Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Helló! köszönöm a segitséget ki cseréltem sorvégtranzisztort lás csodát jó lett.
Fényképezd le. Nem konvergencia-hibáról van szó? Akkor valamelyik csövet elmozdítottad.
Szia kadarist! Hagyjam a vason? Hová kössem vissza az indítótekercs másik végét? Maradjon a nagyfesztekercsen csak az egész tekercset rakjam a vas mellé?
NF tekercs nélkül kell valóban elsőzör kipróbálni,hogy van-e 24-25V táp. A 10V-os zénert nem kellett cserélned? Nem lett zárlatos?
A Vidinél a segédtekercs bele van öntve a malomkerékbe. Az Orionnál a segédtekercs bele van pattintva a nagyfesztekercsre, arról könnyen leválasztható. Az Orionos kistekercset hagyd a vason, és a nagyfesztekercset vedd le a vasról. Ha nincs különálló kis tekercs(Vidi megoldás), akkor az gáz, mert így nem tudod függetlenítenné tenni a nagyfesztekercstől.
Légrés van?
Szia a 10V-os zéner megúszta,nem mértem zárlatosnak,bár ez a "hangpuffogás..." ,van egy vidi panelem amin van,úgyhogy mind1 mit mértem majd kicserélem..
kadarist az eredeti ami benne volt az tuti szar mert körkörösen repedt,még a kis tekercs is levált,de megvan,azzal kipróbálom.. csak emlékeznék hogy melyik lábakra is volt kötve...
11,12 láb, a fázis fontos! A képen látszik.
megtaláltam a nagy kupiban az indítótekercset,már csak arra kell rájönnöm hogy a primer hanyas lábaihoz kell kötni a két kivezetést
Igen köszi,ugyanott ahol a vidinek is van,aztis oda tettem,a kis tekercs egyik kivezetése hosszabb mint a másik,éppen ezért gondolom hogy ez megy a távolabbi azaz a 11-es lábra.. holnap ki is próbálom és jelentkezem a fejleményekkel,köszönöm a segítséget
Nemtudom lehet..... most hagyom majd ha lesz kedvem megint szórakozok vele......
Hali
senki nem tud segiteni az eeprom hibámon?
Opciózásra gondolsz?
Szépjonapot mindenkinek.
Napokban hozzám kerult egy régi tv ALIEN CTV5131, mivel nincsen hozzá kapcsolási rajzom, nemtudom meg doktorolni hiányoznak belölle alkatrészek. PL: sovvékfok tranyo, meg a táp is hiányos. Ha valaki tudna a kapcsolási rajzot hol találok nagy segitség lenne Köszi
Sziasztok! A kis indítótekercset feltettem,légrésre ügyeltem.. majd bekapcs.a hang tiszta lett lement róla az ütemes puffogás,viszont fél perc múltán elkezd füstölni a primer mellett egy R716-os nevű ellenállat,a képcső nem izzik,sőt a glimm lámpa sem ég,és a 470µF 40V-os kondi lábain alig emelkedett a vesz.. most 13V van rajta
Zárlat van a G2 vonalán. Nézd meg a füstölő ellenállás melletti diódát, és az összes ide kapcsolódó alkatrészt, a képcsőpanelen is(7l vezeték). A képcsőre jó irányba van rádugva a panel?
Sziasztok! Oké végignézegetem,behoztam a tv-t a szobába így könnyebb lesz.. Forródróton értekezni... a diódát mérve 0.35Mohm-ot mértem...
Ja amit tanácsoltál,hogy nézzem meg a kondit,szerintem rossz,az értéke 4u7F 350V,én találtam 2db 2u2F 350V-ost szerinted párhuzamosan kötve jó lesz?
Jó lesz a párhuzamos kötés a kondinál.
Forraszd ki a füstölős ellenállást, indíts úgy, és nézd meg így a képcső fűtését.
Szia! Hát izé.. még mielőtt érdemben csinálhattam volna bármit,meghalt az a rohadt BU... kiforrasztottam és B-E közt 350ohm... bugott a gép és vége meg se nyikkan.. holnap 2db-ot veszek,vagy szerzek egy 25V-os tápot
Hát sajnálom,holnap majd folytatjuk ha leszel...
Én itt leszek. A rendszertáp 26,5V Orionnál, ez a cél. A külső tápról való hajtás nagyon célravezető ennél a típusnál, főleg ilyen "szorult" helyzetben. A képcső nem levegős véletlenül? dobj bele BU508-at, vagy valami erősebbet. Amúgy van egy halom ilyen tévém, szívesen adnék belőlük. Nagyon szerettem őket!
sziasztok ugy lepett be a szervizmenube hogy itt lépett be aztmondta mindenbe belepiszkált decsak egy kicsit igazad volt a tv tipusa cw28d83n elnéztem ha vissza tudom hozni a gyári éertékeket kérlek segitsetek köszönöm szépen tibi udv . mármint innen kért segitséget
Van itthon nálam egy működő Vidi Szuper Star 24-es gép,arra dugva a csövet izzik rendesen,hát nem tudom... azért megyek és méregetek így is lehet halott állapotában... még isteni szerencse hogy most nem vágta ki a biztit és még mást... tényleg a D706-os diódát megmérem,nem-e küldte el.. most csendesen hunyt el a rohadék,nem úgy mint legelőször
Rakj bele erősebb tranyót ilyen próbálgatós helyzetben a BU326-ok nem nagyon szeretik 230V-os hálózatot amúgy sem.
köszönöm szépen kadarist este leszek udv tibi
Sziasztok.A Samsung-tvs vagyok.Szóval kicseréltem a kvarcot,12MHz való bele.Csere után érdekes dolgok kezdtek történni...Mondanom sem kell,hogy semmivel sem reagált jobban a távszab-ra,mint elötte.Szóval a tv elején a Led néha magától villan párat,és magától kiírja teszem azt,hogy tv2text,bla-bla,és az OSD szerint magától átvált Scart1 ről tuner bemenetre,és azonnal vissza.Scart forrasztásokat átnéztem rendben vannak.Visszacseréltem a kvarcot,távszabra 10percig reagált rendesen,majd utána szinte sehogy.Lehet,hogy proci-hibája van?A procit is átforrasztgattam,de hibát nem találtam,ami kontaktra utalna.Tippeket várok,és kb.milyen árban lehet a rendszer procija? SAA5297 a proci típusa.Köszönettel!
Akkor az 508-ast ajánlod,egyébként a 100ohm 10W-ot megint repítette.. én is szeretem ezeket a gépeket.. ill csöves és tranzisztoros technológiát,inkább a fekete-fehér gépek érdekelnek,a Vidi Super Star 24-es másodtévéként üzemel.Én inkább csöveseket gyűjtök,de a csövesek mellett ez is ott árválkodott,és gondoltam meglesem,és ha meglestem addig nem nyugszom míg meg nem nézem hogy milyen kép van benne..
Jó kis Sensorion. Első készülékem volt. Régi szép idők...
Sziasztok! Nem tudom,hogy mennyire vág ide ez a kérdés,de nem tudom,hogy hol kérdezhetném meg,így hát itt kérdezném,hogy sikerült-e már valakinek enyhe karcot "eltüntetni" a képcsőről,vagy nincs-e valamilyen anyag,ami kitöltené az "enyhe karc mélyedést"? Azért kérdezem,mert kaptam egy menüs,nem is régi tv-t. Nincs semmi baja,csak azért adták nekem,mert zavaró volt a pár karc,ami ráadásul a képcső közepén van... Ha valaki tud ebben tanácsot adni,akkor légyszi írja meg. Persze az is lehet,hogy csak a képcsőcsere lesz a megoldás... Köszönöm előre is. Üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |