Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Börze
Tudom, azért lett a hozzászólás teleírva smiley-kkal. Jókat röhögtem veletek - saját magamon Köbzolinál a múltkori összejövetelünkkör (amin sajnos nem találkoztunk ), amikor leutaztam szombaton hozzá, és természetesen a börzén is. Azt is meg merem kockáztatni. hogy a vasárnapi börze hangulata olyan jó volt, mint a HE találkozóé. Szamóca írta, hogy felért egy mikro HE-s találkozóval, mennyire igaza van!
Te nem is a börzén voltál, hanem a rejtek adó erdő mélyén mint Rumcájsz, (vagy Csibészke? ) mert nem találkoztam Veled.
A Laci mondta nekem hogy neki ugysem kell , majd elszaladok érte készítsd ki a kapuba !
Akkor hozok tőle másikat, mert Cserhátkuruttyánban hiperszilből van a kerítés.
Idézet: „Cserhátkuruttyánban hiperszilből van a kerítés” Tanúsítom! :nezze:
Tessék mán kinézni, balra a második ajtó!
Idézet: Bővebben: Link (1'10") :hide: „balra a második ajtó!”
Az ilyen zenét szeretem nagyon!
Valami lehet benne. Mondtam Zolinak, hogy adok egy M magos trafót. Képzeljétek, nem kérte. Tényleg hipersil nagyhatalom lehet. A műhely alatt lehet a hipersil bánya ahonnan hozza fel a trafókat. :hehe:
Hiperszilt vet. Márpedig mind tudjuk: aki hiperszilt vet, trafót arat.
Nem érdekes, hogy Mézgáék Csöves rádiója nem gerjed, még az erős vibrációt is kibirja, Köbükinek, meg meg folyton bemelegedett, vagy begerjedt és bontotta kapcsolatot.
Hali!
Lehet, hogy az övé új-kínai volt.
Ez jó volt!
Üdv mindenkinek! Ki jön a most szombati börzére? Ha senki a törzsgárdából, lehet én sem megyek fel.
Peeeerszeee, hát nem tudtad, hogy most senki se megy?!
Most már kiegészítheted az adatlapodat, hogy ex-Matthew... :hide:
Sajnos idén nagy volt a szárazság, így a mi Zolink csak tarfót arathatott. Ismérve: a csévetesten nincs rézhuzal, azaz kopasz. Oka: a földben kevés volt a nyomelem (réz). Súlyosabb esetben (kombinált réz-és vashiány) a bőséges öntözés ellenére csak csévetestek szüretelhetők.
Enyhébb előfordulási formája a túl kevés réz nyomelem esetén a menetszám vékonyabb huzalból alakul ki a tekercstesteken, megnő a rézveszteség. Amennyiben vasból hibádzik a talajban, az épp kibúvó transzformátor-hajtások vaskeresztmetszete kicsi lesz. Ez az átvihető teljesítményt korlátozza. Naprakész kutatási eredményekre alapozva megállapítható: Az, amiért eddig a trafótekercselőt okoltuk (melegszik a transzformátor, illetve kapocsfeszültsége nagy terhelés hatására voltokat esik) összefüggésben van az aktuális év időjárásával. A fentiek figyelembevételével mindenkit arra kérek, gyűjtsétek a maratáskor hátramaradt vaskloridos, hidrogén-peroxidos, vagy éppen ammónium-perszulfátos maratót, és adjátok oda eme mellékterméket a trafó előállítással foglalkozóknak. A fentiek közül legértékesebb a komplex vaskloridos marató, mivel együtt tartalmazza - ráadásul a megfelelő arányban - a vas-, és rézkeresztmetszet előállításához szükséges anyagokat.
Sziasztok, mikor lesz a következő nagy összeröffenés, amin a HE - krémje is jelen lesz?
Üdv.
Az idén terveztünk még egy "utolsó utáni" Köbzoli túrát Janival, de lehet, hogy ez elmarad.
Ez - persze - nem azt jelenti, hogy mi lennénk a HE krémje, de hogy "benne vagyunk", azt senki nem vitathatja. Ha mégis lenne valami, akkor szólunk.
Én tavasszal megyek ismét, kollégák, megpróbálom Egyetlenemet is elcsalni rá
De előre mondom, az nem lesz jó megoldás, hogy éppenhogycsak 1 órát töltesz csak el a börzén, az kevés.
Ha a jogosítványom meglessz, akkor nem is egyet fogok
Pedig úgy jóval drágább lesz az utazás mint tömegközlekedéssel. Csak azért írom ezt, mert oly sokszor panaszkodtál, hogy nincs pénzed erre meg arra.
Barátom, de ez különleges alkalom lesz. Majd dolgozgatok, aztán valami csak lesz má'
Nekem van jogosítványom mégse nagyon tudok még feljutni sem. Nem jogosítvány kell ahoz, hogy ott legyél, hanem jármű.
Az viszont nagy igazság, hogy tömegközlekedéssel sokkal olcsóbb, mint autóval. Nem semmiért járok én is vonattal. Így 80km-re a jegy 600Ft, az autó meg kb 5 liter benzint fogyaszt, ami több, mint duplája a vonatjegynek. :yes:
Nos igen, a személyautó és tömegközlekedés esete...
Ha még diák az illető, és egyedül utazik, akkor megéri tömegközlekedni. Ha felnőtt az illető, akkor a teljes árú menetjegy közel van a benzinpénzhez, így ebben az esetben részemről a kötetlen személygépkocsi nyer. Viszont ha az ember családdal utazik, sokkal jobban jön ki szgk.-val, mint tömegközlekedéssel. Ez persze csak az én véleményem, ebbe az "egyenletbe" beletartozik az egyén lehetősége, honnan hova szeretne eljutni, és erre milyen megoldások léteznek, igencsak változó. Egy biztos! Amíg az ember diák, közlekedni ilyenkor a legolcsóbb!
És még az is számít milyen gyakran használja azt a kocsit, ha havonta 3-szor akkor már megint nem éri meg tartani, és nyer a tömegközlekedés. De nálam is az billenti a kocsi oldalára a mérleget, hogy kényelmes. Arra mész és oda mész ahova csak akarsz.
[OFF]Ha úgy lenne pénzem ,mint ahogy nincs ,akkor tuti autóval járnék. A vonat is elég zsúfolt, főleg, hogy mindenki akkor megy hazafelé és akkor jön. Múltkor a 3 kocsi helyett csak kettő jött, amikor a 3 is tele szokott lenni. Na akkor nem volt igazán kényelmes. Csak a sok holmit cipelni az állomásra, meg onnan haza az a sok.
Azt azért ne felejtsük el, hogy egy kocsinak van amortizációja. Emellett, ha lízingelt, akkor évekig muszájból casco-ja is. Így nézve: sokkal drágább, mint a tömegközlekedés. Ha azt mondjuk, hogy ezeket a költségeket fizesse az, akinek telik új kocsira, és mi használtat veszünk, máris jobb a helyzet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |