Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   162 / 443
(#) bladika válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Zseniális köszönöm!
(#) X Sügi X hozzászólása Nov 24, 2009 /

Hali srácok!

Adott egy nyáktervem. 2 oldalas. Kinyomtattam pdf-be külön a bottom és top oldalt, ezután lett kinyomtatva élesben műnyomó papírra.
A probléma az, hogy a bottom oldal egyik irányból rövidebb, mint a top. Tehát nem fedik egymást. ha azt veszem, x irányban mindkettő megfelelő széles, y irányban viszont valamelyik nem jó, vagy hosszabb, vagy rövidebb.
Nyomtatóbeállítások ugyanazok voltak mindkét oldalnál, többször is kipróbáltam. (nem mondom meg ány kört futottam a fénymásoldáig.. )
Egyből azért nem tudtam nyomtatni, mert nincs itthon lézernyomtatóm.
Valakinek valami ötlet?
(#) Bari- válasza X Sügi X hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Szia

Valószínű az a gond, hogy nyúlik kicsit a papírod a fénymásolóban ha a tintasugarassal nyomtatva fedik egymást. Ez ellen úgy lehet tenni, hogy üresen 1-2× végigengedni a fénymásolón a papírt, ha jól van beállítva és karban van tartva akkor nem tesz rá semmilyen koszt és felesleges tonerport, én pausz papírral tapasztaltam ilyen, ott ez a módszer bevált.

Bari
(#) X Sügi X válasza Bari- hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Először én is erre gondoltam.
Ugyanazon papírra nyomtattunk, csak eltolva egymástól. többször is nyomtattunk arra a papírra, levágtuk a tetejét, amire már nyomtatva lett,mert csak egy lap volt nálam.
Egyéb ötlet? (idegességemben nyomtatókat nézegetek.. )
(#) Bari- válasza X Sügi X hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Amit otthon kinyomtattál tintasugarassal azok fedik egymást? Ha igen akkor a fénymásoló cseszi el, nézni kell másik helyet ahol fénymásolsz, vagy saját lézernyomtatót, ( nekem samsung van, meg vagyok elégedve vele)

Bari
(#) X Sügi X válasza Bari- hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Nincs tintasugarasom se, sajnos (albérlet) otthon an lézerem (szintén Samu), de mire hazajutok.. Na mindegy..
Majd megoldom valahogy.
(#) Sendi válasza X Sügi X hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Helló X Sügi X.

Ezzel már én is találkoztam.
A nyomtatásnál van egy opció.
Átméretezze? Állitsd NEM-re.
Nekem 97%-ra méretezte át.

Üdvözlettel.
(#) pityu_18 hozzászólása Nov 24, 2009 /

Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy van egy nyákterv amin az alkatrész rajzok meg nevek is látszanak.Hogyan tudok ebből olyat amin csak a vonalak és a forrasztási pontok látszódnak.Köszi.
(#) niedziela válasza pityu_18 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

kapcsold ki azt a layert amelyik nem kell
(#) Frankye válasza niedziela hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Pontosabban a tPlace, bPlace, tValues, bValues, tOrigin, bOrigin, tNames, bNames rétegeket kell kikapcsolni.

Elegendő, ha a "Top" vagy a "Bottom", a Dimension, a "Pads" és a "Vias" rétegek vannak bekapcsolva.
(#) pityu_18 hozzászólása Nov 24, 2009 /

Köszönöm a segítségeket.Sikerült
(#) Frankye válasza pityu_18 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Szívesen, örülünk, hogy segíthettünk.
(#) X Sügi X válasza Sendi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Hali.

Sajnos nem ez a probléma, ezt az opciót észrevettem, de akkor nem csak egy irányba nyújtotta volna meg a képet.
Azért köszi!
(#) kiborg hozzászólása Nov 28, 2009 /

Hali!

Olyan kérdésem lenne, hogy egy TO-263-as tokozású alkatrészt (AIC1084-33CM) szeretnék beletenni a rajzomba. De ehhez persze kreálni kellene egy új alkatrészt, vagy egy ugyanilyen tokozású másik alkatrsz használni helyette.
Hogy lehetne egyszerűen és gyorsan találni/keresni TO-263as tokozást ?
Egyáltalán lehet tokozás szerint keresgél, válogatni az alkatrészek között ?

Üdv és köszi Kiborg
(#) X Sügi X válasza kiborg hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Szia!

Igen, lehet, ha a nyáktervező részben keresel, akkor a keresőbe beírod *to*263* erre kidob rengeteg félét.
Van az smt ipc könyvtárban is, de a ref-packages könyvtárban is. Ehhez viszont meg kell kreálni az alkatrész schematic-ját, ami viszont már egyszerű.
Cikkek között találsz egy nagyon jó és célravezető leírást brejti fórumtárs által. EAGLE alkatrész létrehozása
Ha a schematicot megrajzoltad, akkor a meglévő könyvtárból már csak hozzá kell rendelni a tokot, és kész az új alkatrészed!
Sok sikert hozzá!
(#) vrbst hozzászólása Dec 1, 2009 /

Sziasztok!

EAGLE 5.6.0 light-ot használok, de sajna most elakadtam vele. Megrajzoltam egy kapcsolási rajzot, majd ez alapján megterveztem a nyákot, viszont most szeretnék módosítani mindkettőn. A schematicnál átjavítom a kívánt részt, majd a "board"-ra váltásnál warning-ot kapok, miszerint nem egyezik a schematic és a board. Ezt le ok-zva látom, hogy a board még az eredeti, módosítatlan verzió. Nem szeretném újra tervezni az egész panelt. Van ötletetek, hogy hogyan tudnám ezt megoldani?

köszönöm előre is!
(#) vrbst válasza vrbst hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

No végülis nem tudom mitől, de most sikerült módosítani mindkettőn, úgyhogy stornó az előző kérdésem!
(#) niedziela válasza vrbst hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Módosításnál mind a két rajznak sch - brd megnyitva kell lenni.
(#) vrbst válasza niedziela hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Köszönöm!
(#) kanocos hozzászólása Dec 2, 2009 /

Sziasztok! Nekem a következő problémám lenne az Eagle-vel. Megcsinálom a schematicot. ezzel nincs is gond a hibákat javitom. Viszont amikor boardod akarok csinálni akkor a következő üzit kapom: No forward-/backannotation will be performed. Leokézom és sajnos egy alkatrész se kerül át a boardra.
(#) dinokal válasza kanocos hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Lásd az előzőt: mind a két rajznak sch - brd megnyitva kell lenni, és így csináld a rajzot. Ha a brd nincs megnyitva, utána már hibára fut!
(#) kanocos válasza dinokal hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Köszi a választ. 6óra szenvedés alatt rájöttem...nem fontos nyitni boardot és schematicot ...megcsinálom a schematicot és az ikonsorból az 5dik ikon.. (board) és igy átrakja boardra.
(#) bladika hozzászólása Dec 2, 2009 /

Sziasztok!

Tudom, hogy elég fura kérdésem, de nem tudja valaki, hogy hogyan lehet egy boardon kiszámolni egy adott rész területét? Teljesen példa szinten, mondjuk a 999. layeren van egy bonyolult polygon. Nincs valami ulp vagy nem is tudom mi, amivel megkaphatnám a területét?
(#) edison14 hozzászólása Dec 3, 2009 /

Hello !

Nincs véletlenül leírásotok arról, hogy egyes RUN parancsok mit jelentenek? És meg tudnátok mondani, hogy melyik paranccsal lehet azt megcsinálni, hogy az alaktrészek padjai kör alakúak legyenek?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) MPi-c válasza edison14 hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Idézet:
„Nincs véletlenül leírásotok arról, hogy egyes RUN parancsok mit jelentenek?”

(Hát, tekinthetjük parancsoknak is.) Általában ezek az ULP-k tartalmaznak egy kis leírást vagy segítséget. Érdemes felkeresni a gyártó honlapját is, ahol a korábbi és újabb ULP-k letölthetők.

Idézet:
„melyik paranccsal lehet azt megcsinálni, hogy az alaktrészek padjai kör alakúak legyenek?”

Azt nem tudom, hogy az ULP-k közül melyikkel lehet, de az egész panelen a DRC ikon->Shapes fül->Pads részénél lehet átállítani, a rétegekre külön-külön.
(#) MaTe193 hozzászólása Dec 5, 2009 /

Üdv!

Eagle-el kellene némi segítség.Egy kapcs.rajzot szeretnék bevinni,de még kezdő vagyok.Valamit már összebénáztam,de nem tudom-jó lett-e.Ha nem akkor ha lehet írjátok meg hol a hiba.Próbálkoznék "lemásolni" ezt papírra,kézzel,mert ez egy berregő lenneBővebben: Link,de nem sikerül.Aki tud az kérem segítsen!

Köszönettel:Máté
(#) Rakloo hozzászólása Dec 5, 2009 /

Sziasztok!

Valaki lenne olyan kedves,hogy feltölti a resistor.lbr-t?
Nagyon fontos lenne.

(#) gydanee válasza Rakloo hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Hali! Tessék.

resistor.lbr

(#) Rakloo válasza gydanee hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Köszöntem :worship:
(#) Rakloo hozzászólása Dec 5, 2009 /

Időközben kiderült,hogy a diode.lbr-em is hiányzik.Esetleg valaki felrakná?
Köszönöm.
Következő: »»   162 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem