Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   42 / 211
(#) p_istvan válasza cNobody hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

A ChipCAD -nél nézd meg, ott 6700Ft (bruttó 8375), garanciával, kulturált készülékházban, usb kábellel, telepítő CD-vel, teljes funkcionalitással. Utánépíteni csak szórakozásból érdemes, ha valakinek sok szabadideje van.
(#) potyo válasza p_istvan hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Nem véletlenül volt szó Szlovákiáról...
(#) Hp41C válasza cNobody hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szia!

Ha vásárolsz, akkor inkább PicKit3-at vegyél.

Egyébként a PicKit2 klónom kiválóan működik furatszerelt alkatrészekkel (a két p-fet so8 - dip8 átalakítóval), próbapanelen. Fényképét már régebben feltöltöttem....

Szia
(#) p_istvan válasza potyo hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szerintem, lehet hogy én meszebb lakok Pesthez képest (Magyaroszág). Ha meg esetleg postán kell küldeni akkor meg végképp mindegy...
De bocs, hogy beleszóltam a magasröptű elmélkedésetekbe!
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Bővebben: Alkatrészek helyettesítése
Bővebben: Kép
A képen az EEPROM típusa nem jó, helyesen 24FC512 vagy 24FC1025. (A kontroller és az eepromok alatt vannak a hidegítő kondenzátorok.)
(#) edison14 hozzászólása Nov 10, 2009 /

HELLO !

Annyit szeretnék csak megkérdezni, hogy a szilva féle PICKIT2 programozóhoz a 3,3V-os átalakítót próbálta e már valaki, hogy hogyan működik. Esetleg egy működő kapcsolási rajzot tudtok feltenni ?

Kössz.
(#) jdani hozzászólása Nov 11, 2009 /

valaki tudna adni egy linket, ahonnan letölthető a PICkit 2 v2.40 program?.. én eddig nem találtam, csak leírást
(#) icserny válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Legfrissebb info és szoftver a www.microchip.com/pickit2 címen. Régebbi szoftverek az Archívumban.
(#) potyo válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

baj, ha PICkit 2 v2.40 helyett PICkit 2 v2.61-et használok?
(#) potyo válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nem baj, sőt inkább ajánlatos mindig a legújabbat használni, hacsak nincs valami probléma vele, ami miatt esetleg 1-2-vel régebbi verziót muszáj használni.
(#) jdani válasza potyo hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Egyébként ezzel bármilyen típusú PIC-t lehet égetni?
(#) watt válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

A programmal majdnem mindegyiket, de attól si függ, hogy melyik PICKit2 hardvert használod. A szilva féle alapból csak az 5V-osokat kezeli, függetlenül a programtól.

Azt építem meg, amit Te publikáltál. ... majd kellesz egy kis segítség.. nyákterv fekete-fehér képe, stb. Privátban, vagy itt?
(#) watt válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

A cikkben minden megvan a megépítéshez(infó, terv, programra hivatkozás stb.). Nekem nincs fekete fehér képem a nyákról, arra való a nyáktervező és a nyomtató.
(#) jdani válasza watt hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Hali!. megépítettem az égetőt.
MBRS190T3 helyett SK24A használtam, és 680uH helyett 1000µF-t. Csatlakoztatáskor, világít az USB LED-je. A program futtatásakor 2 LED villog, a középső csak halványan. és amikor a program kijön ezt írja: PICkit2 Error.
PICkit2 VDD and VPP voltage level errors. Chek target and retry operation.
Mi a gond?
(#) Hp41C válasza jdani hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Szia!

Ha 680uH helyett 1000µF-t használsz, ne csodálkozz! Nincs itt valami elírva? Az 1000uH már egy kicsit sok lesz..

Szia
(#) jdani válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

inkább 470uH?.. egyébként most veszem észre, hogy egy 100nF helyett 1K ellenállást tettem oda. (pedig a tervben 1K volt... :S )
(#) watt válasza jdani hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Lehet, hogy az említett helyen 1k van, de jobb, ha mindkettőt beülteted egymás tetejére.
Jobb ha 470uH-t használsz. A diódák jók lesznek.

legyen ott a 100nF, és az 1K ellenállás is? :O Valamit összehozok. Egyébként programbeállítás nem lehet rossz?

A reakció az lett, hogy eltűnt az Error hibaüzenet, viszont amikor kinyitom a programot, a LED-ek nem villognak.

Bocs, csak a programom volt átállítva. Ugyanúgy 2 LED villog csak, és megvan a hibaüzenet is.

Végig kell ellenőrizd, hogy a Vpp körön milyen feszültségek vannak. Ellenőrizni kell nincs-e valahol forrasztásból eredő rövidzár(FET, stb.) Esetleg egy jó makró kép(nem telós, nagy felbotásban, közelről) segíthetne, hátha valamit nem jól forrasztottál be....

Majd átnézem, hogy nincs e valahol zárlat, vagy szakadás. A mérést nemigen tudom, hogyan kell. Honnan mit, stb. itt a képek:

Szakadásvizsgálóval kéne végigmérni a vezetősávokat szakadást keresve, majd minden olyan helyen, ahol a forrasztás nem csak az alkatrészhez és a hozzá való pad-hez érhet hozzá, zárlatot keresni. Kritikus helyek az ellenállások alatt futó vonalak, és a tranyók és IC körül-alatt futók.
Érdemes lenne lemosni a panelt toluollal, bőségesen, mert sok a maradék gyanta.
(#) jdani hozzászólása Nov 19, 2009 /

van 70%-os alkoholom. Én azzal mosom a gyantát. Egy az egyben el lehet úsztatni az alkoholban, és aztán lemosni róla? Én úgy szoktam a nyákokat, hogy beteszem alkoholba, aztán kefével ,,letörlöm,, . De itt mind a két oldal kell hogy alkoholos legyen, így el lehet úsztatni kb 5 percig az alkoholban?
(#) potyo válasza jdani hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Idézet:
„A mérést nemigen tudom, hogyan kell.”

Már bocs, de ha nem tudsz önállóan néhány mérést elvégezni ezen az egyszerű áramkörön, akkor talán kicsit korai még a PIC számodra...
(#) zsoltee0001 válasza jdani hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia
Denaturált szesztől az acetonig miden jó, erős sörtéjű fogkefével érdemes átpucolni (mivel ha gyantás nem tudsz rámérni normálisan).
Van ott benne egy nyomógomb, úgyhogy a helyedbe nem meríteném bele alkoholba, mert ha belefolyik a gyanta aztán megköt, jó kis kontakthibát eredményez.

Nem látom a belső PIC Vdd-Vss-en a 100 nano hidegítő kondit (C6).
Meg amit Watt is mondott a kölső Vdd-Gnd közé is kell az 1k ellenálláson kívül egy 100 nanos kondi (elfér mellette).
Ha rám halgatsz, lepucolod, és mindent lemérsz (az lett volna a legjobb, ha minden 1-es forrasztás után mérsz).
Sok sikert!
Üdv
(#) jdani válasza watt hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

a PIC 20-as lábán (VDD) és a kimeneti ICSP port VPP-jén 2,5V-ot mértem. Ezt kellett lemérnem?
(#) watt válasza jdani hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Nem egészen. Olvasd el újra, hogy mit írtam a mérésről.
Következő: »»   42 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem