Fórum témák
» Több friss téma |
Nem pont az Ubuntuval, de csináltattam RAM tesztet. (Asszem Hiren CD valamelyik tesztjével) Persze tudom, az még semmit nem jelent. Majd szerzek egy kölcsön memóriát és megpróbálom azzal is.
Egyébként pont az Ubu. volt amivel olyan lassan bootolt. KÖSZÖNÖM mindkettőtöknek !
[quote]A cd szerintem nem lehet hibás, mert pl. másik gépben normális módon bootol.[quote]
Nekem ez azt jelentette, hogy az olvasó nem hibás, mert egy másik gépbe rakva jól működik.
Bocs, ha nem voltam egyértelmű. Tehát a fissen megírt - nem karcos - cd lemezt áttéve teljesen másik PC-be abban normálisan bootol. Ebben a hibásban pedig meghajtót is cseréletem már(ami biztos, hogy jó volt)
Sorry....
Sziasztok az lenne a problémám hogy a számitógépemet mikor telepitem és bejön az xp telepitője akor a kép elkezd repkedni de miután befejezte a telepitést abamarad és rendesen müködik a monitor az tuti jó mert egy másik gépel gond nélkül végigmegy a telepitő
Szevasztok!
Egy már többször ielőforduló problémára keresném a választ. A számítógépem több esetben, - nem meghatározható időközönként, - akár 1 hét kihagyás után is -, négy hosszú hangjelzés után kikapcsol. Nincs hibaüzenet, nincs kékhalál sem. A hangjelzés két különbötő ferekvencián magasabb-alacsonyabb ismétlődik. Leginkább videó szerkesztéskor fordul elő, de volt már interneten böngészés közben vagy töredezettség mentesítéskor is. Szerintetek mi az oka? Eőre is köszönöm segítségeteket!
Valamilyen túlmelegedésre gondolok, és az alaplap le is állítja a gépet, mielőtt valami károsodna.
Illetve ilyen alaplapi hangjelzéseknek valahol utána lehet nézni, mert mindegyiknek van jelentése.
Szerintem poros a géped a procihűtő és a borda közelében. Túlmelegszik és a védelem lekapcsolja a gépet. Tölts le valami hőmérséklet figyelő progit és nézd meg hogy nem melegszik e nagyon a proc.
Üdv. A CPUID HWMonitor -t rakd fel.
Ez a program visszafele is kompatiblilis, illetve a legujabb szenzorchipekkel is. Ahogy a többiek is írták, és szerintem is csak hősokkot kap a géped. Ezért ezt a programot ajánlott felrakni. Az everest nekem pl nem jelzett ki pontos értéket több számítógépen sem.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszaitokat, segítséget jelentett. Igazatok volt a processzor melegedett veszettül. A CPUID HWMonitor telepítése után 90 C fokos hőmérsékletet mért, majd terhelés során 98 C foknál kikapcsolt. Eddig is tisztítottam a gépet, de most a proci ventillátorát is levettem, hát ami ott volt... Tisztítás után rendben működik 55-60 C fokon. Mégegyszer köszönöm a segítséget. Sziasztok
Sziasztok!
Az asztali gépemen előjött egy olyan hiba, hogy ha le akarom állítani, akkor nem áll le. A winből kilép és újraindul a gép, mintha csak újraindítottam volna a gépet. Egy olyan hiba is van már régóta, hogy amikor újraindul, boot-olás után annyit ír ki, hogy hiba a rendszer indításakor. Ha a gépet kikapcsolom, majd egyből be, akkor megy rendesen. Ez a hiba annyira nem is érdekel csak, hogy miért nem áll le, amikor azt mondom neki.
Most visszaállítottam a biost a gyári beállításra, eredmény semmi. Szerintem valami hardveres hiba lehet a dolog mögött, mert a merevlemez az leáll, lehet hallani csak utána a tápnak is le kellene, ami megy tovább, így újra elindul a merevlemez is. Ugyanolyan hangot ad ki a merevlemez, mint amikor rendesen áll le, lehet hallani, hogy leáll, majd újra felpörög. A fene sem érti ezt. Mindjárt adok neki egy Ubuntu Live cd-t és ha ott is ezt csinálja, akkor a program hiba kizárva.
Naszóval. Ubuntu Live cd-ről boot-olva, majd onnan kilépve rendesen leállt a gép. Szóval valami a win-en belül vacakol. Már csak rá kell jönni, hogy mi.
Csináld végig itt a "További Információ" alatti első 3 lépést, és nézd meg, nem dől-e utána kék halálba az oprendszer leállításkor.
Ha nem, akkor magadra és a netre vagy utalva, mivel 979000 találat ebben a témában nem lehet véletlen a Google-ben... Gyakorlatilag BÁRMI okozhat ilyen hibát.
Bejött a kékhalál. Hiba: Stop: c000021a (helyrehozhatatlan rendszerhiba). A rendszerfolyamat(windows logon process) váratlanul félbeszakadt. Állapot:0x00000000 A rendszer leállt.
Ennyit ír ki. Erre valami megoldás?
A DrWatson 0 hibát hoz ki, helyzet változatlan. próbáltam már az utolsó helyes konfig indítását is, eredménytelenül. Mára be is fejezem, ennyi elég volt mára a winből és marhaságaiból. :yes:
Sziasztok!
Nekem egy elég kacifántos problémám van. Húgomnak építek egy gépet. Konfig: 1200MHz AMD Duron proci, 256 MB SD RAM, egy őskori lelet videókari (még PCI foglalatú) és egy 1,7 GB-os winchester kövület A lényeg, hogy XP-t akarok rá telepíteni, beboot-ol az XP CD-ről, ha jól tudom az első fázis, hogy fájlokat másol a vinyóra. Amikor ez kész, sötét képernyő és ugye jön az a rész ahol el kell fogadni a licenszerződést, ezután kikapcsol a gép, DE nem akárhogy! Leáll a gép és a power LED tovább világít. Ezután hosszan nyomom a power gombot, kikapcsol a LED, majd megint benyomom és ekkor a gép újból bekapcsol és kezdődik előlről az egész. Még azt hozzátenném, hogy míg sikerült belőni az IDE eszközöket (kb egy 20 percet vacakoltam vele) és közben is fellépett a hiba, tehát ugyan így leállt a gép. Hogyha esetleg valaki tudna mondani egy jó tanácsot vagy bármi azt megköszönném!
Elsőre két ötletem van:
1. BIOS frissítés (ha még nem volt XP azon a lapon), 2. vinyó csere
Az alaplapon már volt XP, így ez kilőve. Nemsokára viszont akkor kipróbálom egy másik winchesterrel. Köszi a tippet, majd jelentkezem.
Én először egy jó erős RAM tesztet engednék rá, aztán nekiesnék egy biztos táppal, a HDD-t csak a harmadik helyre tenném mint lehetséges hibaforrást, bár nem kizárható.
Ne szutyakolj vele, engedj rá egy frissítő telepítést.
Nekem is többször csinálta, eddig más nem segített. Néha volt hogy a hálózat teljes letakarítása és újratelepítése megoldotta, de nem mindig. Azóta ha ilyen van CD-be, frissítés, 15-20 perc alatt megvan az egész, és minden marad a régi (mármint programok, beállítások). Ne várd meg míg teljesen fejreáll, mert akkor már csak a format C segít!
Sziasztok!
Adott egy alaplap, Gigabyte EP43-DS3 Bővebben: Link ezen van egy ALC888 integrált HD audio Bővebben: Link Annyi vele a probléma, hogy szörnyen zajos. Hallani mindent, a HDD működését, egér zaját, ciripel. Olvasgattam fórumokat, olyanokat mondanak, hogy tiltsam le az összes használaton kívüli audio ki-bemeneteket (le van tiltva mind), meg húzzam le az optikai meghajtók audio kimenetén lévő csatlakozót (ami alapból nincs is rajta, mert IDE kábelen keresztül küldi már a Windows 2000 óta, ha jól tudom). Most úgy néz ki, hogy egy darab füles van rádugva az első hangszórók kimenetére, a többi némítva van, és zajos, ha erősítőre kötöm, akkor még hangosabb a zaj. Analóg módban használom. Oldott már meg valaki hasonló jelenséget? Tudom, hogy az alaplapi hangkártyák semmit sem érnek , de úgy néz ki, hogy rejtélyes módon meghalt az Audigy-m (SB0570) --egyszer csak eltűnt a hang, eszközkezelőben nem látni, másik PCI slotba dugva nem ismeri fel az oprendszer, másik gépben szintén nem megy--, ezért ideiglenesen az alaplapit használom, csak ott van az a pattogás, ciripelés, amit meg kellene szüntetni valahogyan.
Szia!
Én is ilyen problémával küszködtem. A megoldást egy PCI-os hangkártya beépítése jelentette. Nem fordítanak túl nagy figyelmet a gyártók az aleplapi codec zavarvédelmére.
Sziaztok!
Na szóval, megpróbáltam az én tápommal ami az én gépemben van, megpróbáltam másik winchesterrel, akkor próbáltam olyat, hogy külön-külön kiszedem a 128 MB-os SD RAM-okat de ugyanígy fennáll ez a probléma. Egy érdekesség: rádugtam a voltmérőmet a 12V-ra és kb 12,45-12,48V között ingadozott a feszültség, és amikor leáll a gép azelőtt egy pár másodperccel hirtelen megugrik a fesz. 12,60-ra majd 12,70V-ra. Majd amikor eléri kb a 12.70V-ot ekkor kapcsol le a gép. Tehát én arra gyanakszok, hogy az alaplap letiltja a tápot, hogy tovább menjen. Akinek van valamilyen tippje az írhatna, köszönöm!
Helló.
Nekem is volt ilyen probélémám: Winamp muzsikál, erősítő bekapcsolva.Valamit éppen javítottam és kellet a hangjel ezért kihuztam a jacket a hangkaribol (na ezt nem kellet volna), késöbb visszadugva már a zene zajos, az egér mozgatása hallatszik, vinyó ugyszintén. Na igy ment kb 2 hétig mig meg nem untam, ekkor XP ujra felrak, driverek telepit, láss csodát most minden ok. Azóta bekapcsolt erősitőt soha nem húzok ki a gépböl ! Üdv.
Nem hiszem, hogy segítene egy re-install, mert úgy lett felrakva a rendszer, hogy az alaplapi hangkártya tiltva volt. Szóval most volt elérhető legelsőnek. Végig próbáltam minden lehetőséget, ugyan olyan rossz. A megoldás valóban kadarist által ajánlott új hangkártya. Csak tudnám, hogy mi is történhetett a mostanival.
Egyik haveromnak szintén ALC888 van az alaplapon, és sima fülessel hallgatva egy pisszenés nincs benne, mondjuk az komolyabb alaplap, mint ez. Ott legalább foglalkoztak a zavarszűréssel. Bekapcsolt erősítőt nem választunk le jelforrásról, főleg nem szgépről |
Bejelentkezés
Hirdetés |