Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ha digitális oszcilloszkópot szeretnél készíteni, ahhoz jó a mágneses eltérítésű ks-cső. Azért jó, mert ott az eltérítésre nem az időalapot és a vizsgálandó jelet vezetjük rá, hanem egy fix frekvenciájú soreltérítő-, és egy szintén állandó frekijű és amplitúdójú függőleges eltérítőfeszültséget(áramot) kapcsolunk rá. Egy A/D konverter kimenő adatfolyamát vezetjük rá egy scaler-áramkörre, ami vezérli az elektronsugár kioltását. Ahol nincs kikapcsolva az elektronsugár, ott világít a fénypor, ahol ki van kapcsolva, ott sötétség van. Gondolj csak bele, egy CRT-s monitor felbontásváltásnál változtatja kép méretéteit is, amit gyakran utána kell állítani kézzel(mágneses eltérítés), mivel változik az eltérítőáram frekvenciája. Milyen műszer az, ahol kalibrálni kell azt a vizsgált jel frekvenciájának változásakor? Analóg módszert alkalmazva és mágneses eltérítést felhasználva látványcuccot készíthetsz, de komoly műszert nem, pláne nem szélessávút.
Zoli bácsi, én csak érdeklődtem, mit lehetne kihozni a modulból, nem akartam én vitát, szítani.
No, urak, ezt mondjátok meg milyen műszer, én hiába nézegettem, nem jöttem rá mi ez. Van ötletetek?
Üdv
itt az előzőekben tárgyalt képcső és vezérlője. Ez jó lehet valamire?
Üdv.
Például. A másik műszerre nincs ötleted? A macskadobáláson kívül?
Szia! Ez egy régi háború utáni extereul-burrel mérő hitelesítő bőrönd. üdv.MM
Szia Doncsó! Én sem tudom de nagyon tudományosnak hangzik, nem? (Hi-hi) Üdv: bocs a viccért MM
Óóó, urak, több komolyságot ha kérhetem .
Jó lenne kideriteni mi ez, még mielőtt szétbontom, utánna már mérgelődhetek .
Ne bontsd szét bartelezzük el. Pénzt nem adok érte de én is tele vagyok ilyen sz....gokkal. Beteszem a mauzóleumba mint a múlt ismeretlen üzenete.
A jövő héten megyek be a főfaluba Érdről, kicsit kerülök "halomra" és viszem amit megbeszélünk, ha te is táncba vihető vagy? MM
Hát, egy ilyet már szétbontottam, abban jó trafó, csövek voltak, többit majd bontogatom, ha ezt a kettőt kivehetem belőle, akkor elboltolhatjuk.
Úr Isten! Te szét bontottál már egy ilyet? Két ilyennel készítettek arany rögöket egy titkos recept alapján a II. Világháborúban Hitler titkos emberei egy titkos laborban. Már csak a receptet kell megtalálni valahol a neten és vissza építeni a másikat eredeti formájába...
Neem, az nem ez, utána néztem, ez a fluxus kondenzátor biharmonikus ultra fotex denotulátor hitelesítésére szolgáló capanionizátor. Iletve ezzel meg lehet sklejbolni a plopplit. és plézetszerrel habzungolni a grizbáj fölt.
Már dolgozok a műszereden, kiküldtem Németországba képeket hétfőn jön a válasz addig ne tegyél kárt benne.
És egy kép: jó lesz valamire!
Óóóó, köszönöm uram, hála istennek, még nem nyúltam hozzá idő szűkében, de akkor addig nem is teszem. Köszi hogy foglalkozol vele.
Üdv. D.
Sejtettem, hogy valahol elhibázom. Csak kíváncsi voltam ki az aki figyel
Ezt a sárga vonalat ki tudja elolvasni? Vagy nem tartozik ránk?
Úgy látszik nem nekünk (nem annyira fiatalok) szánta, fehér alapon sárga SMD betűk . . .
SMD betű, ez nagyon találó. Én szemüveg + nagyítóval próbáltam és nem láttam. Ebben a korban már nehezen viseli az ember a kudarcokat! Amúgy is rossz napom volt, nem evett a hal.
[OFF]Nyomjátok meg a CTRL billentyűt, meg az egér görgőjét tekerjétek, de csak finomul, és akkor tudjátok változtatni, hogy milyen méretű legyen az oldal. Egész rá tudtok közelíteni, ettől ugye nagy lesz a betű, amit már nyugodtan el tudtok olvasni. Én sem tudom így rendesen elolvasni, ilyenkor közelítek rá.
Köbzolinak is. Ezt imádom a HE-ben, hogy rengeteg okos ember van jelen és mindig tanulhatok valamit.Köszönöm.Különben kár volt felnagyítani.
Zoli nekem nincs STRL gombom vagy ezt sem találom mint reggel a sluszkulcsot.
Én süllőre horgászom, azt nem kell etetni.
Doncsónak:A fordítást nem szakemberek készítették.
Fentről kezdve 1-es gomb: mérés tartomány,2-es hitelesítés, 3-as erősítés,4-es áthidalás, 5 kapcsoló- kereszt kötés, 6-os összeg-durva ,finom.7 fázis. Érződik a nem szakszerű fordítás. Ha tudod, hogy hol és mire használták akkor mire vagy kíváncsi még? Végül is tudod mi ez a műszer.
Nem, sajnos nem tudom mi ez, és hogy mire használták, csak annyit, hogy egy mivel foglalkozó laborból származik.
Köszi a fordítást.
Még ne add fel mert a barátomék szóltak két Német elektrómérnök ismerősüknek akik akik idősebb emberek és hátha van rálátásuk a dologra. Még egy kis türelem.
Szerintem ez egy pilótanavigáló műszer vakrepüléshez. A mérő mutatta a pilótának, hogy merre forduljon hogy hazataláljon. Ha a mutató a nullán állt, akkor irányba volt.
Amit én láttam egy múzeumban, nagyjából hasonlóan nézett ki. Ha tényleg az, akkor szét ne szedd, nagyon jó ára van gyűjtők körében. |
Bejelentkezés
Hirdetés |