Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kadaristnak igaza van,bár ez a kb 60 fok az ennél a tipzsnál elmegy,nem fog ettől magasabb hőt termelni,de egy plusz hütőborda nem árt.Had szóljon.
Én egyszer a negyedik darlington példánnyal tudtam elfogadható hőmérsékletet elérni. Raktam fel még azért + hűtőbordát. Kb. két éve megy a gép.
Tisztelt Kandarist Barátom!
Köszönöm a gyors segítséget valószínű hogy a 68 Ohm os ellenállás adta meg magát. Most asztán jön a lomosfiók alkatrész kutatás hi hi. Beszámolok a fejleményről Baráti üdvözlettel 73/DX ha8fz
Sziasztok a képcsőcsatlakozó paneljét vizsgálva,ugye a jelzett helyek egyikén sincs érintkezés elvégre akkor nem lennének a kiképzések,egyiket másikat csak egy "paraszhajszál" választja el az érintkezéstől.. lehet mégis kéne valamelyiknek.. ja ez egy Orion Mátra képcsőpanelje
Szia!
Azok szikraközök. Nehogy összeforraszd őket!
Oké köszi az infót... szikraközök.. mindig tanul az ember
Plusz hűtőborda???
Tinédzser koromban egy sorkimenő tranzisztor elé tettem egy 12V-os ventit, amit a sorkimenő trafó 10V-jára kötöttem rá egy plusz diódával. Amikor megy a trafó, megy a venti is. Azelőtt min 120°C-ig melegedett, és azóta is működik! Szóval: moddolás hajrá!!! Kérdés: A tápegység standby állapotban is leadja az összes feszültséget?
Van olyan ami leadja, van olyan amelyik nem adja le. A szekunderről szabályzottak (optó, trafó) gyakran takarékban ketyegnek készenlétben.
Hello!
segítséget szeretnék kérni tv ügyben. a probléma a következő menet közben a tv színe elmegy és átcsap fekete-fehérbe majd visszajön és ez így ismétlődik. Mi lehet a gondja ? előre is köszi
Akkor az enyém(Vestel CTV 5131) ami primerről szabályozott, mindig leadja a feszültségeket?
Eddig csak a pdf-et nézegettem hogy megértsem, jövő hétvégén állok neki a szerelésnek(villogó Stby LED).
A Te készüléked tápja is a szekunderről szabályoz, hisz van benne optocsatoló (IC801).
Hi!
Átnéztem a panelt és átforrasztottam minden tekercset kondit és hibának látszó helyet. Ugyan az a jelenség történt . A trafó jár de nincs se kép se hang se készenléti. Mit nézzek meg konkrétan? A nagyfesz trafó szekunderét gondolom nem érdemes méricskélni multival. Azt halottam hogyha nem megy a cső akkor nincs készenléti sem , mert a begyújtott cső zárja a táp szekunder körét. Ilyen alapon szereltem múltkor az eltérítő tekercset. De akkor ezek szerint a csőnél lesz valami baj. Nem fűt és nem is csinál semmit. A trafó szekundere lehet rossz? Honnan lehetne egy philips tv-hez rajzot szerezni? Így nekem sötétben tapogatózás , nem vagyok profi
Na ácsi!
Melyik trafó jár? a táptrafó, vagy a sorkimenő(nagyfesz)? Ez a begyújtott csöves dolog marhaság. Nem zár rövidre semmi semmit. Mi a típusa?Írd meg, és akkor küldök rajzot. A táptrafó(hálózati) szekunderére vannak kötve diódák, meg elektrolit-kondenzátorok. A kondenzátorokon van feszültség?
Ezt benéztem, én az IC802-t néztem, a primerköri szabályozót...
A "takarékban ketyegés" az "S +5V" táplálását jelenti?
Az 5V-nak mindig meg kell lenni, a készenlét/vezérlő táp miatt. A többi fesz megy lejjebb. Készenlétben így kisebb áramot vesz fel a hálózatból a készülék.
a TDA2052-es nem olyan vészesen drága mivel olyan van benne
Sziasztok!
Valakinek egy ORION T2930-STXSFLAT típusú TV-jében "elfüstölt" valami. Nem akart a javíttatásával bajlódni (kb. 3-4 éves a TV), vett egy LCD-set, ezt meg nekünk adta. Mi lehet a baja, érdemes vele foglalkozni? Előre is köszi a választ.
Szia!
A sortranyó mellett szokott elfüstölni egy kondenzátor. Szét kell szedni és belepillantani.
Ez így kicsit nehéz kérdés. Ha megpróbálod bekapcsolni történik-e valami? Mennyire értesz hozzá méregetni alkatrészeket cseréni tudsz-e?
Semennyire nem értek hozzá, tök laikus vagyok.
Meg az is érdekelne, hova érdemes vinni, ahol megbízható és hozzáértő kezekbe kerül.
A tv típusa Philips 21PT1532 ha jó számot néztem
Mi az a sortranyó?
Egy kondenzátor pótlása nagyságrendileg mennyibe fáj?
A sortrvégfokozat kapcsolótranzisztoráról van szó. Ilyenkor az is tönkremegy a kondenzátoron kívül. Egy hűtőbordára van felszerelve a tranyó a sortrafó mellett. Filléres tételek a készülék árához képest.
Meg ne kérdezd, hogy mi a sortrafó Ja, és szervízbe kell vinni...
Kedves syria! A lakóhelyedhez legközelebbi szerelőhöz vidd el, mielőtt még nagyobb kárt csinálsz. A TV szerelés nem olyan dolog amit egy nem szakember egy ilyen topicból meg tud tanulni. Nem utolsósorban az életveszélyes feszültségeket ne is említsem!!! Üdv:MM
Ha igaza van kadarist-nak nem egy drága javítás. Sajnos azt nem tudom ki tud neked segíteni benne, tán ír valaki a környékedről, vagy érdeklődj a szomszédoknál. Nehéz manapság becsületes szakembert találni.
Ha megpróbáljuk bekapcsolni, akkor a készenléti állapotot jelző LED nem világít, hanem csak villog; a TV kattogó hangot ad, ami 5-10 másodperc alatt elhal; majd égett szagot áraszt.
Köszönöm a válaszokat, pont erre voltam kíváncsi.
Eszembe nem jutna otthon javítani, csak érdekelt, hogy érdemes-e megcsináltatni, mert gyanús volt, hogy egy ilyen fiatal TV így járt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |