Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   799 / 2208
(#) kocos válasza PetAd hozzászólására (») Nov 22, 2009
Most erre csak azt tudom mondani, hogy a boltban van 2000-es, és vegyél olyat !
(#) PetAd válasza kocos hozzászólására (») Nov 22, 2009
Praktikerben ez volt a legnagyobb, nem tudom hol lehetne még venni. Az eredeti szorítójával és kicsit koszos felületekkel se volt semmi morgás, tehát a házi szorítóm nem teljesen jó. Most összeszorítottam rendesen egy vastagabb acél lemezen és alig volt hangja, az a gondja szerintem, hogy a 2 rész középen nem szorul össze rendesen.
(#) mark.budai válasza biji hozzászólására (») Nov 22, 2009
Köszi, hogy megírtad, én is SM85B méretű magokat fogok kimenőnek használni. Lehet, hogy az enyémek nagyobbak, pontosan nem tudom, mert angol szabvány.
Nekem 1db EM84 lesz, a meghajtófokozat végéről fogom neki adni a jelet.
Jó olcsón vetted a magokat!
(#) kocos válasza PetAd hozzászólására (») Nov 22, 2009
nincsenek meg az eredeti bilincsek?
(#) PetAd válasza kocos hozzászólására (») Nov 22, 2009
Megvan, csak amikor leszedtem, hogy tekerjek rá a fűtésnek akkor letört egy kis fül ami összetartotta a keretet, pedig óvatosan, lassan hajlítottam ki.
(#) biji válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2009
Én ilyennel, mi csak "dörzsinek" hívjuk szoktam csiszolni a szalagmagokat + a nyákot is.
Villamos műhelyben használjuk nagy mágneskapcsolók /DIL622/ érintkezőinek tisztítására.

Dörzsi.jpg

(#) zoly15 válasza biji hozzászólására (») Nov 22, 2009
Valami ilyesmit használunk, használnak rézcső tisztításához. Intéztem itthonra egy két félig használtat, nyák tisztításra első osztályú!
(#) biji válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 22, 2009
Pontosan.
(#) kocos válasza biji hozzászólására (») Nov 22, 2009
ez olyan, mint a skót szivacs .. :nemtudom:

CHZ ! Pénteken vettem 0,8-a nyákot egy A4-est, már maródik a réz róla, ezzel lesz szétosztva a cséve, ahogyan mondtad/mutattad. Kösz a tippet!
(#) jampi válasza kocos hozzászólására (») Nov 22, 2009
Hálózati trafó szeretnék tekerni, ha jól láttam a múltkor te is ilyesmit csináltál. A menetszámokra lennék kiváncsi. 250-volt anódfesz és fűtés kellene.
Van egy adatom: kivancsi vagyok,vajon jó ez?
primer: 1120-menet-0,35 mm
szek: 1200-menet-0,2
szek.-fütés-34-menet-1,5 mm
Keresztmetszet:50x35-175. cséve mélység 16-mm 30watt-ra kellene, 4-db el84-es csö.

(#) mayky válasza jampi hozzászólására (») Nov 22, 2009
Tehát 17 cm^2 a vasad ? Akkor felesleges 1120 menet
elég lesz 630-640 menet. 0,55-0.6 a primernek, de ez ki kell számolni.
Célszerű úgy számolni, hogy a cséve felébe férjen el a primer és az ezt elszigetelő réteg.
(#) mayky válasza jampi hozzászólására (») Nov 22, 2009
Ez milyen vas, ha valami hipersil, akkor még kevesebb is lehet a menet, és még vastagabb derótból.
(#) jampi válasza mayky hozzászólására (») Nov 22, 2009
EI vasmag 105x88x50 mm
(#) djhans válasza biji hozzászólására (») Nov 22, 2009
Nagyon szép munka! Jók a trafóid is!
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2009
Szép lehet! Bár nem hiszem, hogy annyira elterjedt típus!
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2009
Nekem is van egy működő tipus
(#) ferencferenc válasza Müszi hozzászólására (») Nov 22, 2009
Hali, nekem van egy EM4-esem...hogy tudom megnézni, hopgy jó-e egyáltalán?
(#) mark.budai válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 22, 2009
Építsd meg hozzá a kapcsolást, ott van a kapcsolások közt, a varázsszemeknél Müszi cikkje.

(#) Nagy Tamás hozzászólása Nov 22, 2009
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata 6n6p orosz csővel kapcsolatban? Szereztem vadi újakat tök olcsón( 600ft/db) gondoltam összehozok egy kis csöves végfokot vele. A rajz egy orosz forrásból származik. Jó cső ez?
(#) CIROKL válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Nov 22, 2009
1 darab csőből kihozható 2-2,5Watt , a rajzot ismerem pont tegnap kaptam . Viszont a csöveket vehetted volna olcsóban is ,itt a hirdetésben szokott lenni 350 forintért ?
(#) LengyelMisi válasza seedz hozzászólására (») Nov 22, 2009
Szia! Olvastam mindenki véleményét és mindenkivel egyet értek. Olyan fába vágod a fejszéd, ami még tapasztalt amatőröknek is nehéz. Bár én húsz éve végeztem a sulit de mégsem vállalkoznék nyugodt szivvel egy csöves végfok épitésére. Mert: 1, A csöves végfok felépitése jelentősen más (bár már épitettem) teljesen mások a fesz és áram viszonyok, ismerni kell, mi az a katod, anod segédrács, az átmenetek, tudni kell a csőnek a paramétereit, terhát az itt hozzászólók csak segitenek, és lassan. Adnék egy rajzot ami kezdetnek nem rosz, de segitek. Ha elfogadod. Üdv Misi.
(#) mark.budai válasza LengyelMisi hozzászólására (») Nov 22, 2009
Szia! Na nem azért, a rajzot adhatod, de seedz nem hiszem, hogy fog írni, mert 3 hete volt itt, de nem is írt nekünk a témába...
(#) Nagy Tamás válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 22, 2009
Ú akkor nem is olcsó. Ellen ütemben működik a két csőfél a rajzon .ilyesmi a te rajzod is?
Szerintem ugyan az ? de mingyart előkeresem !
(#) CIROKL válasza LengyelMisi hozzászólására (») Nov 22, 2009
Szia ! Üdvözlet a fórumon meg a csöves topikban ! Semmi gond a dátumot azt nem nézted ? viszont írod hogy 20 éve már hogy végezted a sulit . Elhiheted a csövesben azért azóta sem nincs uj csak ujjabbak vannak ! Szerintem kezdetnek nézegesd át ezeket : Csövesek ! Mennyit változott a világ vagy nem ?
Itt a rajz 6H6P

6H6P.jpg

(#) Nagy Tamás válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 22, 2009
Igen igen! Ez az!
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 22, 2009
Átnézted a nyákot?én a hétem meg akarom csinálni már tekertem neki kimenőt is
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 22, 2009
Jó kis rajz! Meg van adva minden. Jó lenne egy ilyen kis PP. Annyit tud mint egy PCL86 SE, de ez PP és triódás Doncsonak vannak jó trafói ehhez: 3,2cm2-es SU magok. Doncso próbáld ki!
(#) CIROKL válasza fleta hozzászólására (») Nov 22, 2009
Megnéztem csak mert még többre nem futotta ?
Következő: »»   799 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem