Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
A ChipCAD -nél nézd meg, ott 6700Ft (bruttó 8375), garanciával, kulturált készülékházban, usb kábellel, telepítő CD-vel, teljes funkcionalitással. Utánépíteni csak szórakozásból érdemes, ha valakinek sok szabadideje van.
Nem véletlenül volt szó Szlovákiáról...
Szia!
Ha vásárolsz, akkor inkább PicKit3-at vegyél. Egyébként a PicKit2 klónom kiválóan működik furatszerelt alkatrészekkel (a két p-fet so8 - dip8 átalakítóval), próbapanelen. Fényképét már régebben feltöltöttem.... Szia
Szerintem, lehet hogy én meszebb lakok Pesthez képest (Magyaroszág). Ha meg esetleg postán kell küldeni akkor meg végképp mindegy...
De bocs, hogy beleszóltam a magasröptű elmélkedésetekbe!
Bővebben: Alkatrészek helyettesítése
Bővebben: Kép A képen az EEPROM típusa nem jó, helyesen 24FC512 vagy 24FC1025. (A kontroller és az eepromok alatt vannak a hidegítő kondenzátorok.)
HELLO !
Annyit szeretnék csak megkérdezni, hogy a szilva féle PICKIT2 programozóhoz a 3,3V-os átalakítót próbálta e már valaki, hogy hogyan működik. Esetleg egy működő kapcsolási rajzot tudtok feltenni ? Kössz.
valaki tudna adni egy linket, ahonnan letölthető a PICkit 2 v2.40 program?.. én eddig nem találtam, csak leírást
Legfrissebb info és szoftver a www.microchip.com/pickit2 címen. Régebbi szoftverek az Archívumban.
Nem baj, sőt inkább ajánlatos mindig a legújabbat használni, hacsak nincs valami probléma vele, ami miatt esetleg 1-2-vel régebbi verziót muszáj használni.
Egyébként ezzel bármilyen típusú PIC-t lehet égetni?
A programmal majdnem mindegyiket, de attól si függ, hogy melyik PICKit2 hardvert használod. A szilva féle alapból csak az 5V-osokat kezeli, függetlenül a programtól.
Azt építem meg, amit Te publikáltál. ... majd kellesz egy kis segítség.. nyákterv fekete-fehér képe, stb. Privátban, vagy itt?
A cikkben minden megvan a megépítéshez(infó, terv, programra hivatkozás stb.). Nekem nincs fekete fehér képem a nyákról, arra való a nyáktervező és a nyomtató.
Hali!. megépítettem az égetőt.
MBRS190T3 helyett SK24A használtam, és 680uH helyett 1000µF-t. Csatlakoztatáskor, világít az USB LED-je. A program futtatásakor 2 LED villog, a középső csak halványan. és amikor a program kijön ezt írja: PICkit2 Error. PICkit2 VDD and VPP voltage level errors. Chek target and retry operation. Mi a gond?
Szia!
Ha 680uH helyett 1000µF-t használsz, ne csodálkozz! Nincs itt valami elírva? Az 1000uH már egy kicsit sok lesz.. Szia
inkább 470uH?.. egyébként most veszem észre, hogy egy 100nF helyett 1K ellenállást tettem oda. (pedig a tervben 1K volt... :S )
Lehet, hogy az említett helyen 1k van, de jobb, ha mindkettőt beülteted egymás tetejére.
Jobb ha 470uH-t használsz. A diódák jók lesznek.
legyen ott a 100nF, és az 1K ellenállás is? :O Valamit összehozok. Egyébként programbeállítás nem lehet rossz?
A reakció az lett, hogy eltűnt az Error hibaüzenet, viszont amikor kinyitom a programot, a LED-ek nem villognak.
Bocs, csak a programom volt átállítva. Ugyanúgy 2 LED villog csak, és megvan a hibaüzenet is.
Végig kell ellenőrizd, hogy a Vpp körön milyen feszültségek vannak. Ellenőrizni kell nincs-e valahol forrasztásból eredő rövidzár(FET, stb.) Esetleg egy jó makró kép(nem telós, nagy felbotásban, közelről) segíthetne, hátha valamit nem jól forrasztottál be....
Majd átnézem, hogy nincs e valahol zárlat, vagy szakadás. A mérést nemigen tudom, hogyan kell. Honnan mit, stb. itt a képek:
Szakadásvizsgálóval kéne végigmérni a vezetősávokat szakadást keresve, majd minden olyan helyen, ahol a forrasztás nem csak az alkatrészhez és a hozzá való pad-hez érhet hozzá, zárlatot keresni. Kritikus helyek az ellenállások alatt futó vonalak, és a tranyók és IC körül-alatt futók.
Érdemes lenne lemosni a panelt toluollal, bőségesen, mert sok a maradék gyanta.
van 70%-os alkoholom. Én azzal mosom a gyantát. Egy az egyben el lehet úsztatni az alkoholban, és aztán lemosni róla? Én úgy szoktam a nyákokat, hogy beteszem alkoholba, aztán kefével ,,letörlöm,, . De itt mind a két oldal kell hogy alkoholos legyen, így el lehet úsztatni kb 5 percig az alkoholban?
Idézet: „A mérést nemigen tudom, hogyan kell.” Már bocs, de ha nem tudsz önállóan néhány mérést elvégezni ezen az egyszerű áramkörön, akkor talán kicsit korai még a PIC számodra...
Szia
Denaturált szesztől az acetonig miden jó, erős sörtéjű fogkefével érdemes átpucolni (mivel ha gyantás nem tudsz rámérni normálisan). Van ott benne egy nyomógomb, úgyhogy a helyedbe nem meríteném bele alkoholba, mert ha belefolyik a gyanta aztán megköt, jó kis kontakthibát eredményez. Nem látom a belső PIC Vdd-Vss-en a 100 nano hidegítő kondit (C6). Meg amit Watt is mondott a kölső Vdd-Gnd közé is kell az 1k ellenálláson kívül egy 100 nanos kondi (elfér mellette). Ha rám halgatsz, lepucolod, és mindent lemérsz (az lett volna a legjobb, ha minden 1-es forrasztás után mérsz). Sok sikert! Üdv
a PIC 20-as lábán (VDD) és a kimeneti ICSP port VPP-jén 2,5V-ot mértem. Ezt kellett lemérnem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |