Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ne gerjesszük már szegény EI vasat 1,1 T indukcióval ! Pláne, ha nem Waasner, vagy VAC, vagy hasonló jó minőségű termékről van szó. 0,9-1 T, de én 0,8-cal szoktam erősítőbe hálózati trafót tervezni, ha nem akarom, hogy zúgjon, meg össze-vissza szórjon mindent. meg tojást sem akarunk rajta sütni ugye ?
Hát , kicsit alábbhagyott az öröm, mert találtam 9,5cm2-es SM magot mindennel, gyönyörű állapotban, kompletten, de csak egy darab, illetve van EI ez 7,5cm2 de ebből van kettő egyforma, ez nem lenne elég a PP-nek?
Ja meg találtam kettő hibátlan EM84-et tesla és ez is szép állapotú, ezek is beugranak majd a sasziba. Üdv.
Mekkora lehet a terhelés A?-mA?
8-db csö lessz benne -4 db el 84 -3db ecc83 es gz 34
Van két db SU magom 8cm2-es. Sturbi szerint SU-ból a kisebb keresztmetszetű is felér egy nagyobb SM maggal. Azokat elviheted ha kell.
Az az amihez kell a cséve? Mit kérsz értük?
Üdv.
Ugyan nem tőlem kérdezted, de van itt két rajz is, ami az általad említett elv szerint lett tervezve (nem én csináltsam őket).
Nekem is szórni szokott már 1 T-val is, hagyományos szilíciumos vassal 0,8-0,9 T-ig szoktam elmenni csak.
Papíron szoktam számolni, de már régóta csak többé kevésbé saccolok.
Igen, kell hozzá csévét reszelni. Ingyen viheted.
Pl.: R4901, de több típuson is használták. Megkaptad a kimenő tervet?
wow, akkor elfogadom, majd adok érte valami
Van két Colorstar magom, 13-14cm2 darabja. Fojtónak szántam, de oda túl nagyok. Érdekel?
na, ez nem hangzik rosszul! Egyformák? EI ? vagy SM?
Idézet: Eggyik sem ! A color trafó az SU méghozzá szép nagy félelmetes méretű „EI ? vagy SM?”
Teljesen egyformák. 15*8,5*5cm-es a vas külső mérete plusz az összeszorító keret. Jó nehezek.
Nem rossz, cséve is van, vagy azt gyártani kell?
Üdv. Idézet: Eggyértelmű NEM Azok a vasak mint írtam is félelmetesek KB300Watt körüliek ? ITT a táblázat ebből talán pontosan meglehet az értékei alapján saccolni mindent ! „Kell akkora egy PCL-hez?”
Talán az SU90b-hez áll legközelebb ami 610W.
Értem, köszönöm. Bár a GU 50-hez jó lehetne, de nem valószínű, hogy a PCL után kelleni fog egy SE.
A táblázatban szereplő SU48B-jeim vannak, de az meg csak 3,6cm2, bár lehetne belőle SM-eket csinálni, mert van 4, na majd kitalálom, hogy legyen. Köszönöm az információt.
Az SU 90b az más méretű ! nekem van Color trafóm is meg van SU90B is ithon De ha kell akkor pontosan letudom mérni a pontos külömbséget a kettő közt ?
Tudom, hogy más a mérete csak a táblázatban ahhoz áll legközelebb a mérete.
A két db SU 8cm2-es mag jó lesz neked! A Colorstar trafók szerintem jók lennének 50W-os PP erősítőhöz is kimenőnek.
Sikerüt kimérned, hogy az egytranyósoknak mennyire egyenes a frekimenete hangszóróval? Én tegnap kimértem egy kimenőtrafósat. Hát nagyon inkorrekt volt.
Annyit kérdeznék, hogy van különbség a 8cm2-es SU-d , a 7,5cm2 es EI-m és a 7,5cm2 es SM-em között?
Próbálom kihozni, melyik a leg megfelelőbb, és a legegyszerűbb megoldás. Azért kérdem, mert pl ha nincs különbség a te Su-d és az én EI-m között, akkor nem küzködök a csévével, rátekerem az ei-re, de például a méret is egy szempont, a kisebb nekem a jobb, no ezért kérdezem van e különmség a három mag között a hangzás tekintetében, vagy ennek fényében mindegy melyiket választom, egyaránt jó hangjuk lesz? Üdv.
Sziasztok!
Tudtok valahol egy boltot, ahol akár bontott kimenő trafókat lehet venni? Nem konkrét alkalmazáshoz kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |