészlet, is, más hangszóróhoz mindig másféle váltó kell. Ezért nem jó az univerzális, amit a SAL árul.
(#) Zupp87 válasza szergey hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Én anno szerettem a két pirosszélűt..
Egyébként járódnak az új hangszóróim A szoba két sarkában vannak, a szekrény tetején a hangfalak. Mély-interferenciák ide vagy oda.. az ágyamon ülve igencsak nekitámadnak az ember mellkasának Még null-eq-val is. Hát még ha parasztvakítani támad kedvem, és csavarok egy kis mélyet az ésszerűség határáig.. És a 42Hz-es F3 mellett ott van még a kitérése, melyet még néhány autós nyomó is megirigyelne (+/-7mm lin, +/-12mm mech. egy 17-estől ) Na és a 88 dB.. Nagyon kezdem megszeretni ez a két hangszórót Bár az 582-eseket is a szivembe zártam, de amit ezek művelnek.. Ja.. csak a magasamból kéne még csillapítani.. Piszok érzékenyek a DX-ek.
(#) pista1234 hozzászólása Nov 14, 2009 /

Bővebben: Link erről a hangszóróról szeretném kikérni a véleményeteket. Media Marktban most csak 8000FT. Szerintetek megéri megvenni? vagy ennyiért lehet venni jobbat is?
(#) Kovidivi válasza pista1234 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Bass reflex?
Adatlap lapján indul 110-120Hz-ről 85dB-lel (ez még nem biztos, hogy egyezik a valósággal), aminek nem sok köze van a Bass szóhoz
Attól függ, hogy mire kellene, és hova. Ha szobába, akkor én tutira vennék egy használt Videoton hangfalat, de az igények szabják meg a keresletet.
Egyébként ha 8-10 eFt, akkor szerintem szobába:
Creative Inspire P380 , és lesz mélyed, plusz csilingelő magasod is. Hallottam szólni, meggyőző volt.
Üdv!
(#) zz0323 hozzászólása Nov 14, 2009 /

Elnézést kérek Szamócától, bár én azt hittem, hogy a smilek a megértést segítik és ilyen terjedelmű szövegrészbe nem lesz sok ennyi
A rövidítésekért pedig ismét, nem akartam hosszúra nyújtani a mondandót. :yes:
(A #554299-ben is van pár )
(#) szergey válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

A Videton hangsgárzók közül sem mindnek jó a mélytartománya, vannak kifejezetten mélyhiányosak.
(#) szergey válasza Zupp87 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Friss infó, és idevág: épp valamelyik nap láttam egy új Noire-os MNC hangszóró mérését egy másik fórumon, 100Hz volt az fs-e 300mm-es létére....
(#) Kovidivi válasza szergey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Abban gondolom egyet értünk, hogy egy átlagos, zárt Videoton dobozzal jobb hangzást érne el, mint a "Bass reflex"-es dobozzal?
(#) djyuri válasza szergey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Szia

Arra a régi szürkére gondolsz?

vagy az "újabb" kiadásra?

A réginek a 20 centis verziója 47,5 Hz (még bejáratás nélkül)
Az újat nem ismerem,de egy forgalmazó saját összehasonlítása szerint a fiber x-esek jobbak ezeknél.
(#) pista1234 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

hát az a helyzet hogy nekem egy traktorba kellene tudnátok ajánlani valami jót olyan 8-10 ezerért?
(#) szergey válasza djyuri hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Sztem teljesen mindegy, egyik sem nevezhető hangszórónak. Kb. azóta, mióta valaki kitalálta, hogy legyen egy MNC nevű izé Magyarországon.

Egyébként egyik sem újabb mint a másik, csak a membrán anyaga különbözik, papír, és a másiknál meg valami poliészter műanyag.
Gombostűt felszedni egyébként biztos jók.
(#) szergey válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Hát nem lenne ott a 80-100Hz körüli idegesítő rezonáns tartomány, az biztos.
(#) Kovidivi válasza pista1234 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Traktorba nem kell hangminőség, csak hangerő, hogy elnyomja az alapzajt Mélyed csak mélyládával lenne, hangfalat nem érdemes berakni oda, szerintem megpróbálhatod.
(#) Zupp87 válasza pista1234 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Nálunk van a családban egy traktor, öcskös használja. Megleptem egyszer egy dobozkával a beépített rádió mellé. Kb. 6-7 literes zárt doboz, benne egy 16 centis ARN5608, egy 20W-os TDA erősítővel (8 ohmra kb. 10W-ot ad le). Egész jól támogat alulról, max hangon képes elnyomni a menet közbeni motorzajt Pedig egy 82-es Belarus elég hangos..
(#) Zupp87 válasza szergey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Nagy hasonlóságot mutat a Noir1-Noir2 az egykori EclipseI-EclipseII szériához. Úgy tudom anno az I volt műanyag, és a II papírmembrános.

Nem is állítottam ezt most,csak azon felül,hogy le szoktam beszélni az élőlényeket a vásárlásáról,még néha szeretek konkrét adatokat alátenni

Nem ez kifejezetten nem jó arra....ugyanis ha a gombostű kicsit is beleakad a szőnyegbe,akkor ez már nem szedi fel. Viszont sajnos tegnap rádöbbentem,hogy a papírmembrános 13 centis orion közepem mágnese is ennyit tud...bár annak már 20 év a háta mögött van.
De csavarok felszedésére kiváló
(#) szergey válasza djyuri hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Az LB kezdetű hangszórók sosem voltak orionok, a bolgár hangszóróipar "remekművei". Olyanok is.

Egyébként sztem a 90-100Hz közötti fs egy 300mm-es hangszrónál kifejezetten konkrét adatnak minősül, és nem kell mellé kommentár, önmagában lebeszélni a kínai cuccok vásárlásáról a felhasználót.
(#) szergey válasza Zupp87 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Hja olyasmik ezek is. Csak azoknak 1,5 körül járt az elektromos jóságuk.

HB12,5/11 8 OHM
0-0918-119

Ennyi van ráírva szürke fémszerű matricával. Ezzel lett véve a láda a kezdet kezdetekor.

Hát nekem azért lenne kommentár,mert ha a 20 centis verziójánál 47hz,akkor azért kicsit nekem gondolkodóba ejt,hogy miként lehet,de legalább pontosan melyik széria lehet az,ami 100hz Fs-t produkál nagyobb átmérővel

Valószínű,hogy csak nekem nem esik le elsőként a dolog,mert talán nekem az 50% szórásba nehezen fér bele 53Hz különbség,de ettől még nem vonom kétségbe,csak nekem ebből elsőre az esett le,hogy nem free air-ban lett lemérve

Lehet,hogy neked,meg nekem és még sok másnak már elég kommentár nélkül,de sajnos (mint én régen,úgy ma mások) van még olyan,aki 30 másodpercenként rám kérdez,hogy de miért/mennyire...

De emiatt nem offolok,ha nem,hát nem derül ki

Kis plusz is legyen:
Megépítettem próbára egy ilyet
Bővebben: Link
Egy fórumon szöveggel és társképekkel,illetve "javított" méretezéssel felkapva megépítettem 40-es szóróhoz átszámítva. Egész jó lett a láda. Az alsó merevítőket ajánlanám erős rögzítéssel,mert az a láda gyenge pontja,ugyanis nagyon beremegteti azt a szóró. Megdupláztam és határozottabb lett a mélye.
(#) Zupp87 válasza szergey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Akkor azért van, h igazából az eclipse se a zárttal, se a reflexszel nem tud mit kezdeni
Következő: »»   24 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem