Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tényleg volt olyan, hogy kijött belőle az 500mW, akkor elhangolódhatott (elállítódhatott a kristály(ok) illetve a dióda hőmérséklete), használódhatott a dióda, de lehet sok más oka is.
Vagy alapból sosem volt 500mW-os. Nem mindenkinek van otthon fénymérője, szemmel pedig nehéz 300 illetve 500mW-ot megkülönböztetni, főleg ha esetleg más a sugár átmérője is. Ja és nem Imre vagyok. Idézet: „Tehát,MINDEN ESETBEN CSAK 10% LESSZ LÁTHATÓ ZÖLD” Ez kristályfüggő, ahogy feljebb is írtam. Amúgy pedig egy normális KTP Nd:YVO4-es lézernek is lehet nagyobb a hatásfoka, mint 10% .
Sziasztok, van, egy zöld lézerem 100mw felszabad tekerni? És ha igen ennyit?
Mért esik vissza picit az elején lemerült az elem? Nem használtam sose 1 percnél tovább.
Mit akarsz feltekerni, a rolót?
Ha most mond valaki egy x értéket, akkor tudod mennyit is állítasz valójában rajta? Természetesen mindent szabad, ha egyszer csak nem világít és sok pénze van az embernek, akkor csak mosolyog egyet rajta, és el van intézve. Azért esik vissza a teljesítménye, mert közel nem tud 100mW-ot a lézered, csak a bekapcsolás pillanatában megközelíti.
Sziasztok!
Létszíves mondjatok jó megbízható lézer márkákat. Dragon lézerek jók? Van jobb? Köszönöm a segítséget előre is.
Szia!
Pl. Coherent, de az drága is.
Techlasers lézereket nézegetem.
Ez jó márka? Egy ilyen 75mw tudhatja azt amit ráírnak hogy 55mw? Egy ilyen megfelel egy kínai 100mw?
Mindegyik pointer gyártó (és a dióda gyártók 99%-a) kínai.
Olyan lézert-márkát keresek, ami megbízható, tudtok ilyet mondani?
Köszönöm szépen!
Coherent, newport (spectra-physics).
engem kézi lézer érdekel.
Azok közt nincs márka, legfeljebb forgalmazó. Spymodex, wicked lasers forgalmaz normális lézereket, de az árak az egekben vannak. Spymodexes lézerem volt is, jó sokba is került régen, de azzal sem volt problémám.
Wicked Lasers, Tech Lasers, Dragon Lasers, Laserglow márkák közül melyik a legjobb?
Ezek jók?
Jók, de garanciát nem mindegyik forgalmazó vállal. A wicked az vállalt régen, talán 1hónapot.
És hogy tudom megrendelni, megvámolják?
Minden forgalmazó leírja, mit kell csinálni, hogy rendelést küldj nekik. Vám lehet rá, de az esetek többségében nem szórakoznak vele, leginkább csak a nagy értékű, biztosítással rendelkező cuccokat vámolják.
Köszi, a gyors választ szerintem Dragon Lasert választok vagy Techlasers.
Ezek ügye jó márkák megbízhatóak? Van itt valakinek ilyen? Mért lehetet az, hogy már 2db lézerem tönkrement. Mindegyik bekapcsolás után visszaeset. Elemcsere sem segítet majd rövid idő után besse kapcsolt. Köszönöm!
Ismét elmondanám, hogy ezek nem márkák, hanem forgalmazók, ez nagy különbség.
Miért mehet tönkre? Leejted, potikat csavargatsz benne, gyári hibás az egész úgy ahogy van.
Mire írtad, hogy "gyári hibás az egész, úgy ahogy van"
Olcsó lézerekre?
Elsősorban.
Sziasztok!
Ezek a márkásabb (forgalmazok) lézerek mért drágábbak jóval, mint a jóval olcsóbb pár $ lézerek? Mivel tudnak többet? Azonkívül hogy vállalnak garanciát. Köszönöm szépen!
Ezt nem akarom elhinni...
Érdekelne mennyi a teljesítménye egy pointernek abban a távolságban ahol elkaphatta a pilóta szemét, nem beszélve arról, hogy mivel nem állványon volt a lézer és nem volt falhoz kötözve a pilóta az az idő amíg a szemét érhette olyan rövid, hogy abban sem vagyok biztos, hogy felfogta mit látott. Szerintem ez hülyeség (hacsaknem külön erre építettek lézert, optikát és mondjuk besegített a NASA) A másik, hogy a "sima" pásztázók (nem tudom pontosan mi a nevük azoknak a fényeknek amik a felhőket pásztázzák diszkók tetejéről) szerintem sokkal erősebbek, nagyobb foltot is világítanak és hosszabb ideig is világíthatnak szembe valakit ha a többi körülmény változatlan és ezért még nem hiszem, hogy megbüntettek volna bárkit is. A harmadik ami érdekelne, hogy csak neki volt pointere és besétált a rendőrségre, hogy ő volt???
Mondjuk a cikk nem tudom mikor íródott, de néhány hónapja nagyon megszigorították USA-ban a pointerek teljesítményére vonatkozó szabályokat, így külön azért is lazán lecsuknak valakit, ha rendelkezik erősebb pointerrel. Bár ezt így nem nagyon lehet kivitelezni, hogy a vámosokat meg a rendőröket kioktatják, hogy melyik lézer milyen teljesítményű, ezért ez -mint sok más ostoba jogszabály- betarthatatlan, és ilyen idiótákat vesznek elő, akik annyira hülyék, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hatóság ránézzen, mi a francot csinál a lézerével, és megbüntetik, hogy példát statuáljanak, és így próbálják rábírni a többi embert, hogy ez törvényellenes.
Amúgy a reflektoroknál egy kicsit más a helyzet, mert a lézer, mint fényforrás nagyon pontszerű, ha az emberi szem véletlenül olyan állásban van, hogy a fókusztávolsága éppen akkora, hogy a lézerfény forrásának távolságát látja élesnek, akkor bizony a szem hátuljára is pontként fókuszálódik (ugye ez elég egyértelmű), és sokkal nagyobb energiasűrűség miatt látáskárosodást okoz. Az persze hülyeség, hogy valaki képes kézzel rátartani akár 100 méterre lévő gyorsan mozgó célon a lézert.
Helló!
Lenne egy olyan kérdésem lenne hogy a Ebay zöld lézeremnél miért van az hogy megnyomom a gombot és először gyengén világit és ez huzamosabb idő után erősödik ki a maxxra? A választ eléőre is köszönöm!
Sok oka lehet. Gomb, meghajtás, kristály is.
És mivan ha a dióda úgymond hideg? Mert csakk akkor ad max krafot ha már érezhetően meleg.
A hullámhossz változás miatt a kristály hatásfoka megváltozhat, ezért említettem a kristályt is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |