Fórum témák
» Több friss téma |
egyszerubbnek valoszinu egyszerubb, de ahhoz kell egy midi interface, es nem utolso sorban egy midi-s vezerlo.
a dmx pult meg mar megvan neki. igy ez a koltseghatekonyabb megoldas
Sziasztok.
Tudna nekem segíteni esetleg valaki abban, hogy itt pesten és környékén hol lehetne beszerezni PIC16F876-ot és DAC8800-t? Éppen egy DMX ről analógra fordító áramkört építek éssss hát most kicsit megakadtam. A DAC-ot ha lehet pótolni valami egyéb típussal nekem az is megfelelne. Ja és használt is érdekelne ha valaki tud. A kapcsi rajzot mellékelem ha valakit érdekelne. Segítségeteket előre is köszönöm.
Hűű, ez egy kicsit kemény kapcsolási rajz lesz
Majdnem olyan, mint az RGB LED vezérlő! Ott is ilyen tekerős kapcsolók vannak a címzéshez! Van Budafokon egy üzlet, ahol én már vettem 870, 877, 84-est és 628... De hogy a neked kellő típus van, azt nem tudom! Idézet: „hol lehetne beszerezni PIC16F876-ot” ChipCAD (www.chipcad.hu) Idézet: „és DAC8800-t?” Farnell - esetleg a RET-en keresztül (www.ret.hu)
Pontosan mire kellene neked átalakító? Lehet tudok egyszerübb kapcsolási rajzot.
FeFe
Heló
Bár én nem wolf_y vagyok, de engem is érdekelne 1 dmx analóg átalakító, mert van 1 dimmer ami 0-10 v -on kapcsolgat, és nem akarok drága pénzért átalakítót venni, de azon csak 9lábas "com" csatlakozóvan. köszi
Hali
Köszi, úgy nézem ez jónak tűnik, csak, nem teljesen értem, azt látom hogy egy dmx protokolt kezelő egység, ami tud 8 csatornát, de azt a filter and Shiftert hogy is tudom hozzá építeni, az nem áll össze nekem
annak a shifternek a feladata, hogy a uc labarol lejovo pwm jelet analogga alakitsa (kvazi egy periodusra vett integralkozep).
a shifter 'in' bemenetet ra kell kotni az uc output labaira, mindegyikre kulon egyet-egyet. a szamodra hasznos analog (0-10v) jel a shifter 'out' kimeneten lesz.
Hibátlan
Köszi a segítséget, kipróbáljuk
Ezt a projectet ajánlottam én is.
sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem! vettem egy usb dmx vezérlőt és a freestyler progival szerencsétlenkednék de ahol ki kell választani a fényt ott nem találom a sajátomat... american dj electra led dmx a neve... és sehol nem találom... elvileg 3 csatornát használna segítenétek a probléma megoldásában?
hi!
keress a konyvtarban egy hasonlo ledes lampat, aztan alakitsd at a fixture creatorban, vagy csinalj egy sajatot.
Eléggé béna vagyok e téren, nem tudnál esetleg segíteni? msn vagy valami... hasonlót nem nagyon találok azt pedig nemtudom a hasonló működési elvén belül mi is számít annak. tök kezdő vagyok még de gyorsan tanulok
Sziasztok!
Van egy kapcsolási rajz azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel a kapcsolással, hogy tudnék vezérelni léptető motort? Milyen vezérlő kell még utánna?
szia!
a picdmx egy nyomtato-port - dmx atalakito, a masik pedig egy un. switch, kb egy eloszto, csak egyesevel illesztve vannak a kimenetek, + le van valasztva egy optokapuval. ezekkel elo tudsz allitani egy dmx vonalat, de egyikkel sem tudsz motort meghajtani. cs!
És mire lehet ezt akkor használni?
Vagy mi kellene hozzá, hogy vezérelni tudjam vele a motorokat? Van itt egy ilyen vezérlő Bővebben: Link ezzel lehetne? Vagy van valakinek valami ötlete, hogy milyen DMX vezérlőt csináljak, hogy számitógépről tudjam vezérelni a léptető motorokat?
"Számítógépről" az elég tág fogalom. Milyen programmal akarod vezérelni a motorokat?
A léptető motorok számítógépről való vezérléséhez nem feltétlenül szükséges DMX. A motort akár a nyomatató portról vagy a sorosról illetve USB ről is lehet vezérelni, megfelelő áramkörrel és megfelelő programmal. Tehát te milyen programot akarsz használni?
Szia!
Én Diszkófénybe szeretnék motorokat vezérelni. Néztem egy progit: Bővebben: Link De, ha van más megoldás is az is jó.
Értem, tehát egy DMX vezérlő PC programmal akarod a motorokat vezérelni. Nem ismerem ezt a programot, de az biztos, hogy a DMX kommunikációs vonal egy RS485 szabványú fizikai protokollra épül. A PC-n nincs ilyen kimenet, ezért nem tudom, hogy az említett program milyen külső hardwert igényel, azaz nem tudom milyen felületen keresztül kommunikál.
Nézegettem a honlapot, de mivel nem sok időm van, ezt találtam gyorsan. Eszerint a program USB-n keresztül kommunikál ezért kell egy USB-RS485(ill. DMX) átalakító. De lehet, hogy tévedek és a Free Styler3-hoz nem ez kell. Ezt nézd meg pontosan és derítrsd ki mi a helyzet, mert ez fontos, hogy tudod-e használni a programot egyáltalán, vagy venned kell ilyen illesztőt(esetleg készíteni, de az nem hiszem, hogy könnyű lenne, hacsak nincs ilyen utánépítve valahol) Ha ez megvan, akkor kell majd egy DMX vevő, ami motorokat vezérel, pont olyat, amilyen a tieid, vagy ha olyant nem találsz, akkor másik motorokat kell venned olyan vezérlőhöz, amit találsz utánépíthetőt. Itt a topicban is volt már ilyen vezérlőről szó, ha jól emlékszem, meg kell keresd, mert én már nem emlékszem hol vannak, nekem is keresnem kéne...
Szia!
Ez jó a DMX vezérlő után?Bővebben: Link
Szia!
Igen, jó. Én már megépítettem 2 panelt ebböl, igaz nem servo/stepper használatra, csak analizálásra, és füstvezérlésre, de müködik gond nélkül. Van egy elég egyszerü LPT portos vezérlő amit a freestyler tud kezelni (64 csatornás), elfér egy LPT csatlakozóban is az áramkör: Bővebben: Manolator
Javitok, 256 csatornás.
Szia!
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!! Ezt a vezérlőt akarom megcsinálni, mert ehez van minden. Csak azt nem tudom, hogy müködik vagy nem.
A booster nem kell, az csak erősítésre van, ha sok robotfényed van, stb. Neked a 2. rajz kell, pár éve egyik haverom megépítette, jól müködik Freestylerrel is.
De ettöl még meg kell építened a DMX vevőt is ami a stepper motorokat vezérli.
Találtam egy oldalt ahol van egy vezérlő
DMX Stepper motor Interface 3004S Mk2 Csak egy gond van vele, nem nagyon látni a kapcsolási rajzot, nem ismeri valaki?
A link lemaradt Bővebben: Link
sziasztok
szeretnék építeni egy pc dmx vezérlőt ami fontos lenne számomra: usb kapcsolat a géppel, ne SMD alkatrészekből álljon. Tudna esetleg valaki segíteni?
Helló,
Én egy ENNTEC OpenDMX átalakitót épitettem amiben egy FT232 IC van, ami csak smd-ben létezik. Bővebben: Link
Hali
Nekem egy ilyen kapcsolásról vannak meg az adatok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |