Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   221 / 728
(#) ptesza válasza pusi1989 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Akkor az egy zárt hangdoboz lesz ,amit méretezni ,és hangolni kell . Nemkülömben a hangváltó is módosítást igényel , előre be nem látható szinten.

Erre is fel vagy készülve?
(#) pusi1989 válasza aflmor hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
A doboz nem eladó "Hülye azért nemvagyok!"
(#) pusi1989 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Maga a doboz méretezésével nincs gondom... A hangváltót mért kéne módosítani? Létezik az, hogy a mély csatornán inkább mélyközép megy át? Ugyanis rákötöttem egy 16 centis mélyet próba képpen és nem csak a basszus jön át rajta hanem az ének hang is. Amúgy meg van közép is benne.
(#) ptesza válasza pusi1989 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Ha egy gyári ,vagy kész ,és elfogadott jónak mondott hangdoboz , utánépítésénél , eltérsz az eredeti tervtől , biztosan 100% ,hogy rosszabb eredményt fogsz elérni. Ez ugyanúgy vonatkozik egy kész doboz megnyúlkálására is.

Voltak itt a fórumon olyan esetek ,hogy alig bírták kibogozni ,hogy hogy is volt...
(#) pusi1989 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Értem én, csak egy kérdés volt h jobb lenne e ha külön doboza lenne a középsugárzónak. Azért ne egyetek meg
(#) atiati78 válasza pusi1989 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Engem sikerült tökéletesen össszezavarnod. Azt mondtad, hogy a régi dobozban nincs kalitka a középnek, ebböl következtettem hogy zárt közeped van, erre írtad, hogy nyitott ... Most mi van ? Másik közepet akarsz berakni a mélyed melé ? Vagy csak a mély van meg a régi dobozból ?
Ha egy gyári ,vagy kész ,és elfogadott jónak mondott hangdoboz , utánépítésénél , eltérsz az eredeti tervtől , biztosan 100% ,hogy rosszabb eredményt fogsz elérni. Ez ugyanúgy vonatkozik egy kész doboz megnyúlkálására is. Ezzel én is teljsen egyetértek a gyári fal a gyári szórókkal és hangváltóval egy komplett és korrekt egységet képez. Ha csak a mély van meg akkor próbáld meg beszerezni a régi közepet és magasat stb. azaz reprozz, igy lesz a legkevesebb kinlódással a legjobb hangzásod. Tegyél meg annyit nekünk, hogy egy hosszabb leírásban közölnéd velünk minden paramétert amit tudsz fotókkal ilusztrálva.
Mind a dobozról, mind a meglévő sugárzókról stb ... (tipusszámok, dobozról is meglévő sugárzókról is)
Ezen adatok fényében könnyebben tudnánk neked használható tanácsot adni ...
(#) atiati78 válasza (») Dec 2, 2009 /
 
A belevaló közép vagy ugyanaz a közép ami benne
volt kamra nélkül ? Én a te helyedbe pontosan kideríteném a régi 25cmesek típusszámát és olyat vennék 4-et újonan. A közepekkel is hasonló módón járnék el.
(#) atiati78 válasza (») Dec 2, 2009 /
 
Irtad hogy van kozeped kamra nelkul akkor meg minek kerdezed meg hogy kell e kamra, foleg ha az eredetibe se volt ? Vedd meg a szórókat, szépen türelmesen igényesen helyesen építsd bele őket, aztán hagy szóljon ....
(#) ptesza válasza atiati78 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Ha valaki rádszól ,akkor azt mondod ,hogy letámadnak?

Nézd meg az utolsó három hozzászólásod!

Egy és ugyanaz! Gyakorlatilag érdemi információ nincs benne! Ez nem segítség ,és nem MSN ,nem CHAT!

Már nagyon unom olvasgatni a semmit. Jobban tennéd ,ha tanulnál ,és nem az észt osztanád. Van bőven információ a neten ,és lehet kérdezni is , mert szerintem segítségre szorulsz te is.
(#) atiati78 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Ha figyelmesen használnád a forumot akkor észrevetted volna, hogy valakinek a kérdésére válaszoltam, amit azóta kitöröltek. Én is unom, hogy felületes vagy és állandoan engem cinkelsz. Vannak itt operátorok, ha valami gond van velem szólni fognak, vagy törlik a hozzászólásomat.Második remelémem nem az én monitorom a rossz, de olyan halvány színnel írsz, hogy szinte alig lehet elolvasni.Én egyszer sem mondtam meg vagy utasítgattalak is bármire, ezt szeretném ha Te is abbahagynád.Mivel jönnek az ünnepek, ezért én azt kérném karácsonyra egyes fórumozóktól, hogy a személyeskedés potmétert lejebb, az indoklás potmétert pedig feljebbb tekrjük. Nincs azzal semmi baj ha két ember különbözö állásponton van, az a kérdés, hogy ezzel mit kezdenek, és hogyan adják elő.
Ezúton is kellemes ünnepeket mindenkinek.
(#) Moderátor hozzászólása atiati78 hozzászólására (») Dec 3, 2009
 
Szia! Atilla!
Nos egy páran már felhívták a figyelmedet arra, hogy összeszedettebben, átgondoltabban használd a fórumot, amit Te meg is ígértél. Ennek ellenére kirívóan sok a hozzászólásaid száma a reg, idődhöz viszonyítva, ami még nem lenne baj, ha magasabb lenne ezek szakmai szintvonala.
Hidd el, hogy van itt pár ember, akik már jóval feletted járnak a hangsugárzó építés terén. Aki már régebben itt van, ismeri is Őket. Ezért mielőtt ekkora elánnal nekiesel az itteni fóruméletnek, nem ártana tájékozódni, akár a téged érdeklő témák visszaolvasásával.
A szürke betűszín pedig azt jelzi, hogy nem a témához szorosan kapcsolódó dolgot tartalmaz a hozzászólás. un.OFF
(#) atiati78 válasza (») Dec 3, 2009 /
 
Hidd el, hogy van itt pár ember, aki már jóval feletted jár a hangdoboz építés terén.Ezt én is tudom, csak az a kérdés, hogy a tudástöbletét hogy adja elő. Ezér is kedvelem Bassmastert mert szerintem nagy tudású és ezek ellenére meg eddig 1x-sem küldött el se könyvet olvasni se melegebb éghajlatra. Szerintem amit a Marshalról belinkeltem az hasznos volt es szinvonalas,
szerintem a Garryéktől kapott válasz is belefér a szinvonalas és hasznos kategóriaba.A pussi1989-féle kamrázzak vagy ne vagy mégis vagy mégse típusú hozzászólásokbol megprobálok valahogy kimaradni.
Többet nem írok, ne mondjátok hogy sokat irtam ezútttal (is).
(#) atiati78 hozzászólása Dec 3, 2009 /
 
Nos egy páran már felhívták a figyelmedet arra, hogy összeszedettebben, átgondoltabban használd a fórumot, amit Te meg is ígértél. Erre engedd meg, hogy reagáljak, ígéretet teszek, hogy kevesebbet írok és megpróbálom összeszedni a gondolataimat, de két apróság mellett nem mennék el. Az egyik az amikor felmerült az általam kiszúrt VS30R használt modell amire azt mondtam, hogy elképzelhető?, hogy jó vétel, amivel bassmaster is egyetértett, akkor rögtön valaki leoltott, hogy az kamu, hogy ez eredeti angol, meghogy ez marketingfogás, és hogy lehetek ennyire naiv, hogy én ezt elhiszem. Ez még nem volna baj, de egyetlen egy mondat nem hangzott el arről amivel alátámaszotta volna hogy nem eredeti angol. Igy ebben a formában szerintem ez a hozzászólás is nem volt sem színvonalas sem hasznos. A honlapon is kivolt irva, hogy eredeti angol, és telefonba is mondta a srác, hogy eredeti angol gyártmány, ettől még átverhetett a palánkon, de ha már lenaivozott valaki akkor adjon érveket amivel alátámsztja. Másik. Kapkodok, sietek, pontatlan vagyok es nem olvasok eleget vissza. Ez már másokkal is előfordult. Amikor felmerült a Marshall fal pl. utánépítése valaki rögötön belinkelte a 8010-es modell kapcsolasi rajzát. Mondtan neki, hogy ez nem a VS30R, egyrészt még a Celestionos hangszórós, más részt meg 15 wattos nem 30. Utánnna mondta a srác, hogy bocsi de nem látta az ábrán, hogy melyik fal is ez.
Én sem láttam az ábrán ezért hívtam fel telefonon a srácot és megkértem, hogy olvassa már le mivan a Valvestate felírat után. Innét tudtam meg a tipusszámot amit az ominózus 8010-es belinkelése elott kb. 5-7 hszel leírtam. Tehát mások is kapkodhatnak.
(#) atiati78 hozzászólása Dec 3, 2009 /
 
Ne haragudjatok, hogy ismét írok de azért teszem, mert azt hiszem másokat is érdeklhet. Megkérdeztem a Garry-eket hogy minek alapján lehet eldönteni, hogy eredeti angol e a VS30R, erre ebben a pillanatban kaptam választ idézem is :

Konzultáltam a Marshall magyarországi márkaszervízével és ők is azt mondták, hogy a Valvestate kombók még angliában készültek, de a szervizes kolléga azt mondta, hogy ez egyértelműen kiderül a készüléken elhelyezett "Made In England" feliratból is, csak meg kell rajta keresni.

(A szervizes kolléga azt is monda, hogy szerine -hangzását tekintve- a VS30 nem a legsikerültebb darab, azonban a VS80-as és VS100-as széria nagyon jó. Ebben én sajnos nem tudok véleményt alkotni, ő viszont jól ismeri a termékpalettát, kívülről belülről )

Üdvözlettel,

Garry Electronic
Technical Support
support@garry.hu
(#) Moderátor hozzászólása atiati78 hozzászólására (») Dec 3, 2009
 
Mindennek van határa! Ha nem érted meg azt amire kérnek, akkor más eszközökhöz fogok folyamodni.
Az azért mégsem járja, hogy a felhívásomra is háromszor szólsz hozzá! Állj le vagy leállítalak!
(#) Norberto válasza atiati78 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Idézet:
„ezek ellenére meg eddig 1x-sem küldött el se könyvet olvasni”


Ne is haragudj, de azért ezt nem biztos, hogy ilyen nagy büszkeséggel kellene előadni. És nem Bassmaster szemszögéből értve...
(#) Zupp87 válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Más kérdés: szerintetek a két TVM ARN 226-03/6-os, alapból elég rossz hatásfokú hangszóróm kétoldalt terhelt tölcsérbe építve produkálna valami értelmeset? (térjünk most el a fény és füstjelenség útján történő elpusztítástól, valamint attól az esettől is, amikor a két tölcsér királyvízzel van tele.. )
(#) Zupp87 válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Felesleges, rájöttem.. úgyis nagy dög lenne.. sok lenne az anyagköltség.. és akkor már inkább értelme lenne mellé befektetni két 12...15 colos mélybe. Na meg egy klubhelységbe, ahol ki is lehetne őket használni..
(#) goldscorpio07 hozzászólása Dec 4, 2009 /
 
Sziasztok!
Ma elszántam magam és vettem magamnak karácsonyi meglepi gyanánt két darab HA31-422 mélysugárzót,két darab HB13-539 közepet,és tudom hogy nem szívleljük de ez volt ami "jobbnak tűnt a többitől,két darab sal dp 35 ringet.
Ehez a mélysugárzóhoz hány literes dobozt javasoltok?Mindenképpen reflex dobozt akarok építeni.
A hangváltó még a jövő zenéje,először a dobozokat szeretném szépen kivitelezni.
(#) ptesza válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Dec 4, 2009 /
 
Kezdetnek nagyon jó.

A HA31-422 csak bassreflexben működik jól, 64 -83 literig. Attól függően ,hogy inkább a terhelhetőség a fontos, vagy a mélyátvitelre hajazol(83liter), ebben az esetben 30 Hz környékére kell hangolni . Ha jobban szeretnéd terhelni akkor akár a 40 Hz-et is megcélozhatod.

Azoktól a ringektől meg majd megszabadulhatsz ,mert ezek a hsz-ek többet érdemelnének.
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 4, 2009 /
 
Az a baj, hogy magasabb hangolásnál nagyon lekaszálja az alját. 40-et akkor van értelme, ha a bemenőjelben már nincs 30Hz körüli összetevő.
(#) goldscorpio07 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 5, 2009 /
 
Értelek,hát inkább minél mélyebbre mennék ha lehet,szóval akkor 83 liter Egy marantz 2325-ös csodáról hallgatom a zenét,ami a szemem fénye!
Tudom hogy ezek a hsz-ek többet érdemelnének de ez volt most ami kézbe akadt,te milyen magasat ajánlanál?
Előre is köszönöm a segítséged!
(#) ptesza válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Dec 5, 2009 /
 
Választhatsz a H2000 -től , azokat ismerem ,nekem megfelel. (HG2.5-639 ). De ha úgy gondolod bármelyikhez van kör alakú előlap. MNC dóm-mal már hasonlítottam össze, ég és föld, nagyon hallható a különbség.
Olyan mint viz alatt , és víz felett ...

De ha igazi jókat akarsz akkor DT99 vagy DX25 kell neked. Ezek jóval drágábbak , nekem még nem volt ilyenem , nagyon ajánlják mindenhol.

(#) ImiDj hozzászólása Dec 6, 2009 /
 
Nemtudom jo temaban irok de lenne egy kerdesem.Van ket dobozom a meretei 26x30x52Cm ezek belso meretei ami ha jol szamolom akkor 40.5 liter ja es reflex.Ti melyk hangszorot ajanlyatok Sbx 2530 vagy Hp 10W en szerintem az utobbi jobb de megvarom a ti velemenyeteket.Sbx 2530vagyHp 10W A segitsegeteket elore is koszi
(#) szergey válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
És mit akarsz a dobozzal csinálni, ha belekerül a hangszóró?
(#) ptesza válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Mondjuk én is erre lennék kíváncsi?

SUB-nak még elmegy ,de ez a forma nemigazán SUB-os.

Ha meg többutas hangdoboz lesz akkor meg nagy bajok vannak a méretekkel.

Sorolnám: 1325 Hz ; 2651Hz ; 3976 Hz ; 5302 Hz

Itt alakulnak ki állóhullámok, durva csillapíthatatlan rezonanciák. Azaz bármit csinálsz a középtartománynak annyi.

Lenne egy ötletem !

De hallgasd meg és úgy alakítsad át. A doboz aljára belülről ragassz egy 18 mm -es lapot . Azaz a belmagasságot csökkentsed 502 mm-re. Nem baj ha több daraddból sikerűl betenned a lukon keresztül csak legyen FIX Ez mind a négy problémádra megoldás. A dobozod így 39.16 liter lesz.


Jah naná ,hogy a HP10W választanám. Hogyan férsz hozzá? Mennyi egy ilyen? Magasak is vannak? A másik szélessávú sem rossz ám!

(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Idézet:
„Jah naná ,hogy a HP10W választanám. Hogyan férsz hozzá? Mennyi egy ilyen? Magasak is vannak? A másik szélessávú sem rossz ám!”

Azért én ere nem fogadnék így ránézésre.
(#) ImiDj válasza szergey hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Haromutast szeretnek van benne kozep meg eles jo majd ezt is lecserelem mert valami gagyi marka van bene.
(#) ImiDj válasza ptesza hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Nem subnak akarom hanem sima harom utas.Mar kozep meg eles van benne csak melyet kell vegyek.Mar volt benne 2530 valami a somogyitol (mar nemtudom milyen pontosan valami kevlar)4 ohm-os volt.Szolt jol de viszont nagyon nyelte a wattokat mert keves az spl-je szoval mar elpaszoltam.Most szeretnek velemi markassabat,jobbat hogy kevesebb wattal is szolyon hangosan es erotelyesen.A masik Hp 10T nem kellene mert nekem midbass kell.Egy olyan hangfal kellene ami szepen szol kis hangeron meg nagyon es hat a PAudio koztudot hogy jo hangszoroi vannak.En Romaniaban elek szoval innen rendelem kb.ugy 6000forint-ba kerul ha atszamolyuk.Igen van valami magas is nemtudom valami gagyi marka nem piezo de van tekercse de nincs magnese.Kosz a valaszt.Ja meg anyit hogy hangvaltot is kelene tegyek bele de nemtudom milyet?En kellene megcsinalyam de nemtudom hogyan kell meretezni.Ezt majd egy masik topicban.
(#) hugi00 válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Valoban kozze tehetned az arat !

- es mielott rendesz, vagy elmesz bevasarolni, szolj nekunk is. ))

Szamomra a 96dB 1W/m nagyon kecsegteto.
- bar nalam a program csak 93,5dB erzekenyseget szamolt a T/S bevitele utan.


Ha valami igazan erzekeny 30centist tudtok, akkor felhivhatjatok ra a figyelmem. )
Következő: »»   221 / 728
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem